-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
- να πάω σε δικαστήριο και να επικαλεστώ την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων εκ μέρους της αστυνομίας για την παράβαση. Την έλλειψη δηλαδή απόδειξης για την 'υπερβολική' ταχύτητα, όπως γίνεται και στις δυτικές κοινωνίες!
Υπάρχουν παρόμοια περιστατικά στα οποία θα μπορούσα να βασιστώ?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!
Υπάρχει ένα παρόμοιο. Το δικό μου. Πριν 3 χρόνια βέβαια.
Με έπιασαν με 130χμ/ωρα στην Κορίνθου- Πατρών , εκεί που τελειώνει το κομμάτι με το διαχωριστικό, στο ύψος του Αιγίου.
Εχει μια συστάδα δέντρων εκεί και είναι το αγαπημένο τους μέρος.Δεν πλήρωσα, πήγα στο δικαστηριο, περιέγραψα τις συνθήκες (καλός καιρός, εθνική οδός με διαχωριστικό στη μέση, άδειος δρόμος, κανείς δεν εκτέθηκε σε κίνδυνο) και τη γλίτωσα.
Είναι όμως και θέμα δικαστή. Αν πέσεις σε κάποιον σκατοκέφαλο, δεν καθαρίζεις. Δυστυχως.Καλησπέρα και πάλι!
Να ρωτήσω λοιπόν κάτι ακόμα μετά από αυτά που συζητήσαμε και για να έχω καλύτερη εικόνα του θέματος!
Αν υποθέσουμε ότι πληρώνω τα 33 ευρώ και 'τρώω' και τους 3 πόντους! Τι γίνεται με το point system γενικότερα? Δηλ. κάθε πότε μηδενίζει τους πόντους που σου γράφονται? Ανανεώνεται ποτέ? κ.λ.π.
Αν μείνεις 2 χρόνια 'καθαρός', μηδενίζεται.
Στους 27 πόντους 'καιγεσαι'. Αφαίρεση διπλώματος , νομίζω για 6 μήνες ή ένα χρόνο, δεν είμαι σίγουρος. -
οι ποντοι σβηνονται τα 4 χρονια για τα ερασιτεχνικα διπλωματα και σε 2 χρονια για τα επαγγελματικα διπλωματα...
-
στα 4;; σίγουρα ρε παιδιά;;;
-
σε παρομοια πανω κατω περιπτωση,το σχολιο του διοικητη της τροχαιας που διαμαρτυρηθηκα τηλεφωνικα,ηταν'σε συμφερει να μας πληρωσεις απο το να πας στα δικαστηρια'...με ειχανε τσεκαρει με ρανταρ μεσα απο xsara χωρις διακριτικα,σταματημενο δεξια λωριδα πανω στην εθνικη, και με σταματησανε παρακατω με την ιλιγγιωδη ταχυτητα των 90χλμ,με οριο 50 στην εθνικη οδο βολου λαρισης(3ρευματα,ευθεια,διαχωριστικη νησιδα,καλοκαιρια,με punto Hgt).ου μπλεξεις καλυτερα...
-
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
σε παρομοια πανω κατω περιπτωση,το σχολιο του διοικητη της τροχαιας που διαμαρτυρηθηκα τηλεφωνικα,ηταν'σε συμφερει να μας πληρωσεις απο το να πας στα δικαστηρια'...με ειχανε τσεκαρει με ρανταρ μεσα απο xsara χωρις διακριτικα,σταματημενο δεξια λωριδα πανω στην εθνικη, και με σταματησανε παρακατω με την ιλιγγιωδη ταχυτητα των 90χλμ,με οριο 50 στην εθνικη οδο βολου λαρισης(3ρευματα,ευθεια,διαχωριστικη νησιδα,καλοκαιρια,με punto Hgt).ου μπλεξεις καλυτερα...Συμφωνώ σε όλα μαζί σου (αν οι συνθήκες ήταν όπως τις περιγράφεις) εκτός από ένα. Γιατί σου φαίνεται περίεργο που το όχημα δεν είχε διακριτικά; Έπρεπε να έχει και μία ταμπελα να τη βλέπεις από χιλιόμετρο για να φρενάρεις και να τη γλυτώσεις; Εφόσον νωρίτερα υπήρχε προειδοποιητική ταμπέλα ότι η ταχύτητα ελέγχεται με ραντάρ είτε ασφαλίτικο σε 'έπιασε' είτε στατική κάμερα (που και πάλι δε θα την έβλεπες) δεν υπάρχει διαφορά.
