-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οι τρομοκράτες δεν υπήρχαν πριν την Αμερικανική εισβολή.
Αυτο ειναι ακριβως ενα απο τα πιο καιρια παραμυθια που χωνεψαν οι φιλελευθεροι και πουλανε συνεχως. Γιαυτο και ο Προεδρος Μπους ειναι genious σε τετοιο θεματα και μαλιστα αυτος ειναι ο κυριος λογος που μπηκε στο Ιρακ.
να'σαι καλα που μας κανεις και γελαμε!!!!
Το προεβλεψα στην παρακατω προταση μου που βολικα εσβησες. Προς τι η εκπληξη αγαπητε?
η εκπληξη ειναι οτι ενας απο τους πιο ηλιθιους αμερικανους θα μπορουσε εστω για μια στιγμη να χαραξει πολιτικη....
τι, μετεφερε τον πολεμο αλλου?
και ποσα θυματα εχει κοστισει αυτη η 'μεταφορα'???
προσεξε ε, θυματα που πριν δεν υπηρχαν καν!!Ε ναι, το 9/11 εγινε στο σινεμα.
-
πικααααααα πικααααααα
πικατσου
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οι τρομοκράτες δεν υπήρχαν πριν την Αμερικανική εισβολή.
Αυτο ειναι ακριβως ενα απο τα πιο καιρια παραμυθια που χωνεψαν οι φιλελευθεροι και πουλανε συνεχως. Γιαυτο και ο Προεδρος Μπους ειναι genious σε τετοιο θεματα και μαλιστα αυτος ειναι ο κυριος λογος που μπηκε στο Ιρακ.
να'σαι καλα που μας κανεις και γελαμε!!!!
Το προεβλεψα στην παρακατω προταση μου που βολικα εσβησες. Προς τι η εκπληξη αγαπητε?
η εκπληξη ειναι οτι ενας απο τους πιο ηλιθιους αμερικανους θα μπορουσε εστω για μια στιγμη να χαραξει πολιτικη....
τι, μετεφερε τον πολεμο αλλου?
και ποσα θυματα εχει κοστισει αυτη η 'μεταφορα'???
προσεξε ε, θυματα που πριν δεν υπηρχαν καν!!Ε ναι, το 9/11 εγινε στο σινεμα.
το 9/11 ΔΕΝ ηταν η αρχη εξυπνε! Μπορει ετσι να σου εχουνε πει, αλλα εχουνε προηγηθει πολλα δικα σας 'καμωματα'...
-
Δευτερον, ο στοχος του καπιταλισμου δεν ειναι να ειναι το συστημα 100% δικαιο, αλλα να εχουν ΟΛΟΙ την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να γινουν απο ευκαταστατοι εως Bill Gates και παραπανω. Το λεγομενο ΗΠΑμερικανικο ονειρο το οποιο ισχυει ανεκαθεν στις ΗΠΑ. Και ισως ΜΟΝΟ στις ΗΠΑ. Τουλαχιστον σε τετοιο βαθμο.
Ωραία τα όνειρα, αλλά το σύστημα που εσύ θεοποιείς έχει ένα μεγάλο ελάτωμα, το οποίο αποδεικνύεται και στην πράξη. Δηλαδή: Τι ποσοστό των ΗΠΑμερικάνων είναι 'Bill Gates και παραπάνω' και τι ποσοστό ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας; Μικραίνει η μεγαλώνει συνεχώς το κενό μεταξύ φτωχών και πλουσίων; Τα στοιχεία λένε ότι το 2003 ένα 5% του πληθυσμού των ΗΠΑ κατείχε το 50%+ του πλούτου (wealth) της χώρας, δηλαδή το 5% είχε περισσότερα από το υπόλοιπο 95%!! Το 1% κατείχε το 38% του πλούτου (στη Μ.Βρετανία, που είναι ο κοντινότερος 'αντίπαλος' των ΗΠΑ σε αυτό τον τομέα, στο 1% αντιστοιχούσε 22-23% του πλούτου), πράγμα το οποίο εγώ τουλάχιστον θεωρώ ΤΡΑΓΙΚΟ για μια κοινωνία 'πρότυπο'. Το φτωχότερο 20% δεν είχε τίποτα (δηλαδή είτε 'ημεροδούλι-ημεροφάι', είτε δανεικά ή χειρότερα). Τεράστιο ποσοστό για ένα σύστημα βασισμένο στο σούπερ 'όνειρο', που θέλει να αποκαλείται όχι δίκαιο, αλλά τουλάχιστον 'υγειές'. Γιατί; Μήπως οι περισσότεροι είναι κηφήνες και βαριούνται να δουλέψουν ή μήπως δεν πιστεύουν στο 'όνειρο'; Και πώς να πιστεύουν δηλαδή.... Αυτή είναι η 'ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους', μόνο που οι πλούσιοι είναι πολύ πιο ελεύθεροι να κάνουν τη ζωή τους όπως θέλουν, και να παίζουν με τη δικαιοσύνη, ενώ οι φτωχοί... ζουν με το παραμύθι που τους πουλάνε οι άλλοι. Αν αυτό το 5% που έγραψα παραπάνω δε μπορεί, με το 50%+ (59% το 1998) του πλούτου της χώρας, το οποίο διαθέτει, να φροντίσει τα φτωχότερα στρώματα (τα οποία σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό της 'πίτας') τότε πραγματικά δεν τους αξίζει να είναι εκεί που είναι. Ωραίο το 'όνειρο' αλλά όταν το υπάρχον σύστημα δε διαθέτει δίχτυ ασφαλείας γι αυτούς που δεν έχουν τα χρήματα ούτε καν να μορφωθούν ώστε να μπορέσουν να το κυνηγήσουν, η χώρα που το στεγάζει δε θα έπρεπε να είναι και τόσο υπερήφανη γι αυτό. Τουλάχιστον αυτό λένε τα στοιχεία. Αν κάτι δεν αλλάξει δραστικά μέσα στα επόμενα χρόνια, αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι, και τότε δε θέλω να προβλέψω ποιές θα είναι οι συνέπειες....
