-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΥΓ.Α,σημειώστε οτι για πρώτη φορά άκουσα Γερμανό να κορνάρει σε φανάρι μόλις αυτό άναψε πράσινο!!!
Βρε ξέρεις πόσοι Έλληνες φοιτητές ζουν εκεί;;
Μην πω για Τούρκους!!Αποκλείεται!!!Δεν εχετε παρατηρήσει οτι οι Ελληνες μόλις πατήσουν το πόδι τους στο εξωτερικό γίνονται πιο τυπικοί κι απο Εγγλέζο μπάτλερ?!!
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
ma to ASR kanei oti 8a ekane enas odigos otan briskei dyskolies (glistrima), afinei to gkazi kai frenarei prosektika. Mono poy to kanei astrapiaia. Opote o odigos mporei na synexisei na doyleyei me to timoni kai an afisei ta alla sto ASR.Το τιμόνι... Γαμώτο και πάλι δύσκολο μου φαίνεται... Θα είμαι οδηγός και θα έχω να ασχολούμαι και με το τιμόνι;;
Δεν βγάζουν και ένα ASS (Automatic Steering Support) να χαλαρώσουμε λίγο κατά το οδήγημα;Τρένο το καταντήσαμε, όλα θα γίνονται μόνα τους, και μου θυμίζει το παλιό ρητό (πρέπει να είναι του Κ. Καββαθά, ο πατέρας μου το λέει, εγώ σαν μικρός δεν το πρόλαβα) 'Οι Έλληνες μηχανοδηγοί, με τα υπερωκεάνεια των 5 ίππων'.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
καλως ή κακως [καλως κατα την γνωμη μου] σε λιγα χρονια δεν θα επιτρεπεται να εισαγεται ή κατασκευαζεται [με προορισμο την ευρωπαικη αγορα] αυτοκινητο στην ευρωπη χωρις ABS.
αυτο ομως που πρεπει αλλα δεν ξερω αν θα γινει ειναι να μπορει τουλαχιστον να μπορει να απενεργοποιηται κατα βουληση γιατι σε καποιες ιδιαιτερες συνθηκες που ομως συναντωνται κυριως εκτος δρομου [οχι παντα ομως] δηλ. αφρατο χιονι η χωμα δεν χρειαζεται και ισως λειτουργει και αρνητικα στην αποσταση φρεναρισματος.Μετά από πολλές σε φρενάρισμα στο χιόνι (όχι πολύ πατημένο ή πάγο), το συμπέρασμα είναι πως χωρίς ABS ναι μεν μειώνετει η απόσταση φρεναρίσματος, αλλά βγαίνεις εκτός ελέγχου.
Ο λόγος που φρενάρεις καλύτερα είναι πως οι τροχοί μπλοκάρουν και δεν κυλάνε πάνω στο χιόνι, αλλά το σπρώχνουν, και αυτό κάνει ένα είδος 'σφήνας' μπροστά από το λάστιχο, η οποία φρενάρει το αυτοκίνητο ταχύτερα. Όμως οι 'σφήνες' στους αριστερούς και τους δεξιούς τροχούς σχεδόν ΠΟΤΕ δεν δημιουργούνται όμοια, οπότε η μια μεριά του αυτοκινήτου φρενάρει ταχύτερα από την άλλη και το αυτοκίνητο περιστρέφεται. Αν είσαι σε πανικό (μάνα μου πέφτουμε σε γκρεμό!!!) τότε τσαρούχι και άγιος ο Θεός... Αν όμως απλά θέλεις οριακό φρενάρισμα θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να σκάσεις σε τοίχο ή απέναντι διερχόμενο...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΥΓ.Α,σημειώστε οτι για πρώτη φορά άκουσα Γερμανό να κορνάρει σε φανάρι μόλις αυτό άναψε πράσινο!!!
Βρε ξέρεις πόσοι Έλληνες φοιτητές ζουν εκεί;;
Μην πω για Τούρκους!!Αποκλείεται!!!Δεν εχετε παρατηρήσει οτι οι Ελληνες μόλις πατήσουν το πόδι τους στο εξωτερικό γίνονται πιο τυπικοί κι απο Εγγλέζο μπάτλερ?!!
NO WAY MAN!!!!
Οι φορτηγατζήδες ναι, ισχύει, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τους ωθεί η ανάγκη... (θα τους βρεί παραπέρα κάποιος να τους τραβήξει το αυτί, συνάδελφος ή αστυνομικός...)
