-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για τον ΝτιΚάπριο, ίσως η μόνη ταινία που η ερμηνεία του δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του ηθοποιού:)Και στο Catch me if you can έπαιξε αρκετά καλά
και στον Τιτανικό
-
Είδα προχθές το 'Syriana'...
Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης θέλησε να πει τόσα πολλά σε 2 ώρες,και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα της ταινίας.
Στο πρώτο μέρος η ταινία εκτυλίσσεται σε πέντε (ή μήπως έξι?) επίπεδα που ουσιαστικά συνδέονται μεταξύ τους δια μέσου των προσώπων.
Στο δεύτερο μέρος ο μίτος της Αριάδνης ξετυλίγεται και τελικά λαμβάνεις απαντήσεις.Σε γενικές γραμμές πολύ καλογυρισμένη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ως προς το θέμα της,η ταινία αυτοπαγιδεύεται στο δαίδαλό της
Παρόλα αυτά συστήνεται,αρκεί να είστε συγκεντρωμένοι και να μην προσπαθήσετε να ερμηνεύσετε άμεσα το πρώτο μέρος!
-
Είδα σήμερα την Σκάρλετ Γιόχανσον! Δηλαδή, είχε και μια ταινία στην οποία έπαιζε...Matchpoint ή κάπως έτσι λεγόταν...
Πέρα από την πλάκα, η ταινία είναι πολύ καλή και δεν θα πίστευα ότι είναι του Γουντι Άλεν, αν δεν το ήξερα. Το βασικό εύρημα ή βασική ιδέα, αν θέλετε, το έχω ξαναδεί πρόσφατα σε άλλη ταινία (δεν σας λέω ποια) σε παρόμοια μορφή.
Δυστυχώς βρήκα την μουσική απαίσια, βαρετή και μονότονη, πλην μερικών σημείων, αλλά γι' αυτό μπορεί να φταίει το γεγονός ότι είμαι ρηχός και ακαλλιέργητος! Προτιμώ χίλιες φορές την jazz που συνήθως ακούμε στις ταινίες του Γούντι!
-
Χτές το βράδυ είδα μια απο τις πιο άρρωστες ταινίες που έχω δει...
Ηταν το Hostel του Eli Roth (σκηνοθέτης του κάλτ Cabin Fever). Παραγωγή Ταραντίνο.
Η ταινία σε γενικές γραμμές ηταν σχετικά μέτρια προς καλοφτιαγμένη, αλλα ηταν ανελέητη.
Τέτοια βία έχω καιρό να δώ, το πιο ενοχλητικό βέβαια ηταν το concept, πραγματικά σκέφτομαι οτι αυτό που δείχνει η ταινία πιθανόν να ισχύει κάπου στον κόσμο...
Δεν μετάνοιωσα που το είδα, το αντίθετο μάλιστα (μερικές σκηνές ειναι τρομερές, και το δεύτερο μέρος της ταινίας αρκετά καλό), αλλα με εππηρέασε πολύ...
Μέσα στο έργο κάνει και cameo εμφάνιση ο Takashi Miike, ο γνωστός γιαπωνέζος σκηνοθέτης extreme horror ταινιών... (βλ. Audition, καλή καφρίλα κι αυτή...)
-
Μηπως ειδε κανεις το Κακο???
Προκειται για την 1η Ελληνικη ταινια τρομου(ζομπι @ Αθηνα κτλ) κ παιζεται σε μερικα σινεμα.....
-
Δεν ξέρω πόσοι από σας έχετε filmnet ή nova, αλλά αξίζει να δείτε το σίριαλ nip/tuck (εγώ το βλέπω από torrent, γιατί δεν έχω συνδρομητική). Έχει θέμα την προσωπική και επαγγελματική ζωή δύο πλαστικών χειρουργών στο Μαϊάμι, και είναι τόσο καλογυρισμένο που θυμίζει ταινία. Προσωπικά το βρήκα πολύ καλύτερο από τα υπερτιμημένα 'lost' και 'desperate housewives', και σχεδόν ισάξιο με το '6 ft under'.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Είδα προχθές το 'Syriana'...Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης θέλησε να πει τόσα πολλά σε 2 ώρες,και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα της ταινίας.