Ο μόνος λόγος για τον οποίο τα γράφω όλα τα παραπάνω είναι διότι με βάση την υπάρχουσα τάση αντί να μικραίνει, να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα το κενό μεταξύ πλουσίων-φτωχών στις ΗΠΑ, και με βάση τη 'θεοποίηση' που παρατηρώ υπέρ του 'ονείρου' και του 'καπιταλισμού' (έτσι όπως υφίσταται, διότι λίγο με ενδιαφέρει η θεωρία τι λέει) αναρωτιέμαι τι θα φέρει το μέλλον για την 'υπερδύναμη'. Όποιος θέλει να ρισκάρει μερικές προβλέψεις ίσως θα είχε ενδιαφέρον...
[EDIT]
Και για να τα λέμε όπως έχουν τα πράγματα, τι πάει να πει 'το Αμερικάνικο όνειρο ισχύει ανέκαθεν στις ΗΠΑ και ίσως ΜΟΝΟ στις ΗΠΑ σε τέτοιο βαθμό';; Όνειρο είναι, δεν έχει 'βαθμούς'. Σε οποιαδήποτε χώρα δεν υπάρχει θεσμοθετημένο όριο στην περιουσία που μπορεί να έχει κάποιος πολίτης, το 'όνειρο' ισχύει, είτε το 'πρότυπο' λέγεται Bill Gates, είτε Σουλτάνος του Μπρουνέι, είτε Richard Branson, είτε ο,τιδήποτε. Από ένα σημείο κι έπειτα, που έχεις τόσα που θα χρειαζόσουν μερικές χιλιάδες χρόνια ζωής για να τα ξοδέψεις, δεν κάνει καμία διαφορά. Συνεπώς και το 'ίσως ΜΟΝΟ στις ΗΠΑ, τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο' στερείται πρακτικής αξίας. Σιγά μη κερδίζουν και βραβείο οι ΗΠΑ επειδή ζουν εκεί μια χούφτα άνθρωποι που μπορούν ν'αγοράσουν το μισό πλανήτη (σχήμα λόγου) με τα χρήματα που έχουν. Αυτό είναι το ζητούμενο στο 'όνειρο'; Να μη σου φτάνει να έχεις δικό σου νησί και να θες δική σου χώρα, μετά δική σου ήπειρο, και μετά τον πλανήτη όλο... Μμμμμ, υγειέστατες φιλοδοξίες.... Να το 'Αμερικάνικο όνειρο' (ωραίος τίτλος, λες και το πατεντάρισαν κιόλας!!!).... Εμπρός παληκάρια, να δούμε ποιός θα το καταφέρει! Γιατί, όποιος δεν έχει (τέτοια) όνειρα και πρότυπα σαν το Bill Gates είναι κατάπτυστος (το λιγότερο) και δεν αξίζει να ζει σ'αυτό τον πλανήτη.....
[/EDIT].
The Voice γιατι χτυπιεσαι με αναλυση του Καπιταλισμου? Αυτες οι συζητησεις ειναι ατελειωτες. Ακομη πιο ατελειωτες και του θεματος του Ιρακ. Μαλιστα ειδικα οταν δεν εχεις ιδεα για το τι εστι καπιταλισμος διοτι δεν τον εχεις ζησει (με οικογενοια, εγκατεστημενος στις ΗΠΑ κτλ - αλλα αλλο θεμα και αυτο).
