-
Αγαπητέ dpolal, λίγο πολύ συμφωνούμε. Ειλικρινά δεν έχω οδηγήσει το κλασικό 5Θ Astra H, αν και από όσα ακούω και διαβάζω σε κάθε περίπτωση αποτελεί (το λιγότερο) έναν ασφαλέστατο (και ποιοτικότατο) ανθρωπομεταφορέα. Το GTC 1.8 είτε λόγω 15 χιλ χαμηλώματος αμαξώματος είτε λόγω ελαστικών μου (αν και δε νομίζω ιδιαίτερα πως ευθύνονται αυτά) πηγαίνει σαν τρένο και το εννοώ. Στη χειρότερη περίπτωση θα το χαρακτήριζα από πλευράς οδικής συμπεριφοράς ένα πάρα πολύ καλό GT με ότι αυτό σημαίνει. Σίγουρα δεν είναι 106 rallye, saxo VTS ή C2 VTS (μη ξεχνάμε και τα πολύ κοντύτερα μεταξόνια των τελευταίων) ωστόσο ξαναλέω πως το αμάξι σε εμπνέει να μπαίνεις σε στροφές με πολλά χιλιόμετρα. Γέρνει ελάχιστα έως καθόλου και αντιδρά λογικά υποστροφικά (ως προσθιοκίνητο) πολύ πολιτισμένα και σε μεγάλη πίεση. Η χαρά του αυτοκινήτου αυτού είναι τα ταξίδια με 1 ή 2 άτομα με καλές έως σχετικά μεγάλες ταχύτητες ανεξαρτήτως στροφών (δε μιλάμε βέβαια για δρόμους με πολύ κλειστά απανωτά S, αλλά ούτε και το Α3 1.6 δε νομίζω πως φτιάχτηκε για τέτοιες διαδρομές). Πάντως και σε διαδρομές τύπου βόρειας Εύβοιας ή Λαμίας - Καρπενησίου το αμάξι πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Το 1.6 που αναφέρεις κοστίζει (για αντίστοιχο εξοπλισμό) 1300 ευρώ κάτω από το 1.8, οπότε σε κάθε περίπτωση μπορεί στην εξίσωση που προανέφερα να τα χαλάει κάπως στα 1600 η μικρή αναλογικά ισχύς εν συγκρίσει με το Α3 αλλά η διαφορά τιμής μεγαλώνει ακόμα περισσότερο (στα 4-5000 ευρώ πλέον), οπότε πάλι η κρίση δεν είναι συνολικά ξεκάθαρη. Βέβαια προσωπικά θα το θεωρούσα αμαρτία να αγοράσω ένα τόσο όμορφο αλλά και στιβαρό (σαν όψη και σαν αίσθηση) αμάξι φορώντας του τον 1600άρη για να γλτώσω τα 1300 ευρώ (και μείον 35 άλογα)... Στο κεφάλαιο εργονομία συμφωνούμε αλλά κατ εμέ αφορά μόνο την έλλειψη μικροχώρων για αντικείμενα στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα και δεν τη θεωρώ τόσο αρνητική. Για τους πίσω επιβάτες συμφωνώ επίσης (το έχω εισπράξει έμπρακτα άλλωστε σε ταξίδια). Σίγουρα το GTC δε θα το αγοράσει με τη λογική κάποιος που έχει προδιαγράψει πως θα μεταφέρει συχνά ενήλικες στο πίσω μέρος σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις, λόγω παραθύρων βασικά, γιατί σα χώροι είναι πολύ καλοί για 2 ενήλικες από κάθε πλευρά (ύψος από οροφή, πλάτος, απόσταση από μπροστινό κάθισμα). Ξέρεις ένα παλιό τραγούδι που έλεγε πως ο τύπος δεν το ξανακάνει σε Autobianchi? Εγώ σίγουρα θα το ξανάκανα σε GTC, λόγω τιμής . Τέλος σαν απτή ποιότητα θα ξαναγράψω πως το τελευταίο Α3 (του 05 και μετά που είδα) είναι συνολικά μισό σκαλοπάτι πάνω από το GTC αλλά για μένα αυτό αποτελεί κοπλιμέντο για το GTC (και το 5θ astra φαντάζομαι) λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς τιμής τους (γύρω στο 25% ακριβότερο το Α3 για αντίστοιχα μεγέθη). Για δε το Golf V του ιδίου ομίλου που μοιράζεται και κοινό πάτωμα με το Α3 απλά ξαναλέω πως κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μισό σκαλοπάτι κάτω από το GTC στον ίδιο τομέα (και είναι κι αυτό συγκριτικά ακριβότερο). Αυτά τα ολίγα... Απλά επειδή θέλω να βλέπουμε τα πράγματα όσο πιο σφαιρικά γίνεται φίλε μου (και μόνο γιαυτό).
-
dpolal, χωρίς διάθεση αντιδικίας ή παρεξήγησης (προς θεού) αντιγράφω από άλλο topic που άνοιξες κάποια γραφόμενά σου:
Λοιπόν το θέμα μου έχει ως εξής.
