-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Αλήθεια??? Εγώ έχω ακούσει ότι έχει και τετρακίνηση (κρυφή πάντα)!!! Και ότι δεν σπινάρει καθόλου, και ότι στην Ελληνική άσφαλτο δεν υποστρέφει .Πηγαίνετε καλύτερα να το οδηγήσετε γιά να καταλάβετε τι σημαίνει marketing και πλύση εγκεφάλου από τα έντυπα!!!
Να υποθέσω πως έχεις οδηγήσει και το Type-R και το Focus RS ? Αν ναι, τότε η άποψή σου έχει βαρύνουσα σημασία. Αν όχι, τότε μάλλον ανήκεις και εσύ, όπως και εμείς (δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα 2), στην κατηγορία των υφιστάμενων πλύση εγκεφάλου.
Πάντως στο αρχικό ερώτημα του φίλου (o oποίος παρεπιπτόντως είναι κάτοχος του Type-R) περί επιλογής μεταξύ Civic Type-R και Focus RS, έγώ θα επέλεγα με κλειστά μάτια το 2ο, το οποίο απ' ότι άκουσα από κάποιον εδώ μεσα είναι και πεζοδρομιοκυνηγός...
Δεν θυμάσαι καλά. Δεν είχα γράψει πως είναι πεζοδρομιοκυνηγός. Είχα γράψει:
Οι Αγγλοι δημοσιογράφοι πάντως έχουν, αν δεν κάνω λάθος, πολλάκις χαρακτηρίσει το Focus RS 'πεζοδρομιοκυνηγό'. Θα ήθελα μια άποψη επ΄ αυτού απ΄ όσους το έχουν οδηγήσει (πχ. 4Τ ?)
Αν αμφιβάλλεις για αυτά που λένε οι Αγγλοι δημοσιογράφοι, τα οποία έχουν δημοσιευθεί πολλές φορές στο Forum, τα παράπονά σου σε αυτούς. Εγώ πάντως αμφιβάλλω, γιαυτό και ζήτησα διευκρινήσεις από τους 4Τ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να υποθέσω πως έχεις οδηγήσει και το Type-R και το Focus RS ? Αν ναι, τότε η άποψή σου έχει βαρύνουσα σημασία. Αν όχι, τότε μάλλον ανήκεις και εσύ, όπως και εμείς (δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα 2), στην κατηγορία των υφιστάμενων πλύση εγκεφάλου.
To Type-R το έχω οδηγήσει και η εντύπωση που σχημάτισα δεν ήταν αναλογη των όσων εγράφησαν στα περιοδικά, και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα μιάς και οι όποιες εντυπώσεις είναι και υποκειμενικές και στην οδήγηση. Το Focus RS δυστυχώς δεν το έχω οδογήσει ακόμα. Πάντως από φίλους στην Αγγλία, των οποίων τη γνώμη εμπιστεύομαι, έχω ακούσει ομόφωνα την άποψη ότι είναι κορυφαίο
Δεν θυμάσαι καλά. Δεν είχα γράψει πως είναι πεζοδρομιοκυνηγός. Είχα γράψει:
Οι Αγγλοι δημοσιογράφοι πάντως έχουν, αν δεν κάνω λάθος, πολλάκις χαρακτηρίσει το Focus RS 'πεζοδρομιοκυνηγό'. Θα ήθελα μια άποψη επ΄ αυτού απ΄ όσους το έχουν οδηγήσει (πχ. 4Τ ?)
Ζητώ συγνώμη nass έκανα λάθος μάλλον. Είχα την εντύπωση ότι το έγραψε κάποιος άλλος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου εδώ στο Forum. Και προπάντων μη θεωρήσεις οτι άφησα προσωπικά αιχμή γιά σένα. Αλλωστε νομίζω δεν είσαι κάτοχος Type-R.
