-
Παιδια καλησπερα ειμαι νεο μελος και εχω μια BMW 316i E90 καινουργια 115ΗΡ Και σκεφτομαι να την αναβαθμισω λιγο στο μελλον,την βελτιωση που θελω να κανω ειναι ειτε Φ.Π.Ε μεχρι 145ΗΡ ή Compressora με ολα τα σχετικα επανω στους 170ΗΡ,μηπως γνωριζει κανενας κατι να μου πει σχετικα με τον compressora και ποσο κοστιζει μια τετοια βελτιωση? Ευχαριστω εκ'των προτερων.
-
Παιδια καλησπερα ειμαι νεο μελος και εχω μια BMW 316i E90 καινουργια 115ΗΡ Και σκεφτομαι να την αναβαθμισω λιγο στο μελλον,την βελτιωση που θελω να κανω ειναι ειτε Φ.Π.Ε μεχρι 145ΗΡ ή Compressora με ολα τα σχετικα επανω στους 170ΗΡ,μηπως γνωριζει κανενας κατι να μου πει σχετικα με τον compressora και ποσο κοστιζει μια τετοια βελτιωση? Ευχαριστω εκ'των προτερων.
-
-
ερχεται τσουναμι που θα σου πει:
''Mεγαλε αφου ηθελες αλογα γιατι πηρες 316'
'Πουλα το καλυτερα και παρε μεγαλυτερο' κτλ κτλ
(καποιο δικιο εχουν αλλα ας το αφησουμε κατα μερος)
Τα Φ.Π.Ε (145Hp) τα βλεπω δυσκολα και ατσουμπαλα για Ε90
Για compressor πας σε σοβαρο βελτιωτη γυρω στα 3-4 χιλιαρικα με ολο το πακετο.
Υπαρχει και η λυση αλλαγης μοτερ με μεγαλυτερο που ειναι σε παραπλησιο κοστος αλλα το αμαξι σου ειναι Band New και δε ξερω ποσο θα σου αρεσει αυτη η ιδεα.Τελικα στο αμαξι τι δε σου αρεσει και θες να το πειραξεις?
-
καμια φορα νιωθω οτι ο κοσμος δεν ξερει ΤΙ θελει πραγματικα........
-
Ό,τι κι αν κάνεις, ρώτα πρώτα ανθρώπους που το έχουν κάνει οι ίδιοι. Μην ακούσεις κανένα μηχανικό, οι 9 στους 10 λένε φούμαρα.
-
ρε γμτ γιατι εμεις οι ελληνες παμε και περνουμε μικρια αμαξια και μετα θελουμε να τα ανεβασουμε με ρισκο και με πολλα λεφτα.
παρε κατευθειαν κατι πιο γρηγορο..
-
¶
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
ρε γμτ γιατι εμεις οι ελληνες παμε και περνουμε μικρια αμαξια και μετα θελουμε να τα ανεβασουμε με ρισκο και με πολλα λεφτα.παρε κατευθειαν κατι πιο γρηγορο..
Μάλλον γιατί δε μπορούμε να δώσουμε με τη μία
-
Ο χρήστης svats έγραψε:
Παιδια καλησπερα ειμαι νεο μελος και εχω μια BMW 316i E90 καινουργια 115ΗΡ Και σκεφτομαι να την αναβαθμισω λιγο στο μελλον,την βελτιωση που θελω να κανω ειναι ειτε Φ.Π.Ε μεχρι 145ΗΡ ή Compressora με ολα τα σχετικα επανω στους 170ΗΡ,μηπως γνωριζει κανενας κατι να μου πει σχετικα με τον compressora και ποσο κοστιζει μια τετοια βελτιωση? Ευχαριστω εκ'των προτερων.Με 30Κ που έδωσες θα μπορούσες να είχες πάρει ένα αυτοκίνητο που θα ήταν και γερμανικό και γρήγορο/πολύ γρήγορο. Τώρα όπως τα βλέπω τα πράγματα κάντου μία μεικτή ασφάλεια και πέτα το σε ένα γκρεμό, ή βάλτου φωτιά.
