-
Επειδή με ρώτησε ο Σάββας πως φτιάχνεις διάφανο φόντο σε μια εικόνα, σκέφτηκα πως είναι χρήσιμο να το ποστάρω κι εδώ για όποιον ενδιαφέρεται:
-
Βεβαιώνεσαι πως η εικόνα σου έχει πολλά χρώματα. Αν όχι, τότε Image->Increase Colors
-
Ξακρίζεις (διαλέγεις) το αντικείμενό σου με το εργαλείο Magic Wand.
-
Κανεις Selection->Invert
-
Ctrl+C και μετά Ctrl+V (σου βγάζει το αντικείμενό σου σε νέο παράθυρο με διάφανο φόντο, αλλά μόνο για τη μορφή αρχείων του PSP)
-
Στο νεό παράθυρο με το αντικείμενο κάνεις Layers->New Raster Layer
-
Κατόπιν ανοίγεις τη παλέτα (toolbar) των Layers κα βάζεις το νέο layer που έφτιαξες τελευταίο (κάτω-κάτω δλδ), σέρνοντάςτ ο με το ποντίκι σου. Μετά του κάνεις κλικ για να το διαλέξεις
-
Με το εργαλείο Fill το γεμίζεις με ένα χρώμα που ΔΕΝ υπάρχει στο αντικείμενό σου (συνήθως ρόζ ή λαχανί)
-
Τέλος πας Image->Palette->Set Transparency και με το ποντίκι σου το δείχνεις μέσα στην εικόνα το χρώμα που θέλεις να γίνει διάφανο (το ροζ ή το λαχανί δλδ)
-
Τέλος το σώζεις ως GIF (ή ως PNG) ακι όταν σου πει πως πρέπει να μειωθούν τα χρώματα στα 256 του λες ΟΚ (να το κάνει αυτός δλδ)
edit: Παλιά είχα φτιάξει έναν οδηγό ρε γαμώτο με αυτά τα πράγματα (αν τον βρω θα τον ποστάρω)
-
-
n_olympios
6230i εάν θες φορητότητα και δεν θες να μπλέκεις με ανοικτά λειτουργικά και επανεκκινήσεις.
6680 εάν θες ένα τίμιο Symbian smartphone.εγώ 6230i προτείνω ως κάτοχος
-
Εγώ πάλι προτείνω 6280 λόγω οθόνης, software και εμφάνισης. Αν θές Symbian τότε 6680-81 με κλειστά μάτια...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Catch me if you can.εύκολο... έχεις Opel, μου αρκεί το εταιρικό
-
Εχω μια απορια αν καποιος ξερει. Κανα καταστημα με παλια μεταχ. κινητα υπαρχει? Θελω να βρω το νοκια 8850 και το μονο μερος που εχω βρει ειναι ebay. Πολυ ομορφο κινητακι παρολο που ειναι παλιο, οποιος εχει καποια ιδεα δεκτη
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Εχω μια απορια αν καποιος ξερει. Κανα καταστημα με παλια μεταχ. κινητα υπαρχει? Θελω να βρω το νοκια 8850 και το μονο μερος που εχω βρει ειναι ebay. Πολυ ομορφο κινητακι παρολο που ειναι παλιο, οποιος εχει καποια ιδεα δεκτηέχω δει αρκετά και στο fleamarket.gr αλλά τα πωλούν σε τσιμπημένες τιμές (100-120 εώς και 200 ευρώ έχω δει)
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Εγώ πάλι προτείνω 6280 λόγω οθόνης, software και εμφάνισης. Αν θές Symbian τότε 6680-81 με κλειστά μάτια...Είναι slide όμως (συρόμενο). Είχα ένα τέτοιο και μόνο κακές εντύπωσεις από αυτό το είδος. Καλή η εμφάνιση αλλά προέχει η πρακτικότητα.
-
Μήπως να πάρω ένα απ'όλα να γουστάρω?
-
Αν συμβιβαστείς με το μέγεθος του 6680 Νίκο, θα κολλήσεις άσχημα με το κινητό για χρόνια.
-
Thanks, Σπύρο, μόνο που δεν έχω καμία πρόθεση να κολλήσω για χρόνια*. Been there, done that. Να φανταστείτε, έχω κινητό από πολύ νωρίς, και έχω αλλάξει μόνο 3 φορές: 6110, 6210, 6310i.
