Τελευταίο ποστ από εμένα(ως προς τα δίκια του φίλου μας)μιας και κινδυνεύω να 800ρισω στο συγκεκριμένο τόπικ
Αγαπητέ Παπαγκν
Όπως ανέφερα και πριν,εφόσον έχεις αποδείξεις δεν υπάρχει καμία δυσφήμηση.Τελεία και παύλα Αν δεν έχεις αποτελεί.Τελεία και παύλα. Θεωρία.
Στην περίπτωσή σου(πράξη) με βάση τις φωτογραφίες που πόσταρες κι εφόσον τους αποδείξεις ότι η παραπάνω σκουριά προέρχεται από δική τους αμέλεια(ούτε η Δημητρούλα του Αγούδημου δεν έχει τόση ,επομένως εύκολα υποθέτω ο δικηγόρος σου θα αποδείξει ότι δεν μπορούσες στο χρονικό διάστημα που το χρησιμοποιούσες να το καταστρέψεις εσύ)ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ό,τι είπα το είπα γιατί τις πρώτες ημέρες(ΛΟΓΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ)έλεγες διάφορα και θεώρησα ότι κινδυνεύεις να ξεφύγεις από το θέμα σου και να πεις τίποτα βαρύτερο και άσχετο με την υπόθεσή σου.
Αν πίστευα ότι μπήκες για να πεις παραμύθι(που και πάλι αδιάφορο θα μου ήταν)δεν θα έμπαινα στον κόπο να γράφω τόσα ποστς για το συγκεκριμένο θέμα.Απλά επειδή διάβασα ότι η υπόθεση είναι σοβαρή σου συνέστησα να ηρεμήσεις.Αυτό τίποτα άλλο. Η όλη συζήτηση δημιουργήθηκε επειδή λόγω γραπτού λόγου δημιουργούνται εύκολα παρεξηγήσεις.
Από κει και πέρα το όλο θέμα περι δυσφήμησης είχε καθαρά θεωρητικό χαρακτήρα.Απλά έγινε με αφορμή το δικό σου ατυχές περιστατικό.Τίποτα περισσότερο.
Στην ουσία τώρα.Θα σε βοηθούσε να βρεις άνθρωπο,αρμόδιο και ειδικό σχετικα με τον τρόπο μεταφοράς,τρόπο και τόπο φύλαξης των εισαγομένων αυτοκινήτων ώστε να έχεις πλήρη εικόνα για το τί παίζει(αν τελικά εκεί εντοπίζεται η ''λαδιά''της φορντ).Η πραγματογνωμοσύνη πάντως που κρατάς στα χέρια σου αποτελεί δυνατό χαρτί.Αν και δεν χρείαζεται,οι εικόνες μιλούν από μόνες τους Επίσης πολύ πιθανό είναι να υπάρχουν και άλλα μάβερικ σκουριασμένα(εφόσον φυλάσσονταν στον ίδιο χώρο),τα οποια πωλήθηκαν,οπότε ψάξε να βρεις πιθανούς συμπάσχοντες...
Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά για σένα:
ΑΚ 534:Πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων>Ο πωλητης υποχρεούται να παραδώσει το πράγμα με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα.(ένα το κρατούμενο)
ΑΚ 535>Ο πωλητής δεν εκπληρώνει την κατά το προηγούμενο άρθρο υποχρέωσή του,αν το πράγμα που παραδίδει στον αγοραστή δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση και ιδίως:
1.δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έχει γίνει από τον πωλητή
2.δεν είναι κατάλληλο για την σύμφωνη με το σκοπό αυτόν ειδική χρήση.
3.(...)
4.δεν έχει την ποιότητα ή την απόδοση που ο αγοραστής ευλόγως προσδοκά από πράγματα της ίδιας κατηγορίας κλπ κλπ(δύο τα κρατούμενα)
ΑΚ540:Δικαιώματα του αγοραστή>Ο αγοραστής δικαιούται κατ'επιλογήν του:
1.να απαιτήσει χωρίς επιβάρυνσή του τη διόρθωσή ή αντικάταστασή του πράγματος με άλλο,εκτός αν μια τέτοια ενέργεια ειναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες
2.να μειώσει το τίμημα
3.να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.
Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή αντικατάσταση σε εύλογο χρονικό διάστημα και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.(τρία τα κρατούμενα και σε καλή μεριά )
Από κει και πέρα υπάρχει η ΑΚ 537, η οποία εν όλιγοις αναφέρει ότι αν γνώριζες τι κελεπούρι έπαιρνες και παρολαυτα το αποδέχτηκες,ο πωλητής δεν ευθύνεται.