Αν αμφιβάλλεις για αυτά που λένε οι Αγγλοι δημοσιογράφοι, τα οποία έχουν δημοσιευθεί πολλές φορές στο Forum, τα παράπονά σου σε αυτούς. Εγώ πάντως αμφιβάλλω, γιαυτό και ζήτησα διευκρινήσεις από τους 4Τ...
πεζοδρομιοκυνηγός
Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό, όπως αναφέρεις, από Αγγλους δημοσιογράφους και οι περισσότεροι από πέρυσι εξυμνούσαν το Focus RS, αλλά θεωρητικά 'ουδείς αναμάρτητος'. Αλήθεια σε πιό περιοδικό Αγγλικό το διάβασες? To θεωρώ πάντως λίγο υπερβολή να είναι πεζοδρομιοκυνηγόςτο Focus RS με τόσο καλομελετημένη ανάρτηση+γεωμετρία και διαφορικό Quaife μπροστά και να μην είναι το Type-R χωρίς κανενα μπλοκέ διαφορικό και χωρίς anti-spin!!!
-
Πηγαίνετε καλύτερα να το οδηγήσετε γιά να καταλάβετε τι σημαίνει marketing και πλύση εγκεφάλου από τα έντυπα!!!
[list:1793viqq]ΑΠΑΙΧΤΟΣ [/list:u:1793viqq][list:1793viqq]Παιδια τα CRX 10ετιας που ειναι?Τα golf2 ακομα δινουν ρεσιταλ, ζουν και βασιλευουν και αποτελουν ακομα και σημερα σκληρα καρυδια για καποιες νεες 'δηθεν' κατασκευες [/list:u:1793viqq][list:1793viqq]Οτι ακριβως συνεβεναι πριν 10 και 20 χρονια με τους ιαπωνες ακριβως το ιδιο γινεται και σημερα.Ποια θα ειναι η τυχη του σημερινου honda μετα απο μια 5ετια το γνωριζουμε ολοι [/list:u:1793viqq]
-
γιατι δεν συγκρινεται το type r με το ST?
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
γιατι δεν συγκρινεται το type r με το ST?Γιά να είμαι ειλικρινής δεν έχω οδηγήσει το ST, αν και πιστεύω ότι αποτέλεσε μία συντηρητική και ίσως αψυχολόγητη κίνηση της Ford στον τομέα GTi εν όψει του Focus RS σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Με την κίνηση αυτή η Ford είναι σαν να είπε στο κοινό της 'Καταδικάζω το ST', και ειλικρινά δεν κατανοώ τέτοιου είδους κινήσεις... Πιστεύω ότι το Type-R είναι καλύτερο από το 'χλιαρό' ST.
-
ο αντιπαλος του type r ειναι το st κανονικα
ενω το rs εχει αντιπαλους τα evo και wrx -
Ο χρήστης jimded έγραψε:
ενω το rs εχει αντιπαλους τα evo και wrxFile jimded.
Se kamia periptosi den pistevo oti ta rs kai wrx,mporoun na stathoun mprosta apo to evo.H ekdosi sti tou wrx isos.
Episis,to st mprosta sto type r,den exei kamia elpida.
Ego prosopika tha dialega to Focus apo ta 2,giati apla mou aresei perissotero,apo plevras epidoseon kai handling,kapou tha yperexei to ena,kapou to allo.Se kamia periptosi den tha mporousa na po oti to ena einai kouvas kai to allo kalo.Gousta einai ayta,ti na kanoume. -
TYPE R!!!!!!
TYPE R!!!!!!
TYPE R!!!!!!
I HONDA EINAI MIA KLASSI TEXNOLOGIKA,MPROSTA APO TIN FORD...H FORD ARGISE POLY NA TO BGALEI...
TO OLO DESIGN TOU FOCUS EXEI KOURASEI KAI FTANEI SAT SHMEIA TOU KITS...