Εχασες εσυ οπως και οι αλλοι το θεμα παλι (οποτε στριμωχνεσται το αλλαζεται). Απο εκει που ξεκινησαμε ηταν ο θανατος του Ζαρκαουι. Μετα καποιος εγραψε οτι 'ολα για το κερδος γινοντε' (κλασσικη φιλελευθερικη φιλοσοφια και βολικοτατη μαλιστα για αυτους που 'δεν μπορουν') και απεδειξα εγω (αφου δεν ειναι οφθαλμοφανες) οτι οχι ολα για το κερδος γινοντε παντα.
Τωρα το τι ειναι ο καπιταλισμος και εαν τον προτιμας εσυ και τα αλλα σουπερ left φιλαρακια σου δεν με ενδιαφερει καθολου. Συζητα με τους αλλους φιλοσλουφους Ολυμπιονικες των μυων τους στοματος. Οταν θα αρχισεται να πρατεται, φωναξτε με να παρω μερος.
Εκτός από χαριτωμένες και άνευ ουσίας απαντήσεις, πολύ θα ήθελα να δω να εκφράζεις τις αντιρρήσεις σου επί των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ σκέψεων που έχω παραθέσει παραπάνω, και φυσικά στοιχεία για να μου δείξεις ότι κάνω λάθος.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι εσύ ο ίδιος που κάθε δεύτερη πρόταση μιλάς για 'καπιταλισμό' δεν έχεις ιδέα ποιες είναι όλες οι πτυχές αυτού που υποστηρίζεις και απλά επαναλαμβάνεις αυτά που σου βάζουν στο μυαλό οι 'σοφοί' του τόπου σου. Δεν έχεις καθίσει να σκεφτείς που οδηγείται ο τόπος σου με την κατανομή του πλούτου έστι όπως αυτή υφίσταται και έτσι όπως διαμορφώνεται, διότι ούτε τις γνώσεις έχεις ούτε τα κίνητρα για να το κάνεις. Σε βολεύει να κάνεις τη ζωούλα σου πιστεύοντας το παραμύθι που σου έχουν πουλήσει, εφόσον δεν έχεις δει / δε θέλεις να δεις τα πράγματα κι από την άλλη πλευρά όπως όλοι αυτοί που μεγάλωσαν με ασημένια μαχαιροπήρουνα.
Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα και ούτε περιμένω τα σχόλιά σου και τις αναλύσεις σου για τα παραπάνω που έγραψα (τον καπιταλισμό, το τι σημαίνει 'φιλελεύθερος', κλπ) γιατί απ' ότι καταλαβαίνω θεωρείς ότι μια προσπάθεια να απαντήσεις θα ήταν σαν να παίρνεις το φτυάρι και ν'ανοίγεις ο ίδιος το λάκο σου. Οπότε, αν είναι, πέτα κανα-δυο χαριτωμένα ακόμα, έτσι για να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι δήθεν απάντησες, και πάμε παρακάτω.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ολα τριγύρω αλλάζουνε...κι όλα τα ίδια μένουν...
Γαβριήλ, μόνο μια ερώτηση.
Οταν ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ ήταν προ των πυλών, υποστήριζες ότι ο πόλεμος θα γίνει επιεδή το Ιράκ έχει χημικά όπλα.
Τα WMD ηταν ενας απο τους λογους. The removal ενος ασταθη δικτατορα που απειλουσε την περιοχη και σταθεροτητα γενικα, ηταν ενας αλλος. Η εκδημοκρατικοποιηση του Ιρακ με μια δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση για πρωτη φορα απο το 2,000,0000 προ Χριστου ηταν ενας αλλος. Για να δουν 'οι αλλοι' (Συρια, Ιραν, ακομη και οι moderate Αραβικες χωρες ομως) οτι ειμαστε (ΗΠΑ) σοβαροτητοι για αμμεσες πολιτικες αλλαγες στην περιοχη και αρα παταξη της τρομοκρατιας (μεταξυ αλλων), ηταν ενας αλλος λογος.
Αυτοι ειναι μερικοι απο τους λογους.
Πηρες απαντηση στην ΜΙΑ ερωτηση σου?
Εμεις σου λέγαμε οτι αυτό είναι ψέματα. Οτι αυτό λένε τώρα για να έχουν μια αφορμή να εισβάλουν.
Μας είπες πάλι φιλελεύθερους κλπ κλπ..Το Ιράκ αποδείχθηκε ότι δεν είχε/εχει χημικά όπλα.