Οι παραπάνω αποτελούν ειδικές διατάξεις(υπάρχουν κι άλλες,παραγραφή,αιρέσεις,ιδιαίτερες συμφωνίες μεταξύ αγοραστή-πωλητή) σχετικές με τη σύμβαση πώλησης.Υπάρχουν και οι γενικότερες για τις αμφοτεροβαρείς συμβάσεις κλπ,οι οποίες πάνω κάτω κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.
Αυτά όμως θα στα έχει πει και ο δικηγόρος σου,απλά είναι.
Και φυσικά αποζημίωση για οικονομική επιβάρυνση σου(χρησιμοποίηση άλλου αυτοκινήτου,ταξί κλπ)και αποζημίωση για ηθική βλάβη.Αν δε είχες και κανένα δυσάρεστο περιστατικό(κινδύνευσες να τρακάρεις κλπ)πάμε και σε άλλα....
Γνώμη μου είναι ότι ενδέχεται να μην λυθεί στα δικαστήρια η υπόθεση.Συνήθως οι εταιρείες εμφανίζονται αδιάλλακτες αρχικά μπας και φοβηθεί ο αδύναμος πελάτης,το βουλώσει,πάρει το μυστρί και ξύσει τη σκουριά μόνος του(στην περίπτωσή σου).Αν δουν ότι έρχεσαι φουριόζος να τους πάρεις τα εσώρουχα να δεις που θα στα φτιάξουν μόνοι τους ή θα σε αποζημιώσουν για τις επισκευές που έκανες εσύ.Τους συμφέρει και τους ίδιους να κινηθούν έτσι.Και απορώ που δεν το έχουν κάνει ήδη...
Το μόνο χοντρό λάθος που έκανες εσύ ήταν η προεξόφληση.Ίσως απ'ότι αποδεικνύεται εκ των υστέρων να ήταν και σκόπιμο εκ μέρους τους γνωρίζοντας το ελαττωματικό προιον που σου έδιναν
Όλα τα υπόλοιπα(σου πα,μου πες)**χιέστα **:lol: Παρεξηγήσεις μεταξύ αγνώστων
Υ.Γ:Το τελευταίο με την εγγύηση για τα τζάμια δεν το πολύεπιασα.Εφόσον το βιβλίο γράφει για 1500 χμ και εσύ έχεις γράψει 750(αν κατάλαβα καλά) προφανώς θα στο αντικαταστήσουν στα πλαίσια της εγγγύησης αν το ελάττωμα προέρχεται από αυτούς.Αν όμως τα πείραξες εσύ(σε μαγαζί εκτός φορντ)τότε σπάει η εγγύηση.Αν πάλι η εγγύηση παίζει με χρονικό διάστημα,αρχίζει να ισχύει από τη στιγμή που το παρέλαβες,οπότε δεν σε ενδιαφέρει πόσο καιρό έμεινε στο τελωνείο.Και ισχύει το ίδιο,αν η ζημιά έγινε από τη φορντ η αντικατάσταση γίνεται στο πλαίσιο της εγγύησης.
Υ.Γ2:Σε φάση άσκησης είμαι(όσον αφορά τη δικηγορία),οπότε δεν έχω σχετική εμπειρία για να σε βοηθήσω περισσότερο.Ό,τι ξέρω είναι σε θεωρητικό επίπεδο κυρίως.
Υ.Γ3:Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου,ο λόγος που με τράβηξε το θέμα σου και ''μπούκαρα''ήταν γιατί αυτόν τον καιρό παρήγγειλα κι εγώ φορντ..από την Βελμάρ ,κι επειδή είχα φορντ παλαιότερα(χρήση εταιρικού φιέστα)η εικόνα που έχω για τα φορντ είναι τελείως διαφορετική από τη δική σου.Το δικό μου(FIESTA ST) θα έρθει από Γερμανία τέλη Μαίου και ελπίζω να μην δω τιποτα κιτρινίλες από κάτω,γιατί τότε να δεις τι έχω να γράψω
Προκαταβολή 1500Ε(από άλλη αντιπροσωπεία μου ζήτησαν 6000Ε και φυσικά την κοπάνησα με ελαφρά)και τα υπόλοιπα αφού δω το αυτοκίνητο.