Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Σκίτσα του Μωάμεθ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Σκίτσα του Μωάμεθ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 13
    • 14
    • 3 / 14
    Αντίλογος
    40
    280
    462
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      traveller last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Οι αγιατολάδες ζουν και βασιλεύουν και στην Ελλάδα.

Eδώ και κάτι αίώνες...κοτσαμπάσηδες ,πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες...

Και βέβαια δεν είναι ενδεικτικό , απλώς το έθαψαν εντελώς. Το ανέφερε μόνο μια φορά η ΝΕΤ αλλά -πιθανώς- μετά έπεσε 'σύρμα'

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ililias last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
        ...αν ζούσε εκεί ο χάντερ,θα έτρεχε να κρυφτεί από τους θεοσεβούμενους που θα τόν μετατρέπανε σε 'εορταστικό χαρτοπόλεμο' με τα ίδια τους τα χέρια μόλις μαθαίνανε τίς απόψεις του περι 'θείου'.

Ξέρεις, το τι γινόμαστε είναι ανάλογο του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώσαμε.
        Αν είχαμε μεγαλώσει 'εκεί' κι εσύ κι εγώ, μπορεί να ήμασταν και καμικάζι, τώρα. Εγώ, βέβαια, με όλες εκείνες τις γυναίκες να με περιμένουν, το σκέπτομαι και τώρα....

• I
          ililias last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:
          Μπες στο link που εδωσα πιο πάνω Καπνός χωρίς φωτιά.

Μπήκα! Βιλούδο, στ' αλήθεια!

Όπως έλεγε κι ένα παλιό, ωραίο τραγουδάκι, ...parole, parole, parole....

• H
            hunter last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

. Εγώ, βέβαια, με όλες εκείνες τις γυναίκες να με περιμένουν, το σκέπτομαι και τώρα....

Ηλία μου,εκείνες είναι παρθένες,οι οποίες πρέπει να παραμείνουν καί παρθένες ρε γμτ.
            Δέν είναι άδικο ρε σύ,να μήν τό κάνεις ούτε στόν παράδεισο;

οπότε,τί 'καμικάζι' καί πράσινα άλογα,εγώ πάλι μπακάλης θα ήμουνα!!!

• I
              ililias last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
              Ηλία μου,εκείνες είναι παρθένες,οι οποίες πρέπει να παραμείνουν καί παρθένες ρε γμτ.
              Δέν είναι άδικο ρε σύ,να μήν τό κάνεις ούτε στόν παράδεισο;

Ξέρεις κάτι για μένα και μας το λες απ' έξω - απ' έξω;

Συγνώμη, ρε παιδιά, για το εκτός θέματος, δεν κρατήθηκα...

• A
                asimov last edited by

Απoλογείσαι βρε Ηλία, λες και τα γκομενάκια δεν είναι η αρχή και το τέλος όλων των τόπικ από το WRC μεχρι το Off road

• G
                  gavriil1 last edited by

Protests Over Drawings a 'Global Crisis'

COPENHAGEN, Denmark - Denmark's Prime Minister on Tuesday called protests over drawings of the Prophet Muhammad a global crisis and appealed for calm.

'We are now facing a growing global crisis,' Anders Fogh Rasmussen said. 'It now is something else than the drawings in Jyllands-Posten.'

The Jyllands-Posten, a Danish paper, first published the drawings that have sparked violent protests in Muslim countries worldwide. They have since been reprinted in media around the world.

Demonstrators in Afghanistan on Tuesday clashed with NATO forces, and three protesters were killed.

'Now it has become an international political matter,' he said. 'I urge calm and steadiness.'

Outraged Muslim demonstrators, who have set fire to the Danish embassies in Syria and Lebanon and have held chaotic protests elsewhere, have demanded the Danish government apologize for the cartoons, which Jyllands-Posten printed in September.

But Fogh Rasmussen's statements indicated that Denmark is not contemplating changes in its strategy for responding to the spiraling tensions. Fogh Rasmussen has insisted that Denmark's press freedom culture means the government cannot apologize for what an independent newspaper does.

The newspaper has apologized for any offense caused to Muslims but has defended its printing of the drawings as a legitimate exercise in freedom of expression.

