-
ενταξει τοτε πετα την πισω πορτα και κανε μια εξτρα θεση.εκτος και αν δεν καταλαβαινεις που μπαινουν οι αποσκευες και που οι επιβατες.Αλλα αν εχεις Mx5 τοτε εισαι λιγο προκατελλημενος για το θεμα χωρος
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
ενταξει τοτε πετα την πισω πορτα και κανε μια εξτρα θεση.εκτος και αν δεν καταλαβαινεις που μπαινουν οι αποσκευες και που οι επιβατες.Αλλα αν εχεις Mx5 τοτε εισαι λιγο προκατελλημενος για το θεμα χωροςΝα πετάξω την πίσω πόρτα?
Στο Civic ή στο Leon???Λες να μην έχω μαθει μετά από 19 χρόνια οδήγησης (επίσημα) που μπαινουν οι επιβάτες και που οι αποσκευές?Οι αποσκευές μπαινουν πίσω από τον οδηγό και το συνοδηγό!!! (στο mx5 τουλάχιστον)
Υ.Γ. Πριν το MX5 είχα 306, 106, Civic 1.2 και το υπεραυτοκίνητο Citroen Axel. Κατι λίγα ξέρω κι έχω ζήσει από χωρους hatsback αυτοκινήτων.....
-
οκ.τοτε μετρα και τους χωρους επιβατων(πισω) του civic και ελα να ξαναμιλησουμε
-
Το Σιβίκ έχει ΚΑΙ εντυπωσιακούς χώρους εκτός των άλλων. Όταν το είχα πρωτοδεί, σκέφτηκα ότι το 'space' σχήμα του θα είναι εις βάρος της ευρυχωρίας. Όταν μπήκα μέσα...
-
οκ.τοτε μετρα και τους χωρους επιβατων(πισω) του civic και ελα να ξαναμιλησουμε...από τη βιασύνη σου, δεν είδες κάτι.
Γράφω πριν ότι είδα και το Leon και το Civic και μπήκα και στα 2... -
Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω ρε παιδια πραγματικα
Προς τι τοση φασαρια και κοντρα για 2 αυτοκινητα που προσωπικα εγω δεν θα τα συνεκρινα με τιποτα Leon & CivicΕπειδη δηλαδη οι 4τροχοι συνεκριναν Leon civic & 147 σημαινει οτι υπαρχει ανταγωνισμος αναμεσα στα 3 η εστω στα 2?
Πιστευω ακραδαντα οτι τουλαχιστον για την Ελληνικη αγορα ο συνειδητοποιημενος υποψηφιος αγοραστης του civic δεν θα πηγαινε ποτε να δει και το Leon για να βγαλει αποφαση ποσο μαλλον την 147. Μπορει να πηγαινε να δει το corolla (αν ειχε ερθει το νεο 2007) η το πολυ πολυ το golf η κανενα audi a3 sportsback.
Για οσους διαβασαν προσεκτικα το αρθρο η συγκριση ξεκινησε με αφετηρια το κοινο χαρακτηριστικο τους να φαινονται σπορ 3πορτα ενω ειναι 5πορτα (κρυμενες πισω χειρολαβες κλπ). Συν του οτι παρουσιαζουν παραπλησιες τιμες αγορας.
