-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αντε απο 'κει ρε εγκάθετοι!Να έχει σχέση με την θερμοκρασία του processor?!
Πιθανόν. Το τροφοδοτικό πόσα Watt είναι?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αντε απο 'κει ρε εγκάθετοι!
Να έχει σχέση με την θερμοκρασία του processor?!
Πιθανόν. Το τροφοδοτικό πόσα Watt είναι?
Αγνωστον.!
-
Εμένα το πάθαινε διαρκώς (reboot στα καλά καθούμενα) και συνειδητοποίησα ότι η ψύκτρα του επεξεργαστή είχε ένα τόνο σκόνη. Μόλις το καθάρισα, όλα καλά.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εμένα το πάθαινε διαρκώς (reboot στα καλά καθούμενα) και συνειδητοποίησα ότι η ψύκτρα του επεξεργαστή είχε ένα τόνο σκόνη. Μόλις το καθάρισα, όλα καλά.Είναι ολοκαινουργιο Θέμη!
-
ΟΚ, άρα δε φταίει η σκόνη. Παραμένει όμως το ενδεχόμενο το να ζεσταίνεται.
-
Τροφοδοσία - θερμοκρασία - ιός με αυτή τη σειρά. Η τροφοδοσία όμως συγκεντρώνει τις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες. Η αυξημένη θερμοκρασία θα είχε κι άλλες παρενέργειες (κολλήματα του υπολογιστή, αργή απόκριση). Αν έχουν εγκατασταθεί οι κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας των windows (και τουλάχιστον το SP-1) κι έχει σκαναριστεί το σύστημα για ιούς, τότε η πιθανότητα για ιό μειώνεται πολύ ως και εκμηδενίζεται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τροφοδοσία - θερμοκρασία - ιός με αυτή τη σειρά. Η τροφοδοσία όμως συγκεντρώνει τις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες.Προς τα εκεί κλίνω κι εγώ.
Νίκο, άνοιξε το κουτί και διάβασε τι λέει πάνω το τροφοδοτικό σου, πόσα Watt είναι.
-
ΟΚ, θα το κάνω.
Το PC έχει το τελευταίο SP2 και όλες τις αναβαθμίσεις ασφαλείας! -
Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και η περίπτωση να έχει χτυπήσει κάποιο ντιμάκι της μνήμης.
Αν έχεις 2 ντιμάκια, βγάλε το ένα, μπουτάρισε και κοίτα. Αν σου ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα, βάλε το άλλο ντιμάκι (μόνο του πάλι). Αν πάλι δεν φτιάξει, δοκίμασε το κάθε ντιμάκι σε διαφορετική θύρα (πάντα ένα ντιμάκι τη φορά).
Αν δεν λύθεί το πρόβλημα, τότε κοίτα για άλλες πιθανές αιτίες (τροφοδοσία, θερμοκρασίες, ψύκτρες, κλπ)
-
Σχετικά με το reboot είχα παρόμοιο πρόβλημα παλιότερα και τελικά ανκάλυψα οτι έκανε reboot μόνο του επειδή εγκαθιστούσε κάτι update που κατέβαζε μόνο του. Απενεργοποίησηα τα update των windows και όλα καλά. Πάντως αν είναι αυτό θα πρέπει πριν κλείσει να σου βγάζει κάποιο παράθυρο προειδοποίησης...
ελπίζω να βοήθησα....
-
Υπάρχει και η περίπτωση να φταίει η ίδια η motherboard, χωρίς να έχει πρόβλημα η μνήμη ή το τροφοδοτικό.
Μου έχει συμβεί (δις). Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει πληθώρα πιθανών προβλημάτων...
-
My Computer --> Properties --> Advanced --> Startup and Recovery - Settings --> Automatically Restart ξετσεκάρισμα.
Στην επόμενη επανεκκίνηση που ΔΕΝ θα κάνει πλέον, πες μας τι σου βγάζει η μπλε οθόνη!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
My Computer --> Properties --> Advanced --> Startup and Recovery - Settings --> Automatically Restart ξετσεκάρισμα.Στην επόμενη επανεκκίνηση που ΔΕΝ θα κάνει πλέον, πες μας τι σου βγάζει η μπλε οθόνη!