Μη σου πω ότι είναι καλύτερα έτσι, γιατί είναι ότι πιο επικίνδυνο όταν κάποιος βλέπει περιπολικό με ραντάρ και φρενάρει απότομα για να γλυτώσει την κλήση. Αποτρεπτικό ρόλο για να κόψει κάποιος ταχύτητα θα έπρεπε να παίζουν οι προειδοποιητικές ταμπέλες και όχι το ίδιο το μπλόκο με το ραντάρ.Υ.Γ.: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, κι εγώ συνήθως κόβω όταν δω το μπλόκο και όχι νωρίτερα, αλλά δεν πρόκειται μετά να πω 'α, και το περιπολικό ήταν χωρίς διακριτικά, κτλ'.
-
Καθε 4 χρονια σβηνονται οι ποντοι, αν εχεις διπλωμα λιγοτερο απο 3 χρονια σου μπαινουν οι διπλοι και στους 25 ποντους αφαιρειται το διπλωμα...
EDIT:οχι οι διπλοι αν εισαι νεος οδηγος, αλλα +3 οπως λεει και παρακατω ο 200sx.
-
Παιδιά στους 25 πόντους είναι για όλους!
Στους 15 μας έρχεται ειδοποίηση!
Και για νέους οδηγούς είναι (+3)!Αν το πάρουνε το δίπλωμα μετά πάει...! Τουλάχιστον 6μήνες χωρίς δίπλωμα και μετά επανεξέταση και φυσικά πάλι πέφτει χρήμα για εξετάσεις
Εγώ μέχρι στιγμής έχω πάρει από πλημμέλημα (όριο ταχύτητας πάνω από 60χλμ από ότι έλεγε η πινακίδα) 9 πόντους και 3 επειδή είμαι νέος... 12!!
Τώρα το συνειδητοποίησα!!
Το δικαστήριο δεν έχει γίνει ακόμα.. είναι σχεδόν αδύνατο πιστεύω να αθωωθώ αλλά θα το παλέψω..! -
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
Παιδιά στους 25 πόντους είναι για όλους!
Στους 15 μας έρχεται ειδοποίηση! Και για νέους οδηγούς είναι (+3)!Αν το πάρουνε το δίπλωμα μετά πάει...! Τουλάχιστον 6μήνες χωρίς δίπλωμα και μετά επανεξέταση και φυσικά πάλι πέφτει χρήμα για εξετάσεις+1
-
Βάσει δικαστηρίων (πληροφόρηση απο δικηγόρο) αν σου κόψουν κλήση σε περιοχή δίχως σήμανση για ύπαρξη radar, δεν υπογράφεις γιατι είναι παράνομη...
================================================
μα τι συζητάμε..αν έχει βγεί με εντολή να κόψει δεν καταλαβαίνουν τίποτα...
έχω φάει κλήση απο ξάνθη πρός κομοτηνη σε εθνική οδό με διασταυρώσεις που απο 110 πέφετι ακαριαία σε 50 (διασταύρωση)..
ήταν στημένοι 20μέτρα πίσω απο την ταμπέλα...
και σημάδευαν εκτός ορίου ταμπέλας (110 δηλ) χρησιμοποιόντας όριο 50.. :wall:
βγάζεις άκρη...??
