-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αντίθετα, στο Κλιό το κεφάλι σου θα βρίσκει στην οροφή (πίσω μιλάμε πάντα) ακόμα και αν είσαι 1.80... Οπότε να το βράσω που τα γόνατα θα χωράνε ακόμα πιο άνετα, μιας και το κεφάλι θα...
Έχεις άδικο. Ή εγώ δεν είμαι 1.85.
Δίκιο έχω, και για να λες πως είσαι 1.85 το πιστεύω!
Προφανώς όταν κάθεσαι πίσω τοποθετείς την έδρα σου πολύ μπροστά στο κάθισμα, ψιλοξαπλόνωντας ας πούμε, και δεν κάθεσαι σε σχερτικά όρθια θέση. Στο Κλιό2 αν καθόμουν σχετικά όρθιος το κεφάλι μου έβρισκε κανονικότατα (και όχι απλά ακούμπαγαν τα μαλλιά...)
Στο Ίμπιζά μου για παράδειγμα στην ίδια θέση δεν έβρισκε το κεφάλι μου (αν άφηνα μικρό άφρο ακούμπαγαν τα μαλλιά!! )
Στο δε Γκράντε, όσο και να τεντόνωμαι, και σε μαξιλαράκι ακόμα να κάτσω, την οροφή μια φορά δεν την φτάνω!!
Πάντα τους χώρους για το κεφάλι τους μετράω καθήμενος σε όρθια θέση, ενώ για τα γόνατα προσπαθώ να πάτω μια ξαπλωτή θέση.
Ένα αμάξι που με καλύπτει και στα δύο το θεωρώ επαρκές και άνετο.εισαι δυο μετρα? για να σου πω την αποψη μου το κεφαλι μου στην e-class που χρησιμοποιουν τα ταξι στη παραμικρη ανωμαλια βρισκει πισω...δε κανω πλακα...αυτο δεν εχει συμβει με το κλιο...ποσο μαλλον με το καινουριο που ειναι σιγουρα πιο ευρυχωρο...
Αν όντως κάθεσαι πίσω σε όρθια θέση, ή που δε μιλάμε για Κλιό 2 ή που δεν είσαι 1.93...
Αναλογικά αν κάθεσαι άνετα ΠΙΣΩ στο Κλιό 2, στο γκράντε εγώ που είμαι ένα κεφάλι πιο κοντός δε θα φτάνω να κοιτάξω από τα πίσω φινιστρίνια!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
1,73 και κουτουλάς;
Σε λακούβα...
Υπό Κ.Σ. απλά ακουμπανε τα μαλιά μου.Λογικό μου φαίνεται!
Εγώ που είμαι 1.77 'σφηνώνω' κάτω από την οροφή!Φυσικά αν κάτσω 'ξαπλωτά', χωράω μια χαρά!! Αλλά κάπως έτσι χώραγε και ο... Κοκολάκης στο ΠΑΛΙΟ Μίνι Κούπερ, οδηγώντας από το πίσω κάθισμα!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αντίθετα, στο Κλιό το κεφάλι σου θα βρίσκει στην οροφή (πίσω μιλάμε πάντα) ακόμα και αν είσαι 1.80... Οπότε να το βράσω που τα γόνατα θα χωράνε ακόμα πιο άνετα, μιας και το κεφάλι θα...
Έχεις άδικο. Ή εγώ δεν είμαι 1.85.
Δίκιο έχω, και για να λες πως είσαι 1.85 το πιστεύω!
Προφανώς όταν κάθεσαι πίσω τοποθετείς την έδρα σου πολύ μπροστά στο κάθισμα, ψιλοξαπλόνωντας ας πούμε, και δεν κάθεσαι σε σχερτικά όρθια θέση. Στο Κλιό2 αν καθόμουν σχετικά όρθιος το κεφάλι μου έβρισκε κανονικότατα (και όχι απλά ακούμπαγαν τα μαλλιά...)
Στο Ίμπιζά μου για παράδειγμα στην ίδια θέση δεν έβρισκε το κεφάλι μου (αν άφηνα μικρό άφρο ακούμπαγαν τα μαλλιά!! )
Στο δε Γκράντε, όσο και να τεντόνωμαι, και σε μαξιλαράκι ακόμα να κάτσω, την οροφή μια φορά δεν την φτάνω!!