Κατα τα αλλα τα 3 μοντελα παρουσιαζουν τις εξης διαφορες
- Το ενα σαφως αδικειται στη συγκριση επιδοσεων λογω μικροτερου κυβισμου (civic)
- Το αλλο σαφως αδικειται στη συγκριση ανεσης χωρων λογω μικροτερων διαστασεων και ηλικιας μοντελου (147)
- Το τριτο σαφως αδικειται στην συγκριση εσωτερικη εικονα ποιοτητα πλαστικων κλπ αφου η τιμη του εχει να κανει κυριως με τον κινητηρα-πλαισιο και καθολου με την ποιοτητα του εσωτερικου (Leon)
Για μενα τα πραγματα ειναι πολυ απλα οσον αφορα την αγορα αυτοκινητου ΜΟΥ
και δεν συμβουλευω κανεναν απλα εκφραζω το δικο μου σκεπτικο
Δεν εχω κοιταξει καθολου τα τελευταια 17 χρονια Ιταλικο αυτοκινητο (λογω αξιοπιστιας συχνοτητας βλαβων), Ισπανικο λογω μετριας ποιοτητας υλικων και αξιοπιστιας, και Γαλλικο λογω μονιμης εγκεφαλικης βλαβης που εχω με τα συγκεκριμενα και τα θεωρω για αλλους οχι για μενα (κατι σε ντελικατο και ευαισθητο μου κανει)
Οι οποιες αμφιταλαντευσεις μου ηταν αναμεσα σε Ιαπωνικα και Γερμανικα
Ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα προτεραιοτητων (τι μετραει και τι οχι)
Και εχω πολλους φιλους που εχουν Ιταλικα αυτοκινητα και δηλωνουν σουπερ ικανοποιημενοι (για τους δικους τους λογους) και Ισπανικα και Γαλλικα και αλλα. Και δεν χρειαστηκε ποτε να υπεραμυνθει κανενας μας της επιλογης του...αρκει που ολοι ειναι ικανοποιημενοι με αυτο που οδηγουν το οποιο τελικα αντανακλα και κομματι του χαρακτηρα μας.Και εν κατακλειδει αυτο που θελω να τονισω γραφοντας ολα αυτα ειναι οτι αυτος που τελικα αγοραζει το civic κατα 99% δεν εχει καν σκεφτει να αγορασει Leon παρολλα οσα γραφονται εδω μεσα σχετικα
Ολα τα υπολοιπα ειναι φιλολογικου για μενα ενδιαφεροντος
και πραγματικα δεν καταλαβα γιατι κατεληξε το thread του civic να γινει Leon vs Civic (οπως φανταζομαι οτι και του Leon εγινε ...παρολλο που δεν μπηκα εκει στον κοπο να δω ουτε θα μπω ποτε)Καλημερα σε ολους
-
Ωραια για να μη μενουμε μονο στο Leon που φαινεται να εχει στοιχιωσει εδω μεσα καποιους,να δουμε τι αλλο παιρνουμε με ποσο ισο η λιγο μεγαλυτερο/μικροτερο απο τα χρηματα του CIVIC
Alfa 147 5d 2.0 Distinctive 24.460
Audi A3 2.0 FSI Attraction 26.600
Citroen C4 5d 2.0 VTS 24.110
Ford Focus 5d 2.0 Ghia Plus 22.074
Mazda 3 5d 2.0 Touring Clima 22.990
Opel Astra 5d 1.8 Cosmo 22.590
Peugeot 307 5d 2.0 XSi 23.300
Seat 2.0 Tfsi sport up 25.300
Toyota 5d 1.8 TS 25.700
Golf 2.0 5d FSI sportline 25.910
Ειναι φανερο λοιπον οτι υπαρχουν αρκετες επιλογες η καθε μια με τα δικα της χαρακτηριστικα και αρκετες καλυτερες(εως και πολυ καλυτερες) στο συνολο απο το civic.Και για να ολοκληρωσω το συλλογισμο μου δεν χρειαζεται πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις οτι αυτος που θα αγορασει τελικα το civic ναι μεν εχει τους λογους του και καθε δικαιωμα να αγορασει οτι θελει,αλλα δεν παυει να στερειται κριτηριων και αυξημενης αυτοκινητιστικης αντιληψης.Με λιγα λογια το civic δεν ειναι και η πιο 'ψαγμενη' επιλογη.Ειδικοτερα για μενα περα απο την εντυπωσιακη εξωτερικη εμφανιση και το ΑΨΟΓΟ(respect!)
made in England εσωτερικο δεν εχει αυτο το 'κατι'.Το οτι πουλαει καλα(απο οτι φαινεται) δε σημαινει και πολλα και μαλλον αναγεται στην εμφανιση και ενδεχομενως την αγνοια της μαζας των καταναλωτων.Και το Astra π.χ πουλαει δε σημαινει κατι -
Ωραια για να μη μενουμε μονο στο Leon που φαινεται να εχει στοιχιωσει εδω μεσα καποιους,να δουμε τι αλλο παιρνουμε με ποσο ισο η λιγο μεγαλυτερο/μικροτερο απο τα χρηματα του CIVICAlfa 147 5d 2.0 Distinctive 24.460
Toyota 5d 1.8 TS 25.700
Από αυτά μόνο τα Ford, Mazda, Peugeot και Opel είναι στα λεφτά του Civic. Τα υπόλοιπα ξεφεύγουν στη τιμή. Μη ξεχνάμε, το Civic εχει [b]23000
-
Αυτο που λες ειναι το civic με τις πολικες αρκουδες
Το civic με τα ΠΑΝΤΑ κοστιζει:
Civic 5D 1.8Executive 24490 €http://www.honda.gr/honda/prices.cfm?car_id=12&model_id=33
BTW το επισημο site φορτωνει απιστευτα γρηγορα.Αλλο ενα ακομη θετικο για το civic,yeah!