Α! Τελικα η ερωτηση σου δεν ειναι καθολου ερωτηση, αλλα το κλασσικο και αγαπητο ως εθνικο σπορ στην Ελλαδα, 'I told you so'. Μαλιστα. ΟΚ τοτε:
Πρωτον, λες, χημικα οπλα, παλι με ανακριβειες μιλας. Διοτι τα WMD ειναι χημικα αλλά και διαφορα άλλου ειδους οπλων.
Δευτερον, εσεις δεν λεγατε οτι δεν εχει το Ιρακ τετοια οπλα, μην σας ανεβαζεις και σε οριο πρωφητων Κουκ. Be a little modest sir. Εσεις λεγατε αυτα που λετε και τωρα. Οτι 'ολα για το πετρελαιο γινοντε', μπλα μπλα, οι κακοι οι ΗΠΑμερικανοι και οι καλοι οι φτωχοι, τα ιδια τραγουδια.
Και τωρα λες:
Το Ιράκ αποδείχθηκε ότι δεν είχε/εχει χημικά όπλα.
Παλι ανακριβειες, βολικοτατες για να κανουμε κατι να χωρεσει με την δικια μας ατζεντα και τροπο.
Το Ιρακ ειναι αποδεδειγμενο οτι ειχε WMDs στο παρελθον! Κανεις δεν το αμφιβαλει αυτο, ουτε και η Κουβα! Γιατι? Διοτι ΤΑ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ στον ιδιο του τον πλυθησμο. Οσο και μονοπλευρα και εαν ειναι τα ΜΜΕ στην Ελλαδα, δεν μπορει, θα πρεπει να εχεις ακουσει για το περιφημο Kurdish Massacre?
Αρα δεν ηταν καν θεμα εαν το Ιρακ/ο Σανταμ ειχε WMD στο παρελθον και πιο σημαντικο απο ολα! εαν ειναι ικανος να τα χρισημοποιησει! Ηταν θεμα: Τα εχει ακομη, ή οι Ρωσσοι που 'αγορασε' τον βοηθησαν να τα κρυψει στη Συρια ή αλλου?
Αλλα αυτα δεν μας βολευουν, γιατι να τα δουμε?
Μήπως το ίδιο συμβαίνει γενικά?
Μήπως θα πρέπει να σκεφθείς ότι πιθανόν και εμείς να έχουμε δίκηο?
Αλλωστε έχουμε το πλεονέκτημα να βλέπουμε τα πράγματα απέξω. Οπότε εξ ορισμού είμαστε και πιο αντικειμενικά πληροφορημένοι (παράδειγμα: Για την Τουρκία ΔΕΝ είμαστε αντικειμενικά πληροφορημένοι αφου βλέπουμε τα πράγματα όπως συμφέρουν εμάς και φυσικά ΔΕΝ τα μαθαίνουμε και όλα).Ε ναι ντε. Το κλασσικο 'τα παραπληροφορημενα, προβατα αμερικανακια και οι σουπερ πληροφοροιμενοι fair and balanced Ελληνες' για ΗΠΑμερικανικα θεματα μαλιστα κυριες και κυριοι. ΟΚ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ο τυπας το ζει το παραληρημα
μλκ μου αισθανομαι πολυ μαλακας που πριν 2-3 σελιδες προσπαθησα να συζητησω σοβαρα
Και εγω αισθανομαι το ιδιο για σενα.
Aς το κλειδώσουμε τότε!
κρουζ......ρίξε ένα λουκετάκι!
Μπα... έχει πλάκα. Το ευχαριστιέμαι (σχεδόν) όσο ευχαριστιέμαι μια ΚΑΛΗ b-movie
Να 'χα και λίγο ποπ-κορν και λίγο γμτ μου, θα ήταν τέλεια
-
Ξεχασες το κυριοτερο. Ή φιλελευθεροι.
Αν έχεις την καλωσύνη, κι επειδή τη χρησιμοποιείς σα να είναι βρισιά τη λέξη 'φιλελεύθεροι', θα μπορούσες να μας πεις τι θεωρείς εσύ ότι αντιπροσωπεύουν κατά βάση και γιατί τους βάζεις στο ίδιο σακί με τους κουμουνιστές, κλπ; Έτσι από περιέργεια (μπορεί και να συμφωνήσω μαζί σου, ποιος ξέρει).
Πανε στο λεξικο και γραψε 'liberal' στο field να παρεις μια ιδεα, οχι οτι θα καταλαβεις τι εστι φιλελευθερος (για τους ΗΠΑΜερικανους) μονο απο το λεξικο.
Τελος αυτους που βαζω στον ιδιο κουβα ειναι οι:
- Left
- Far Left
- Liberals
- Hippies
- Progressive
- Moveon.org
- George Soros, Michael Moore, Cindy Shehan και τα φιλαρακια αυτων
- Bill Maher και τα φιλαρακια του.