Μου έχει παρουσιαστεί μια ευκαιρία να δώσω το Α3 (1.6FSI) μου σε πάρα πάρα πάρα πολύ καλή τιμή. (συγγενής)Ενώς χρόνου αμάξι βέβαια, ολοκαίνουργιο και το λυπάμαι αλλά οι ανάγκες της οικογένειας αυξήθηκαν κατά πολύ και πλέον οι χώροι είναι ζωτικής σημασίας.
Ψάχνω λοιπόν ένα οικογενειακό, με χώρους για την οικογένεια ΑΛΛΑ κυρίως καλή οδική συμπεριφορά, κράτημα και κινητήρα.
Βασικά οι χώροι είναι και καλά δικαιολογίες για την οικογένεια, στο βάθος έχω δει την ευκαιρία για κάτι ποιό γρήγορο γιατί παρόλο που έχω να πώ μόνο τα καλύτερα λόγια για την οδηγική συμπεριφορά του Α3, ο κινητήρας του δεν είναι και ότι καλύτερο. (καλώς μέχρι ένα σημείο αλλά μέχρι εκεί).Η οικονομική μου οροφή είναι τα 29000 ευρώ.
Άρα, μάλλον το Α3 1.6 δεν είναι κι ότι καλύτερο μαυτό το μοτέρ...σωστά;
-
lazarefa
...
Για δε το Golf V του ιδίου ομίλου που μοιράζεται και κοινό πάτωμα με το Α3 απλά ξαναλέω πως κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μισό σκαλοπάτι κάτω από το GTC στον ίδιο τομέα (και είναι κι αυτό συγκριτικά ακριβότερο). Αυτά τα ολίγα... Απλά επειδή θέλω να βλέπουμε τα πράγματα όσο πιο σφαιρικά γίνεται φίλε μου (και μόνο γιαυτό).Πιστευω πως το Golf δεν υπολειπεται σε τιποτα του Gtc σε κανεναν τομεα.
Απο κει κ περα , ειναι πως το βλεπει ο καθενας. (Το λέω σαν ενας υποψηφιος αγοραστης ... οποτε δεν με συμφερει να πω υπερ του Golf είτε του Gtc. )
Όσο για την διαφορα τιμης αναμεσα στο Golf και Gtc ,αν καποιος τα δει με προσοχη , θα διαπιστωσει πως τελικα το Gtc Sport δεν εχει καποια πραγματα που εχει το Golf ,k αν τα επιλεξει σαν προσθετο εξοπλισμο , τοτε θα δει πως το Gtc έρχεται στα ιδια επιπεδα με το Golf !
Για την ακριβεια το Golf διαθετει στην εκδοση Sportline Clima(διζωνικο μαλιστα) , Ενεργα προσκεφαλα μπροστα , κεντρικο προσκεφαλο πισω , τα οποια αυξανουν την τιμη του Gtc. -
Ναι αλλα το Golf δεν εχει ESP που στο αστρα ειναι στανταρ.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
dpolal, χωρίς διάθεση αντιδικίας ή παρεξήγησης (προς θεού) αντιγράφω από άλλο topic που άνοιξες κάποια γραφόμενά σου:Λοιπόν το θέμα μου έχει ως εξής.
Μου έχει παρουσιαστεί μια ευκαιρία να δώσω το Α3 (1.6FSI) μου σε πάρα πάρα πάρα πολύ καλή τιμή. (συγγενής)Ενώς χρόνου αμάξι βέβαια, ολοκαίνουργιο και το λυπάμαι αλλά οι ανάγκες της οικογένειας αυξήθηκαν κατά πολύ και πλέον οι χώροι είναι ζωτικής σημασίας.
Ψάχνω λοιπόν ένα οικογενειακό, με χώρους για την οικογένεια ΑΛΛΑ κυρίως καλή οδική συμπεριφορά, κράτημα και κινητήρα.
Βασικά οι χώροι είναι και καλά δικαιολογίες για την οικογένεια, στο βάθος έχω δει την ευκαιρία για κάτι ποιό γρήγορο γιατί παρόλο που έχω να πώ μόνο τα καλύτερα λόγια για την οδηγική συμπεριφορά του Α3, ο κινητήρας του δεν είναι και ότι καλύτερο. (καλώς μέχρι ένα σημείο αλλά μέχρι εκεί).Η οικονομική μου οροφή είναι τα 29000 ευρώ.
Άρα, μάλλον το Α3 1.6 δεν είναι κι ότι καλύτερο μαυτό το μοτέρ...σωστά;
Δεν υπάρχει θέμα αντιδικίας αγαπητέ...
Ο λόγος που έχω γράψει άλλωστα όλα τα προηγούμενα στο θέμα αυτό είναι απλά και μόνο ότι έχω μια σχετικά εμπειρία για το Astra και απλά την παρέθεσα.Λοιπόν για το άλλο θέμα τώρα που με αφορά.