Οσο για τα κρυφα κοστη να μην ξεχναμε και τις κρυφες εκπτωσεις οπως π.χ τα -1000 ευρω στο Leon sport up αν το παρει κανεις μετρητοις(τυχαια μου ρθε αυτο στο μυαλο )
-
Ρε omikrone επειδή βαριέμαι, βγάλε μας μια ταρίφα για το Λεόν με ότι έχει το executive λοιπόν (από mp3 μέχρι xenon, ηλιοροφές, θερμαινόμενα καθίσματα, esp και δεν ξερω εγω τι αλλο - ψαξτο), κοστολόγησε και τα 5 χρόνια παραπάνω εγγύηση και οδική βοήθεια, βάλε και το μεταλλικό χρώμα, αφαίρεσε και τα 1000 ευρώ και άϊντε.... Sorry αλλά μας (με) έπρηξες
-
Αχουτο τσαντιστηκε!
Τσωπα τσωπα μωρε σαν το civic δεν υπαρχει αλλο!Για το Leon το αφηνω σαν ασκηση στον αναγνωστη για το αν η εκδοση Sport up ειναι υπερ-πληρης(μεχρι BT) η αν μπορει να παρει κατι extra
Και ξεχνα το Leon,ιδιες προσφορες εχει και η Alfa Romeo για την 147
Οσο για τα 5 χρονια εγγυηση του Σαρακακη(με υπερπανακριβα custom made επωνυμα ανταλλακτικα) ποσο κοστιζουν?Η μαλλον ποσο αξιζουν?
-
Αυτο που λες ειναι το civic με τις πολικες αρκουδεςΤο civic με τα ΠΑΝΤΑ κοστιζει:
Civic 5D 1.8Executive 24490 €http://www.honda.gr/honda/prices.cfm?car_id=12&model_id=33
BTW το επισημο site φορτωνει απιστευτα γρηγορα.Αλλο ενα ακομη θετικο για το civic,yeah!
Οσο για τα κρυφα κοστη να μην ξεχναμε και τις κρυφες εκπτωσεις οπως π.χ τα -1000 ευρω στο Leon sport up αν το παρει κανεις μετρητοις(τυχαια μου ρθε αυτο στο μυαλο )
Τα μόνα παραπανω που έχει το Executive είναι τα φώτα ξένον (πόσο πανε αλήθεια στα Leon, Golf, A3 κλπ κλπ?), τα θερμαινόμενα καθίσματα(πόσο πανε αλήθεια στα Leon, Golf, A3 κλπ κλπ?), διζωνικό κλιματισμό (πόσο πάει αλήθεια στα Leon, Golf, A3 κλπ κλπ?), (το 'απλό' ' έχει μόνο κλιματισμό) και στανταρ την πανοραμικη οροφή (πόσο πάει αλήθεια στα Leon, Golf, A3 κλπ κλπ?). Στο Α3 αν θυμαμαι καλα η ηλιοροφή πάει 1200 και στο Altea 850 euro. Το μεταλλικούλι αλήθεια πόσο το χρεώνει η Seat??
Κι επειδή από ότι φαινεται το έχεις μελετησει το Leon καλέ μου άνθρωπε, θα το παραγγείλεις να το ευχαριστηθείς και να μάθουμε κι εμείς εδω πόσο φτάνει με τα παραπάνω καλούδια...???Υ.Γ. Το να κοπτόμαστε για την αντικειμενικότητα, παρουσιάζοντας ελλειπή συγκριτικά στοιχεία κάπως λέγεται, αλλά δεν θυμάμαι....
-
Δεν απάντησες στο συλλογισμό μου omicrone3...
Το Leon 1.6 Sport Up έχει μετρητοίς με το κλειδί στο χέρι μαζί με την έκπτωση (-800
-
Tα extra ειναι extra διοτι τα τοποθετεις προαιρετικα.Φυσικα και το Leon,η 147 ολα μπορουν να φτασουν σε δυσθεωρητα υψη βαζοντας bodykit navigators κτλ.
Τωρα το τι σχεση εχουν ολα αυτα με το αν η ακριβοτερη εκδοση του Civic κοστιζει 24.500 η οχι δεν το καταλαβαινω
Αληθεια αυτος που παρουσιαζει επιλεκτικα καποια στοιχεια ξεχνωντας αλλα,αποπροσανατολιζοντας την κουβεντα πως λεγεται?Εκτος και αν λογω ηλικιας...
