Δεν ξέρω ποιά μπορεί να είναι η αλήθεια, το αν δηλαδή το έκανε πρώτη η μία ή η άλλη. Η AMSOIL επιβεβαιώνεται με τα συγκριτικά που οργανώνονται ακόμη καί από ειδικά περιοδικά, ονομάζει όλα τα λιπαντικά, τα ταξινομεί από το καλύτερο στο χειρότερο, αναφέρει όσα απέτυχαν πλήρως και δεν υπάρχει πουθενά έστω και ένας αντίλογος. Είναι ξεκάθαρη (όπως και η Mobil) όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των λιπαντικών της κι αυτό γιατί δεν φοβάται την θεωρητικού τουλάχιστον επιπέδου σύγκριση - με θεωρητική ξεκινούν όλοι ανεξαιρέτως πριν αγοράσουν και δοκιμάσουν. Και αν μπήκε η AMSOIL επισήμως μόλις τώρα στην Ευρώπη και έτσι μας είναι παντελώς άγνωστη, στην Αμερική κάνει θραύση. Σε οποιοδήποτε forum (ακόμη και ευρωπαϊκό) που μιλούν για λιπαντικά η AMSOIL αποτελεί σημείο αναφοράς (και τα Mobil 1 που είναι ευρύτατα διαδεδομένα και καταξιωμένα στην Ευρώπη). Υπόψιν ότι η μόνη ουσιαστική διαφήμιση της AMSOIL είναι τα συγκριτικά τεστ και το σύστημα των dealers (που τέτοιος τρόπος προώθησης δεν 'πιάνει' εύκολα στην Ευρώπη και σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα, γι αυτό δεν πιστεύω ότι θα εξαπλωθούν αν τελικά τον εφαρμόσουν - ο επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα μου είπε ότι η AMSOIL το γνωρίζει αυτό και επί του παρόντος δεν σκοπεύει να εφαρμόζει την τακτική των dealers - στην Ελλάδα τουλάχιστον). Βέβαια, θεωρώ από δύσκολο έως αδύνατον να μπει σε μαγαζιά γιατί δεν είναι φτηνά λάδια και ακόμη πιο δύσκολο να μπει σε συνεργεία. Ειδικά στα συνεργεία οι μεγάλοι μονοπωλούν κάνοντας ειδικές συμβάσεις με ορισμένο πλαφόν και ως αντιστάθμισμα την ανανέωση του εξοπλισμού τους. Οπότε να μην περιμένετε πολλά σημεία πώλησης AMSOIL (εδώ τα Mobil 1 ψάχνουμε...)
Εκτός αν θεωρήσουμε ότι η AMSOIL ψεύδεται και παραπλανά το κόσμο ασύστολα. Αν ίσχυε αυτό λέτε η Castrol (που έχει φάει ΤΗΝ δυσφήμιση από την ΑMSOIL) και όσοι με hydrocracked λιπαντικά να της την χάριζαν;
Ο νοών νοήτω!
Για να μην εμμένω λοιπόν σε λόγια και για να έχω προσωπική άποψη, μόλις έμαθα ότι εισάγονται πλέον κανονικά στην Ευρώπη από τον Simon (OpieOils) επιχείρησα να αγοράσω από αυτόν (αλλά η αγγλική λίρα είναι πανάκριβη για μας) και αμέσως σχεδόν (από εδώ μέσα αν θυμάμαι καλά) έμαθα ότι τα εισάγει ο Αγγελόπουλος, οπότε παρήγγειλα κατευθείαν κιβώτιο, το μοίρασα σε φίλους, ξαναγόρασα άλλα δύο και τα μοίρασα ξανά (αυτή τη φορά και σε μέλη του club), οπότε περιμένε σε λίγο καιρό εντυπώσεις από πολλές μεριές. Πριν από ένα χρόνο και κάτι είχα επικοινωνήσει επανειλλημένα με AMSOIL USA για να μάθω πώς μπορεί να αγοράσω μία μικρή ποσότητα. Με αγνόησαν πολλές φορές μέχρι που μου είπαν ότι δεν δύνανται επί του παρόντος να πουλήσουν στην ελληνική αγορά. Και με άφησαν να απορώ τότε...
Στην πράξη δεν είναι που τα 300V αποδεικνύονται ότι χάνουν απότομα τις ιδιότητές τους; Έχουμε δει πολλές τέτοιες αναφορές σε διάφορα forums από ανήσυχους οδηγούς: 'Φοβερά για τα πρώτα 5000χλμ και μετά οπωσδήποτε αλλαγή.' Σε συγκριτικό λιπαντικό για μοτοσυκλέττες που ανακοίνωσε η AMSOIL δεν είναι που φάνηκε αυτό το μειονέκτημα της απότομης και μεγάλης πτώσης απόδοσης; (παρότι το 10W40 300V βγήκε νομίζω 2ο ή 3ο στο τεστ τελικά - να μην πω για τα πολυφημισμένα εξειδικευμένα BELRAY που απλά πάτωσαν...). Η ίδια η LE (υποστηρίκτρια των αιθέριων υπερβελτιωμένων ορυκτελαίων της και γνωστός κατήγορος των συνθετικών) σε συγκριτικό που ανακοινώνει στο site της διαφημίζοντας τα λιπαντικά της δεν περηφανεύεται που βγαίνει 2η πίσω από την AMSOIL;
Ούτε μία μήνυση στην AMSOIL δεν συζητήθηκε ποτέ από κανέναν. Και η πράξη έως τώρα την επιβεβαίωσε. Γι αυτό και επέμεινα στην AMSOIL (πριν έρθει στην Ελλάδα μιλούσα με ενθουσιασμό γι αυτήν και με λύπη που δεν τα βρίσκω πουθενά να τα δοκιμάσω).
Μουσάτε αυτά που λέω τα ξέρεις γιατί τα έχεις διαβάσει ήδη.
Μένει να δω την αλήθεια και με τα μάτια μου.