-
Ο χρήστης el ninho έγραψε:
Ψηφισε και βοηθησε να γλιτωσουμε απο τους τραμπουκους...
Για νά έρθουν οι άλλοι αρχι-τραμπούκοι;;;!!!
Τουλάχιστον, πλέον μπορουμε να ξέρουμε ότι ολοι ειναι ...
Τραμπούκοι !
Για αυτό .... ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ !!! -
Χαχα!! Βοηθησε φιλε μου τζαμπα ομως!!Αυτο ειναι το σαιτ της ΔΑΠ. Προφανως λοιπον εχουν κανει κι αυτοι το ιδιο (να μαγειρεψουν τη δημοσκοπηση) και μαλιστα σε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ βαθμο.
Ξερω πολυ καλα οτι αρκετοι ΔΑΠιτες ειναι υπερ της καταληψης αλλα φοβουνται να το πουν.
Στην προηγουμενη συνελευση ενας ΔΑπιτης σηκωσε το χερι υπερ της καταληψης και ερχεται ενας αλλος και του λεει: Εχεις 10 δευτερολεπτα να αλλαξεις την αποφαση σου.. Με τετοιους 'δημοκρατικους' τυπους τα βαζουμε..Ψηφισε και βοηθησε να γλιτωσουμε απο τους τραμπουκους...
Αν και οι πασπίτες είναι πιο δυναμικοί, τα δαπάκια δεν διακρίνονταν ποτέ για τις δημοκρατικές τους αντιλήψεις... Ήταν εδώ πάντοτε κολλητάρια με τους μπράβους του Σκιαδά. Ειδικά ο Κώστας ο Ξιφαράς, μέγας πληροφοριοδότης των τραμπούκων... Τώρα ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με θέση κοντά σε κάποιον υπουργό, του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι τώρα, αλλά θα ξαναρωτήσω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν εμένα δεν μου αρέσει ο μισθός μου και θεωρώ ότι πρέπει να αυξηθεί κατά 30%. Επειδή κανένας δεν μου δίνει σημασία αποφασίζω και πάω και κλείνω την Πανεπιστημίου την Σταδίου και την Ακαδημίας συγχρόνως. Εγώ με αυτή την αναρχική (δεν δέχομαι τις αρχές και τους νόμους) και φασιστική νοοτροπία θεωρούμαι ότι κάνω χρήση των δημοκρατικών δικαιωμάτων έτσι δεν είναι??? Και όποιον μου πάει κόντρα και διαφωνεί ή αν έρθει η αστυνομία να με μαζέψει προστατεύοντας τα δικαιώματα των συμπολιτών μου στην ευνομούμενη δημοκρατία μας τους κατηγορώ για χουντικούς....???
Αύριο θα καταλάβω το δρόμο έξω από το αεροδρόμιο γιατί κάποτε μου είχαν δώσει μια μικρή αύξηση αλλά δεν μου την ξαναέδωσαν και πρέπει όλος ο λαός να συμμετάσχει στον πόνο μου θέλει δεν θέλει.... πολύ δημοκρατικά!
Μερικοί εδώ μέσα πρέπει να βάλετε το μοναδικό εγκεφαλικό σας κύτταρο σε λειτουργία και να συνέλθετε λιγάκι....
Και καλό είναι να πάτε ή να ρωτήσετε να μάθετε για καμιά άλλη χώρα να δείτε τι σημαίνει δημοκρατία και δικαιώματα του πολίτη (είτε είναι φοιτητής είτε όχι)....Λοιπον αμα δεν σου αρεσει ο μισθος σου, κανονιζω πτηση για Αλεξ/πολη και θεσπιζουμε μια συντονιστικη επιτροπη καταληψης παραλιακης 3ων ατομων (εσυ, ο σαρμακ και εγω) απο τις 8 το βραδυ εως τις 1.
