-
ΙDE & EIDE είναι το ίδιο;
Στα drives....
-
EIDE= Enhanced IDE. Είναι συμβατό προς τα πίσω με το IDE απ' όσο γνωρίζω.
Μόνο κάτι πανάρχαιες μητρικές δεν το υποστηρίζουν. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα: έχω ένα pc με xp pro, με δύο σκληρούς: έναν εσωτερικό, και έναν εξωτερικό, με θήκη εξωτερική που συνδέεται με usb. Έπίσης έχω έναν φορητο, με win98 se. Ο φορητός δεν βλέπει τον σκληρό, ένω έχω εγκαταστήσει τους drivers. Στην διαχείρηση συσκευών τον βγάζει, αλλά δεν εμφανίζεται στον 'υπολογιστή μου'. Τι προτείνετε;Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις, νομίζω ότι θέλεις:
Πήγαινε στη Διαχείριση Δίσκων, μενού Ενέργειες -> Επανεξέταση δίσκων
θα τον εμφανίσει στον Υπολογιστή μου. -
Τους οδηγούς τους έβαλα. Και από την ρουτίνα του cd, και μέσω της εγκατάστασης νέου υλικού των win. Δοκίμασα το εξής: από την διαχείριση υλικού, πάντα στον φορητό, όρισα τον εξωτερικό σκληρό ως αφαιρούμενό. Τώρα τον εμφανίζει στον υπολογιστή μου, αλλά όταν τον επιλέγω, μου λέει πως ο δίσκος δεν είναι διαμορφωμένος.
Edit: προσπαθώ να κάνω το pc να εμφανίσει τον σκληρό στο 'υπολογιστής μου'.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και κάτι άλλο, μου έχει φαγωθεί μία βίδα του laptop και δεν ξεβιδώνει με τίποτα. Πώς μπορώ να την βγάλω;
EYXAΡΙΣΤΩ manos ...any help on this?
-
Βράστα, το έχω πάθει με βίδα που συγκρατούσε μητρική. Αναγκάστηκα να τη σπάσω με κίνδυνο να σπάσω και τη μητρική. Αν μπορέσεις να της πιάσεις το κεφάλι με ένα μυτοτσίμπιδο ή μυτερή πένσα, ίσως κάτι καταφέρεις. Υπάρχει και κάποιο ειδικό εργαλείο, αλλά δεν ξέρω αν κάνει για τόσο μικρές βίδες ούτε θυμάμαι πως το λένε. Αυτό τρυπάει τη βίδα και σφηνώνει μέσα της ώστε να την ξεβιδώσει. Χοντρό όμως για ευαίσθητο μηχάνημα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα: έχω ένα pc με xp pro, με δύο σκληρούς: έναν εσωτερικό, και έναν εξωτερικό, με θήκη εξωτερική που συνδέεται με usb. Έπίσης έχω έναν φορητο, με win98 se. Ο φορητός δεν βλέπει τον σκληρό, ένω έχω εγκαταστήσει τους drivers. Στην διαχείρηση συσκευών τον βγάζει, αλλά δεν εμφανίζεται στο 'ο υπολογιστής μου'. Τι προτείνετε;Any help?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα: έχω ένα pc με xp pro, με δύο σκληρούς: έναν εσωτερικό, και έναν εξωτερικό, με θήκη εξωτερική που συνδέεται με usb. Έπίσης έχω έναν φορητο, με win98 se. Ο φορητός δεν βλέπει τον σκληρό, ένω έχω εγκαταστήσει τους drivers. Στην διαχείρηση συσκευών τον βγάζει, αλλά δεν εμφανίζεται στο 'ο υπολογιστής μου'. Τι προτείνετε;
Any help?
