-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την χαρά να είμαι passenger για 10 περίπου laps στο Snetterton με οδηγό τον Martin Donnely........ **αλλα χαλάστηκε όταν του είπα ότι μου άρεσε Η Εxige S, επειδή επιτέλους έχει ένα μοτέρ που τις αξίζει και όχι το on-off μοτέρ τις απλής, αλλα δεν με εντυπωσίασε.
Ο λόγος ήταν ότι μια μέρα πριν, ένας φίλος μου, μου έδωσε να οδηγήσω την S2 Elise του, που φοράει Supercharged Honda από Civic Type-R, και έχει 300 άλογα**.
Ωραία βόλτα Nick !!!
Δεν πολυκατάλαβα αυτό που χαλάστηκε
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
Χωμάτινη βόλτα με τον Σωκράτη Τσολακίδη να οδηγάει - όπως δεν μπορούσα να φανταστω ότι μπορέι να πάει - το δικό μου forester 2.5 XT!!!
Προσπαθούσε να δει αν η ευθυγράμμιση ήταν καλήΚαι να ήταν καλή η ευθυγράμμιση, μετά από μια βόλτα όπως αφήνεις να εννοηθεί ότι ήταν, η ευθυγράμμιση θα ...
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την χαρά να είμαι passenger για 10 περίπου laps στο Snetterton με οδηγό τον Martin Donnely.
....... **αλλα χαλάστηκε όταν του είπα ότι μου άρεσε Η Εxige S, επειδή επιτέλους έχει ένα μοτέρ που τις αξίζει και όχι το on-off μοτέρ τις απλής, αλλα δεν με εντυπωσίασε.
Ο λόγος ήταν ότι μια μέρα πριν, ένας φίλος μου, μου έδωσε να οδηγήσω την S2 Elise του, που φοράει Supercharged Honda από Civic Type-R, και έχει 300 άλογα**.
Ωραία βόλτα Nick !!!
Δεν πολυκατάλαβα αυτό που χαλάστηκε
H Lotus eitan ekei gia na poulisei Exige S.
Otan tou eipa oti to h metatropi me ton Honda SC einai far better, den eitan oti kalytero perimene na akouseiApo oti akousa 2 Elisades pou ekanan passenger ride me ton Martin, einai etoimoi na tin parageiloun , opote job done gia tin Lotus.
Tous epomenous 2 mines H Lotus tha ferei amaksia kai ton Martin Donnelly se alla 2 track day mas. -
Μάλιστα !!
Εντάξει , δεν περίμενε να το ακούσει αυτό
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την χαρά να είμαι passenger για 10 περίπου laps στο Snetterton με οδηγό τον Martin Donnely.
Για οποιον δεν θυμάται, ο Martin Donnelly είχε ένα φρικιαστικό ατύχημα το 1990, όπου τράκαρε με την F1 Lotus του με 270km/η σε τοίχο στην πιστα του Jerez
http://www.skyscraperpicture.com/f1pictures/donnelly.htm- Ποιος θέλει να έρθει μαζί μου για βόλτα στην πίστα με την Exige;
- Εγώ, εγώ! Κάτσε... είσαι γνωστή φυσιογνωμία... πού σε ξέρω;
- Είμαι ο Martin Donnelly, που έχω μείνει στην ιστορία επειδή τράκαρα σε τοίχο με 270km/h την ώρα και επέζησα. Πάμε βόλτα;
- Πάμε!
...
ΝΟΤ!
Συγγνώμη Νίκο, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ.
-
Λοιπόν, θα σας πω τον πιο γρήγορο... λεωφορειατζή (!!!) που με έχει πάει βόλτα... Έχω πάει στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης για να επιστρέψω Ελλάδα, όπου το αεροπλάνο δεν φεύγει, λόγω σφοδρής και ξαφνικής χιονόπτωσης (σε 1 ώρα 20 πόντους χιόνι, μέχρι το τέλος της νύχτας, 35 πόντους!!! ), οπότε μοιραία παίρνω το λεωφορείο της επιστροφής... Τι το ήθελα?
Νεαρός οδηγός, πρώτη μούρη με ξυρισμένο κεφαλάκι και σκουλαρικάκι, ξεκινάει και... pedal to the metal!!! Με όσα μπορούσε να πάει ένα λεοφωρείο σε μισοχιονισμένο οδόστρωμα πήγαινε ο μάγκας... Ένα αυτοκίνητο δεν μας πέρασε καθόλη τη διαδρομή στην εθνική, το λεωφορείο σήκωνε ίσα με 1 μέτρο χιόνι όποτε δεν πάταγε σε καθαρό δρόμο, γέμιζε με χιόνι αυτούς που προσπερνάγαμε, έκανε απότομους ελιγμούς, μόνο drift δεν έκανε!!! Δεν ήταν και λίγες οι φορές που ένιωσα το λεωφορείο να 'πλανάρει' στο μισοπατημένο χιόνι... Εννοείται ότι τα σχόλια από τους επιβάτες έδιναν και έπαιρναν... 'Τι έχει πάρει και πάει έτσι...', 'ένας γενναίος άντρας στο τιμόνι του οχήματος' και ότι άλλο φαντάζεστε... Ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένω να μας βγάλει από τον δρόμο έκανε ο μάγκας, αλλά δεν του έκατσε...