The drawings — including one depicting the prophet wearing a turban shaped as a bomb — have touched a raw nerve in part because Islam is interpreted to forbid any illustrations of the Prophet Muhammad for fear they could lead to idolatry.

'We appeal to Muslims around the world to look beyond the headlines and the rhetoric,' Foreign Minister Per Stig Moeller said alongside Fogh Rasmussen.

Earlier, the Foreign Ministry said the Danish embassy in Jakarta, Indonesia, has been temporarily closed because of fears it would be stormed.

Niels Erik Andersen, Denmark's ambassador to Indonesia, said Muslims groups throughout Indonesia had been burning Danish flags and effigies of Fogh Rasmussen.

Source: news.yahoo.com

• G
                    gavriil1 last edited by

Οταν θα ερθει 'το σκοινι στον κομπο' με το θεμα Ισλαμ vs. Δυτικος Πολιτισμος, να δω εαν και κατα ποσο η Ευρωπη θα παρει μερος στις πολεμικες επιχειρησεις. Κατι μου λεει ομως πως παλι τα ιδια θα δουμε οπως και το '40'.

Και η πλακα ειναι οτι ΚΤΤΓ μου μονο δυο χωρες βλεπω να ειναι πιο 'της πραξης' στην Ευρωπη. Η μια φυσικα η Αγγλια. Η αλλη ειναι η Ελλαδα. Απο τους υπολοιπους περιμενω μονο λογια και εκλησεις για 'διπλωματια'.

• G
                      gavriil1 last edited by

Bush Calls Danish PM to Express Solidarity

WASHINGTON - President Bush has called Denmark's prime minister to express 'our support and solidarity' in the wake of violence over the publication of caricatures of the prophet Muhammad, the White House said Tuesday.

Spokesman Scott McClellan said Bush and Prime Minister Anders Fogh Rasmussen agreed that all sides must move forward 'through dialogue and tolerance, not violence.'

Muslim crowds have attacked Danish diplomatic buildings and other interests in protest against the cartoons.

The drawings, which first appeared in a Danish newspaper in September, have touched a raw nerve in part because Islam is interpreted to forbid any illustrations of Muhammad, for fear they could lead to idolatry. One of the drawings shows the prophet wearing a turban shaped as a bomb.

Πηγη: news.yahoo.com

• G
                        gti_ last edited by

Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
                        Οταν θα ερθει 'το σκοινι στον κομπο' με το θεμα Ισλαμ vs. Δυτικος Πολιτισμος, να δω εαν και κατα ποσο η Ευρωπη θα παρει μερος στις πολεμικες επιχειρησεις. Κατι μου λεει ομως πως παλι τα ιδια θα δουμε οπως και το '40'.

Και η πλακα ειναι οτι ΚΤΤΓ μου μονο δυο χωρες βλεπω να ειναι πιο 'της πραξης' στην Ευρωπη. Η μια φυσικα η Αγγλια. Η αλλη ειναι η Ελλαδα. Απο τους υπολοιπους περιμενω μονο λογια και εκλησεις για 'διπλωματια'.

Απειλείσαι από το Ισλάμ;

Εσύ στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ηγέτη του Δυτικού Πολτισμού συμμετέχεις;Ή έχεις στείλει τους μαύρους και βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά;
                        Όταν πας εσύ στο Ιράκ να ξελαρυγγιάσεις άνθρωπο,στείλε μου πμ να έρθω κι εγώ ο Ευρωπαίος.

όχι τίποτα άλλο,αλλά να ξεπλύνω και την ντροπή του 40

• P
                          pathos last edited by

Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:

Ευρώπη στο θέμα των πυρηνικών/Μέση Ανατολή τα έχει βρεί πολύ καλά με την Αμερική τώρα τελευταία. Η Γαλλία επίσης δεν θέλει το Ιραν να έχει πυρηνικές βόμβες κλπ. Το βλέπω και η Γερμανία να τάσεται (αν δεν έχει ήδη) κατα του Ιραν.

