-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η ΔΕΗ καταφερνει να κρατα χαμηλα την κιλοβατόρα για ενα και μοναδικο λογο,ειναι πληρως κρατικη,με οτι αυτο συνεπαγεται.Πραγματικα,δεν χρειάζεται μεγαλη αναλυση αυτο.
Τα στοιχεια που αναφερεις οτι η EDF εχει 5-6 φορες πανω απο την ΔΕΗ προσωπικο,δεν ξερω που τα εχεις βρει.Εγω προσφατα διαβασα ακριβως το αντιστροφο!(η αξία των αριθμών που λέγαμε).
Το σίγουρο είναι ότι η ΔΕΗ με απλη αναδιάρθωση,περικοπη υπερωριων και εκσυγχρονισμο εγκαταστάσεων και μεθόδων,θα μπορούσε να κάνει παρα πολλες οικογένειες να κλάψουν και να αυξήσει άμεσα τα έσοδα της.Ομως στην Ελλαδα του βολευτη,αυτα δύσκολα γίνονται.Οποτε παρε φορους στο κεφάλι...Στο πρώτο συμφωνώ απόλυτα αν και η ΔΕΗ δεν είναι κρατική αλλά είναι υπό κρατικό έλεγχο.
Τα στοιχεία προέρχονται από τους ισολογισμούς των εταιρειών. Εν πάσει περιπτώσει ίσως η 29000 εργαζόμενοι της ΔΕΗ να είναι 40000 και να ισχυεί το 110000 (η EDF έχει 50000 εργαζόμενους εκτός Γαλλίας) όπως και να το κάνουμε όμως ακόμα και σε αυτό το σενάριο η EDF βγάζει πολύ περισσότερα ανά εργαζόμενο από την ΔΕΗ.
Για το τι πρέπει να κάνει η ΔΕΗ δεν το γνωρίζω. Προσωπικά θα έκοβα τη ΔΕΗ σε 2 κομμάτια τουλάχιστον (ΔΙΑΝΟΜΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΗ). Το κομμάτι της ΔΙΑΝΟΜΗΣ θα το κρατούσα υπό κρατικό έλεγχο και την παραγωγή θα την άφηνα ελεύθερη. Ίσως να έκοβα και την παραγωγή σε 3 εταιρείες και αφού θα ΧΡΕΩΝΑ για την χρήση του καυσίμου τότε θα άνοιγα την αγορά ενέργειας (πραγματικά και όχι όπως σήμερα).
-
Εγώ το μόνο που έκανα με την ΔΕΗ είναι όσα κομμάτια είχα στο χαρτοφυλάκιό μου από την εποχή που μπήκε στο χρηματιστήριο να τα πουλήσω....
Από κεί και πέρα ας προβληματιστεί η κυβέρνηση τι θα κάνει με τη ΔΕΗ. -
Κατα πως φαίνεται, οι μικροεπενδυτες στην πλειοψηφία τους αρνούνται να γυρίσουν,οι περισσότεροι κανουν παιχνιδι με τις εγκλωβισμένες μπας και δουν παλι το χρωμα του χρήματος.
-
Πούλα, πούλα !!!
Εγω για να επανέλθω σε αυτά που λέει ο Pai mei, θυμαμαι που την τότε περίοδο,σε όποιο κωλοχώρι και να πήγαινα , κάποιο γνωστοί μου λέγανε...
'Δεν παίζεις χρηματιστήριο;;; Α!... Εγώ βγάζω τρελά λεφτά!'
Και φυσικά έβγαλε....τα 3 του...γιατί δεν πρόλαβε να βγει - αφ'ενός - και αφ'ετέρου, πήγαινε για τα πολλά !!!
Πάντως, όποιος ενδιαφέρεται, έχω ορισμένες συμβουλές να δώσω !..
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Πάντως, όποιος ενδιαφέρεται, έχω ορισμένες συμβουλές να δώσω !..
βρε μπας και εισαι 'παπαγαλος'??
-
Από συμβουλές....άλλο τίποτα γεμάτοι είμαστε....
Εγώ βέβαια ασχολούμαι επαγγελματικά με το χώρο..... -
Ο χρήστης Antonio1 έγραψε:
Από συμβουλές....άλλο τίποτα γεμάτοι είμαστε....
Εγώ βέβαια ασχολούμαι επαγγελματικά με το χώρο.....δηλαδη εισαι... επαγγελματιας παπαγαλος?