Πάντα τους χώρους για το κεφάλι τους μετράω καθήμενος σε όρθια θέση, ενώ για τα γόνατα προσπαθώ να πάτω μια ξαπλωτή θέση.
Ένα αμάξι που με καλύπτει και στα δύο το θεωρώ επαρκές και άνετο.εισαι δυο μετρα? για να σου πω την αποψη μου το κεφαλι μου στην e-class που χρησιμοποιουν τα ταξι στη παραμικρη ανωμαλια βρισκει πισω...δε κανω πλακα...αυτο δεν εχει συμβει με το κλιο...ποσο μαλλον με το καινουριο που ειναι σιγουρα πιο ευρυχωρο...
Αν όντως κάθεσαι πίσω σε όρθια θέση, ή που δε μιλάμε για Κλιό 2 ή που δεν είσαι 1.93...
Αναλογικά αν κάθεσαι άνετα ΠΙΣΩ στο Κλιό 2, στο γκράντε εγώ που είμαι ένα κεφάλι πιο κοντός δε θα φτάνω να κοιτάξω από τα πίσω φινιστρίνια!!!
δε ξερω αν καταλαβες οτι δε μιλησα για ανετα πισω στο κλιο ΙΙ...δυστυχως ειμαι 1,93, κλιο ΙΙ εχω, δεν εχω χτυπησει ουτε μαι φορα πανω στην οροφη αλλα σε θεμα ποδιων οντως ο μπροστινος θα πρεπει να ναι κατω του 1,90 μη πω και κατω του 1,85...
εντυπωση μου κανει οτι ειστε και οι 2 κατω του 1,80 και εχετε σπουδαιο προβλημα...
και οταν λεμε καθομαι σημαινει καθομαι και οταν λεμε ξαπλωνω σημαινει ξαπλωνω...υγ. τυχεροι ειστε που ειστε σε αυτο το υψος και μπορειτε να μπειτε και σε κανα απο τα καινουρια μικρα cc...george σε προκαλω και σενα να μπεις στο καινουριο λεον και να δεις τι χωρο εχει απο πανω το κεφαλι σου στη θεση οδηγησης θα εκπλαγεις αρνητικα αν οντως εχεις προβλημα
με το καθισμα... -
Λοιπόν το βρήκα το πρόβλημα! Ή ο GeorgeTabs και ο meco κάθονται πάνω στα μπουφάν τους ή έχουν μαλλί σαν του fido dido!
Υπάρχει και η πιθανότητα του παιδικού booster, αλλά δεν τη λέω για να μην προσβληθούν...babbi ακούς; [/b]
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Λοιπόν το βρήκα το πρόβλημα! Ή ο GeorgeTabs και ο meco κάθονται πάνω στα μπουφάν τους ή έχουν μαλλί σαν του fido dido!Υπάρχει και η πιθανότητα του παιδικού booster, αλλά δεν τη λέω για να μην προσβληθούν...babbi ακούς; [/b]
Ειλικρινά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Προφανώς και δεν έχω λόγο να πω ψέμματα, για ένα τέτοιο θέμα και για αυτό δεν το συνέχισα.
Ότι έγραψα πιο πάνω όμως, ισχύει. -
Θα κατέβω τώρα κάτω να κάτσω στο πίσω κάθισμα! ΤΙΜΩΡΙΑ!!!
-
Το καλύτερο ήταν το Μπούστερ!!!
Πάντως και το μαλλί να ξυρίσω, στην οροφή (καθισμένος πίσω) θα βρώ στο Κλιό ΙΙ...
Παρόλα αυτά τα γόνατά μου στο Κλιό ΙΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΑ!! Οπότε αν συρθώ λίγο πιο ξαπλωτά, τελικώς χωράω!!
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο!!!