Τον Εξωτερικό δεν βλέπει;
Και αν ναι… ο εξωτερικό είναι usb 2.0 και αν και πάλι ναι… τότε μπας και θέλει τους sp2 των ΧΡ για να βλέπει τα usb 2.0 ; -
Το προβληματικό pc φοράει win98 se (μπορεί και εγώ να είμαι προβληματικός, και να χρειάζομαι κανένα service pack, δεν ξέρω). Αν στην διαχείριση συσκευών, στην οποία εμφανίζει κανονικά τον σκληρό δισκό, τον ορίσω ως αφαιρούμενο, τότε στο 'ο υπολογιστής μου' εμφανίζεται ο δίσκος, αλλά όταν τον επιλέγω μου λέει ότι δεν είναι διαμορφωμένος, οπότε τζίφος. Αν δεν τον ορίσω ως αφαιρούμενο, τότε δεν εμφανίζεται καθόλου στο 'ο υπολογιστής μου', ενώ εμφανίζεται στην διαχείριση υλικού.
Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τους drivers, έτσι;
-
Τον καιρό που είχα Windows 98 SE ΑΓΓΛΙΚΑ χρησιμοποιούσα ένα αρχείο που τα ενημέρωνε με όλες τις αναβαθμίσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας της MS.
http://exuberant.ms11.net/98sesp.html
Δεν είναι επίσημη κυκλοφορία της Microsoft, αλλά δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα.
Επαναλαμβάνω ότι κάνει μόνο για τα αγγλικά Windows 98 Second Edition. -
Για ασυμβατότητα το βλέπω εγώ… ότι τα 98 δεν μπορούν να τον δουν λόγο ότι είδη διαμορφωμένος μέσο ΧΡ… να πω… δεν έχω τόσο ¨δυνατές¨ γνώσεις.
-
Μπορεί, αλλά από την άλλη usb flashακι φορμαρισμένο από xp σε ntfs δουλεύει κανονικά. Τώρα έστειλα ένα μέιλ στην εταιρία, αν και δεν νομίζω να βγει τίποτα.
Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι το βλέπει σαν υλικό, αλλά δεν το βγάζει στο 'ο υπολογιστής μου'.
-
Αν είναι διαμορφωμένος σε NTFS δεν υπάρχει περίπτωση να τον δουν τα 98, εκτός αν εγκατασταθεί κάποιο ειδικό λογισμικό σαν αυτό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και κάτι άλλο, μου έχει φαγωθεί μία βίδα του laptop και δεν ξεβιδώνει με τίποτα. Πώς μπορώ να την βγάλω;
EYXAΡΙΣΤΩ manos ...any help on this?
ειναι προβλημα με τα πασα ή με το κεφαλι???
αν ειναι στο κεφαλι μπορεις με ενα λιγο μεγαλητερο κατσαβιδι και χτυπωντας το πολυ ελαφρα στη βαση να καταφερεις να το κανεις να πιασει
υπαρχει και το ελληνικο κλειδι αλλα μαλλον δεν κανει
-
j.marr
είναι σταυρό-βιδα κα έχει φαγωθεί ο σταυρός που πιάνει το κατσαβίδι.
-
Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω. Είχα κάνει λάθος, το φλασάκι είναι σε fat32. Τι στόκος που είμαι ώρες ώρες. Ελπίζω να δουλέψει!
-
Elteo, εγώ σε φάση μεγάλης απελιπισίας είχα κολλήσει με κόλλα στιγμής το κατσαβίδι στην βίδα, πήρα μια βαθιά αναπνοή, και την ξεβίδωσα την άτιμη!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
j.marrείναι σταυρό-βιδα κα έχει φαγωθεί ο σταυρός που πιάνει το κατσαβίδι.
δοκιμασε με τον τροπο που εγραψα παραπανω ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
καλο ειναι το κατσαβιδι που θα χρησιμοποιησεις να ειναι ισιο και κοφτερο
ετσι ωστε να μπορεσει να πιασει στο μεταλλο (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΒΗ)και η λυση του drdino δεν ειναι κακη
-
Η βίδα είναι χωνευτή; Δηλαδή το κεφάλι της είναι ενιαίο με το σώμα της συσκευής;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Elteo, εγώ σε φάση μεγάλης απελιπισίας είχα κολλήσει με κόλλα στιγμής το κατσαβίδι στην βίδα, πήρα μια βαθιά αναπνοή, και την ξεβίδωσα την άτιμη!Καλό αυτό, αλλά αν η κόλλα χυθεί και πιάσει στο πλαστικό, τι γίνεται;;;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]