Οι τρεις μας που λες με αφου στιψουμε τα εγκεφαλικα μας κυτταρα θα μοιρασουμε φυλλαδια στον Καναβιδη και στο Δαβη και προβαλουμε ταινια στο Cozy και θα παμε για ξεφαντωμα στο Ακρωτηρι.
Θα βαλουμε και εναν ερανο να αγορασουμε ενα καλο αμαξι.
Θα κανονισω εγω με 2-3 φυλλους που εχω μπατσους να ερθουν να σε κανουν τουλουμι στο ξυλο για να νιωσεις οτι διαδηλωνεις σε ευρωπαικη πολη.
Αργοτερα σου προτεινω να κανεις απεργια πεινας ενω εγω με το χαρη θα πινω κανα ουζακι στο μασα-σουρα. Η απεργια πεινας θα σε βοηθησει να νιωσεις καλυτερα και στην υγεια σου (μορφη διαιτας) αλλα και θα συγκινισει τους απανταχουντες περαστικους.
Btw ακουσα οτι το Πανεπιστημιο Αλεξ/πολης δεν εχει να πληρωσει ρευμα και αντιδραστηρια αλλα ενα 30% θα το παρεις πιστευω. Το αιτημα σου πιστευω πως ειναι δικαιο και θα το εμπλουτισουμε με απαιτηση για εμφυτευση περισσοτερων εγγεφαλικων κυτταρων στους ανθρωπους.
Πιστευω οτι ο αγωνας σου θα σε δικαιωσει και ισως καταφερεις να παρεις και συνταξη εγκεφαλικης αναπειριας.Θυμισε ομως, που σπουδασες και τι εχεις κανει με αυτο το πτυχιο ?
-
Σημειωστε οτι αν σταματησει τωρα, θα αναγκαστουμε να δινουμε μαθηματα ολο τον Ιουλη, ενω αν συνεχιστει απλα θα γινει συμπληρωματικη εξεταστικη τον Οκτωβρη.
Τελικά για αυτό γίνονται όλα? Για να μπορείς να πίνεις την φραπεδιά σου τον Ιούνιο κάτω από μια ομπρέλα σε μια παραλια και όχι σε ένα γραφείο να διαβάζεις? Και ο καημένος φοιτητής που βιάζεται να πάρει πτυχίο θα πρέπει να περιμένει εσένα να κανεις πρώτα διακοπές?
-
Επειδή το παρόν θέμα αναφέρεται στο μέλλον της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, θα προσπαθήσω να προβλέψω ποιο θα είναι αυτό.
-
Νομοτελειακά κάποια στιγμή θ' ανοίξουν ξένα πανεπιστήμια. Αυτά αμιφβάλλω αν θα είναι τόσο υψηλού επιπέδου όσο τα ελληνικά. Εντούτοις θα δίνουν ισότιμα πτυχία με τα κρατικά.
-
Οι πτυχιούχοι των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βγουν στην αγορά εργασίας. Η ισοτιμία των πτυχίων τους θα είναι αδιάφορη για τον εργοδότη, εκτός αν αυτός είναι το κράτος ή ο μπαμπάς τους ή κάποιος που θα τους προσλάμβανε ούτως ή άλλως.
-
Σταδιακά οι πτυχιούχοι θα γίνουν τόσο πολλοί που στο τέλος η αξία του πτυχίου τους θα είναι εξίσου υψηλή με αυτή του προχθεσινού κατόχου απολυτηρίου Λυκείου.
-
Η υπερπληθώρα πτυχιούχων θα οδηγήσει στην απαξίωση των πτυχίων και μόνο οι πραγματικά ικανοί θα επιβιώσουν στην αγορά εργασίας - οι υπόλοιποι θα δουλεύουν με 600 σημερινά ευρώ το μήνα και θα γκρινιάζουν για το κράτος που δεν τους δίνει δουλειά - όπως συμβαίνει και σήμερα δηλαδή. Στις εξετάσεις εισαγωγής στο Δημόσιο θα δίνουν 100.000 άτομα για 100 θέσεις.