Αυτό είπ εξαρχής! Στο Πούντο δεν χρειάζεται να κάτσω πιο ξαπλωτά για να χωρέσω, ενώ ακόμα και όταν το κάνω τα γόνατά μου ΔΕΝ ενοχλούνται (σε μεγάλη διαδρομή θες να αλλάζεις λίγο στάση!! )Υπό αυτό το πρίσμα είπα πως ο επιπλέον χώρος στα γόνατα του Κλιό έναντι του Πούντο είναι περιττός για άτομα του αναστήματός μου, ενώ για τους ψηλότερους πιο χρήσιμος θα είναι ο χώρος στο κεφάλι (να μπορούν να ισιώσουν και λίγο!! ), παρά στα γόνατα (όπου τελικά θα συμβιβαστούν λίγο πιο ξαπλωτά και θα χωρέσουν)
adis4gr, θέλω να δω το νέο Λεόν πραγματικά, γιατί είναι ένα αμάξι που πραγματικά με ενδιαφέρει, και μιας και έχουμε ήδη 2 Γκολφ 5 στην οικογένεια, αν πάρουμε αμάξι της κατηγορίας δε λέει νε είναι ΠΑΛΙ 5άρι (μιας και για GTi δε με βλέπω...), και επιπλέον λόγω Ίμπιζα ξέρω ήδη το συνεργείο (Μακρής) και είμαι και πολύ ευχαριστημένος!!
Θα δω τι χώροι παίζουν και θα σου πω.
(έτσι και δε χωράω σε μικρομεσαίο έχει να πέσει πολλλλλλλύ φτυάρισμα!!! ) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
:lol: Το καλύτερο ήταν το Μπούστερ!!!Πάντως και το μαλλί να ξυρίσω, στην οροφή (καθισμένος πίσω) θα βρώ στο Κλιό ΙΙ...
Παρόλα αυτά τα γόνατά μου στο Κλιό ΙΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΑ!! Οπότε αν συρθώ λίγο πιο ξαπλωτά, τελικώς χωράω!!
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο!!!
Αυτό είπ εξαρχής! Στο Πούντο δεν χρειάζεται να κάτσω πιο ξαπλωτά για να χωρέσω, ενώ ακόμα και όταν το κάνω τα γόνατά μου ΔΕΝ ενοχλούνται (σε μεγάλη διαδρομή θες να αλλάζεις λίγο στάση!! )**Υπό αυτό το πρίσμα είπα πως ο επιπλέον χώρος στα γόνατα του Κλιό έναντι του Πούντο είναι περιττός για άτομα του αναστήματός μου, ενώ για τους ψηλότερους πιο χρήσιμος θα είναι ο χώρος στο κεφάλι (να μπορούν να ισιώσουν και λίγο!! ** ), παρά στα γόνατα (όπου τελικά θα συμβιβαστούν λίγο πιο ξαπλωτά και θα χωρέσουν)
Αν έχεις τέτοιες ανησυχίες σαν αυτές που έχουν αναφερθεί στις τελευταίες δημοσιεύσεις, κανένας χώρος δεν πάει άκλαυτος και περιττός. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Η οριακή χρησιμότητα πάντως των περαιτέρω χώρων, τείνει να μειωθεί στο σημείο όπου αρχίζεις και σκέφτεσαι 'Ρε μήπως να πάρω σφουγγαρίστρα για το αυτοκίνητο;' Όσο περισσότερο έχεις είτε στα γόνατα είτε στο κεφάλι, τόσο πιο άνετα ταξιδεύεις.
Προσωπικά, εμένα οι ανησυχίες μου περιορίζονται στον αν χωράνε τα γόνατα και τα παπούτσια μου (κάτω από μερικά καθίσματα σφηνώνουν). Κεφάλι δεν έχω κουτουλήσει ακόμα σε κανένα αυτοκίνητο, και είμαι 1.85 και κάθομαι με πλάτη καρφωμένη όρθια. Όσες φορές με έχει ενοχλήσει ουρανός, είναι λόγω κλειστοφοβικής αίσθησης, π.χ. μικρά πίσω παράθυρα, λίγο φως στο ύψος του κεφαλιού κλπ. Όσο πιο 'πολυμορφικό' το αυτοκίνητο, τόσο πιο ευτυχισμένος είμαι σαν πίσω επιβάτης μόνο από αυτήν την άποψη.