• H
                            hellenic-tifosi last edited by

Προσωπικά είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, και ελπίζω κάποια στιγμή να ξημερώσει η μέρα που ο θρησκευτικός φανατισμός θα εκλείψει. Ωστόσο, για να μη βρίζουμε συνέχεια τους 'χαχόλους μουσουλμάνους', δε θα πρέπει να λησμονούμε την αντίδραση των εγχώριων ταλιμπάν στο αντίστοιχο καρτούν, την απαγόρευση του οποίου πέτυχαν τελικα. Επίσης, για να είμαστε και απολύτως ειλικρινείς, έχει και ο Δυτικός 'πολιτισμένος' κόσμος τα δικά του κόμπλεξ, κυρίως με τη μορφή της ΥΣΤΕΡΙΑΣ με την πολιτική ορθότητα.

• T
                              traveller last edited by

Κάτι τέτοιες βλακείες έλεγε και ο Μπερλουσκόνι για τους Μουσουλμάνους (περί υπεροχής πολιτισμών) και μετά έτρεχε και δεν έφτανε να τα μαζέψει

• I
                                ililias last edited by

Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
                                ..Ωστόσο, για να μη βρίζουμε συνέχεια τους 'χαχόλους μουσουλμάνους', δε θα πρέπει να λησμονούμε την αντίδραση των εγχώριων ταλιμπάν στο αντίστοιχο καρτούν, την απαγόρευση του οποίου πέτυχαν τελικα...

Βέβαια, ποιός δεν θυμάται τους νεκρούς και τις φωτιές που έκαιγαν την Αθήνα ογδομήντα μερόνυχτα;

• C
                                  charmak66 last edited by

Ο χρήστης η χθεσινή Ελευθεροτυπία έγραψε:

'Τουλάχιστον επτά είναι τα θύματα των βίαιων διαδηλώσεων μουσουλμάνων που κλιμακώνονται επικίνδυνα. Ενας 14χρονος σκοτώθηκε στη Σομαλία, ένα θύμα είχε την Κυριακή η επίθεση στη δανική πρεσβεία της Βηρυτού -διαδηλωτής πήδηξε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου- και στο Αφγανιστάν τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις'

και:

'Στο Πακιστάν, η μεγαλύτερη ένωση γιατρών ανακοίνωσε ότι αρχίζει μποϊκοτάζ των φαρμάκων που προέρχονται από Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Γερμανία και Γαλλία αναμένοντας δημόσια συγγνώμη για την προσβολή του προφήτη.'

Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ντροπή να χάνουν τη ζωή τους άνθρωπη για μερικά κ@λοσκιτσάκια...Τόση ασέβεια προς την ανθρώπινη ζωή;;;

Θα μου πείτε, αν είναι σίγουροι ότι θα πάνε στα πιλάφια, γιατί όχι;

• H
                                    hrdoukas last edited by

Ο χρήστης η χθεσινή Ελευθεροτυπία έγραψε:

'Στο Πακιστάν, η μεγαλύτερη ένωση γιατρών ανακοίνωσε ότι αρχίζει μποϊκοτάζ των φαρμάκων που προέρχονται από Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Γερμανία και Γαλλία αναμένοντας δημόσια συγγνώμη για την προσβολή του προφήτη.'

Στα φάρμακα βρήκαν να κάνουν μποϋκοτάζ;

• D
                                      delinho last edited by

Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
                                      Προσωπικά είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, και ελπίζω κάποια στιγμή να ξημερώσει η μέρα που ο θρησκευτικός φανατισμός θα εκλείψει. Ωστόσο, για να μη βρίζουμε συνέχεια τους 'χαχόλους μουσουλμάνους', δε θα πρέπει να λησμονούμε την αντίδραση των εγχώριων ταλιμπάν στο αντίστοιχο καρτούν, την απαγόρευση του οποίου πέτυχαν τελικα. Επίσης, για να είμαστε και απολύτως ειλικρινείς, έχει και ο Δυτικός 'πολιτισμένος' κόσμος τα δικά του κόμπλεξ, κυρίως με τη μορφή της ΥΣΤΕΡΙΑΣ με την πολιτική ορθότητα.