-
Σταδιακά η μόρφωση θα είναι κάτι που θα προσφέρει στο άτομο ένα υψηλότερο επίπεδο κατανόησης ορισμένων πραγμάτων και μια προσωπική ικανοποίηση, όχι υποχρεωτικά αντίστοιχη θέση εργασίας. Η σημερινή νοοτροπία 'σπούδασα άρα θα δουλέψω πάνω στο αντικείμενό μου' θα ακούγεται αστεία.
-
Εκ των πραγμάτων όλο και λιγότεροι θα ασχολούνται με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, εκτός αν το έχουν μεράκι. Επιτέλους θα υπάρχουν αρκετοί τεχνίτες, εξειδικευμένοι εργάτες και χειρώνακτες που θα ζουν καλύτερα από τους (και καλά) μορφωμένους και στον ελεύθερο χρόνο τους θα μπορούν να σπουδάσουν κάτι που τους αρέσει.
-
Τα κρατικά πανεπιστήμια θα κερδίσουν υψηλότερο επίπεδο φοιτητών. Η φύρα θα οδεύει από την αρχή στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα έχουν τη μορφή των αμερικανικών 'κολλεγίων'. Οι ικανοί θα συμμετέχουν στα ερευνητικά προγράμματα, η γνώση θα ξεφύγει από τις στρατιές των βαριεστημένων και θα περάσει στα χέρια όσων την εκτιμούν.
-ή- -
Τα κρατικά πανεπιστήμια θα γεμίσουν ακόμα περισσότερους άχρηστους, κομματικούς εγκάθετους, ανάξιους φωνακλάδες και δημοσιοσχεσίτες και θα γίνουν κάτι σαν τους ΟΤΑ. Σε λίγες σχολές θα γίνεται δουλειά, οι υπόλοιπες θα παράγουν ανέργους.
-
-
Δεν συμφωνώ μαζί σου φίλτατε manosk.
Δηλαδή τόσες ευρωπαϊκές χώρες οι οποιες έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια υποφέρουν από ανεργία? Η Ελλάδα μας που ακόμα είναι κρατικά τα πανεπιστήμια της, είναι στις πρώτες χώρες που πλήγονται από ανεργία...Δεν νομίζω τα ιδιωτικά να μας κάνουν τόσο κακό όσο το παρουσιάζεται...
Ισα ισα θα υπάρξουν και καινούριες θέσεις εργασίας για τόσους καθηγητές που δεν βρίσκουν δουλειά....Aσε που επιτέλους τα λεφτά των ελλήνων θα μένουν στην χωρα μας!
Γιατί να πάω να σπουδάσω στην Αγγλία όταν πλέον μπορώ να το κάνω και εδώ? -
Ο χρήστης nik39 έγραψε:
Δεν συμφωνώ μαζί σου φίλτατε manosk.
Δηλαδή τόσες ευρωπαϊκές χώρες οι οποιες έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια υποφέρουν από ανεργία? Η Ελλάδα μας που ακόμα είναι κρατικά τα πανεπιστήμια της, είναι στις πρώτες χώρες που πλήγονται από ανεργία...Δεν νομίζω τα ιδιωτικά να μας κάνουν τόσο κακό όσο το παρουσιάζεται...
Ισα ισα θα υπάρξουν και καινούριες θέσεις εργασίας για τόσους καθηγητές που δεν βρίσκουν δουλειά....Aσε που επιτέλους τα λεφτά των ελλήνων θα μένουν στην χωρα μας!