φιλικα παντα!
-
-
Διαγράφονται 15 εταιρείες, σε αναστολή 4, κινδυνεύουν άλλες 8.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251 -
Γενικός δείκτης:4.019,92
Φωτιά πήρε.Τι έγινε ρε παιδιά ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από το παραπάνω post μου και σήμερα έκλεισε στις 4.170.89 μονάδες....
Έχει τόση δύναμη τελικά???
Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά.
Αυτά τα νούμερα τα περίμενα από Άνοιξη και μετά.... -
Έχει τόση δύναμη τελικά???Οχι, φούσκα είναι.
Θα είχε δύναμη αν αυτά τα νούμερα αντικατόπτριζαν αντίστοιχη ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Που δε συμβαίνει. -
Η αγορά του χρηματιστηρίου δεν έχει σχέση με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας . Οπως όλες οι αγορές - είναι απλά θέμα ψυχολογίας.
Δηλ. το 1999΄πήγαινε καλά η οικονομία και όλες αυτές οι 'επιχειρήσεις' που εβλεπαν τις μετοχές τους (φούσκες) να εκτινάζονται;;;
-
Υπάρχει βέβαια κι ένα γενικότερο κλίμα ευφορίας και στο εξωτερικό στις χρηματιστηριακές αγορές.....έτσι λοιπόν ακολουθεί και η Ελλαδίτσα....
-
Υπάρχει βέβαια κι ένα γενικότερο κλίμα ευφορίας και στο εξωτερικό στις χρηματιστηριακές αγορές.....έτσι λοιπόν ακολουθεί και η Ελλαδίτσα....αυτα τα λενε οταν τους συμφερει....
γιατι δεν ελεγαν τα ιδια οταν το δικο μας ΧΑ επεφτε σαν βαρυδι απο αεροπλανο, και τα ξενα ΧΑ ηταν σταθερα ή και καποια απο αυτα ανοδικα???νομιζω οτι χρειαζεται μεγαλη προσοχη, γιατι καποιοι ξενοι θεσμικοι επενδυτες εχουν ηδη βγαλει μεγαλα κερδη, και ανα πασα στιγμη μπορει να πεταξει το πουλακι..., και καποιοι να μεινουν με το δικο τους στο χερι!
-
Βγαζουν πρωτα κερδη 30-50% και μετα αρχιζουν οι συστασεις απο διεθνεις επενδυτικους οικους,παρτε αυτο και παρτε εκεινο (αγοραστε απο εμας για να φυγουμε εμεις τρεχοντας).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βγαζουν πρωτα κερδη 30-50% και μετα αρχιζουν οι συστασεις απο διεθνεις επενδυτικους οικους,παρτε αυτο και παρτε εκεινο (αγοραστε απο εμας για να φυγουμε εμεις τρεχοντας).+1
και το αντιθετο συμβαινει μολις θελουν να ριξουν καποια για να την αγορασουν αυτοι πιο φθηνα...
-
Ολα αυτά που λέτε, αποδεικνύουν βέβαια αυτό που είπα προηγουμένως περί *ψυχολογίας *!....
και βέβαια είναι σωστά...
-
Ολα αυτά που λέτε, αποδεικνύουν βέβαια αυτό που είπα προηγουμένως περί *ψυχολογίας *!....Xεχ, μήπως μπερδεύτηκες και θέλεις να πεις αρπαχτής?
Σε μια σωστή αγορά σίγουρα η ψυχολογία επηρρεάζει. Όταν όμως οι αξίες υπερδιπλασιάζονται χωρίς ουσιαστικό αίτιο από την υπόλοιπη οικονομία δεν μπορείς να μιλάς για... 'ψυχολογία'.
-
Η 'αρπαχτή' γίνεται γιατί αυτοί που την κάνουν, βασίζονται σε ψυχολογικούς παραγοντες....
-
Η 'αρπαχτή' γίνεται γιατί αυτοί που την κάνουν, βασίζονται σε ψυχολογικούς παραγοντες.......τους οποίους ενίοτε (για αν μην πω κυρίως...) τους δημιουργούν οι ίδιοι με τις κάθε είδους φήμες που σπέρνονται για τις διάφορες εταιρείες.
Βασικά παίζουμε με τις λέξεις.
Όσον αφορά την Ελληνική αγορά πάντως το 'ψυχολογιά' ακουγεται ευφημισμός.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)