9 Κτλ (για αυτους που καταλαβαινουν)
Μερικα απο τα παραπανω ειναι συνωνυμα.
Τα παραπανω ισχυουν για την πραγματικοτητα των ΗΠΑ ομως.
Το προβλημα για σενα ειναι οτι ζεις στην Ευρωπη και επηδει εκει ακομη και οι δεξιοι ειναι αριστεροι εδω, δεν θα καταλαβεις τι σημενει φιλελευθερος.
Δεν με ενδιαφέρει το λεξικό, αυτό το κοιτάζω όποτε θέλω. Εγώ θέλω να μου πείς ΕΣΥ τι είναι liberal, γιατί είναι ΚΑΚΟ αυτό, και γιατί είναι στην ίδια λίστα με τα άλλα που αναφέρεις. Πάω ό,τι στοίχημα θέλεις ότι ούτε ο ίδιος δεν ξέρεις ούτε φυσικά μπορείς να το δώσεις σε άλλους να το καταλάβουν αυτή τη στιγμή. Καλό διάβασμα λοιπόν!
-
Gab, εχω μια προταση για σενα!
Γιατι δεν κατεβαινεις στη πολιτικη?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Gab, εχω μια προταση για σενα!Γιατι δεν κατεβαινεις στη πολιτικη?
Ποιος σου είπε ότι δεν έχει κατέβει?
Για να το θέσω αλλιώς: πολιτικός δεν είναι μόνο όποιος βάζει υποψηφιότητα. Υπάρχουν και οι σφουγγοκ....εεε.... ακόλουθοι -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν μου λες Γαβριήλ...οι Ισραηλινοί που σκότωσαν πρόσφατα άμαχο πληθυσμό σε παραλία στην Γάζα όπου είχαν πάει να κάνουν το μπάνιο τους τι είναι; Το έδειξαν τα αμερικανικά ΜΜΕ;
Εδειχνε ένα μικρό κοριτσάκι να οδύρεται και αμήχανο να κλαίει πάνω από τα άψυχα κορμιά της οικογενείας της...εάν δεις την εικόνα θα συγκλονιστείς! Μάλιστα ήταν και ο λόγος που (1) υιοθέτησε το κοριτσάκι ο Αμπάς και (2) να βγάλει από την 16μηνη εκεχυρεία την Χαμάς.
Well done!
Ναι το εδειξαν. Τουλαχιστον τα ΜΜΕ που παρακολουθω εγω. Fair and Balanced! (tm)
Τα δικα σου ΜΜΕ την δηλωση των Ισραηλινων για το συμβαν το εδειξαν?
Τελος, προς τι το well done, στο Ισραηλ ζω? Ποσο ασχετο θα το πατε το θεμα για να με βγαλετε (και τους αλλους των ΗΠΑ) ως το καταμαυρο προβατο?
τι λες ρε παιδί μου, το έδειξαν ε; κάνετε βήματα προόδου βλέπω!
Τα 'δικά μας' ΜΜΕ έδειξαν ΚΑΙ την δήλωση του αρχηγού του ισραηλινού ΓΕΣ...να ζητά συγνώμη! Τι να το κάνεις, μία οικογένεια ξεκληρίστηκε κι ένα κοριτσάκι έμεινε ευτυχώς για λίγο ορφανό χάρη στην μεγαλοψυχία του προέδρου Αμπάς.Η σχέση ποιά είναι με εσάς τους αθώους αμερικανούς; Τι κάνει νιάου στα κεραμύδια; Γιατί η ΗΠΑ-προστάτης του καλού από τους τρομοκράτες δεν συμμαζεύει και το Ισραήλ; Γιατί η Χαμάς θεωρούνται τρομοκράτες και ο Ισραηλινός στρατός όχι; Εσπασαν την 16μηνη εκεχυρεία τους! Αλλά ποιός να μιλήσει μωρέ...γνωρίζουμε άλλωστε από ποιους κυβερνάται η χώρα σας. Δεν θέλει πολύ μυαλό!
Ορεβουάρ!
Που ζητας να σου εξηγησω την διαφορα των Παλαιστινιων πολιτων που βαζουν ζωναρι με δυναμιτη γυρω απο την κοιλια τους και μπαινουν σε καφετερια και πατανε το κουμπι φωναζοντας ο Αλαχ ειναι μεγαλος, και ενος στρατιωτη?
Σορρυ, αλλα τετοια βασικα μαθηματα οι γονεις σου οι οι δασκαλοι ειναι υποχρεωμενοι να σου (ηδη) εχουν μαθει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι ξεφτίλα για την Αμερική να διατηρεί ανοικτό το Γκουαντάναμο.Ξεφτιλα ειναι για καποιον απο την Δυση να νομιζει οτι ειναι ξεφτιλα που ειναι ανοιχτο.