Σωστός ο Νάσος!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
My Computer --> Properties --> Advanced --> Startup and Recovery - Settings --> Automatically Restart ξετσεκάρισμα.
Στην επόμενη επανεκκίνηση που ΔΕΝ θα κάνει πλέον, πες μας τι σου βγάζει η μπλε οθόνη!
Σωστός ο Νάσος!
Ελεγξα τον υπολογιστή του γραφείου.
Βρήκα ότι είναι τσεκαρισμένη η αντίστοιχη επιλογή χωρίς να έχω τέτοιο πρόβλημα!!
Ισως να είναι οτι είμαι πίσω από proxy και δεν 'κατεβάζει' μόνο του? -
Η συγκεκριμένη επιλογή αναγκάζει τα XP να επανεκκινούν ΚΑΘΕ φορά που παρουσιάζεται οποιοδήποτε σφάλμα (κάτι που ΔΕΝ χρειάζεσαι Νίκο)
Έλεγξες τις μνήμες σου;
-
Οταν πάω σπίτι Χάρη!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η συγκεκριμένη επιλογή αναγκάζει τα XP να επανεκκινούν ΚΑΘΕ φορά που παρουσιάζεται οποιοδήποτε σφάλμα (κάτι που ΔΕΝ χρειάζεσαι Νίκο)Έλεγξες τις μνήμες σου;
Να επέμβω λίγο; Συγγνώμη κιόλας...
Η συγκεκριμένη επιλογή αναγκάζει τα win να επανεκκινήσουν ΜΟΝΑ τους όταν κρασάρουν. Αφαιρώντας την, έχεις τη δυνατότητα να δεις την κλασική μπλε οθόνη και να την διαβάσεις. Δεν είναι ότι δεν θα κρεμάσει πάλι, θα κρεμάσει! Απλά ΔΕΝ θα επανεκκινήσει και θα μας πει τι το οδήγησε στο να κρεμάσει! Αυτό θα μας το πεις Νίκο και ίσως βγάλουμε άκρη! Και πάντα βοηθάει ο google, γιατί αν του βάλεις ολόκληρο το μήνυμα λάθους που θα σου έχει, θα σου δώσει αρκετά links για να σου πουν τι να κοιτάξεις.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Η συγκεκριμένη επιλογή αναγκάζει τα XP να επανεκκινούν ΚΑΘΕ φορά που παρουσιάζεται οποιοδήποτε σφάλμα (κάτι που ΔΕΝ χρειάζεσαι Νίκο)
Έλεγξες τις μνήμες σου;
Να επέμβω λίγο; Συγγνώμη κιόλας...
Η συγκεκριμένη επιλογή αναγκάζει τα win να επανεκκινήσουν ΜΟΝΑ τους όταν κρασάρουν. Αφαιρώντας την, έχεις τη δυνατότητα να δεις την κλασική μπλε οθόνη και να την διαβάσεις. Δεν είναι ότι δεν θα κρεμάσει πάλι, θα κρεμάσει! Απλά ΔΕΝ θα επανεκκινήσει και θα μας πει τι το οδήγησε στο να κρεμάσει! Αυτό θα μας το πεις Νίκο και ίσως βγάλουμε άκρη! Και πάντα βοηθάει ο google, γιατί αν του βάλεις ολόκληρο το μήνυμα λάθους που θα σου έχει, θα σου δώσει αρκετά links για να σου πουν τι να κοιτάξεις.
Νάσο, δεν κρεμάει πάντα με απενεργοποιημένη την επιλογή.
-
Ωπ!
Σωστό.
Πάντα μου ζητάει να στείλει report γιατι τα Windows επανέκαμψαν από σοβαρό σφάλμα!!Thanks!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ωπ!
Σωστό.
Πάντα μου ζητάει να στείλει report γιατι τα Windows επανέκαμψαν από σοβαρό σφάλμα!!Thanks!!
Πάντως μην αρκεστείς μονάχα στην απενεργοποίηση της επιλογής Νίκο. Τσεκάρισε τις μνήμες, βάλε και κανα γιουτιλιτάκι που μετράει θερμοκρασία επεξεργαστή (συνήθως συμπεριλαμβάνεται στο cd της μητρικής σου), τσεκάρισε και τους ανεμιστήρες σου για σκόνη (κι ας είναι καινούριο το pc).
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]