-
Ο χρήστης face έγραψε:
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα (μάλλον πολλά αλλα, ένα θελω να ρωτήσω)ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, το 1/4 των νοικοκυριών να είναι υπερχρεωμένα, να είναι οι αυξήσεις σε μισθούς πενιχρές, τα 2/3 των οικογενειών που ήταν στο νοίκι αγόρασαν σπίτι την χρονιά που πέρασε λόγω ΦΠΑ και παρόλα αυτα, τα λιμάνια να έχουν 100% πληρότητα στα δρομολόγια, και να περνάνε τα διόδια ελευσίνας και σχηματαρίου πάνω απο 500.000 αμάξια για διακοπές το Πάσχα...
Πώς γίνεται αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω ειλικρινα..!!!
Συμφωνα με τα ΝΕΑ,τα δρομολόγια των πλοίων φέτος ειναι κατα 80 λιγότερα!
Επισης,οι πιο πολλοι πανε στα χωρια τους,εκει που θα μαγειρευουν και θα μενουν τσαμπα,μονο η βενζίνη και τα διόδια μένει.
Επισης βαλε ποσα νοικοκυρια 'απορων' υπαρχουν,δηλαδη τα πιο πολλά εισοδήματα μαύρα,οι οποίοι στις στατιστικες φαίνεται οτι τα βγαζουν περα τσιμα-τσίμα ή υποφερουν,ενω ζουν μια χαρά. -
Ο χρήστης face έγραψε:
κοιτα να δεις για την καρτα....στο εξωτερικό πολλοί ακολουθούν το σύστημα του tiger...
πληρώνουν τα πάντα με πιστωτική και στο τέλους τα μήνα αποπληρώνουν με την μία τα έξοδα του μηνα...
ετσι ξέρουν πόσα έξοδα είχαν τον μηνα και φυσικα δεν πληρώνουν τόκο εφόσον δεν τοκίζονται πριν την παροδο του μήνα...(δεν ισχύει για ανάλυψη μετρητών, όπου τοκίζονται απο την μέρα της ανάλυψης).
μιλάμε ότι πληρώνουν ακόμα και για καφέ με πιστωτική και δεν τους κοιτάνε σαν κακόμηρους...
Τωρα αισθανομαι καλυτερα. Μια και το εχω κανει αυτο για τουλαχιστον 15 χρονια. Καλυτερα να μου κλεψουν την πιστωτικη παρα πεντε χιλιαδες ευρω. Χωρια που με το μεγεθος του ποσου που μπορει να χρεωθει στην πιστωτικη παιρνω καινουγιο σπιτι.
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα (μάλλον πολλά αλλα, ένα θελω να ρωτήσω)
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, το 1/4 των νοικοκυριών να είναι υπερχρεωμένα, να είναι οι αυξήσεις σε μισθούς πενιχρές, τα 2/3 των οικογενειών που ήταν στο νοίκι αγόρασαν σπίτι την χρονιά που πέρασε λόγω ΦΠΑ και παρόλα αυτα, τα λιμάνια να έχουν 100% πληρότητα στα δρομολόγια, και να περνάνε τα διόδια ελευσίνας και σχηματαρίου πάνω απο 500.000 αμάξια για διακοπές το Πάσχα...
Πώς γίνεται αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω ειλικρινα..!!!
Συμφωνα με τα ΝΕΑ,τα δρομολόγια των πλοίων φέτος ειναι κατα 80 λιγότερα!
Επισης,οι πιο πολλοι πανε στα χωρια τους,εκει που θα μαγειρευουν και θα μενουν τσαμπα,μονο η βενζίνη και τα διόδια μένει.
Επισης βαλε ποσα νοικοκυρια 'απορων' υπαρχουν,δηλαδη τα πιο πολλά εισοδήματα μαύρα,οι οποίοι στις στατιστικες φαίνεται οτι τα βγαζουν περα τσιμα-τσίμα ή υποφερουν,ενω ζουν μια χαρά.Γιατι στο χωριο δεν πληρωνουν για το φαγητο και οτι αγοραζουν; Τι στην Αθηνα πληρωνουν και στο χωριο οχι;
Τωρα βεβαια αμα την κανουν στο χωριο που οι γονεις τους δεχονται αλλο ανεκδοτο.
