-
Αναρρωτιόμουν αν ειναι υποχρεωμενες οι Ελληνικες αντιπροσωποιες αυτοκινητων και μοτοσυκλετων, να προμηθευουν τους αγοραστες οχηματων (που πωλουνται ως καινουρια) στη χωρα μας, με εγχειριδια γραμμενα στα Ελληνικα
Προσφατα αγορασα μια Vespa, και ο αντιπροσωπος της Piaggio ΔΕΝ μου εδωσε βιβλιαρακι οδηγιων, εγγυησης κλπ στα Ελληνικα Μονο στα Ιταλικα
-
Αναρρωτιόμουν αν ειναι υποχρεωμενες οι Ελληνικες αντιπροσωποιες αυτοκινητων και μοτοσυκλετων, να προμηθευουν τους αγοραστες οχηματων (που πωλουνται ως καινουρια) στη χωρα μας, με εγχειριδια γραμμενα στα Ελληνικα
Προσφατα αγορασα μια Vespa, και ο αντιπροσωπος της Piaggio ΔΕΝ μου εδωσε βιβλιαρακι οδηγιων, εγγυησης κλπ στα Ελληνικα Μονο στα Ιταλικα
-
-
Πηρα προσφατα ενα PT Cruiser μεταχειρισμενο που δεν ειχε το εγχειριδιο, στην ιστοσελιδα της chrysler στην Αμερικη το πουλανε 20$ , πηρα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια εδω και μου ηρθε με κουριερ την επομενη μερα δωρεαν, στα ελληνικα
-
Πηρα BMW του 65 και εστειλα μηνυμα στη μαμα εταιρια στη Γερμανια να μου πουν ακριβη ημερομηνια κατασκευης,
Την μεθεπομενη μερα ελαβα και ενα manual απο τα κεντρικα τους στο Μοναχο
Με τη Vespa μου τι γινεται ομως?
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Πηρα BMW του 65 και εστειλα μηνυμα στη μαμα εταιρια στη Γερμανια να μου πουν ακριβη ημερομηνια κατασκευης,Την μεθεπομενη μερα ελαβα και ενα manual απο τα κεντρικα τους στο Μοναχο
Με τη Vespa μου τι γινεται ομως?
Φίλε δεν ξέρω από Vespa...Αλλά ένα τηλέφωνο ή ένα mail στην κεντρική αντιπροσωπεία ίσως να έλυνε το πρόβλημα σου.
-
Υποτίθεται ότι βάση νόμου απαγορεύεται να πωλούνται συσκευές κάθε είδους στην χώρα μας χωρίς οδηγίες χρήσης στα ελληνικά. Η αντιπροσωπία είναι υποχρεωμένη να σου δώσει το βιβλίο στα ελληνικά ή τουλάχιστον μια μετάφραση του έστω και χωρίς φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα που μπορείς ούτως ή άλλως να δεις από το ιταλικό.
-
αυτο το εχω ακουσει κι εγω
-
Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωμένες από το νόμο εγώ ξέρω ότι η πλειοψηφία των μεταφράσεων είναι λίγο έως πολύ απαράδεκτη..
Στην πραγματικότητα δεν διαβάζω ποτέ μεταφρασμένα ελληνικά εγχειρίδια γιατί σχεδόν δεν καταλαβαίνω τίποτα!
-
Τι να κάνουμε καλός ή κακός ο νόμος δεν εξασφαλίζει τι σωστή και πιστή μετάφραση απλά υποχρεώνει να υπάρχει στα ελληνικά. Θέλουμε δεν θέλουμε με αυτά θα πορευτούμε!!!!
-
Εγω θα επιμεινω παντως
θα σας κραταω ενημερους για το τι θα μου πουν απο την Piaggio Hellas
-
εγώ ξέρω ότι η πλειοψηφία των μεταφράσεων είναι λίγο έως πολύ απαράδεκτη..
Αυτό συμβαίνει είτε διότι η πολυεθνική έχει ενσωματωμένη μηχανική μετάφραση και απλά κάνουν έναν έλεγχο στο τέλος ή γιατί δε θέλουν να πληρώσουν έναν καλό (= ακριβό) μεταφραστή ώστε να βγει καλή δουλειά.
Στην αυτοκινητοβιομηχανία γίνεται συνήθως το δεύτερο.
Σε πολλά ηλεκτρικά προιόντα συναντάται συχνά πυκνά το πρώτο.
Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη (Owner's Handbook) στα Ελληνικά ?