Γιατί να πάω να σπουδάσω στην Αγγλία όταν πλέον μπορώ να το κάνω και εδώ?γιατι να μη στρωσω τον κωλο μου να διαβασω 2 χρονια στο Λυκειο και να μπορω να σπουδασω εδω τζαμπα?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή το παρόν θέμα αναφέρεται στο μέλλον της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, θα προσπαθήσω να προβλέψω ποιο θα είναι αυτό.- Νομοτελειακά κάποια στιγμή θ' ανοίξουν ξένα πανεπιστήμια. Αυτά αμιφβάλλω αν θα είναι τόσο υψηλού επιπέδου όσο τα ελληνικά. Εντούτοις θα δίνουν ισότιμα πτυχία με τα κρατικά.
Πόσο υψηλό είναι αυτό το επίπεδο των κρατικών πανεπιστημίων που δέν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα ιδιωτικά?
-
Οι πτυχιούχοι των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βγουν στην αγορά εργασίας. Η ισοτιμία των πτυχίων τους θα είναι αδιάφορη για τον εργοδότη, εκτός αν αυτός είναι το κράτος ή ο μπαμπάς τους ή κάποιος που θα τους προσλάμβανε ούτως ή άλλως.
-
Σταδιακά οι πτυχιούχοι θα γίνουν τόσο πολλοί που στο τέλος η αξία του πτυχίου τους θα είναι εξίσου υψηλή με αυτή του προχθεσινού κατόχου απολυτηρίου Λυκείου.
-
Η υπερπληθώρα πτυχιούχων θα οδηγήσει στην απαξίωση των πτυχίων και μόνο οι πραγματικά ικανοί θα επιβιώσουν στην αγορά εργασίας - οι υπόλοιποι θα δουλεύουν με 600 σημερινά ευρώ το μήνα και θα γκρινιάζουν για το κράτος που δεν τους δίνει δουλειά - όπως συμβαίνει και σήμερα δηλαδή. Στις εξετάσεις εισαγωγής στο Δημόσιο θα δίνουν 100.000 άτομα για 100 θέσεις.
-
Σταδιακά η μόρφωση θα είναι κάτι που θα προσφέρει στο άτομο ένα υψηλότερο επίπεδο κατανόησης ορισμένων πραγμάτων και μια προσωπική ικανοποίηση, όχι υποχρεωτικά αντίστοιχη θέση εργασίας. Η σημερινή νοοτροπία 'σπούδασα άρα θα δουλέψω πάνω στο αντικείμενό μου' θα ακούγεται αστεία.
-
Εκ των πραγμάτων όλο και λιγότεροι θα ασχολούνται με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, εκτός αν το έχουν μεράκι. Επιτέλους θα υπάρχουν αρκετοί τεχνίτες, εξειδικευμένοι εργάτες και χειρώνακτες που θα ζουν καλύτερα από τους (και καλά) μορφωμένους και στον ελεύθερο χρόνο τους θα μπορούν να σπουδάσουν κάτι που τους αρέσει.
Όλα αυτά ήδη γίνονται.
- Τα κρατικά πανεπιστήμια θα κερδίσουν υψηλότερο επίπεδο φοιτητών. Η φύρα θα οδεύει από την αρχή στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα έχουν τη μορφή των αμερικανικών 'κολλεγίων'. Οι ικανοί θα συμμετέχουν στα ερευνητικά προγράμματα, η γνώση θα ξεφύγει από τις στρατιές των βαριεστημένων και θα περάσει στα χέρια όσων την εκτιμούν.
-ή- - Τα κρατικά πανεπιστήμια θα γεμίσουν ακόμα περισσότερους άχρηστους, κομματικούς εγκάθετους, ανάξιους φωνακλάδες και δημοσιοσχεσίτες και θα γίνουν κάτι σαν τους ΟΤΑ. Σε λίγες σχολές θα γίνεται δουλειά, οι υπόλοιπες θα παράγουν ανέργους.
Μάλλον το δεύτερο.