Αλλά το μέγεθος είναι όντως μεγάλο μειονέκτημα για το συγκεκριμένο... Οπότε με βλέπω να παίρνω όντως ένα από όλα...
- Εν όψει της έλευσης του Ε60, το οποίο μάλλον είναι ιδανικό για εμένα, αλλά επειδή αργεί ακόμη με βλέπω να το παίρνω του χρόνου (να έχει δοκιμαστεί και η αξιοπιστία του πρώτα).
-
Ψέματα, 4 φορές. Το πρώτο μου ήταν το Philips Twist, αλλά εκείνο δεν πιάνεται για κινητό (για κινητός τηλεφωνικός θάλαμος ίσως).
Πάντως και εκείνο, παρά τα κακά σχόλια, ήταν απόλυτα αξιόπιστο για όσο το κράτησα (και το κράτησα αρκετά).
-
Ρε και τι μας σκοτίζεις ....για του χρόνου το ανέβαλες και αυτό;
2.0 VTS, mobile...γυναίκα....όλα στο μέλλον!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ψέματα, 4 φορές. Το πρώτο μου ήταν το Philips Twist, αλλά εκείνο δεν πιάνεται για κινητό (για κινητός τηλεφωνικός θάλαμος ίσως).Τι λες τώρα!!! Ηταν και το δικό μου πρώτο κινητό. Οι φίλοι μου κάθε μέρα βρίσκαν και μια καινούργια παπαριά να πουν για να με κοροϊδέψουν.
Απεβίωσε σε βαθιά γεράμματα από φυσικά αίτια... -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Thanks, Σπύρο, μόνο που δεν έχω καμία πρόθεση να κολλήσω για χρόνια*. Been there, done that. Να φανταστείτε, έχω κινητό από πολύ νωρίς, και έχω αλλάξει μόνο 3 φορές: 6110, 6210, 6310i.Αλλά το μέγεθος είναι όντως μεγάλο μειονέκτημα για το συγκεκριμένο... Οπότε με βλέπω να παίρνω όντως ένα από όλα...
- Εν όψει της έλευσης του Ε60, το οποίο μάλλον είναι ιδανικό για εμένα, αλλά επειδή αργεί ακόμη με βλέπω να το παίρνω του χρόνου (να έχει δοκιμαστεί και η αξιοπιστία του πρώτα).
Eσυ τα φταις όλα ρε!
[size=75]Μόλις παρήγγειλα καινούριο 6310i από eBay, στα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Thanks, Σπύρο, μόνο που δεν έχω καμία πρόθεση να κολλήσω για χρόνια*. Been there, done that. Να φανταστείτε, έχω κινητό από πολύ νωρίς, και έχω αλλάξει μόνο 3 φορές: 6110, 6210, 6310i.
Αλλά το μέγεθος είναι όντως μεγάλο μειονέκτημα για το συγκεκριμένο... Οπότε με βλέπω να παίρνω όντως ένα από όλα...
Eσυ τα φταις όλα ρε!
[size=75]Μόλις παρήγγειλα καινούριο 6310i από eBay, στα
-
[quote='elteo'][quote='Krusenstern']
Eσυ τα φταις όλα ρε![size=75]Μόλις παρήγγειλα καινούριο 6310i από eBay, στα
-
Ερώτηση, υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουμε το letter ενός δίσκου, χωρίς να φορμάρουμε; Δηλαδή από f: να τον κάνουμε g: ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ερώτηση, υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουμε το letter ενός δίσκου, χωρίς να φορμάρουμε; Δηλαδή από f: να τον κάνουμε g: ;Control Panel>Administrative Tools>Computer Management>Disk Management
Μετά δεξί κλικ στο δίσκο που θές και Change Drive Letter and Paths...Μόνο μην αλλάξεις το C:\ γιατί τα Παράθυρα μάλλον θα λαλήσουνε
-
Κάτι παίχτηκε και άλλαξαν αρκετά drives. Ευχαριστώ πολύ!
-
EPSON C84
Μετά από αρκετό καιρό αχρηστίας (με imitation μελάνια επάνω) έβαλα μελάνι 'μαμά' αλλά....δεν τυπώνει! Τίποτα! Με τα συνεχή clean-up της κεφαλής απλά χαλάω μελάνι!
Καμιά ιδέα?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#5]