Το Clio II σαφώς και δεν προσφέρεται για μακρά ταξίδια στο πίσω κάθισμα, υστερεί σε σχέση με το προηγούμενο Punto, ειδικά το 5θυρο. Παρ'όλα αυτά, μπορώ να πω ότι πλην του Punto, άλλο μικρό δεν με έχει εξιτάρει με το πίσω κάθισμα. Η ΕΚΠΛΗΞΗ ήταν πάντως το Daihatsu Cuore το υπάρχον μοντέλο...Απίστευτος χώρος...
-
funkyreverend, πολύ σημαντικό αυτό που λες για τον χώρο για τα πόδια (παπούτσια)!!!
Η C5 του πατέρα μου είχε τρελλό χώρο πίσω, αλλά τα παπούτσια μου δεν είχα τι να τα κάνω!!! Ούτε τα δάχτυλα των ποδιών δεν χώραγαν κάτω από τα μπροστινά καθίσματα!!! Ήθελα να ήξερα ποιά ιδιοφυία το σκέφτηκε!!!
Το καλύτερο;;
Το είδε η BMW και στην νέα 3άρα έκανε το ίδιο (τουλάχιστον στο δερμάτινο σαλονάκι που είδα πέρσι στη Γενεύη...). Να έχει καλύτερους χώρους πίσω από τόσα αμάξια, και τελικά να κάθεσαι πιο άνετα σε σούπερ μίνι!!!Δεν είναι χαζό αυτό;; Δεν κάνει άλλωστε ανετότερο το εμπρός κάθισμα κάτι τέτοιο...
Και αν στο Σεϊτσέντο και ο Ίμπιζα χωράνε τα παπούτσια μου, είναι να μην χωράνε σε οποιοδήποτε άλο αμάξι!! -
Αφού συζητάτε (off-topic ) για πίσω χώρους, θα πρέπει να εξάρω αυτούς του Twingo που 'χα προ δεκαετίας μπει (είχα τέτοιον 'αέρα' από το μπροστινό, που αισθανόμουν μοναξιά και έσυρα το κάθισμα μπροστά!!). Αντίθετα, θα ΄θελα να ξεχάσω σύντομα τα 500μ. που ΄κανα στο πίσω κάθισμα μιας 156 (καθήμενος πίσω από οδηγό 1,85-εγώ 1,82)...
-
Δεν ανοίγει κάποιος άλλο θέμα σχετικά με τους χώρους;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Αφού συζητάτε (off-topic ) για πίσω χώρους, θα πρέπει να εξάρω αυτούς του Twingo που 'χα προ δεκαετίας μπει (είχα τέτοιον 'αέρα' από το μπροστινό, που αισθανόμουν μοναξιά και έσυρα το κάθισμα μπροστά!!). Αντίθετα, θα ΄θελα να ξεχάσω σύντομα τα 500μ. που ΄κανα στο πίσω κάθισμα μιας 156 (καθήμενος πίσω από οδηγό 1,85-εγώ 1,82)...χωρους σαν του τουινγκο δυσκολα θα βρεις...το κλιο μοιαζει 2+2 μπροστα του...απιστευτη εκμεταλλευση του χωρου..κορυφη!
-
Την Τριτη παω για μια τελευταια ερευνα αγορας και μαλλον θα κλεισω καποιο..... Μαλλον το Punto αλλα θα δωσω και στο Γαλλακι μια τελευταια ευκαιρια... Θα σας ενημερωσω....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αφού συζητάτε (off-topic ) για πίσω χώρους, θα πρέπει να εξάρω αυτούς του Twingo που 'χα προ δεκαετίας μπει (είχα τέτοιον 'αέρα' από το μπροστινό, που αισθανόμουν μοναξιά και έσυρα το κάθισμα μπροστά!!). Αντίθετα, θα ΄θελα να ξεχάσω σύντομα τα 500μ. που ΄κανα στο πίσω κάθισμα μιας 156 (καθήμενος πίσω από οδηγό 1,85-εγώ 1,82)...
χωρους σαν του τουινγκο δυσκολα θα βρεις...το κλιο μοιαζει 2+2 μπροστα του...απιστευτη εκμεταλλευση του χωρου..κορυφη!
Απιστευτα άνετο για το μέγεθος του είναι το Cinquecento... πολύ πιο άνετο από Punto Mk2
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
χωρους σαν του τουινγκο δυσκολα θα βρεις...το κλιο μοιαζει 2+2 μπροστα του...απιστευτη εκμεταλλευση του χωρου..κορυφη!