-
Αυτό που θέλει να πεί είναι οτι δεν θα πληρώσουν την διαμονή όλα τα άλλα είναι όπως και στο σπίτι τους, μόνο την μετακίνηση πληρώνουν
Βέβαια όσοι έχουν εξοχικά ξέρουν οτι τα σπίτια αυτά θέλουν τα 2πλά πολλές φορές για συντήρηση ακριβώς επειδή μένουν άδεια πολύ καιρό. -
Κύριοι, αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ανάμεσα στο άσπρο και στο μαύρο υπάρχει και το γκρι…
Πόσοι δεν τα πήγαν καλά με την επιχείρηση τους και αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια και τα λοιπά για να την σώσουν; Ορισμένοι από αυτούς τα κατάφεραν. Άλλοι όχι, αυτά έχει η πουτάνα η ζωή.
Και δεν θα ήθελα να ακούσω ότι αφού έβλεπαν ότι η επιχείρηση τους δεν πήγαινε καλά, έβαλαν ακόμα μια ταφόπλακα πάνω από το κεφάλι τους.
Γιατί όσοι από εδώ μέσα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να καταλάβουν τι πάει να πει, θέλω να σώσω με νύχια και με δόντια την δουλειά μου, αυτή που έφτυσα αίμα για να την φτιάξω…Αυτά από εμένα.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Κύριοι, αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ανάμεσα στο άσπρο και στο μαύρο υπάρχει και το γκρι…Πόσοι δεν τα πήγαν καλά με την επιχείρηση τους και αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια και τα λοιπά για να την σώσουν; Ορισμένοι από αυτούς τα κατάφεραν. Άλλοι όχι, αυτά έχει η πουτάνα η ζωή.
Και δεν θα ήθελα να ακούσω ότι αφού έβλεπαν ότι η επιχείρηση τους δεν πήγαινε καλά, έβαλαν ακόμα μια ταφόπλακα πάνω από το κεφάλι τους.
Γιατί όσοι από εδώ μέσα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να καταλάβουν τι πάει να πει, θέλω να σώσω με νύχια και με δόντια την δουλειά μου, αυτή που έφτυσα αίμα για να την φτιάξω…Αυτά από εμένα.
εννοείτε πώς δεν αναφέρομαι σε αυτούς...ελεύθερος επαγγελματίας είμαι άλλωστε και τις αναποδιές και τα έξοδα τα ξέρω απο πρώτο χέρι...
αναφέρομαι σε όλους (κρίνοντας εξ' ιδιών, ασχέτως που επιτέλους βάζω ένα φραγμό στις απαιτήσεις μου), που έχουν ξεφύγει ΕΝΤΕΛΩΣ και θεωρούν το Δάνειο επίδωμα, που εθελοτυφλώντας αδυνατούν να καταλάβουν πως μερικές φορές η φτώχια θελει καλοπέραση και όχι μια TV Flat Vega 40'....
-
+1
-
Από τα πιο σωστά τόπικ εδώ μέσα...! Εύγε σε όσους γράψανε και όσους θα γράψουν!
-
htanso21 Βρε Θανάση τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με τον κάθε ....... που θέλει να κάνει με δανεικά ότι είναι ανάξιος να κάνει με τη δουλειά του και το μυαλό του.
-
Να έχουμε το νου μας, λέτε...
Ν' απλώνουμε μέχρι εκεί που φτάνουμε, λέτε...Δίκαιο έχετε.
Ξεχνάτε όμως, ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με οργανισμούς που είναι στελεχωμένοι με ανθρώπινο δυναμικό ειδικευμένο στο να μας πουλάει προϊόντα, ενώ εμείς σαν καταναλωτές είμαστε, επιεικώς, ηλίθιοι.
Οι κάρτες είναι ένα προϊόν, τα δάνεια ένα άλλο (και το μ@#ί από τη Ρωσία ένα τρίτο). Όταν σε βάλει μπροστά ένας τραπεζικός που έχει περάσει από σεμινάρια επί σεμιναρίων για το πως θα σε πιάσει κώτσο, δύσκολα γλιτώνεις. Αν είσαι και λίγο μαγκάκος, έχεις και μια καλή δουλειά και κάνα ακίνητο από κληρονομιά, ακόμα δυσκολότερα.
Αυτά ισχύουν στην Ελλάδα, σ' όλη την Ευρώπη και στην Αμερική. Το ότι έτυχε όλοι εμείς εδώ μέσα να είμαστε αστέρια και να μην την πατάμε με τπτ, δε σημαίνει ότι όποιος την πατάει είναι για τον Καιάδα, εντάξει;
Ας βοηθήσουμε το διπλανό μας όσο μπορούμε κι αν μπορούμε ας προφυλάξουμε και κανέναν. Δεν είναι κακό!