Πριν αρχίσω το σχόλιό μου, να διευκρινήσω ότι διαφωνώ με την απαγόρευση κυκλοφορίας του εν λόγω κόμικ, όπως και με την απαγόρευση του φωτογραφικού άλμπουμ της Μαντόνα λίγα χρόνια πριν, όπως και οποιασδήποτε απαγόρευσης στην κυκλοφορία απόψεων και ιδεών γενικώς.
                                      Στο συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί το topic, υπάρχει, κατά τη γνώμη μου ένα στοιχείο που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη: Τα σκίτσα του Μωάμεθ δημοσιεύτηκαν στη Δανία, από Δανέζικη εφημερίδα και απευθυνόταν σε Δανούς πολίτες. Και δεν πέφτει λόγος σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ τι θα κάνουν οι Δανοί σπίτι τους. Αν οι Αφγανοί, Ιρανοί, Πακιστανοί και λοιποί θελήσουν να βγάλουν και αυτοί, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ σκίτσα με το Χριστό να φουμάρει, ή στα τέσσερα, άς το κάνουν. Δε με νοιάζει.
                                      Η αντίδραση τους δεν προέρχεται μόνο από την προσήλωσή τους στη θρησκεία, αλλά κυρίως από το θλιβερό μορφωτικό και βιοτικό τους επίπεδο, το τόσο μακριά από τις 'δικές μας' εμπειρίες και παραστάσεις.
                                      Από την άλλη, μιας και μιλήσαμε πριν για το 'βρεγμένο' εσταυρωμένο, θυμήστε μου κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος: τα έργα στην έκθεση στην οποία παρουσιάστηκε, ήταν επιλεγμένα από το Υπ.Πο.; Αν ναι (γιατί αυτή την εντύπωση έχω) τίθεται το ερώτημα γιατί το υπουργείο να επιλέξει ένα τέτοιο, τουλάχιστον αμφιλεγόμενης αισθητικής και σημειολογίας, έργο. Αν όχι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Όποιος δεν ήθελε, ας μην πήγαινε.
                                      Όσο για το αν τέτοια έργα, αποτελούν 'τέχνη', θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τον ίδιο το ζωγράφο να μας δώσει τη γνώμη του για έναν πίνακα που θα έδειχνε τη μητέρα του να τον παίρνει από δυο-τρεις αράπηδες.

• A
                                        asimov last edited by

Ο χρήστης DELINHO έγραψε:

Από την άλλη, μιας και μιλήσαμε πριν για το 'βρεγμένο' εσταυρωμένο, θυμήστε μου κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος: τα έργα στην έκθεση στην οποία παρουσιάστηκε, ήταν επιλεγμένα από το Υπ.Πο.; Αν ναι (γιατί αυτή την εντύπωση έχω) τίθεται το ερώτημα γιατί το υπουργείο να επιλέξει ένα τέτοιο, τουλάχιστον αμφιλεγόμενης αισθητικής και σημειολογίας, έργο. Αν όχι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Όποιος δεν ήθελε, ας μην πήγαινε.
                                        Όσο για το αν τέτοια έργα, αποτελούν 'τέχνη', θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τον ίδιο το ζωγράφο να μας δώσει τη γνώμη του για έναν πίνακα που θα έδειχνε τη μητέρα του να τον παίρνει από δυο-τρεις αράπηδες.

Επαναλαμβάνω. Τα εργα του Outlook δεν τα ειχε διαλέξει το ΥΠ.ΠΟ αλλά, ο Ιωακειμίδης, ο επιμελητής και το επιτελείο του. Το ΥΠ.ΠΟ. δεν εχει (και δεν πρεπει να εχει) λόγο σε αυτά. Και να ήθελε, δε θα μπορούσε, αφού η έκθεση διοργανώθηκε από την 'Πολιτιστική Ολυμπιαδα'...
                                        (Στο όποιος δεν ήθελε, δεν πήγαινε, εχεις δίκιο. Προσωπικά, δεν θα ξαναπήγαινα, για λόγους που ουδεμία σχέση έχουν με το έργο του ντε Κορντιέ, βέβαια )
                                        Το παράδειγμά σου είναι υπερβολικό. Δεν παρουσιαστηκε κανενός ο πατέρας ή η μητερα σε άσεμνες στάσεις.... Δεν είναι το ίδιο.