Και άλλη φορά να σκέφτεσαι καλύτερα πριν αγοράζεις αυτοκίνητο.
Καλή τύχη...Υ.Γ. Συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά δεν κρατήθηκα.
-
Σιγά ρε παιδιά. Αυτό γούσταρε να πάρει αυτό πήρε ο άνθρωπος (και καλά έκανε) μαζί το πληρώσατε; Αν είχε λεφτά-μπορούσε δεν ήξερε να πάρει την 2,5, εμάς περίμενε...
Για το κομπρέσορα μόνο καλά λόγια έχω ακούσει πάντως και το κόστος είναι λίγο κάτω λίγο πάνω από 3000ευρώ.
το περιοδικό είχε τεστ κομπρέσορα, με το 8βαλβιδο μοτέρ όμως http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=7901 -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και άλλη φορά να σκέφτεσαι καλύτερα πριν αγοράζεις αυτοκίνητο.
Καλή τύχη...Υ.Γ. Συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά δεν κρατήθηκα.
Ρε παιδιά, ειλικρινά, σας κοστίζει κάτι η ευγένεια; Όταν μαζέψετε κι εσείς 30Κ ευρώ, αγοράστε ό,τι αυτοκίνητο θέλετε. Αυτό ήθελε να πάρει ο άνθρωπος, αυτό πήρε. Μήπως έπρεπε να ζητήσει κι άδεια από το αξιότιμο φόρουμ; Δε ρώτησε αν έκανε καλά που το πήρε, ρώτησε αν σηκώνει βελτίωση. Όπως θα μπορούσε να ρωτήσει και ένας κάτοχος golf IV 1.4, π.χ.
-
πειδη ενδιαφερεται και ενας φιλος με ενα 316Ci του 2000 με 90000χλμ μηπως εχετε υποψη σας και τιποτα πιο φτηνο .
ο καφουνης και η σνιτσερ καλοι ειναι αλλα 6000ευρω ειναι πολλα.υ.γ πριν αρχισετε δεν τον ενδιαφερει να αλλαξει μοτερ ουτε να παρει τρελλα αλογα. 140-150 θα ειναι ευχαριστημενος
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ρε παιδιά, ειλικρινά, σας κοστίζει κάτι η ευγένεια; Όταν μαζέψετε κι εσείς 30Κ ευρώ, αγοράστε ό,τι αυτοκίνητο θέλετε. Αυτό ήθελε να πάρει ο άνθρωπος, αυτό πήρε. Μήπως έπρεπε να ζητήσει κι άδεια από το αξιότιμο φόρουμ; Δε ρώτησε αν έκανε καλά που το πήρε, ρώτησε αν σηκώνει βελτίωση. Όπως θα μπορούσε να ρωτήσει και ένας κάτοχος golf IV 1.4, π.χ.
Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα 8α δεις ότι δεν γράφω κάτι που να μπορεί να θεωρηθεί 'αγενές' όπως υποννοείς. Επιπλεόν ζητάω και προκαταβολικά συγγνώμη.
Επιπλέον είναι άλλο πράγμα να έρθει ένας και να πει έχω μία 316 του 2000 (π.χ.) και να πει θέλω να τη βελτιώσω γιατι δε με φτάνει η δύναμη και άλλο να το ζητάς στο καινούριο σου αυτοκίνητο.
Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εξέλιξη, στη δεύτερη δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω.Επίσης, φίλε tazz έχω μαζέψει πολύ περισσότερα από 30Κ και με ένα μέρος από αυτά αγόρασα το RAV4. Μετρητά btw, γιατί θεωρώ ότι να πληρώνεις δόσεις για αμάξι, είναι λίγο τραβηγμένο.
Επίσης δεν είμαι εισοδηματίας ούτε έχω πλούσιο μπαμπά. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα 8α δεις ότι δεν γράφω κάτι που να μπορεί να θεωρηθεί 'αγενές' όπως υποννοείς. Επιπλεόν ζητάω και προκαταβολικά συγγνώμη.
Επιπλέον είναι άλλο πράγμα να έρθει ένας και να πει έχω μία 316 του 2000 (π.χ.) και να πει θέλω να τη βελτιώσω γιατι δε με φτάνει η δύναμη και άλλο να το ζητάς στο καινούριο σου αυτοκίνητο.
Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εξέλιξη, στη δεύτερη δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω.Επίσης, φίλε tazz έχω μαζέψει πολύ περισσότερα από 30Κ και με ένα μέρος από αυτά αγόρασα το RAV4. Μετρητά btw, γιατί θεωρώ ότι να πληρώνεις δόσεις για αμάξι, είναι λίγο τραβηγμένο.
Επίσης δεν είμαι εισοδηματίας ούτε έχω πλούσιο μπαμπά.Ε, συγγνώμη, αλλά όταν γράφεις 'βάλτου φωτιά', θες να το χαρακτηρίσω και ευγενικό;
Τέλος πάντων, δικαίωμά σου να εκφράζεσαι όπως επιλέγεις, απλώς αναρωτιέμαι αν θα σου άρεσε μόλις είχες πάρει το rav (μια χαρά επιλογή, imho) να ερχόταν κάποιος και να σου έλεγε 'βάφτο μπλε και ρίχτο στη θάλασσα, γιατί ούτε gti είναι ούτε offroader'. Aλλά προφανώς είχες τους λόγους σου που το επέλεξες, όπως και ο φίλος μας είχε τους λόγους του που πήρε την 316.
Τέλος το off topic από μένα...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ε, συγγνώμη, αλλά όταν γράφεις 'βάλτου φωτιά', θες να το χαρακτηρίσω και ευγενικό;
Τέλος πάντων, δικαίωμά σου να εκφράζεσαι όπως επιλέγεις, απλώς αναρωτιέμαι αν θα σου άρεσε μόλις είχες πάρει το rav (μια χαρά επιλογή, imho) να ερχόταν κάποιος και να σου έλεγε 'βάφτο μπλε και ρίχτο στη θάλασσα, γιατί ούτε gti είναι ούτε offroader'. Aλλά προφανώς είχες τους λόγους σου που το επέλεξες, όπως και ο φίλος μας είχε τους λόγους του που πήρε την 316.
Τέλος το off topic από μένα...Ok... Έτσι ναι, το παραδέχομαι ήμουν λίγο ακραίος.
Όσο για το RAV4 πραγματικά και σε στρίψιμο και σε offroad με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Tόσο που για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Μόνο τα λάστιχα είναι λίγο χάλια. Τελικά κατέληξα ότι δεν θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή. -
Το κόστος των 3-4 χιλιάδων (που αναφέρθηκε παραπάνω) για όλο το πακέτο του κομπρέσορα το βρίσκω αρκετά χαμηλό. Αν υπάρχει τέτοια λύση εγγυημένη προχώρα το. Εγώ θα υπολόγιζα 5-6 χιλιάρικα τουλάχιστον.
Υ.Γ. Τα 145hp με ΦΠΕ μου θυμίζουν ένα έργο του Σαίξπηρ, το ¨Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός'.
-
Για πήγαινε στην ενότητα 'Κατασκευαστές κλπ' στο νήμα 'Βmw forum' και διατύπωσε το ερώτημά σου.
Νομίζω ότι ο χρήστης pad έχει γράψει κάτι σχετικό στις 2 τελευταίες σελίδες
-
Αμάν ρε παιδιά.
Καλό θα ήταν να μην αρπάζουμε από το λαιμό ένα καινούργιο χρήστη που ρωτάει κάτι για το αυτοκίνητό του.
-
Επειδη εχεις 4κυλινδρο, τσεκαρε το:
http://www.downingatlanta.com -
Παιδια ευχαριστω οσους απαντησαν στο ερωτημα μου,εγω μπηκα σε αυτο το forum γιατι ειδα οτι υπαρχουν αρκετα και ενδιαφεροντα πραγματα πανω στο αυτοκινητο,και ζητησα καποια βοηθεια στο συγκεκριμενο ερωτημα μου,τωρα οσο για την επιλογη μου σε 316 εκρινα σωστο χιλιες φορες καινουργιο και αργο παρα γρηγορο και μεταχειρισμενο,και οπως ειπατε με 32000
Compressor 316i