-
πιστέυω πως το πνεύμα της εποχής είναι ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος.
Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά χωρίς σεβαστό κεφάλαιο δεν πας πουθενά. Και εδώ μπορεί το δάνειο να είναι καλό εργαλείο. Πάρε τα δανεικά και κάνε ΣΙΓΟΥΡΗ επένδυση (κατα την γνώμη μου ναυτιλία, πετρέλαια) και σε 5 χρόνια έχεις διπλασιάσει το κεφάλαιο σου.
Κατα τα άλλα όπως ειπώθηκε και νωρίτερα, δάνειο μόνο για σπίτι και άτοκες για αμάξι.
Υ.Γ το πρόβλημα είναι πως η έννοια επένδυση είναι άγνωστη για τον μέσο Έλληνα.
Επίσης: πρώτα σταθερό εισόδημα, μετά γάμος......
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά χωρίς σεβαστό κεφάλαιο δεν πας πουθενά. Και εδώ μπορεί το δάνειο να είναι καλό εργαλείο. Πάρε τα δανεικά και κάνε ΣΙΓΟΥΡΗ επένδυση (κατα την γνώμη μου ναυτιλία, πετρέλαια) και σε 5 χρόνια έχεις διπλασιάσει το κεφάλαιο σου.
Τι επένδυση εννοείς σε σχέση με ναυτιλία, πετρέλαια ??
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τι επένδυση εννοείς σε σχέση με ναυτιλία, πετρέλαια ??
Σε μετοχές πλοίων απευθείας, σε μετοχές εταιρών που ασχολούνται με την ναυτιλία (πχ Τσάκος), κ' πετρελαικούς κολοσσούς σε διάφορα χρηματιστηρια.
για τα περαιτέρω νομίζω υπάρχει(?) αντιστοιχο θέμα...
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
πιστέυω πως το πνεύμα της εποχής είναι ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος.Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά χωρίς σεβαστό κεφάλαιο δεν πας πουθενά. Και εδώ μπορεί το δάνειο να είναι καλό εργαλείο. Πάρε τα δανεικά και κάνε ΣΙΓΟΥΡΗ επένδυση (κατα την γνώμη μου ναυτιλία, πετρέλαια) και σε 5 χρόνια έχεις διπλασιάσει το κεφάλαιο σου.
Κατα τα άλλα όπως ειπώθηκε και νωρίτερα, δάνειο μόνο για σπίτι και άτοκες για αμάξι.
Υ.Γ το πρόβλημα είναι πως η έννοια επένδυση είναι άγνωστη για τον μέσο Έλληνα.
Επίσης: πρώτα σταθερό εισόδημα, μετά γάμος......
+1 (τουλαχιστον...)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτά ισχύουν στην Ελλάδα, σ' όλη την Ευρώπη και στην Αμερική. Το ότι έτυχε όλοι εμείς εδώ μέσα να είμαστε αστέρια και να μην την πατάμε με τπτ, δε σημαίνει ότι όποιος την πατάει είναι για τον Καιάδα, εντάξει;
Ας βοηθήσουμε το διπλανό μας όσο μπορούμε κι αν μπορούμε ας προφυλάξουμε και κανέναν. Δεν είναι κακό!
Μα δεν είπε κανείς ότι όποιος 'μπλέκει' και τη 'πατάει' από την τράπεζα είναι για τον Καιάδα.
Αλλά να μη βγαίνει να λέει ότι του φταίει η τράπεζα, η οποία κάνει τη δουλειά της.Αλλά όταν τα θέλουμε όλα χωρίς κόπο πάντα μας φταίνε οι άλλοι. 'Η κακούργα η καινωνία και οι τράπεζες της'.