-
Προσοχή: δεν υποφέρουν από ανεργία, την ίδια μ' εμάς έχουν πάνω-κάτω. Όμως ο πχ μαθηματικός λόγω διαφορετικής νοοτροπίας θα εργαστεί και ως λογιστής ή επιχειρηματίας ή ασφαλιστής. Στην Ελλάδα υπάρχει η νοοτροπία να ξεκολλάει δύσκολα κάποιος από τον κλάδο σπουδών του. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της παραδοσιακής οργάνωσης της οικονομίας και ιδιαίτερα του τεράστιου δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη διάχυση της γνώσης σε περισσότερους αυτά τα στεγανά θα σπάσουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο εξωτερικό δεν ζητάνε πτυχίο για να κάνεις μεταπτυχιακό; Ίσως στο Κακοσάλεσιτς. Ποιο σοβαρό πανεπιστήμιο θα σε δεχθεί χωρίς πτυχίο;Oλα της χωρας την οποια αντιγραφουμε και εχει ξεφτιλισει την 3-βαθμια εκπαιδευση, αλλα και ειναι ο κυριος προορισμος των 'καμαριων' μας.
Εσύ γουστάρεις να αποφασίζεις για τις τσέπες και την εξέλιξη τρίτων; Γιατί δεν μαζεύεις όσους συμφωνούν μ' εσένα και να κηρύξεις αποχή από τα μαθήματα και τις εξετάσεις; Πρέπει υποχρεωτικά κάποιοι να ακολουθήσουν μια μειοψηφία, μια σχετική πλειοψηφία ή (από σπόντα) μια απόλυτη πλειοψηφία;
Αυτός που πέρασε στο Πανεπιστήμιο και ΘΕΛΕΙ να σπουδάσει, ΘΕΛΕΙ να τελειώσει γρήγορα και ΘΕΛΕΙ να συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία τρώει κόκκινο από εσένα και άλλους; Ποιος θεωρείς ότι είσαι για να του επιβάλλεις τη δική σου άποψη με ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ του από την εκπαιδευτική διαδικασία;Εντελως φιλικα στο λεω! Σοβαρεψου! Για τη δικια μου τσεπη ποιος αποφασιζει; Τις σπουδες που ΘΕΛΕΙ να κανει ποιος τις χρηματοδοτει; Μηπως (και) εγω; Ή μηπως πρεπει να πληρωνω, να μου επιβαλλονται οικονομικα 'μετρα' (παντα σε μενα) και να μη μιλαω;
Ξέρεις κάτι; Να μου λείπει το βύσσινο της πολιτικοποίησης των φοιτητών. Ο καθένας ξέρει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο, δεν χρειάζεται να μαζικοποιείται ακολουθώντας τον Χ ή τον Ψ.
Οι φοιτητες ειναι ενηλικοι και οχι μονο ειναι καλο να ειναι πολιτικοποιημενοι, αλλα ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ... Ελεος πια με τη γενια των χαζουχαρουμενων απολιτικ φεϊμστορικων καθυστερημενων που το μονο που θελουν ειναι να κοιταν τη δουλιτσα τους 'ιδιωτευοντας' και ας πεθανει ο κοσμος ολος.>Στο πρώτο γιατί διαφωνείς? Είναι λάθος να διώχνουν όσους δεν έχουν κάποια δικαιολογία για το fail που κάνανε? Συγγνώμη ίσως και εγώ να μη τα γράφω καθαρά. Αυτό υποστήριξα απλά αντί να τους διώχνουν τελείως να πέσουν σε διαπραγματεύσεις που να επιτρέπουν reconsidering των special cases. Ναι ξέρω και εγώ δουλεύω βοηθάει βλέπεις..
Στο 2 πάλι γιατί? Μάλλον δε τα διάβασες καλά! Είπα ότι μετά από δυο αποτυχίες κανεις repeat. Μετά από τέσσερις δηλαδή δυο χρονια σε διώχνουν. E δε νομίζω ότι είναι και λίγο αυτό!! Εδώ έχει και fees και τις παναγιας τα ματια από έξοδα
Ολοι οι ελληνες που ζουν εξω, εχουν την ιδια εντυπωση: Οτι οι εντος Ελλαδας δεν ξερουν τι τους γινεται.