KRIMA POU DEN EGINE KAI I ANTIPARATHESI APO TOUS 4T OSTE NA FANEI PIA XEKATHARA H ANOTEROTHTA TOU TYPE R! -
ειναι λιγο κιτς το rs εμενα πιο πολυ μου αρεσει to st
-
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
ενω το rs εχει αντιπαλους τα evo και wrxFile jimded.
Se kamia periptosi den pistevo oti ta rs kai wrx,mporoun na stathoun mprosta apo to evo.H ekdosi sti tou wrx isos.
Episis,to st mprosta sto type r,den exei kamia elpida.
Ego prosopika tha dialega to Focus apo ta 2,giati apla mou aresei perissotero,apo plevras epidoseon kai handling,kapou tha yperexei to ena,kapou to allo.Se kamia periptosi den tha mporousa na po oti to ena einai kouvas kai to allo kalo.Gousta einai ayta,ti na kanoume.Συμφωνώ απόλυτα!!!
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
I HONDA EINAI MIA KLASSI TEXNOLOGIKA,MPROSTA APO TIN FORD...H FORD ARGISE POLY NA TO BGALEI...
Ναι άργησε με διαφορά 6 μήνες από το Type-R!
Tώρα άσε τις κλάσεις της Honda γιατί είδαμε τι είχε απομείνει από το πρόσφατο παρελθόν (βλέπε CRX, VTi)TO OLO DESIGN TOU FOCUS EXEI KOURASEI KAI FTANEI SAT SHMEIA TOU KITS...
Mάλλον το αντίθετο θέλεις να πείς. Το 'Vanάκι' της Ηοnda που έγινε GTi . Τι 'γυφτιά' των CRX και VTi πάντως δεν τι φτάνει κανείς άλλος κατασκευαστής.
KRIMA POU DEN EGINE KAI I ANTIPARATHESI APO TOUS 4T OSTE NA FANEI PIA XEKATHARA H ANOTEROTHTA TOU TYPE R!
Στην πίστα των Σερρών το Type-R δεν ήταν διαθέσιμο γιά συγκριτική χρονομέτρηση . Ηδη το Focus RS καθάρισε 2 δευτερόλεπτα μπροστα και από το WRX, και δεν πιστεύω να ισχυρίζεσαι ότι το Type-R είναι ταχύτερο από το WRX...!!!
Ε τώρα δεν πιστεύω να μιλάς γιά επιδόσεις στην ευθεία και σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις ότι έχει ελπίδα να σταθεί το Type-R απέναντι στο RS?
Ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί... -
Ο χρήστης jimded έγραψε:
ειναι λιγο κιτς το rs εμενα πιο πολυ μου αρεσει to stΤο RS είναι σαφώς πιό καθαρόαιμο και στην όψη. Εγώ αντιπαθώ τις ακραίες εμφανίσεις σε σπόρ αυτοκίνητα, και παρ' όλα αυτά το RS το βρίσκω πολύ αποδεκτό.
-
Ok, το RS είναι καλύτερο στην πίστα.Και τη έγινε όμως; Είναι το χόντα πολύ πιο φτηνό;ΕΙΝΑΙ! Έχει έναν καταπληκτικό κινητήρα,που τα παιδιά του περιοδικού παρομοιάσανε με BMW;ΕΧΕΙ! Το κράτημα του στην πίστα παρομοιάστηκε ως'αγωνιστικό' από το περιοδικό,μπροστά από όλα τα προσθιοκίνητα[πλήν φόκους RS]; ΌΝΤΩΣ. Κουβαλάει την τρομερή μηχανολογική αρτιότητα της χόντα,την ασύγκριτη αξιοπιστία που ίσως να καταντάει μέχρι και εκνευριστική;ΌΝΤΩΣ Ακόμα,είναι και όμορφο,έχει χώρους και επιζεί στους 'δρόμους' της πόλης με τις άπειρες λακούβες.
Από την άλλη το RS είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ παραγωγής, οπότε εκεί πρέπει να τελειώσει και η κουβέντα!!Ποιο φόκους ουσιαστικά πρέπει να συγκρίνουμε με το χόντα;το STI, οπότε η νίκη της χοντα ως εταιρία είναι ξεκάθαρη.