Next time pal...
-
Ωραία εμπειρία Κώστα . Αφού επέζησες βέβαια...
Νικολή, πώς γίνεται και σου κάθονται πάντοτε οι καλύτερες φάσεις. Εύγε νέε μου, ελπίζω να πήρες καμιά ιδέα για να εμπλουτίσεις το δικό σου ρεπερτόριο. Κι ελπίζω να πήρες ένα καλό μάθημα για τον SC Honda που θες να αγοράσεις=δε χρειάζονται άλογα, χέρια χρειάζονται . Είδες που ο μάγκας πέρναγε και τα Noble;
Αστειεύομαι βέβαια. Με το καλό να έρθει κι ο Honda, αρκεί να μη σημάνει την οικονομική σου καταστροφή. Δώσε λεπτομέρειες. Τι αναλογία κιλών ανά ίππο θα έχει μετά η Λίζα; Πόσο γρήγορη θα γίνει; 430 beater ή ακόμα ανώτερη; Ελπίζω να έρθει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο σε αυτή τη μορφή. Η μικτή θα καλύπτει τις μετατροπές; -
Εμένα με είχε γυροβολιάσει κάποτε ο Σ.Χ. 2-3 φορές στα Μέγαρα, μ'ένα Ιμπιζάκι 1400 του ενιαίου.
Ο έμπειρος τεχνίτης, ό,τι και να οδηγεί, δεν έχει πρόβλημα να σε εντυπωσιάσει. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
180 άλογα σε Seat Leon - το μόνο που έχω να πω είναι ότι μπήκαμε μια φορά στην έξοδο για Άγιο Παύλο στην περιφερειακή Θεσ/νίκης με 140 ...και είμαι ακόμα εδώ και ποστάρω!
WTF??
Εγώ κόβω τουλάχιστον 60 εκεί και πάλι πολλά μου φαίνονται!!! Τρελα!!
-
Τελικά, ψιλοστρίβουν αυτά τα παλιο-Λεά...
-
Πριν από λίγα χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε , ένα βροχερό πρωινό Σαββάτου στην πίστα των Μεγάρων, σε εκδήλωση του περιοδικού μας και της Honda/Σαρακάκη. Ένας γύρος με S2000 και στο τιμόνι ο Στρατισσίνο Άψογα. Δεν ήξερα ότι πάει και έτσι το S2000
-
Πριν 2 χρονια στη ζακυνθο με ειχε ζαλισει μια γκομενιτσα να κανουμε jet ski. Παμε σε μια παραλια οπου νοικιαζαν κατι διθεσια τερατα αφου φοραμε τα παντα,της λεω ασε θα οδηγησω εγω(πρωτη φορα) δεν με αφηνει..
Μου λεει κρατιεσαι καλα ? (πολυ καλα πολυ καλα )
Ναι της λεω...Αμ δε ......
Τα γαμημενα ανεβαζουν ταχυτητα για πλακα.. το κοντερ εδειχνε 60 φυσαγε και λιγο και μεσα μου ελεγα τωρα θα πεταχτει κανενα σκυλοψαρο, τωρα θα μας καταπιει καμια φαλαινα ....
Ολα αυτα που κοροιδευα στη θαλασσα τα εκανε αυτη...
Βεβαια σαν γνησιος αντρας δεν της ειπα οτι φοβηθηκα -
Άμα δεν στρίβει έτσι το S2000, τότε ποιος στρίβει; (Μην πεις το Miata, πέρα από αυτό )
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ωραία εμπειρία Κώστα . Αφού επέζησες βέβαια...
Νικολή, πώς γίνεται και σου κάθονται πάντοτε οι καλύτερες φάσεις. Εύγε νέε μου, ελπίζω να πήρες καμιά ιδέα για να εμπλουτίσεις το δικό σου ρεπερτόριο. Κι ελπίζω να πήρες ένα καλό μάθημα για τον SC Honda που θες να αγοράσεις=δε χρειάζονται άλογα, χέρια χρειάζονται . Είδες που ο μάγκας πέρναγε και τα Noble;
Αστειεύομαι βέβαια. Με το καλό να έρθει κι ο Honda, αρκεί να μη σημάνει την οικονομική σου καταστροφή. Δώσε λεπτομέρειες. Τι αναλογία κιλών ανά ίππο θα έχει μετά η Λίζα; Πόσο γρήγορη θα γίνει; 430 beater ή ακόμα ανώτερη; Ελπίζω να έρθει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο σε αυτή τη μορφή. Η μικτή θα καλύπτει τις μετατροπές;As ta paroume ena ena.
- den mou kathonte oi faseis tis kanonizw.
H Lotus mou esteile invitation gia to passenger ride, meso tou club.