-
Εγώ πάντως την πλήρωσα την κλήση μου, αποδέχτηκα και τους 3 πόντους, και δεν πρόκειται να πάω να 'κλαφτώ' σε κανέναν βλάχουρα!
Απλά θα έχω το νου στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να πηγαίνω σαν για ***'να μην δημιουργήσω και κανένα ατύχημα' ***δηλαδή!
Ένα πάντως έχω να πω! Με την πρώτη ευκαιρεία, το έχω πάρει το Snooper, και δε πάνε να χτυπάνε τον κ_ _ο τους κάτω οι γελοίοι!
Αλλά να σας πω και εγώ τελικά τι κατάλαβα? Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει επι τους ουσίας στον σκληρό πυρήνα της Εκτελεστικής Δημόσιας Διοίησης (π.χ. Αστυνομία) τα τελευταία 30 χρόνια! Τα όργανα συνεχίζουν να είναι όργανα (τσιφλικάδες με πηλίκιο) και επ'ουδενί δεν προσομοιάζουν με τους συναδέλφους τους στη Δύση (μπορεί να είναι σε μερικά σημεία και καλύτεροι εδώ αλλά πάντως είναι τσιφλικάδες με πηλίκιο)! Δηλαδή αντί να συνετίζουν τους 'κακούς' οδηγούς, τους 'πουλάνε' εξουσία, και τους εκπαιδεύουν στο να καλλιεργούν την κουτοπονηριά. Σε εξιτάρουν, και σε κάνουν να φέρεσαι εως και επικίνδυνα (έχοντας το νου σου πίσω από κάθε φυλλωσιά και όχι στο δρόμο)!
Λυπάμαι όταν νέοι άνθρωποι στην ηλικία μας, και νεότεροι (σαν τον κακοφορμισμένο Δημόσιο Υπάλληλο που με 'έγραψε'), να έχουν ταχθεί υπέρ ενός στείρου συστήματος παραγωγής χρήματος (κλήσεων)! Που είναι αυτός ο κύριος, με το πουκάμισο να βγαίνει πρόστυχα έξω από το παντελόνι, κάθε Κυριακή στις Εθνικές οδούς όπου γίνεται το σώσε, όπου και τα 1000άρια Yaris πιάνουν τελική??? Μήπως τρώει πίτσα και βλέπει Αθλητική Κυριακή??
Και μια τελευταία ερώτηση προς όλους: Έχει δει κανείς μπλόκο στην Αττική Οδό όταν βρέχει ή έχει κακοκαιρία? Ή μήπως τότε πάνε όλοι με 120??
Φιλιά σε όλους, και ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Βάσει δικαστηρίων (πληροφόρηση απο δικηγόρο) αν σου κόψουν κλήση σε περιοχή δίχως σήμανση για ύπαρξη radar, δεν υπογράφεις γιατι είναι παράνομη...μα τι συζητάμε..αν έχει βγεί με εντολή να κόψει δεν καταλαβαίνουν τίποτα...
έχω φάει κλήση απο ξάνθη πρός κομοτηνη σε εθνική οδό με διασταυρώσεις που απο 110 πέφτει ακαριαία σε 50 (διασταύρωση)..
ήταν στημένοι 20μέτρα πίσω απο την ταμπέλα...
και σημάδευαν εκτός ορίου ταμπέλας (110 δηλ) χρησιμοποιόντας όριο 50.. :wall:
βγάζεις άκρη...??Τα ίδια έπαθα προ ετών (Κυριακή των Βαϊων οι αντίχριστοι!!) σε μια έρημη ευθεία πριν το Ναύπλιο: πινακίδα με όριο 60, 10μ. πριν το μπλόκο και 'γω πριν ακόμα τη δω (ήταν μέσα σε κάτι λεύκες) πήγαινα με '90' ... Δημόσιοι υπάλληλοι του χειρίστου είδους...
ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