Having said that however, με την ωρα του θα αλλαξει και αυτο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Aς το κλειδώσουμε τότε!
κρουζ......ρίξε ένα λουκετάκι!Μπα... έχει πλάκα. Το ευχαριστιέμαι (σχεδόν) όσο ευχαριστιέμαι μια ΚΑΛΗ b-movie
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο τον συμφέρει η σταθερότητα στο Ιράκ, έστω και με αμερικανική νίκη (όλες οι εταιρείες εκμετάλευσης θα είναι αμερικάνικες - όχι ευρωπαϊκές).
Γιατι να ειναι ακριβως Ευρωπαικες δηλαδη? Λογο της τεραστιας Ευρωπαικης βοηθειας στον ΟΗΕ, στο Συμβουλιο Ασφαλειας, αλλα και την τεραστια στρατιωτικη βοηθεια με τους χιλιαδες Ευρωπαιους σουπερ στρατιωτες?
Ο Μπους το είπε από την αρχή, τις δουλειές θα τις πάρουν αυτοί που συμμετείχαν στην εισβολή - όχι οι Ευρωπαίοι. Εγώ όμως βλέπω ότι και οι άλλοι Αμερικάνοι δεν παίρνουν δουλειές, μόνο εκείνη η εταιρεία... ποιός την έχει δεν θυμάμαι - μόνο αυτή παίρνει δουλειές, μάλιστα χωρίς BID.
Αλλαγη θεματος για 1000η φορα. ΟΚ.
Αυτό είναι το πρόβλημα; Να μην τα λέμε τα στραβά, ε;...
Ανοιξε ενα αλλο θρεντ με θεμα 'Οτι στραβο μου κατεβει στο μυαλο' και γραφε εκει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Gab, εχω μια προταση για σενα!
Γιατι δεν κατεβαινεις στη πολιτικη?
Ποιος σου είπε ότι δεν έχει κατέβει?
Για να το θέσω αλλιώς: πολιτικός δεν είναι μόνο όποιος βάζει υποψηφιότητα. Υπάρχουν και οι σφουγγοκ....εεε.... ακόλουθοιΒρε ναι, αλλα λεω οτι ο Gab ειναι γεννημενος για μεγαλα σαλονια. Δεν ξερω αν ακομη και το white house θα ηταν αρκετο γιαυτον!
Νομιζω οτι με τις αποψεις του, ευκολα θα μπορουσε να πεισει τους πατριωτες του να τον ψηφισουν! Εδω τα καταφερε ο πιθικος που εχουν τωρα για προεδρο, και δεν ηξερε καν να μιλαει ε!!!
-
Δεν μου λες Γαβριήλ...οι Ισραηλινοί που σκότωσαν πρόσφατα άμαχο πληθυσμό σε παραλία στην Γάζα όπου είχαν πάει να κάνουν το μπάνιο τους τι είναι; Το έδειξαν τα αμερικανικά ΜΜΕ;
Εδειχνε ένα μικρό κοριτσάκι να οδύρεται και αμήχανο να κλαίει πάνω από τα άψυχα κορμιά της οικογενείας της...εάν δεις την εικόνα θα συγκλονιστείς! Μάλιστα ήταν και ο λόγος που (1) υιοθέτησε το κοριτσάκι ο Αμπάς και (2) να βγάλει από την 16μηνη εκεχυρεία την Χαμάς.
Well done!
Ναι το εδειξαν. Τουλαχιστον τα ΜΜΕ που παρακολουθω εγω. Fair and Balanced! (tm)
Τα δικα σου ΜΜΕ την δηλωση των Ισραηλινων για το συμβαν το εδειξαν?
Τελος, προς τι το well done, στο Ισραηλ ζω? Ποσο ασχετο θα το πατε το θεμα για να με βγαλετε (και τους αλλους των ΗΠΑ) ως το καταμαυρο προβατο?
τι λες ρε παιδί μου, το έδειξαν ε; κάνετε βήματα προόδου βλέπω!
Τα 'δικά μας' ΜΜΕ έδειξαν ΚΑΙ την δήλωση του αρχηγού του ισραηλινού ΓΕΣ...να ζητά συγνώμη! Τι να το κάνεις, μία οικογένεια ξεκληρίστηκε κι ένα κοριτσάκι έμεινε ευτυχώς για λίγο ορφανό χάρη στην μεγαλοψυχία του προέδρου Αμπάς.Η σχέση ποιά είναι με εσάς τους αθώους αμερικανούς; Τι κάνει νιάου στα κεραμύδια; Γιατί η ΗΠΑ-προστάτης του καλού από τους τρομοκράτες δεν συμμαζεύει και το Ισραήλ; Γιατί η Χαμάς θεωρούνται τρομοκράτες και ο Ισραηλινός στρατός όχι; Εσπασαν την 16μηνη εκεχυρεία τους! Αλλά ποιός να μιλήσει μωρέ...γνωρίζουμε άλλωστε από ποιους κυβερνάται η χώρα σας. Δεν θέλει πολύ μυαλό!