-
Το παλιό μοντέλο
Παλιά, για να βγάλεις πιστωτική έπρεπε - με τη φορολογική δήλωση - να αποδείξεις
την δυνατότητα αποπληρωμής της. Το όριο υπερανάληψης καθώς και το πιστωτικό καθοριζόταν
από το ετήσιο εισόδημά σου.Τα ναυάγια
Οι κάτοχοι που αποπληρώνουν ΟΛΟ το οφειλόμενο ποσό και όχι την ελάχιστη δόση κάνουν
ζημιά στις τράπεζες (τέτοιος είμαι και εγώ). Οι τράπεζες τους αποκαλούν ναυάγια και
το παλιό μοντέλο είχε μόνο τέτοιους πελάτεςΤο νέο μοντέλο
Στο νέο μοντέλο δίνουν πιστωτική στον οποιονδήποτε, και προτιμούν αυτόν που δεν
θα μπορέσει να την αποπληρώσει ώστε να χρωστά και να τοκίζεται για πάντα.Ο απλός κανόνας είναι 'αν η μηνιαία οφειλή σου περάσει το 1/3 του μηνιαίου εισοδήματός
σου, έχεις πρόβλημα που σε λίγο καιρό θα είναι ΤΟ πρόβλημα σου.'To ξέρουν όλοι αυτό όμως;
Όχι, και γι' αυτό την πατάνε. Οι τράπεζες ΔΕΝ λένε ψέματα, ο κόσμος απλά δεν θέλει
να δεί την αλήθεια.... Τα καλά νέα
Παιδιά, μία στις τρείς χρεωμένες πιστωτικές βαράει κανόνι. Οι τράπεζες ΔΕΝ μπορούν
να εισπράξουν τις οφειλές μια και ο κακόμοιρος ο οφειλέτης τα έχει πουλήσει όλα ή
δεν είχε τίποτε εξ' αρχής.Γι αυτό και βάζουν επιτόκιο 15.6%, γιατί ξέρουν ότι ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΘΑ ΤΙΣ
ΦΕΣΩΘΟΥΝ.Αναθέτουν την είσπραξη σε τρίτες εταιρίες οι οποίες ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ να πάρουν τίποτε
κρατούν ένα ποσοστό.Όταν σκάσουν όλα τα φέσια, τότε οι τράπεζες θα αρχίσουν να μαζεύουν και από τους
'καλούς' κατόχους με τοκισμό από την 1η ημέρα της αγοράς.Αν δεν έχεις τίποτε στο όνομά σου, και δικαστήριο να σε πάνε δεν τρέχει τίποτε.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ, ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ. ΣΥΝΗΘΩΣ
φοβερίζουν (με απειλές για αγωγές) ώστε οι γονείς να μπούν στη μέση και να
δανειστούν ή να πουλήσουν. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ αν δεν έχετε τίποτε στο όνομά σας.Αθάνατη Ελλάς Ελλήνων Δανειοληπτών, μην κολλάς πουθενά.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Τα ναυάγια
Οι κάτοχοι που αποπληρώνουν ΟΛΟ το οφειλόμενο ποσό και όχι την ελάχιστη δόση κάνουν
ζημιά στις τράπεζες (τέτοιος είμαι και εγώ). Οι τράπεζες τους αποκαλούν ναυάγια και
το παλιό μοντέλο είχε μόνο τέτοιους πελάτεςΤότε είμαι κι εγώ ένα ναυάγιο .
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τα ναυάγια
το παλιό μοντέλο είχε μόνο τέτοιους πελάτεςΤότε είμαι κι εγώ ένα ναυάγιο .
Μπράβο φίλε tazio
Για όσους ενδιαφέρονται λοιπόν ιδού οι 10 χρυσές παρατηρήσεις των πιστωτικών καρτών
-
Οι πιστωτικές είναι χρήσιμες, μπορείτε να βγάλετε λεφτά από αυτές (δείτε κανόνες 4..7)
-
ΠΑΝΤΑ (και χωρίς καμία εξαίρεση) να πληρώνετε όλο το οφειλόμενο ποσό που αναλογεί μηνιαίως.
-
Ο κανόνας 2 είναι ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ
-
Άν δείτε το οφειλόμενο μηνιαίο ποσό να πλησιάσει το 1/4 του μηνιαίου εισοδήματός σας, σταματήστε
να αγοράζετε με την κάρτα και αρχίστε να κάνετε το σκ@τό σας παξιμάδι για να την αποπληρώσετε. -
Υπάρχουν πολλές χαζές επιχειρήσεις που δίνουν άτοκες δόσεις, αντί να κάνουν μια γενναία έκπτωση
της μετρητοίς. Αυτό γίνεται γιατί 'επιδοτούνται' από τις τράπεζες να πουλούν μέσω κάρτας και οι
τράπεζες ελπίζουν ο πελάτης να είναι ανήμπορος να εξοφλήσει οπότε το ποσό θα τοκιστεί...
