-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Νίκο αν το θέλεις μόνο για γρασίδι και μικρά χόρτα πάρε ηλεκτρικό αλλά πάντα με προφύλαξη και όχι χρήση σε ποτισμένα μέρη!!! Η ιδανική λύση είναι το βενζινοκίνητο. Τα δίχρονα είναι πολύ καλά αλλά έχουν ένα μικρό μυστικό για να δουλεύουν απροβλημάτιστα μετά από μήνες αποθήκευσης. Όταν τελειώσεις τη δουλειά σου αφαιρείς τη βενζίνα και το αφήνεις να δουλέψει έως ότου σβήσει μόνο καίγοντας και τις τελευταίες αναθυμιάσεις. Έτσι δεν μένουν κατάλοιπα που θα τυραννήσουν όταν θέλεις να το ξανά βάλεις μπροστά μετά από καιρό. Αυτό το κόλπο χρειάζεται σε όλα τα δίχρονα από ελαιοραβδιστικά έως ότι μπορείς να φανταστείς. Άντε και καλή αγορά.Ρε παιδιά, επειδή ο μεγάλος μου εφιάλτης κάθε άνοιξη και όλο το καλοκαίρι είναι το ξεχορτάριασμα των κήπων της μάνας μου στο σπίτι, πείτε μου λίγο... Αυτό το εργαλείο κόβει τα πάντα δηλαδή (εκτός απ' τα δέντρα της μαμάς προφανώς) και μετά ωραία και καλά, πας με ένα ζευγάρι γάντια και τα μαζεύεις και καθάρισες σε μία μέρα; Φαντάζει ιδανικό! Για πείτε τιμές για ένα δίχρονο... (προσοχή τι θα πείτε, γιατί έχω και πρίζες με μεγάλη μπαλαντέζα, ε; )
-
Εχω μια μικρη μπετονιερα.Απο πλημμελη συντηρηση εχει μεινει σε μερικα σημεια ξεραμενο τσιμεντο.Εκτος απο σφυρι και καλεμι υπαρχει αλλος τροπος να τα αφαιρεσω;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχω μια μικρη μπετονιερα.Απο πλημμελη συντηρηση εχει μεινει σε μερικα σημεια ξεραμενο τσιμεντο.Εκτος απο σφυρι και καλεμι υπαρχει αλλος τροπος να τα αφαιρεσω;Θα έλεγα όχι, εκτός αν έχεις κομπρεσέρ... Αλλά εσύ μάλλον λες κάποιο υλικό που να ρευστοποιεί εκ νέου το τσιμέντο, ε; Χλωμό, αλλά ας πει και κάποιος άλλος...
-
Καταρχήν Νάσο αν είναι για τον κήπο την μαμάς – θείας – πεθεράς ιδανικό το ηλεκτρικό μια και όπως καταλαβαίνω ο κήπος είναι δίπλα σε σπίτι!!!!! Πάντα με όλες τις αυτονόητες προφυλάξεις έτσι. Δεν τραβάμε μπαλαντέζα σε χώμα πλημμύρα από νερό έτσι;
Τώρα Βασίλη το ιδανικότερο ευκολότερο και οικονομικότερο είναι το σφυρί και το καλέμι!!!! Δεν θα πάθει τίποτα η μπετονιέρα σου και θα φύγουν όλα πολύ εύκολα. Απλά από εδώ και πέρα κάνε και κανένα πετρελαίωμα που και που και θα είναι πάντα σαν καινούργια!! -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Νίκο αν το θέλεις μόνο για γρασίδι και μικρά χόρτα πάρε ηλεκτρικό αλλά πάντα με προφύλαξη και όχι χρήση σε ποτισμένα μέρη!!! Η ιδανική λύση είναι το βενζινοκίνητο. Τα δίχρονα είναι πολύ καλά αλλά έχουν ένα μικρό μυστικό για να δουλεύουν απροβλημάτιστα μετά από μήνες αποθήκευσης. Όταν τελειώσεις τη δουλειά σου αφαιρείς τη βενζίνα και το αφήνεις να δουλέψει έως ότου σβήσει μόνο καίγοντας και τις τελευταίες αναθυμιάσεις. Έτσι δεν μένουν κατάλοιπα που θα τυραννήσουν όταν θέλεις να το ξανά βάλεις μπροστά μετά από καιρό. Αυτό το κόλπο χρειάζεται σε όλα τα δίχρονα από ελαιοραβδιστικά έως ότι μπορείς να φανταστείς. Άντε και καλή αγορά.