Οι υπόλοιποι είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ αναλογικά με τους ξένους, οπότε και η όποια... (Ελ)λαδιά κάνουν δεν επηρεάζει τόσο το σύνολο. Μην ξεχνάμε πως δεν σου αφήνουν περιθώρια για ταρζανιές!! Τις τρελλές προσπεράσεις τις ξεχνάμε, αφού δεν έχει χώρο από δεξιά (όλοι πάνε δεξιά αυτόματα...).
Τώρα φώτα ομίχλης κλπ κλπ μπορείς να έχεις αναμμένα, αλλά και οι εκεί ντόπιοι (αν και καλύτεροι από εμάς) τα κάνουν κι αυτοί... Και σαφώς είναι περισσότεροι οι παράνομοι - κακοί οδηγοί Μπουανοί στην Μπουανία, παρά οι Έλληνες τουρίστες εκεί...
Επίσης να μην ξεχνάμε πως η κυράτσα με την Μερσεντέ και το τζηποειδές, ο προπάππος, όπως και η κουτσή Μαρία που πήρε αμάξι ΔΕΝ θα πάνε ταξίδι στην Ευρώπη με το αυτοκίνητο, οπότε αμέσως ανεβαίνει η ποιότητα του Έλληνα οδηγού στο εξωτερικό, χωρίς να αλλάξει ο χαρακτήρας του.
ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!
-
Άσε που στην Ιταλία στους περισσότερους φεύγει και το τελευταίο ίχνος μαγκίας από τους Ιταλούς που ΤΡΕΧΟΥΝΕ. Πάντως έξω μας πιάνει μια νομιμοφροσύνη γενικότερα... .Όσο για τον μεσήλικα με το Octavia δεν είχε πάρει ακόμα πινακίδες. Λέτε να μην με προσπερνούσε γιατί ακόμα το στρωνε και δεν ήθελε να ξεπεράσει τις 3500 στροφές?
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Πόσο χειρότερα; Μήπως να δούμε καμιά κατσίκα στο τιμόνι; Μετά από αυτό δεν θα με εκπλήξει καθόλου κάτι τέτοιοΚαλά, έχεις χάσει επεισόδια... Υπάρχουν πολλές κατσίκες που οδηγούν, αλλά είναι μεταμφιεσμένες σε γυναίκες!
-
Οχι, κανονικές κατσίκες εννοώ και τράγοι με μουσι μπεεεεεεε μπεεεεε
-
Μιλώντας για το εξωτερικό, μπορώ να πω κάμποσα πράγματα από την εμπειρία μου στην Αγγλία.
Εκεί πράγματι η οδήγηση είναι αγχολυτική, γιατί τα πάντα γίνονται όπως πρέπει. Όμως στις εθνικές τους οδούς, δεν είναι τόσο ρόδινη η κατάσταση. Και εκεί το μεγάλο πρόβλημα είναι οι 'Sunday Drivers'. Οι τύποι δηλαδή που πιάνουν τη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και πάνε με τα όρια (ή και πιο σιγά), χωρίς να κάνουν στην άκρη ακόμη κι αν τους 'παίζουν φώτα'. Το αστείο είναι ότι σε μία επιστροφή μου στην Αθήνα, είχα καθυστερήσει για το αεροδρόμιο γιατί στο Νότιγχαμ είχε χιονοθύελλα και έκανα μία ώρα να περάσω. Πλησιάζοντας Λονδίνο ξεπέρασα το βλακώδες όριο των 70μιλίων (110χαω), όμως αρκετοί αργούσαν να κάνουν στην άκρη. Συγκεκριμένα ένας μπάρμπας δε με άφηνε με τίποτε (είχα κολλήσει πάνω του παίζοντας συνέχεια φώτα). Τελικά το έπαιξα 'Έλληνας' τον προσπέρασα από αριστερά -με φλας- (μη ξεχνάτε ότι οι Άγγλοι πάνε ανάποδα) κι εκείνος λύσσαξε στην κόρνα . Ως γνήσιος Έλλην του έκανα ένα μεγαλόπρεπο κ...δάχτυλο και πλακώθηκα ως τα 150 . (Τελικά το αεροπλάνο το πρόλαβα )
Προσπεράσεις στην εθνική από δεξιά!