- Αν πρέπει οποσδήποτε να κάνετε την αγορά
- Αν το μαγαζί ανήκει στην παραπάνω κατηγορία
- Αν τηρείτε τον κανόνα 2 απαράβατα
τότε εκμεταλευτείτε τις άτοκες σε σχέση με τo μετρητοίς. Για πχ 6 μήνες άτοκες δόσεις Θα
δημιουργήσετε 'χασούρα' στην τράπεζα σχεδόν ίση με το 10% της αξίας αυτού που αγοράσατε.
Πάντα τηρώντας τον κανόνα 2-
Μπορείτε να 'αναβάλετε' 40 ημέρες κάποιες πάγιες & υποχρεωτικές πληρωμές (ΔΕΗ, ΟΤΕ)
πληρώνοντας τες μέσω της κάρτας. Μάλιστα η αξία τους (που φαίνεται στον αναλυτικό) θα σας
χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου αν πέσετε στον κανόνα 3. -
ΜΗΝ δίνετε στην γυναίκα σας ΑΛΛΗ πιστωτική. Κάντε μια ΤΑΥΤΑΡΙΘΜΗ με την δική σας κάρτα
(δεν έχει συνδρομή) για να μπορείτε να κάνετε έλεγχο. Οι γυναίκες και οι κάρτες όταν ενωθούν
κάνουν σχάση και πολλές φορές πυρηνική σύντηξη. Προσοχή ΓΥΝΑΙΚΕΣ+ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ=ΤΖΙΖ -
ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ μην συνδέσετε την κάρτα με τον αποταμιευτικό σας λογαριασμό που έχει
χρήματα. Να την συνδέσετε με έναν 'μπαταξίδικο' λογαριασμό χωρίς μεγάλο περιεχόμενο -
Αν έχετε 2η πιστωτική που δεν 'χρειάζεστε' περάστε από την τράπεζα και ακυρώστε την
ΚΡΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΝΩ ΟΙ 'ΑΛΛΗ' ΣΑΣ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΑΛΛΗ' ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Θα σας την ακυρώσουν αλλά θα σας κάνουν (μετά 2-3 μήνες) προσφορά για κάρτα ισόβια ΧΩΡΙΣ
συνδρομή. Θα έχετε κάρτα χωρίς συνδρομή, οπότε ακυρώστε την παλιά σας κάρτα. -
ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ μην πληρώσετε 'ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ' υπηρεσίες όπως
κέντρα αδυνατίσματος, αισθητικής, γυμναστικής με κάρτα. Γιατί
α) Αν φαληρίσουν θα συνεχίσετε να πληρώνετε
β) Αν σταματήσετε να θέλετε τις υπηρεσίες (πχ δείτε ότι δεν αδυνατίζετε κλπ),
το 'δικαίωμα υπαναχώρησης' στο συμβόλαιο σας αναγκάζει να πληρώσετε μεγάλο
ποσοστό από τις υπηρεσίες που δεν θα λάβετε. Μάλιστα, επειδή πρέπει να
δηλώσετε την υπαναχώρηση ΓΡΑΠΤΩΣ, και έχουν 40 ημέρες καιρό να την δεχτούν,
θα πληρώσετε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες μέσα στο 40ημερο ακόμη και αν δεν τις κάνετε.Προσοχή, είναι το ΚΛΑΣΙΚΟ κόλπο των κέντρων αδυνατίσματος (αν θέλετε τους κανόνες
να τους πάρετε τα σώβρακα, μπορώ να τους πω σε άλλο post).Προσθήκες ευπρόσδεκτες
-
-
ΔΕΝ είμαι 'ναυάγιο' κατά τον τρέχοντα μήνα. Ξέχασα να βάλω λεφτά στην τράπεζα και μου κοπάνησαν 6,5 ευρώ τόκους γιατί έμεινε απλήρωτο ένα μέρος του ποσού.
Από τον ερχόμενο μήνα θα είμαι όμως 'ναυάγιο' και πάλι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΔΕΝ είμαι 'ναυάγιο' κατά τον τρέχοντα μήνα. Ξέχασα να βάλω λεφτά στην τράπεζα και μου κοπάνησαν 6,5 ευρώ τόκους γιατί έμεινε απλήρωτο ένα μέρος του ποσού.
Από τον ερχόμενο μήνα θα είμαι όμως 'ναυάγιο' και πάλι.Άντε με το καλό βρε.
-
zardoz Τελικά εμείς οι δύο πρέπει να γνωριζόμαστε μια και σκεφτόμαστε - κάνουμε τα ίδια πράγματα.
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;