Ορεβουάρ!
Που ζητας να σου εξηγησω την διαφορα των Παλαιστινιων πολιτων που βαζουν ζωναρι με δυναμιτη γυρω απο την κοιλια τους και μπαινουν σε καφετερια και πατανε το κουμπι φωναζοντας ο Αλαχ ειναι μεγαλος, και ενος στρατιωτη?
Σορρυ, αλλα τετοια βασικα μαθηματα οι γονεις σου οι οι δασκαλοι ειναι υποχρεωμενοι να σου (ηδη) εχουν μαθει.
επιμορφώνομαι από το FOX NEWS....
-
Είναι ξεφτίλα για την Αμερική να διατηρεί ανοικτό το Γκουαντάναμο.
Ξεφτιλα ειναι για καποιον απο την Δυση να νομιζει οτι ειναι ξεφτιλα που ειναι ανοιχτο.
Ξεφτίλα είναι για κάποιον να νομίζει ότι είναι ξεφτίλα για κάποιον από τη Δύση να νομίζει ότι είναι ξεφτίλα που είναι ανοιχτό.
-
Εκτός από χαριτωμένες και άνευ ουσίας απαντήσεις, πολύ θα ήθελα να δω να εκφράζεις τις αντιρρήσεις σου επί των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ σκέψεων που έχω παραθέσει παραπάνω, και φυσικά στοιχεία για να μου δείξεις ότι κάνω λάθος.
Καλε μου δε βοις, εγω τις αντιρρησεις μου για το θεμα δεν τις εξεφρασα με ΛΟΓΙΑ οπως ολοι εσεις. Αλλα με πραξεις και με τον ιδιο τον τροπο ζωης μου. By moving here to live here and living here. Εσυ να μου κανεις lecture για το θεμα τι πιστευω εγω και πως το εχω εκφρασει και τι αποδηξεις εχω για να το εκφρασω σοβαρα, εισαι πολυ λιγος. Γιατι? Διοτι εσυ μιλας και εγω πρατω, ξανα.
Αυτο που δεν θελω να κανω, διοτι ειναι ακαρπο, ειναι να ανοιξω ακομη μια συζητηση φιλοσοφιας για το τι εστι καπιταλισμος και τα αλλα συστηματα και γιατι το ενα ειναι καλυτερα και εαν ειναι, απο τα αλλα. Αν ειναι δυνατον. Τοσο λιγο τον χρονο μου να τον σεβομαι? Ε οχι. Καντην εσυ. Με αλλους.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι εσύ ο ίδιος που κάθε δεύτερη πρόταση μιλάς για 'καπιταλισμό' δεν έχεις ιδέα ποιες είναι όλες οι πτυχές αυτού που υποστηρίζεις και απλά επαναλαμβάνεις αυτά που σου βάζουν στο μυαλό οι 'σοφοί' του τόπου σου.
Ε ναι. Εγω τι ξερω απο καπιταλισμο. Μονο τον ζω. Που να ξερω?
Δεν έχεις καθίσει να σκεφτείς που οδηγείται ο τόπος σου με την κατανομή του πλούτου έστι όπως αυτή υφίσταται και έτσι όπως διαμορφώνεται, διότι ούτε τις γνώσεις έχεις ούτε τα κίνητρα για να το κάνεις.
Παλι δεν εχω ιδεα. Ενω εσυ εχεις all along. After all, στην σουπερ καπιταλιστικη Ελλαδα ζεις.
Σε βολεύει να κάνεις τη ζωούλα σου πιστεύοντας το παραμύθι που σου έχουν πουλήσει, εφόσον δεν έχεις δει / δε θέλεις να δεις τα πράγματα κι από την άλλη πλευρά όπως όλοι αυτοί που μεγάλωσαν με ασημένια μαχαιροπήρουνα.
Τωρα θα μου κανεις και μαθημα της ζωης μου. The voice, you dont know me, you know nothing about me. Πως καθεσαι και γραφεις αυτα που γραφεις και δεν ντρεπεσαι, μονο εσυ ξερεις. Να σε ακολουθησω, δεν θα το κανω.
Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα και ούτε περιμένω τα σχόλιά σου και τις αναλύσεις σου για τα παραπάνω που έγραψα (τον καπιταλισμό, το τι σημαίνει 'φιλελεύθερος', κλπ) γιατί απ' ότι καταλαβαίνω θεωρείς ότι μια προσπάθεια να απαντήσεις θα ήταν σαν να παίρνεις το φτυάρι και ν'ανοίγεις ο ίδιος το λάκο σου. Οπότε, αν είναι, πέτα κανα-δυο χαριτωμένα ακόμα, έτσι για να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι δήθεν απάντησες, και πάμε παρακάτω.