Το καθαρά χωροταξικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, να σκύβεις και να προσπαθείς να μπείς από την μπροστινή πόρτα μαζί με το πορτ μπεμπέ και τον μπέμπη (12 κιλά περίπου) στο πίσω κάθισμα και μετά να γίνεσαι σαν τον τιραμόλα για να το δέσεις, είναι κάπως...Ο 1.6 όπως είχα γράψει πολύ παλιά στην ανάλυση που είχα κάνει για το Α3 είναι καλός αλλά μέχρι ένα σημείο.
Εκ διαμέτρου αντίθετως από τον twinport, αρπάζει από χαμηλά μέχρι τις μεσαίες και κάτι στροφές χαρίζοντας ζωντάνια στο αμάξι για μέσα στην πόλη.
Σε ταξίδι πιάνει άνετα τα 150 και ταξιδεύεις πολύ καλά αλλά αν χρειαστεί να κόψεις πρέπει μετά να κατεβάσεις δύο σχέσεις και να κάνεις λίγο υπομονή...Τα 1300 κιλά που ζυγίζει το αμάξι δεν αστειεύονται...
-
Πάρε ενα Golf 1.4TSi με τα 140 άλογα (πουλιέται ήδη στην γερμανία) 5απορτο με καλό εξοπλισμό και δεν θα σου λείψει τίποτα απο το A3 (το Golf έχει και καλύτερο τιμόνι), θα έχεις και τα γκάζια σου.
-
Ο χρήστης ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ έγραψε:
Ναι αλλα το Golf δεν εχει ESP που στο αστρα ειναι στανταρ.Δεν ισχυει κατι τετοιο απ'οσο ξερω... Είναι εξτρα κ στο Astra.
Μπορεί να μας πει βεβαια κ καποιος αλλος... -
Ναι, είναι έξτρα. Τουλάχιστον αν δεν πάρεις έκδοση με στάνταρ κάποια άλλα πράγματα (IDS Plus για παράδειγμα).
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πάρε το Astra αλλά με 1.8 - 140HP (FIAT-GM Powertrain )Mia kai aneferes FIAT-GM tha kanw mia parenthesh kai tha pw oti ta dyo autokinhta pou pragmatika me entypwsiasan fetos me tis epidwseis tous htane to astra SRI 1.9 cdti kai h alfa 156 1.9 multijet idios kinhthras 150 aloga kai ta dyo, autos o kinhthras lyssage sthn kyriolexia makari na ta epitrepsoun sthn ellada na dei o kosmos ti xanei tosa xronia.
-
το astra στην εκδοση cosmo δεν εχει στανταρ το esp αλλα επειδη οταν ανοιξα το post εγραψα για το gtc 1.6 cosmo +sport button το συγκεκριμενο αυτοκινητο εχει σαν εξτρα το κουμπι αυτο το οποιο κοστιζει περιπου 2000 ευρω.γι'αυτο και παει η τιμη του στα 21000 τωρα οσον αφορα τα ενεργα προσκεφαλα το astra τα εχει kai για το πισω κεντρικο προσκεφαλο δεν με ενδιαφερει μιας και δεν ειναι απαραιτητο....
-
Παιδια το ASTRA SPORT το εχει πλεον στανταρ το ESP και στα 1600 και 1800.Στο COSMO δεν το εχει.Αλλα απο τι ειδα τελικα και to Golf το εχει στανταρ στην Sportline.
-
το golf στην sportline δεν εχει esp εχει μονο το αντισπιν!το εχω ρωτησει
-
Ο χρήστης nikos2004dj έγραψε:
το golf στην sportline δεν εχει esp εχει μονο το αντισπιν!το εχω ρωτησειΑρα χαλαρα το αστρα τοτε.Και 1800 140 ιππους και το ESP στανταρ.Και καλυτερη χρηματοδοτηση αν παρεις το 5θυρο.
-
Ο χρήστης nikos2004dj έγραψε:
το golf στην sportline δεν εχει esp εχει μονο το αντισπιν!το εχω ρωτησειΑρα χαλαρα το αστρα τοτε.Και 1800 140 ιππους και το ESP στανταρ.Και καλυτερη χρηματοδοτηση αν παρεις το 5θυρο.
-
μαλλον σε αστρα θα παω αλλα οχι σε 5-θυρο και στο 1,6 cosmo +sport button κατα τον αυγουστο θα το εχω ομως
-
Ο χρήστης ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ έγραψε:
το golf στην sportline δεν εχει esp εχει μονο το αντισπιν!το εχω ρωτησει
Αρα χαλαρα το αστρα τοτε.Και 1800 140 ιππους και το ESP στανταρ.Και καλυτερη χρηματοδοτηση αν παρεις το 5θυρο.
Ναι, είναι καταλυτικός παράγοντας...
-
ουτε 5-θυρο θελω ουτε 1,8 μπορω να παρω ..ασε τωρα που ανεβηκε η βενζινη κιολας...
golf 1.6 sportline vs astra gtc 1.6 cosmo + sport button