@nickval
Καλα εγω ελεγα για το 2.0 sport up,αν εσυ θεωρεις αντιστοιχο του civic το 1.6 οκ παω πασο
Οσο για το συλλογισμο σου εγω σε καμμια περιπτωση δεν τα θεωρω αντιστοιχα για να φτασω να συγκρινω μεχρι και το bluetooth.Απαντησα απλως στο ποσο κοστιζει το Civic με τα ΠΑΝΤΑ -
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Ωραια για να μη μενουμε μονο στο Leon που φαινεται να εχει στοιχιωσει εδω μεσα καποιους,να δουμε τι αλλο παιρνουμε με ποσο ισο η λιγο μεγαλυτερο/μικροτερο απο τα χρηματα του CIVIC
Alfa 147 5d 2.0 Distinctive 24.460
Toyota 5d 1.8 TS 25.700
Από αυτά μόνο τα Ford, Mazda, Peugeot και Opel είναι στα λεφτά του Civic. Τα υπόλοιπα ξεφεύγουν στη τιμή. Μη ξεχνάμε, το Civic εχει [b]23000
-
-
Πώς λέγεται αυτός που σε κάθε post 'θάβει' και διαφορετικό σημείο του αμαξιού;;;
Έχεις θάψει κινητήρα, οδική συμπεριφορά, ανάρτηση, χώρους, εξοπλισμό, εμφάνιση, τιμή, εγγύηση. Όταν σου απαντάμε αλλάζεις σημείο 'επίθεσης'...
Στο επόμενο επεισόδιο ο omicrone3 κάνει επίθεση στα φρένα του νεου Civic...Στείλτε μήνυμα στο 090 696969 γράφωντας ΗONDA και
Α , εάν θέλετε ο omicrone3 να επιτεθεί στην έλλειψη πίσω υαλοκαθαριστήρα
Β , εάν θέλετε ο omicrone3 να επιτεθεί στη κακάσχημη τάπα βενζίνης
Γ , εάν θέλετε ο omicrone3 να επιτεθεί στα μπουλόνια της ζάνταςΕΣΥ αποφασίζεις!
-
Και μετα στειλτε στο 090666666
'ΚΑΜΜΕΝΟΣ'
καιΑ,αν θελετε να διαβασετε μοναχα σχολια υπεροχης του civic
B,αν θελετε να διαβασετε μοναχα σχολια υπεροχης του civic
Γ,αν θελετε να διαβασετε μοναχα σχολια υπεροχης του civic
Δ,αν θελετε ενα απο τα Α,Β,Γ1ευρω/SMS ,Sarakakis Honda line HOT!HOT!HOT!
-
Tα extra ειναι extra διοτι τα τοποθετεις προαιρετικα.Φυσικα και το Leon,η 147 ολα μπορουν να φτασουν σε δυσθεωρητα υψη βαζοντας bodykit navigators κτλ.Τωρα το τι σχεση εχουν ολα αυτα με το αν η ακριβοτερη εκδοση του Civic κοστιζει 24.500 η οχι δεν το καταλαβαινω
Αληθεια αυτος που παρουσιαζει επιλεκτικα καποια στοιχεια ξεχνωντας αλλα,αποπροσανατολιζοντας την κουβεντα πως λεγεται?Εκτος και αν λογω ηλικιας...
Ενταξει λοιπον πιτσιρικο (αφου αναφερεις σαν ηλικια που 'ρεταρει' τα 37, πρεπει να εισαι πιτσιρίκος...Εκτός αν ... παλιμπαιδίζεις...). Το επιβεβαίωσα το στυλάκι σου. Εχω δει αυτό το στυλάκι σε πολλά fora. Του δηθεν αντικειμενικού, που μολις στριμωχτει και δεν εχει επιχειρηματα για να στηρίξει την ΔΗΘΕΝ αντικειμενικότητα του, το γυρίζει στην τρελλή και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ την κουβεντα με ειρωνειούλες (π.χ τσώπα, τσώπα...) και έμμεσες προσωπικές επιθέσεις. No problem. Σε αφήνω στην... αντικειμενικότητά σου.
Εγω πάω να πάρω το χάπι για την πίεση, το χάπι για το Aλτσχάιμερ και νάνι... -
Φίλε μου omicrone3, κάνε ένα topic Civic Vs Leon
Ηonda Civic 2005