O owner tis Lisas, Mark, gnorizei ti odigos eimai kai mou edwse tin Elise tou gia mia ora kai malista se asximous B-roads opou kata periodous xionize
Epanilimenos mou exei pei na peraso apo to spiti tou kai na tin danisto opote thelo - Oikonomiki katastrofi?...
Pote den tha ekana kati pou den tha mou epetrepe na tha exo tin oikonomi anesi na kano 10-15 kala track days ton xrono.
Ygeia na exoume mono - 810 kila me harnesses kai full sound system, kai 300 aloga...dieresi ksereis. Basika stis 2K rpm bgazei parapano ropi kai aloga apo oti bgazo egw twra stis 7300.
- To Noble einai pio grigoro apo F430 kai h Elise nomizw akoma pio grigori.
H sygekrimeni pou odigisa, exei patisei se 3 synexomena fanaria, 360 Stradale - H asfaleia einai mega zitima mias kai oi pio polles asfalistikes den se aggizoun.
- Mexri tora den exei mpei se Honda Elise, air con... To psaxno...
P.S. Oi epiloges einai polles kai den syzitiounte mesa apo mono ena post.
Sorry gia to off-topic
- den mou kathonte oi faseis tis kanonizw.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λοιπόν, θα σας πω τον πιο γρήγορο... λεωφορειατζή (!!!) που με έχει πάει βόλτα... ....σφοδρής ....χιονόπτωσης....Πάντως στη Σουδία οι περισσότεροι οδηγοί λεωφορείων οδηγούσαν πολύ γρήγορα για τις χιονισμένες χειμερινές συνθήκες ακόμα και με διπλά λεωφορεία ακορντεόν χωρίς αλυσίδες φυσικά. Στις πρώτες πάντες/δίπλωμα του εμπρός τμήματος πριν το ακορντεόν τρόμαξα, λέω τώρα θα πάρουμε ολόκληρη τη στάση μαζί με αυτούς που περιμένουν εκεί αλλά τελικά συνηθίζεις.... Σε κάθε εκκίνηση, στροφή ή φρένο πηγαίναμε με τις πάντες και τελικά αφού ξεφοβήθηκα είχα καραφτιαχτεί ενώ οι ντόπιοι, συνηθισμένοι γαρ διαβάζανε αμέριμνοι εφημερίδα....!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν, θα σας πω τον πιο γρήγορο... λεωφορειατζή (!!!) που με έχει πάει βόλτα... ....σφοδρής ....χιονόπτωσης....
Πάντως στη Σουδία οι περισσότεροι οδηγοί λεωφορείων οδηγούσαν πολύ γρήγορα για τις χιονισμένες χειμερινές συνθήκες ακόμα και με διπλά λεωφορεία ακορντεόν χωρίς αλυσίδες φυσικά. Στις πρώτες πάντες/δίπλωμα του εμπρός τμήματος πριν το ακορντεόν τρόμαξα, λέω τώρα θα πάρουμε ολόκληρη τη στάση μαζί με αυτούς που περιμένουν εκεί αλλά τελικά συνηθίζεις.... Σε κάθε εκκίνηση, στροφή ή φρένο πηγαίναμε με τις πάντες και τελικά αφού ξεφοβήθηκα είχα καραφτιαχτεί ενώ οι ντόπιοι, συνηθισμένοι γαρ διαβάζανε αμέριμνοι εφημερίδα....!
AYTA EINAI!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν, θα σας πω τον πιο γρήγορο... λεωφορειατζή (!!!) που με έχει πάει βόλτα... ....σφοδρής ....χιονόπτωσης....
Πάντως στη Σουδία οι περισσότεροι οδηγοί λεωφορείων οδηγούσαν πολύ γρήγορα για τις χιονισμένες χειμερινές συνθήκες ακόμα και με διπλά λεωφορεία ακορντεόν χωρίς αλυσίδες φυσικά. Στις πρώτες πάντες/δίπλωμα του εμπρός τμήματος πριν το ακορντεόν τρόμαξα, λέω τώρα θα πάρουμε ολόκληρη τη στάση μαζί με αυτούς που περιμένουν εκεί αλλά τελικά συνηθίζεις.... Σε κάθε εκκίνηση, στροφή ή φρένο πηγαίναμε με τις πάντες και τελικά αφού ξεφοβήθηκα είχα καραφτιαχτεί ενώ οι ντόπιοι, συνηθισμένοι γαρ διαβάζανε αμέριμνοι εφημερίδα....!
Μου φαίνεται απίστευτο!!
-
Όντως! Το είχα διαπιστώσει και γω, 5 χρόνια εκεί... Υπερστροφές ισχύος στις εξόδους στροφών. Σε μικρή έκταση βέβαια, αλλά σαφώς αισθητές!
-
Αρης Βωβός-Renault Clio S1600 στις δοκιμές για το ράλλυ Αττικό!
Λώρη ευχαριστώ!Απο τις πολύ γρήγορες βόλτες επίσης ήταν πέρισυ στα Μέγαρα με Ν.Τσάδαρη και Mini Cooper S!
Ποιος είναι ο πιο γρήγορος που σας έχει πάει βόλτα;