Στο πρώτο μέρος η ταινία εκτυλίσσεται σε πέντε (ή μήπως έξι?) επίπεδα που ουσιαστικά συνδέονται μεταξύ τους δια μέσου των προσώπων.
Στο δεύτερο μέρος ο μίτος της Αριάδνης ξετυλίγεται και τελικά λαμβάνεις απαντήσεις.Σε γενικές γραμμές πολύ καλογυρισμένη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ως προς το θέμα της,η ταινία αυτοπαγιδεύεται στο δαίδαλό της
Παρόλα αυτά συστήνεται,αρκεί να είστε συγκεντρωμένοι και να μην προσπαθήσετε να ερμηνεύσετε άμεσα το πρώτο μέρος!
Ναι καπως ετσι ειναι τα πραγματα αλλα πολυ την ευχαριστηθηκα
Πηγα στην παρασταση των 17:30 Παρασκευης σε ενα σινεμα στον Πειραια, Home Cinema:sorry: , μετα απο λιγο ηρθε αλλο ενα ζευγαρι....
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Είδα προχθές το 'Syriana'...Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης θέλησε να πει τόσα πολλά σε 2 ώρες,και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα της ταινίας.
Α ρε doctor !!!
Αψογος ... και ευτυχώς ακολούθησα τη συμβουλή σουΚαλή ήταν η ταινία ... δεν κατάλαβα γιατί προτάθηκε για Οσκαρ όμως
-
Οπως λέει και ο κυρ Βασίλης ( ) πολύ ωραία ταινία
Συστήνεται ανεπιφύλακτα!Κυρίως για το πως άσχετα μεταξύ τους πρόσωπα μπορεί να παίρνουν μερος στο ίδιο παιχνίδι αλλά και τις ισορροπίες και τους λόγους που εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής!
Ωραία ταινία!
-
Ειδα χθες το Lord of War - Ο Κυριαρχος του παιχνιδιού με τον Νικολας Κειτζ...ανω του μετριου η ταινια αλλά την περιμενα καλυτερη..
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ωραία ταινία!ναι ε??
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ωραία ταινία!
ναι ε??
Έτσι λένε...
-
Syriana
Θέλει πολύ προσοχή και υπομονή. Αν τις έχει κανείς θα ανταμειφθεί.
Από τις καλύτερες φετινές ταινίες (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί ο 'George' πήρε Όσκαρ για το ρόλο του) -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Syriana
Θέλει πολύ προσοχή και υπομονή. Αν τις έχει κανείς θα ανταμειφθεί.
Από τις καλύτερες φετινές ταινίες (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί ο 'George' πήρε Όσκαρ για το ρόλο του)Όντως πολύ καλή ταινία.
Θέλει αρκετή προσοχή η πρώτη ώρα, ώστε να μπορέσεις εύκολα να βγάλεις το συμπέρασμα στο υπόλοιπο που έρχεται και δένει ωραία.Υπάρχουν βέβαια κάποια σημεία που επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες (ίσως επίτηδες).
ΥΓ: Αν ο Κλούνει πήρε Οσκαρ για Β Ανδρικό ρόλο, τότε ποιος έπαιζε τον Α σ' αυτό το έργο;
-
ο Ντέιμον μάλλον...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ο Ντέιμον μάλλον......o οποίος θεωρώ είχε σαφώς καλύτερη ερμηνία από τον Κλούνεϊ (όχι ότι δεν τον πάω τον Τζόρτζ, αλλά τον έχουμε δει και σε καλύτερες ημέρες)
-
Final Destination 3: καλό αλλά οχι τόσο προνοητικό όσο τα δυο πρώτα..
Παντως αυτή η ταινία σε κανω να παρατηρεις τα παντα τριγύρω σου μολις βγαίνεις από την αίθουσα.. -
Θέλω να καταθέσω απλά ότι πρωτη φορά στη ζωή μου τρόμαξα τόσο.
Θρίλερ δυνατό και σκληρό
Αξίζει να το δείτε ''Η Κάθοδος' -
'Ο Τίγρης και το χιόνι' είναι καλό;; Το έχει δει κανείς;
-
Πάρα πολύ καλό.
2-3 σελίδες πριν θα βρεις και τις 'κριτικές'!
Κινηματογράφος - Ταινίες [#2]