Σε πληροφορω λοιπον οτι οι μεγαλυτεροι χαβαλεδες, ρεμπεσκεδες, κοπριτες, χασισοποτηρα, καθυστερημενοι και λοιποι ανεπροκοποι, που ηξερα ειτε στη σχολη ειτε στο σχολειο πηγαν στην Αγγλια. Εκει εγιναν ακομα μεγαλυτεροι κοπριτες, μπεκρηδες, χασισοποτηρα κλπ, αλλα παρ'ολα αυτα δεν κοπηκαν ποτέ σε μαθημα. Αρα συμπεραινω οτι για να κοπεις σε μαθημα στην Ινγκλετερα πρεπει να εισαι πιο χαζος και απο αυτους που εστειλαν στη βουλη τον μπατσο Θεοχαρη (θα μιλησεις ελεεινο σκουληκι;) -
Ρε μανο πως ακριβως θα γινει ΔΙΑΧΥΣΗ γνωσης με τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ πανεπιστημια?
δλδ δεν γινεται τοσο καιρο με τα ΔΩΡΕΑΝ ΚΡΑΤΙΚΑ και περιμενουμε τα επι πληρωμης ιδιωτικα για να διαχυθει η γνωση ?? -
Ολοι αυτοι που αντιδρουν στα ιδιωτικα πανεπιστημια εχουν προσωπικο οφελος και αντιδρουν.
-Ειναι ολοι αυτοι που παιρνουν ενα οποιαδηποτε πτυχιο και γραφονται στον ΟΑΕΔ , απλα για να συμμετεχουν στους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ
-Ειναι ολοι αυτοι που τελειωνοντας μια σχολη απαιτουν απο το κρατος να τους βρει εργασια εννοειται στο αντικειμενο τους και ας εχουν τελειωση πολιτικες επιστημες στην Παντειο.
-Ειναι ολοι αυτοι που καταφεραν με τετοιου ειδους συμπεριφορες τα ελληνικα πανεπιστημια σε παγκοσμιες λιστες αξιολογησης να πατωνουν
-Ειναι αυτοι που στην ελευθερη αγορα εργασιας θα πιασουν σε μεγαλο ποσοστο πατο διοτι δεν εχουν μαθει στην ζωη τους να θετουν στοχους και να βλεπουν περα απο την μυτη τους.
Εδω και χρονια υπαρχουν ιδιωτικα εκπαιδευτηρια στην δευτεροβαθμια... βγηκε κανενας ζημιωμενος απο αυτα????
Μην μιλησω για τους 'καθηγητες' που αρνουνται την αξιολογηση και των ιδιων αλλα και των ιδρυματων.. και καλα θα κανουν να πανε σε καμια αιθουσα, αν ξερουν που βρισκονται, να διδαξουν οτι ξερουν ή οτι θυμουνται, και οχι να σχολουνται με τα διοικητικα των σχολων.
Ειμαστε φοβεροι σαν λαος... ολοι δεχομαστε οτι τα πανεπιστημια μας ασθενουν ....αλλα οχι βρε αδερφε να χασουμε και την βολεψη μας αλλαζοντας κατι.
Σημερα εισαι 'αγωνιστης' οταν παλευεις ωστε μην αλλαξει ουτε μια αποδεδειγμενα, λανθανουσα κατασταση.
-
GFON
δεν ειναι ολοι ετσι, εγω για παραδειγμα εχω ετιμη δουλεια με το που θα τελειωσω και τζαμπα δικο μου σπιτι και αμαξι απο τον μπαμπα. δεν παυω ομως να σκεφτομαι και αλλους που δεν εχουν τπτ η εστω λιγοτερα απο μενα.