Ρε παιδιά, επειδή ο μεγάλος μου εφιάλτης κάθε άνοιξη και όλο το καλοκαίρι είναι το ξεχορτάριασμα των κήπων της μάνας μου στο σπίτι, πείτε μου λίγο... Αυτό το εργαλείο κόβει τα πάντα δηλαδή (εκτός απ' τα δέντρα της μαμάς προφανώς) και μετά ωραία και καλά, πας με ένα ζευγάρι γάντια και τα μαζεύεις και καθάρισες σε μία μέρα; Φαντάζει ιδανικό! Για πείτε τιμές για ένα δίχρονο... (προσοχή τι θα πείτε, γιατί έχω και πρίζες με μεγάλη μπαλαντέζα, ε; )
Αυτο το μηχανημα κοβει τα χορταρια σε ενα μικρο υψος απο το εδαφος,γυρω στους 2 ποντους.Μπορεις να ξυρισεις το εδαφος με αυτο αλλα με μεγαλη προσοχη για να μη σου πεταξει χαλικια & χωμματα.
Εγω εχω ενα παρομοιο με αυτο .Ιδια μαρκα αλλα πιο παλιο μοντελο το δικο μου.Μπροστα προσαρμοζεται και φρεζουλα.Το ειχα αγορασει 150000δρχ με την φρεζα πριν 10 χρονια.Το χρησιμοποιω για γυρω απο τα αμπελια και απο την πρωτη χρονια εβγαλε τα λεφτα του (δεν πληρωσα εργατη για ξεβοτανισμα).Αφου τα κοψεις τα χορταρια μετα με μια τσουγκρανα τα μαζευεις σε ενα σωρο και τα κανεις κομποστ η τα καις.Απαραιτητα και ανεξαρτητα απο το τι θα αγορασεις θα παρεις μια μασκα full face για να σε προστατευει απο τα κομματια που θα ερχονται καταπανω σου. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εχω μια μικρη μπετονιερα.Απο πλημμελη συντηρηση εχει μεινει σε μερικα σημεια ξεραμενο τσιμεντο.Εκτος απο σφυρι και καλεμι υπαρχει αλλος τροπος να τα αφαιρεσω;
Θα έλεγα όχι, εκτός αν έχεις κομπρεσέρ... Αλλά εσύ μάλλον λες κάποιο υλικό που να ρευστοποιεί εκ νέου το τσιμέντο, ε; Χλωμό, αλλά ας πει και κάποιος άλλος...
Εχω ενα πιστολετο( ? ) (ειναι σαν δραπανο αλλα παιρνει και καλεμι μπροστα) και μαλλον με αυτο θα του εξηγηθω.
EMMANOYHL με το πετρελαιο εννοεις εσωτερικα τον καδο ετσι; δεν το ηξερα αυτο.
-
Μια χαρά το μηχανάκι σου Βασίλη. Για τα μέσα προστασίας ούτε κουβέντα φυσικά. Μάσκα οπωσδήποτε και γάντια εργασίας.
Το πόσο κοντά θα κόψεις τα χόρτα εξαρτάτε από την ποιότητα του χώματος (αν είναι επίπεδο, έχει πέτρες κλπ) αλλά και από την δεξιοτεχνία του χείριστη. Μεγάλη υπόθεση να διατηρείς πάντα παράλληλη του εδάφους τη πετονιά. Πατέντες με συρματόσχοινο αντί για πετονιά μόνο για πολύ έμπειρους χειριστές και σε χώματα χωρίς καθόλου πετραδάκια. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα έλεγα όχι, εκτός αν έχεις κομπρεσέρ... Αλλά εσύ μάλλον λες κάποιο υλικό που να ρευστοποιεί εκ νέου το τσιμέντο, ε; Χλωμό, αλλά ας πει και κάποιος άλλος...
Εχω ενα πιστολετο( ? ) (ειναι σαν δραπανο αλλα παιρνει και καλεμι μπροστα) και μαλλον με αυτο θα του εξηγηθω.
EMMANOYHL με το πετρελαιο εννοεις εσωτερικα τον καδο ετσι; δεν το ηξερα αυτο.
Και εσωτερικά και εξωτερικά. Κάνει θαύματα θα δεις!!! Αφού το χρησιμοποιήσεις μετά καλό πλύσιμο και μετά πετρελαίωμα.