ΟΚ τοτε. Αφου βρισκεις αυτα που γραφω χαριτωμενα, ειμαστε ΟΚ.
-
Την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο τον συμφέρει η σταθερότητα στο Ιράκ, έστω και με αμερικανική νίκη (όλες οι εταιρείες εκμετάλευσης θα είναι αμερικάνικες - όχι ευρωπαϊκές).
Γιατι να ειναι ακριβως Ευρωπαικες δηλαδη? Λογο της τεραστιας Ευρωπαικης βοηθειας στον ΟΗΕ, στο Συμβουλιο Ασφαλειας, αλλα και την τεραστια στρατιωτικη βοηθεια με τους χιλιαδες Ευρωπαιους σουπερ στρατιωτες?
Ο Μπους το είπε από την αρχή, τις δουλειές θα τις πάρουν αυτοί που συμμετείχαν στην εισβολή - όχι οι Ευρωπαίοι. Εγώ όμως βλέπω ότι και οι άλλοι Αμερικάνοι δεν παίρνουν δουλειές, μόνο εκείνη η εταιρεία... ποιός την έχει δεν θυμάμαι - μόνο αυτή παίρνει δουλειές, μάλιστα χωρίς BID.
Αλλαγη θεματος για 1000η φορα. ΟΚ.
Αυτό είναι το πρόβλημα; Να μην τα λέμε τα στραβά, ε;...
Ανοιξε ενα αλλο θρεντ με θεμα 'Οτι στραβο μου κατεβει στο μυαλο' και γραφε εκει.
Το 'στραβό' είναι απολύτως σχετικό με το θέμα.
Απλά, όπου δε μας βολεύει ν'απαντήσουμε πετάμε μια εξυπναδούλα και την κάνουμε μ'ελαφρά πηδηματάκια, ε;Δεν πειράζει, την απάντηση την πήραμε έστω κι έτσι!
-
Ξεχασες το κυριοτερο. Ή φιλελευθεροι.
Αν έχεις την καλωσύνη, κι επειδή τη χρησιμοποιείς σα να είναι βρισιά τη λέξη 'φιλελεύθεροι', θα μπορούσες να μας πεις τι θεωρείς εσύ ότι αντιπροσωπεύουν κατά βάση και γιατί τους βάζεις στο ίδιο σακί με τους κουμουνιστές, κλπ; Έτσι από περιέργεια (μπορεί και να συμφωνήσω μαζί σου, ποιος ξέρει).
Πανε στο λεξικο και γραψε 'liberal' στο field να παρεις μια ιδεα, οχι οτι θα καταλαβεις τι εστι φιλελευθερος (για τους ΗΠΑΜερικανους) μονο απο το λεξικο.
Τελος αυτους που βαζω στον ιδιο κουβα ειναι οι:
- Left
- Far Left
- Liberals
- Hippies
- Progressive
- Moveon.org
- George Soros, Michael Moore, Cindy Shehan και τα φιλαρακια αυτων
- Bill Maher και τα φιλαρακια του.
9 Κτλ (για αυτους που καταλαβαινουν)
Μερικα απο τα παραπανω ειναι συνωνυμα.
Τα παραπανω ισχυουν για την πραγματικοτητα των ΗΠΑ ομως.
Το προβλημα για σενα ειναι οτι ζεις στην Ευρωπη και επηδει εκει ακομη και οι δεξιοι ειναι αριστεροι εδω, δεν θα καταλαβεις τι σημενει φιλελευθερος.
Δεν με ενδιαφέρει το λεξικό, αυτό το κοιτάζω όποτε θέλω. Εγώ θέλω να μου πείς ΕΣΥ τι είναι liberal, γιατί είναι ΚΑΚΟ αυτό, και γιατί είναι στην ίδια λίστα με τα άλλα που αναφέρεις. Πάω ό,τι στοίχημα θέλεις ότι ούτε ο ίδιος δεν ξέρεις ούτε φυσικά μπορείς να το δώσεις σε άλλους να το καταλάβουν αυτή τη στιγμή. Καλό διάβασμα λοιπόν!
Εγω ηδη σου ειπα τι σημενει λιμπεραλ. Ειναι πιο πανω. Αλλα επηδει εσυ δεν εχεις ιδεα για το τι γραφω, νομιζεις οτι δεν σου το'πα.
That's OK. I was not expecting more from you anyway.
-
That's OK. I was not expecting more from you anyway.
Θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)