Απιστευτα άνετο για το μέγεθος του είναι το Cinquecento... πολύ πιο άνετο από Punto Mk2
εχω μπει και ειναι οντως μεγαλο μεσα για το μεγεθος του...αν και νομιζω οτι το τουινγκο ειναι αλανα...αμα εχει τυχει να μπεις θα καταλαβαινεις...δε ξερω το τσινκουετσεντο σε σχεση με πουντο, γιατι το πουντο ηταν αρκετα ευρυχωρο
αλλα το τουινγκο σε σχεση με κλιο σκιζει! -
Επειδη ακουσα για χωρους σε Twingo, Cinque και λοιπα...
-
Αυτα τα αμαξια εχουν χωρο αποσκευων?
-
Μηπως, λεω μηπως τα εν λογω αμαξια στην προσπαθεια να κερδισουν χωρο σε βαζουν να καθεσαι πολυ ορθια (για τους πισω)... με συνεπεια να ειναι απιστευτα κουραστικα σε ενα ταξιδι?
-
Μηπως.... λεω μηπως, τα εν λογω αμαξια στην προσπαθεια να κλεψουν χωροεχουν απο τα ποιο λεπτα καθισματα με συνεπεια να θυσιαζουν και παλι την ανεση των επιβατων η και ακομα την στιβαρη κατασκευη των καθισματων?
Ρωταω... και ρωταω γιατι εχω δει αναλογες λυσεις σε αλλα αμαξια της κατηγοριας και μπορει ναι μεν να φαινεται πως ηταν ΟΚ απο χωρους... αλλα.....
-
-
το τουινγκο εχει νομιζω γυρω στα 170 λιτρα χωρο αποσκευων και σε αυτη τη διαρρυθμιση καθονται ατομα πολυ καλυτερα απο το κλιο...το καθισμα παει μπρος πισω και οι ρυθμισεις που μπορεις να κανεις σε σχεση με το τσινκουε ειναι νομιζω περισσοτερες... τα αυτοκινητα αυτα δεν εχουν φτιαχτει για ταξιδια
αν και το τουινγκο με το 1.2 16v ειναι και αρκετα δυνατο για ενα ταξιδι 2 ατομων...μου εκανε πολυ εντυπωση το τουινγκο οταν μπηκα το καλοκαιρι και το τσινκουε δε παει πισω...πολυ καλες αγορες και οι 2... -
Το Τουίγκο μπορείς να το διαλέξεις: (λόγω συρόμενου καθίσματος)
είτε χώροι πίσω ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ με μικρότερο πορτ μπαγκάζ του ανταγωνισμού, είτε πίσω χώροι λίγο καλύτεροι από τον ανταγωνισμό με πορτ μπαγκάζ μικρομεσαίου. ΙΔΙΩΣ για την εποχή του!!!
Σε ταξίδι δε θα σε προβλημάτιζε ο χώρος ή η στάση!! Είχα φίλο 1.85+ και ΠΑΡΑ πολύ χοντρό, και ήταν ΤΟ ΜΟΝΟ αμάξι (ανεξαρτήτως κατηγορίας!!) που έκατσε πίσω, και δεν παραπονέθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ!!!Το δε Σεϊτσέντο σε χώρο για το κεφάλι είχε περισσότερο κι από ΦΟΡΤΗΓΟ, αλλά σε πορτ μπαγκάζ όσο και σε χώρο για γόνατα έπασχε μάλλον σοβαρά (με τέτοιο μήκος τί άλλο να έκανε;; )
Εκεί κάναμε ταξίδι και ήμασταν 1.77 συνοδηγός και πίσω επιβάτης, και ο πίσω έφτασε... ανάπηρος!! -
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Δεν ανοίγει κάποιος άλλο θέμα σχετικά με τους χώρους; -
To Βρετανικό CAR Aπριλίου κάνει συγκριτικό σε μικρά και λέει
'The Grande Punto is a 'now' car, traversing social and economic snobbery to become universally cool'
και του δίνει την πρώτη θέση ως το καλύτερο μικρό στην αγορά.
Fiat Grande Punto vs Renault Clio