αν σημερα εχουμε δημοκρατια γτπ και για να κανουμε κατι το αλλαζουμε σε δικτατορια, ε ναι τοτε εισαι αγωνιστης αν παλευεις για να μεινει η κατασταση ως εχει
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Σημερα εισαι 'αγωνιστης' οταν παλευεις ωστε μην αλλαξει ουτε μια αποδεδειγμενα, λανθανουσα κατασταση.Βλέπω μαζεμένα σόλο σωστών τοποθετήσεων και δε μπορώ παρά να επικροτήσω!
Μη ξεχνάμε πως εάν διαχυθεί κόσμος προς ιδιωτικά πανεπιστήμια, πως θα αντλήσουν υποστήριξη οι ψευτο-αγωνιστές; Πως θα προσεταιριστούν παιδάκια που τους φαίνεται 'και γ@μώ' να γλιτώσουν καμιά εξεταστική;
Ως προς το ότι περιμένουμε ΟΛΟΙ από το κράτος να μας βρει δουλειά... ξεχάστε το! Απλά κι ωραία. Το ακαδημαϊκό αντικείμενο το μελετάς όχι για να πάρεις σπίτι και αυτοκίνητο, αλλά για το κατακτήσεις. Αν θα σε αξιοποιήσουν στο μέλλον, αυτό είναι άλλη ιστορία.
Είναι σαν να βγάζεις δίπλωμα αυτοκινήτου και να κλαίγεσαι που το κράτος δεν σου αγοράζει αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
GFONδεν ειναι ολοι ετσι, εγω για παραδειγμα εχω ετιμη δουλεια με το που θα τελειωσω και τζαμπα δικο μου σπιτι και αμαξι απο τον μπαμπα. δεν παυω ομως να σκεφτομαι και αλλους που δεν εχουν τπτ η εστω λιγοτερα απο μενα.
αν σημερα εχουμε δημοκρατια γτπ και για να κανουμε κατι το αλλαζουμε σε δικτατορια, ε ναι τοτε εισαι αγωνιστης αν παλευεις για να μεινει η κατασταση ως εχει
Φιλε μου δυστυχως, το επιπεδο σπουδων στα περισσοτερα πανεπιστημια ειναι για κλαματα, μην μιλησω για τον τροπο λειτουργιας τους διοτι ειναι για γελια.
Για το επιπεδο σπουδων δεν φταει το οτι δεν εχουν ικανους δασκαλους, ειναι ικανοτατοι, αλλα ο τροπος που λειτουργουν τοσο οι ιδιοι οσο και οι σχολες δεν γινεται πλεον να αφηνουμε την εκπαιδευση στο φιλοτιμο του καθε δασκαλου, πρεπει να μπουν καποια ορια ανοχης.
Το παραδειγμα που αναφερεις ειναι ακραιο....δημοκρατια εναντι χουντας. Εδω μιλαμε για οριοθετησης υποχρεωσεων και δικαιωματων του καθενος με λιγα λογια μιλαμε για σφιξιμο λουργιων.
-
GFON λες αστηριχτες βλακειες και μαλιστα κατα συρροην. Σε συγκριση με τι το επιπεδο ειναι χαλια; Ή ειναι σκετο 'χαλια' γιατι ετσι σου ειπαν να λες;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ολοι οι ελληνες που ζουν εξω, εχουν την ιδια εντυπωση: Οτι οι εντος Ελλαδας δεν ξερουν τι τους γινεται.