• P
                                          pai-mei last edited by

Kαι στις περιπτώσεις των γελοιογραφιών και στην περίπτωση της τέχνης, η ελευθερία έκφρασης είναι μια αρχή, που πρέπει να προασπίζεται. Είναι το ίδιο ιερή με το θρησκευτικό συναίσθημα. Είναι η αξία, που δομεί την ελευθερία βούλησης, ίδιον του ανθρώπου.
                                          Αυτό είναι το πρώτο.
                                          Το δεύτερο είναι ότι κανονικά η πίστις, ως αυτοδύναμη και βαθύτατα προσωπική έννοια, δεν μπορεί να επηρεάζεται από εξωτερικούς παραγόντες. Ούτε είναι λογικό να δεχτούμε ότι προσβάλλεται.

Οι εξωτερικοί παραγόντες, τα σκίτσα εν προκειμένω, δεν ασκούν καμία παραμορφωτική δύναμη επί της πίστεως, η οποία είναι εξ ορισμού ατομική.

Στην περίπτωση μας, τα αντίποινα ήταν σχεδόν αναμενόμενα, δεδομένης της φονταμεταλιστικής υπόστασης ενός σεβαστού ποσοστού του μουσουλμανικού κόσμου. Στην ουσία, δεν πιστεύω ότι ευθύνεται η ίδια η θρησκεία του Μωαμεθανισμού, αλλά οι κοινωνικές και πολιτικές συνιστώσες που συγκλίνουν στο άτομο-Μουσουλμάνο και το αναδεικνύουν σε ύπερμαχο της πίστης του, όχι όμως για να υπερασπιστεί την πίστη του. Διότι υπάρχουν άλλα προβλήματα, και κυρίως η αίσθηση μειονεξίας έναντι του σύγχρονου δυτικού κόσμου, η οποία βρίσκει την έκφραση της σε ακραίες ενέργειες με θρησκευτική πρόσοψη και αιτιολογία.
                                          Έλλειψη παιδείας, ανέχεια και κοινωνικός απομονωτισμός νομίζω ότι ευθύνονται κατά κόρον.

Συν την υποδαυλιζόμενη σύγκρουση μεταξύ πολιτισμών, μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ένας ψυχρός πόλεμος μεταξύ των θρησκειών, που κατά διαστήματα θερμαίνεται επικίνδυνα. Και η Δύση έχει βάλει πολλές φορές το χέρι της για τη θερμανσή του. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στις γελοιογραφίες.
                                          Αναφέρομαι στις πολεμικές ενέργειες, που έχουν βάλει στο στόχαστρο μουσουλμανικές χώρες και τις έχουν ισοπεδώσει.
                                          Οι γελοιογραφίες του Μωάμεθ είναι απλώς μια μικρή αφορμή εκτόνωσης του μίσους, που έχει συσσωρευτεί εξαιτίας άλλων γεγονότων.

Δηλαδή, ο μέσος Μουσουλμάνος, θα μπορούσαμε να πούμε απλουστευτικά ότι το βλέπει κάπως έτσι:'Έχετε υλικό πλούτο, είστε προηγμένοι, μας βομβαρδίζετε, μας βυθίζετε στο πένθος, υποστηρίζετε το Ισραήλ, που μας σκοτώνει, και έρχεστε από πάνω και γελοιοποιείτε τον προφήτη μας και τη θρησκεία μας; Θα πεθάνετε.'

• A
                                            asimov last edited by

Ναι, περίπου έτσι είναι με τους Μουσουλμάνους.
                                            Συμφωνώ και ως προς την ατομική υπόσταση της πίστης. Προσπάθησε, βέβαια, να το εξηγησεις αυτό στο ΕΛΚΙΣ ή στους καρατζαφερίζοντες πολιτικούς ή στην ηγεσία της 'Εκκλησία της Ελλάδος' Α.Ε., που βρήκαν τρόπο να εκμεταλλευτούν τα συμπλεγματα κατωτερότητας των νεοελλήνων (αλλά και των... παλαιοελλήνων διαχρονικά).
                                            Διαφέρουμε με τους Μουσουλμάνους μόνο στο βάρος όσων μας (κατα)πιέζουν.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 3 / 14
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