Προσωππικά αν μου χάριζαν ένα από τα δύο,θα έπαιρνα το RS,αλλά στάνταρ θα σεβόμουνα το σιβίκ ως αμάξι και τη χόντα ως εταιρία.Ρε παιδιά, στη χόντα δεν οφείλουμε τα VVTi κτλ; Δεν έχει βγάλει καταπληκτικά αμάξια σαν το NSX το'92 ;[το αντίστοιχο φόρντ,VW ποιο είναι;]
Η χόντα σου λέει,πάρε αυτό το καταπληκτικό αμάξι αύριο κι όλας με 7 χρόνια εγγύηση ενώ η φόρντ σου λέει περιορισμένης παραγωγής.Λές και ζητάς φεράρι!!Τέτοια λίστα αναμονής ούτα τα λάντα στη ρωσία επί σοσιαλισμού!!
Δεν κατάλαβα επίσης που είναι η γυφτιά των CRX!!Μια χαρά όμορφα αμάξια,πάμθηνα,αξιόπιστα αν και ανέβαιναν πάνω από 8000στρ/λεπτό!!Δηλάδή τα G60 της VW που θέλανε τούρμπο κάθε 30000χλμ ήταν ΟΚ;Όσο για το κράτημα τους όντως ήταν δύσκολο στο όριο αφού ξεκόλαγαν με τα 4 και με πάρα πολλά χιλιόμετρα ενώ και οι οδηγοί τους όντας νέοι του 'δίναν και καταλάβαινε'σε λάθος μέρη
Ανέντιμη η κίνηση της φόρντ στο κοινό της.Δεν βγάζει πια κόσγουερθ 4Χ4, ενώ το RS είναι σα να μην υπάρχει,αφού ουσιαστικά δεν μπορείς να το πάρεις !! -
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
ειναι λιγο κιτς το rs εμενα πιο πολυ μου αρεσει to st
Το RS είναι σαφώς πιό καθαρόαιμο και στην όψη. Εγώ αντιπαθώ τις ακραίες εμφανίσεις σε σπόρ αυτοκίνητα, και παρ' όλα αυτά το RS το βρίσκω πολύ αποδεκτό.
Gia poio RS milas;mipos gia OCTAVIA;
(plaka kano ok;) -
ναι ναι αυτο ,παντως και αυτο ειναι λιγο κιτς αυτες τις λαχανι δαγκανες τι τις θελουν?
-
Ναι άργησε με διαφορά 6 μήνες από το Type-R!
MA KALA POSA XRONIA KYKLOFOREI TO FOCUS?TA IDIA ME TO CIVIC MIPOS?AN GNORIZEIS MESA STO 2004 THA YPARXEI NEO....
Tώρα άσε τις κλάσεις της Honda γιατί είδαμε τι είχε απομείνει από το πρόσφατο παρελθόν (βλέπε CRX, VTi)
DILADI TA CRX KAI TA VTI SE XALAGAN PARA POLY?OLA ME KINHTHRES DIAMANTIA....OSO GIA TO RS ME TA 215 ALOGA ME TURBO EINAI EYKOLA GIA KATHE KATASKEYASTH.....
Mάλλον το αντίθετο θέλεις να πείς. Το 'Vanάκι' της Ηοnda που έγινε GTi . Τι 'γυφτιά' των CRX και VTi πάντως δεν τι φτάνει κανείς άλλος κατασκευαστής.
MALLON EXEIS PARAXENO GOUSTO!OSO GIA TOUS XROMATISMOUS MPLE ME MAYRO TOU RS...TI NA PO...TRELA!KAI O FLORINIOTIS THA TO PROTIMOUSE MAKRAN!>
BEBAIA PANTA ISXYEI TO GNOSTO...'PERI OREXEOS KOLOKITHOPITA!'