-
Επισης υπαρχουν και τα μηχανακια με σταθερη και χοντρη μεσινεζα.Αυτα ομως ξεφευγουν αρκετα σε κοστος ,θεωρουνται πιο επαγγελματικα.Στο δικο μου η πετονια προωθηται χτυπωντας ελαφρα τον δισκο με την πετονια στο εδαφος.Επισης για πολυ χοντρα φυτα ,καλαμια ή βατα,βγαζεις την πετονια και βαζεις ενα δισκο .Με αυτον μπορεις ακομα και να κλαδεψεις δεντρο.Καλο ειναι πατως πριν το αγορασεις να το κρεμασεις στον ωμο σου για κανα δεκαλεπτο να δεις αν αντεχεις το βαρος.Μπορει να ειναι μικρο το βαρος ,~5κιλα, αλλα φαντασου ποση ωρα θα το κρατας με απλωμμενα χερια, οπως και τον θορυβο την ζεστη και τα καυσαερια που θα εχεις διπλα σου.
-
Βρε Βασίλη λες να αντέχουν περισσότερο με την σκαλίδα ή το σκαπέτι;!!!! Με μια πετσέτα στον ώμο κάτω από το λουρί και λίγη προσοχή να μην τους φέρνει ο αέρας τα καυσαέρια στο πρόσωπο όλα καλά είναι.
-
Βρε Βασίλη λες να αντέχουν περισσότερο με την σκαλίδα ή το σκαπέτι;!!!! Με μια πετσέτα στον ώμο κάτω από το λουρί και λίγη προσοχή να μην τους φέρνει ο αέρας τα καυσαέρια στο πρόσωπο όλα καλά είναι.σκαλίδα ή το σκαπέτι; εννοεις την τσαπα και το..........;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, αν το ξέρετε αυτό....Ο φούρνος της ηλ. κουζίνας μου (εντοιχιζόμενη κεραμική NEFF) έπαθε πλάκα (η κεραμική εστία δουλεύει). Τη βάζω σε λειτουργία αλλά μετά από περίπου μισό λεπτό και ενώ δεν έχει θερμανθεί καθόλου η αντίσταση κλείνει και πετάει το εξής (εγκάθετο ) μήνυμα: bEr ή κάτι τέτοιο (δείτε φωτό παρακάτω).
Τί έπαθε;Δε λες και τι κωδικό έχει η συσκευή να ψάξουμε ευκολότερα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βρε Βασίλη λες να αντέχουν περισσότερο με την σκαλίδα ή το σκαπέτι;!!!! Με μια πετσέτα στον ώμο κάτω από το λουρί και λίγη προσοχή να μην τους φέρνει ο αέρας τα καυσαέρια στο πρόσωπο όλα καλά είναι.
σκαλίδα ή το σκαπέτι; εννοεις την τσαπα και το..........;
Καλά κατάλαβες!!!!!
-
Καλά κατάλαβες!!!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δε λες και τι κωδικό έχει η συσκευή να ψάξουμε ευκολότερα;NEFF FD:7804 MEGA 1581 αν διάβασα σωστά.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλά κατάλαβες!!!!!
Βασίλη, Βασίλη... Τσάπα είναι το σκαπέτι. Το σκαλίδι είναι εκείνο που έχει 2 νύχια απ' τη μία μεριά και πιο στενή τσάπα απ' την άλλη. Πώς το λέτε εσείς;
-
Βέβαια υπάρχει και η μαναροσκαλίδα, η παλάμη και άλλα πολλά και χρήσιμα!!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δε λες και τι κωδικό έχει η συσκευή να ψάξουμε ευκολότερα;
NEFF FD:7804 MEGA 1581 αν διάβασα σωστά.
Σόρι, δεν βρίσκω κανένα μάνιουαλ...
Αν βρώ χρόνο θα ξαναψάξω αύριο...
-
GeorgeTabs
ευχαριστώ, αλλά έχω manual.
Απλώς δεν γράφει τίποτα για το μήνυμα αυτό και τα συμπτώματα που το συνοδεύουν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
GeorgeTabs
ευχαριστώ, αλλά έχω manual.
Απλώς δεν γράφει τίποτα για το μήνυμα αυτό και τα συμπτώματα που το συνοδεύουν.Στείλτους ένα e-mail από το site τους με το πρόβλημα.
Γενικά τι λένε οι Νeff, έχω βάλει στο μάτι μία κουζίνα για το νέο μου σπίτι αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμη.
Εντιτ: Πάμε εδώ για τις κουζίνες http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=15546
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