Εγώ προτείνω στους διαμαρτυρόμενους να πάρουν το Ford Fiesta να ησυχάσουν. Το δικό μου το 206 δεν είναι όπως τα δικά σας. Λέτε να έχω Fiesta;
Από κει και πέρα...
Βγάζει προβλήματα το 206 από τη μάνα του; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Σε όλες τις μάρκες συμβαίνει αυτό. Αυτά που μας είπες είναι ψιλά γράμματα. Δεν έχεις δει τίποτα ακόμη...
Ναί, το Fiesta έχει καλύτερο σασμάν, πολύ καλύτερο. Αλλά όχι ότι χαλιέμαι με του 206, μία χαρά το πηδάω με την TRP εντός του. Και με αλλαγές εν ριπή, σχεδόν καρφωτές. Αμφιβάλλω αν θα άντεχε περισσότερο άλλο σασμάν. Λειτουργικό σασμάν δεν σημαίνει και ανθεκτικό στην σκληρή χρήση ή στις γρήγορες αλλαγές. Όχι ότι του 206 το σασμάν θα αντέξει και πολύ με την κωλοβαλβολίνη που του βάζουνε. TRP λέγεται η λύση σου.
Σκαλώνει στα κρύα; TRP πάλι! Αυτά δεν τα ξέρουν οι μηχανικοί.
Αλλά πρέπει να έχεις όρεξη για να ασχοληθείς με αυτά τα πράγματα, αφού πρώτα μουτζώσεις δια παντός τους άχρηστους της αντιπροσωπείας που δεν έχουν λύσεις για σένα... Αλλιώς κάνε υπομονή και φιλοσοφία ή πούλα το!
Αλέξανδρε... Ακούς τριγμούς; Νιώθεις ότι θα διαλυθεί το πλαίσιο; Με προβληματίζεις! Υπερβολές και ιδιοτροπίες σου μήπως; Τα εννοείς πάντως αλλιώς γιατί να τα πεις;!
Αλλά ρε παιδί, δεν σε καταλαβαίνω, απεχθάνεσαι μέχρις άκρων τους τριγμούς και δεν αγοράζεις Toyota; Ή έστω ένα άλλο γιαπωνέζικο; Περιοδικά δεν διαβάζεις; Δεν ρώτησες κανέναν; Ποιός σου είπε ότι το 206 έχει γιαπωνέζικη ποιότητα;
Δεν φταίει το αυτοκίνητο, εσύ αγόρασες λάθος!
Εκτός κι αν εγώ έχω γιαπωνέζικο 206... Γιατί όλα αυτά που λες για μένα δεν ισχύουν. Ίσως γιατί δεν με απασχολούν. Φοράω ADVAN και δεν ακούω ούτε το μοτέρ... Τί τριγμούς μου λες τώρα...;
Αλλά να έχεις παράπονο και για το πλαίσιο; Στρεβλώνει λες, γι αυτό τρίζει;
Αν έτσι πιστεύεις, όντως, καλύτερα πούλα το 206, αλλιώς πάει χαμένο!
Μου θυμίζεις έναν φίλο που είχε Alfa Romeo 156 1.6. Έκανε το 'λάθος' να πάρει από τις πρώτες το 1998. Αγανάκτησε και την πούλησε. Αγόρασε το Golf GTI 1.8T. Πολύ γκάζι... Από ποιότητα... παρόμοιο! Χαζοπροβλήματα... πάρε νά'χεις. Οδηγική συμπεριφορά; Σαφώς κατώτερη της 156! Και τέλος πάντων, η γνώμη του; 'Μίλτο, έκανα μεγάλη μλκία που πούλησα την 156!' Γεγονός!
Δεν είναι όλοι σε θέση να εκτιμήσουν ένα ίδιο αυτοκίνητο. Περί ορέξεως λοιπόν, ουδείς λόγος.
Πάρε το Fiesta λοιπόν για να δεις και την δική του γεύση! Μια χαρά αυτοκίνητο είναι. Ειδικά το 2λιτρο... Κάτσε καλά! Και στρίβει και γκαζώνει! Και στην καλύτερη τιμή της αγοράς! Γιατί όχι;
Μου αρέσει να στέκομαι στα καλά ενός αυτοκινήτου αλλά και στις ιδιοτροπίες του, και όχι σώνει και καλά να σταθεί το αυτοκίνητο στα καλά μου ή στις ιδιοτροπίες μου. Εμείς προσαρμοζόμαστε, το αυτοκίνητο όχι εκτός κι αν του ρίξουμε γνώση και χρήμα. Μπορούμε να το προσαρμόσουμε (μέχρι ένα σημείο) αλλά θέλει και πολύ όρεξη, ανάλογη δουλειά-χρόνο και μαζί παραπανίσια λεφτά.