-
Για οσους αναρωτιουνται τι απεγιναν τα CRX και Civic 10ετιας, μια βολτα στα γνωστα στεκια που αυτα τα αυτοκινητα συνεχιζουν και 'δικαζουν' κοσμο, θα σας πεισει...
Ειπαμε, δε μας αρεσει μια μαρκα, αλλα οχι να λεμε και ο,τι θελουμε...
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
MA KALA POSA XRONIA KYKLOFOREI TO FOCUS?TA IDIA ME TO CIVIC MIPOS?AN GNORIZEIS MESA STO 2004 THA YPARXEI NEO....
To Civic κυκλοφόρησε αρχές 2002 (γύρω στον Μάρτιο) και το RS τέλος 2002 Οκτώβρη κοντά, οπότε και η χρονική διαφορά στην εμφάνισή τους δεν ήταν μεγάλη.
DILADI TA CRX KAI TA VTI SE XALAGAN PARA POLY?OLA ME KINHTHRES DIAMANTIA....OSO GIA TO RS ME TA 215 ALOGA ME TURBO EINAI EYKOLA GIA KATHE KATASKEYASTH.....
Το να βγάλεις κινητήρα με turbo δεν είναι δύσκολο! Το δύσκολο είναι αυτός ο κινητήρας να είναι αξιόπιστος και ανθεκτικός στο χρόνο .
MALLON EXEIS PARAXENO GOUSTO!OSO GIA TOUS XROMATISMOUS MPLE ME MAYRO TOU RS...TI NA PO...TRELA!KAI O FLORINIOTIS THA TO PROTIMOUSE MAKRAN!>
Ενώ ο Ζαφείρης Μελάς που θα τραγουδάει κάπου κοντά στο ΣΑΡΑΚΑΚΗ θα μπαίνει στην πίστα με Honda.
BEBAIA PANTA ISXYEI TO GNOSTO...'PERI OREXEOS KOLOKITHOPITA!'
Tώρα μάλιστα. Να και κάπου που συμφωνούμε!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ok, το RS είναι καλύτερο στην πίστα.Και τη έγινε όμως; Είναι το χόντα πολύ πιο φτηνό;ΕΙΝΑΙ!
Η απάντηση είναι 'τι είχες Γιάννη τοι είχα πάντα', δηλαδή όταν τα Honda χάνουν τότε δεν πειράζει, κερδίζουν γιατί είναι φθηνότερα. Οταν είναι ακριβότερα κερδίζουν γιατί είναι τεχνολογικά καλύτερα, οπότε χαλάλι του το extra κόστος.
Τώρα στο προκείμενο το type-R δεν έχει ούτε air condition, οπότε συνυπολογείστε και αυτό το κόστος και τα buckets και θα δείτε ότι πλησιάζουμε αυτό του RS
Προσωπικά αν μου χάριζαν ένα από τα δύο,θα έπαιρνα το RS,...
Tώρα τα είπες όλα...!!!
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Για οσους αναρωτιουνται τι απεγιναν τα CRX και Civic 10ετιας, μια βολτα στα γνωστα στεκια που αυτα τα αυτοκινητα συνεχιζουν και 'δικαζουν' κοσμο, θα σας πεισει...
Σιγά τα λάχανα!!! Μη τα λες και τόσο μελοδραματικά γιατί θα μας πιάσουν ρίγη συγκίνησης
Τώρα αν εσένα το κριτήριό σου είναι 'αυτά τα στέκια' τότε πήγαινε και βγάλε το άχτι σου εκεί. Πάντως σε αυτά τα στέκια 'δικάζονται' - γιά να χρησιμοποιήσω τη φρασεολογία σου - και αυτοκίνητα σαν το δικό σου, και αυτό τι σημαίνει ότι αυτά που τα 'δικάζουν' είναι καλύτερα επειδή πάνε πιό γρήγορα σε μιά ευθεία?
Ford Focus RS Vs Honda Civic Type-R (Ιδού η απορία)