Σε πληροφορω λοιπον οτι οι μεγαλυτεροι χαβαλεδες, ρεμπεσκεδες, κοπριτες, χασισοποτηρα, καθυστερημενοι και λοιποι ανεπροκοποι, που ηξερα ειτε στη σχολη ειτε στο σχολειο πηγαν στην Αγγλια. Εκει εγιναν ακομα μεγαλυτεροι κοπριτες, μπεκρηδες, χασισοποτηρα κλπ, αλλα παρ'ολα αυτα δεν κοπηκαν ποτέ σε μαθημα. Αρα συμπεραινω οτι για να κοπεις σε μαθημα στην Ινγκλετερα πρεπει να εισαι πιο χαζος και απο αυτους που εστειλαν στη βουλη τον μπατσο Θεοχαρη (θα μιλησεις ελεεινο σκουληκι;)Στην Αγγλία όμως αν μείνεις σε πάνω απο τρία μαθήματα επαναλαμβάνεις το έτος. Αν ξαναμείνεις σε πάνω απο τρία μετά δέν μπορείς να συνεχίσεις. Αυτό είναι ένα καλό κίνητρο για να στρώσεις τον κ#λο κάτω και να διαβάσεις.
Στην Ελλάδα υπάρχει το παγκόσμιο φαινόμενο να είσαι στο τελευταίο έτος και να χρωστάς ακόμα μαθήματα απο το πρώτο
-
dog80 δεν ειπα αυτο! Ειπα οτι ποτέ κανεις δε κοβεται στην γηραια Αλβιωνα. Κουτσοι, στραβοι στον Αγιο Παντελεημονα. Ολοι οι ντενεκεδες με το που περναν τη Μαγχη μεταμορφωνονται σε Αϊνστάιν. Και αυτοι που κοβοταν στο σχολειο μεχρι και στη Γυμναστικη πανε στα (κατα δηλωση τους) καλυτερα πανεπιστημια και περναν τα παντα αερα-πατερα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
GFON λες αστηριχτες βλακειες και μαλιστα κατα συρροην. Σε συγκριση με τι το επιπεδο ειναι χαλια; Ή ειναι σκετο 'χαλια' γιατι ετσι σου ειπαν να λες;Εσυ εισαι απο αυτους που εχεις ιδιο οφελος , απο αυτη την παρακμιακη κατασταση.
-
Ο χρήστης nik39 έγραψε:
Σημειωστε οτι αν σταματησει τωρα, θα αναγκαστουμε να δινουμε μαθηματα ολο τον Ιουλη, ενω αν συνεχιστει απλα θα γινει συμπληρωματικη εξεταστικη τον Οκτωβρη.
Τελικά για αυτό γίνονται όλα? Για να μπορείς να πίνεις την φραπεδιά σου τον Ιούνιο κάτω από μια ομπρέλα σε μια παραλια και όχι σε ένα γραφείο να διαβάζεις? Και ο καημένος φοιτητής που βιάζεται να πάρει πτυχίο θα πρέπει να περιμένει εσένα να κανεις πρώτα διακοπές?
Φιλε μου καλυτερα να ρωτας πρωτα προτου κατηγορησεις γιατι γινεσαι ρεζιλι.
Θα γινει ειδικη ρυθμιση για τα παιδια που ειναι στο πτυχιο και ολες οι σχολες που ειναι υπο καταληψη θα αφησουν να διεξαχθουν εξετασεις για τους επι πτυχιω και μονο.Και ναι ειναι τρελα και καπριτσιο να δινουμε εξετασεις τον Ιουλη και οχι τον Οκτωβρη επειδη το θελει η ΔΑΠ. Και το θελει οχι γιατι νοιαζεται για το καλο μας (αλλωστε ξερουμε πώς περνανε μερικοι μερικοι 20 μαθηματα σε μια εξεταστικη..), αλλα για να πουλησει τις υπηρεσιες της στην κυβερνηση.
Τελος παντων εγω δεν θα σας κουρασω αλλο. Οποιος θελει βοηθαει, οποιος δεν θελει να ναι καλα, σεβαστη η αποψη του. (καπου εδω αν ημουν ΔΑΠοσυνδικαλισταρας θα σε απειλουσα να αλλαξεις αμεσως τη γνωμη σου.. ομως εγω λεω κατι που για αυτους απαγορευεται: οτι εχεις δικαιωμα να λες τη γνωμη σου οποια κι αν ειναι)
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα