-
Παιδιά καλώς ή κακώς είανι δύσκολο, για να μην πω αδύνατο να είσαι ΚΑΙ κορυφαίος μουσικός, και να το κάνεις από χόμπυ. Πρέπει να αφιερώσεις χρήμα, χρόνο, τη ζωή σου ολόκληρη, και δεν είανι παράλογο να απαιτείς να αμοίβεσαι γι' αυτό.
-
@ hellenic tifosi: Πολύ σωστός- αλλιώς το σκυλάδικο παραμονεύει!
@ nasos79: Έχεις δίκιο όταν αναφέρεσαι στην επαρχία. Εκεί ο κόσμος είναι πολύ θετικός (και περνάς απίστευτα καλά!), αλλά αδικείται από τις διαθέσεις αρπαχτής ορισμένων.
Απλά, εγώ αναφέρομαι σε μια κατηγορία εκπληκτικών μουσικών που δεν έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους- και αυτό είναι κρίμα, αφού φαίνεται πως υπάρχει κοινό για αυτή τη μουσική, που παραδόξως, όπως ανέφερα, τους αγνοεί!
Και αν ο κόσμος πήγαινε πιο συχνά σε live, αυτό θα έφτανε και θα περίσσευε στα συγκροτήματα, ακόμη και αν όλοι μα όλοι κατέβαζαν p2p τη δουλειά τους!
-
Συνηθως ο κοσμος παει σε συναυλιες που παιζουν φιλοι του. οπως εγω σημερα πχ μπορει να παω σε συναυλια που παιζουν φιλοι μου στην αθηνα. αλλες φορες πας για να δεις γνωστους γνωστων!
φταινε ομως και τα 'ροκαδικα' για αυτο , γιατι τους λειπει οργανωση και δεν ειναι κατασταση να βαζεις οσους να ναι μεσα και να ειναι ορθιοι χωρις να εχουν να αφησουν καπου το ποτηρι τους. Επισης οι σκηνες ειναι πολυ μικρες και τα ηχεια πολλες φορες κακης ποιοτητας.
Επιπλεον οταν ΔΕΝ ειναι ζωντανα τα περισσοτερα 'ροκαδικα' παιζουν βαβουρα και σαματα και nu-metal η hardcore η τετοια.
εγω θεωρω απαρδεκτο ροκαδικο να μην παιξει ουτε ενα τραγουδι των Floyd η των Purple.
Αλλωστε μη ξεγελιεστε και η Ροκ ειναι η ΜΟΔΑ των 'ψαγμενων' ή 'διαφορετικων'. Ελεος με αυτην την καραμελα να εισαι παλικαρι η κοπελιτσα και να γυρνας με τσαντες γραμμενες με οτι πιο 'ροκ' της εποχης μας χωρις να εχεις ακουσει Rainbow η -θα βαλω παλι- Floyd.
Που στην τελικη υπαρχει σαφης διαχωρισμος της Ροκ απο τη Μεταλ η τη Χαρντκορ. Οτι εχει ντραμς, κιθαρα και βαραει δεν ειναι ροκ αυτος ειναι ο λογος που τα περισσοτερα 'ροκαδικα' με απωθουν. Απο την αλλη ισως επειδη ειμαι Proggas και δεν μπορω να ακουσω πολυ classic i hard rock.Να ξαναγυρισω στα μαγαζια και να πω οτι τα ροκαδικα ισως να εκμεταλλευονται τους πελατους τους περισσοτερο απο καθε αλλυ ειδους μαγαζια γιατι πολυ απλα ενας ροκας 'δεν εχει που αλλου να παει' και να το ευχαριστηθει. και οντας και λιγα κανουν οτι θελουν. Αθλεια συστηματα εξαερισμου ('αφου ΟΛΟΙ οι ροκαδες καπνιζουν τι το θελεις?'), αθλεια ποικιλια ποτων, ακομα και μπυρας που υποτιθεται ειναι το κατεξοχην ροκαδικο ποτο. αν εισαι τυχερος να εχει 1-2 επιλογες περα των δυο ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Παθαίνω ημικρανίες, και εχω τάσεις για εμετο, όπως και κοιλιακες διαταραχες με Βισση, Βανδη, Κοκκινου, Φοιβο, Καλομοιρα κτλ κτλ κτλ
Η συλλογη μου ειναι ~120 GB mp3...
Tωρα εγω τι να πω για μαθητη μου β γυμνασιου ο οποιος σημερα μου εδειξε με υπερηφανια τα νεα cd βανδη και κοκκινου που του αγορασε η μανα του;;;;
Οτι θέλει ξυλο και η μαμα για να στρωσει;;Και μόλις του είπα τι αλλη μουσική ακους με κοιταζε σα χανος.. (Ασε δε, που για stones και αλλα κλασσικα συγκροτηματα δεν ειχε ιδεα...)
νοικιασε το School of Rock αν δεν το εχεις δει ηδη και πραξε αναλογα
το εχω δει.. στο συγκεκριμενο μαθητη παντως δεν νομιζω να εχει αποτελεσματα.. (Μα καλα υπαρχει ελληνικο τραγουδι που λεει τι πινεισ και δε μας δινεις;;; αυτο τραγουδαγε ο νεος σημερα!!!)
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
(Μα καλα υπαρχει ελληνικο τραγουδι που λεει τι πινεισ και δε μας δινεις;;; αυτο τραγουδαγε ο νεος σημερα!!!)ναι υπαρχει... εχουνε ξεφυγει...
-
@apopol
δεκτή η άποψή σου για τον Αγγελακα, αλλά νομίζω είναι απ'τα λίγα που έχει να δείξει η ελληνική ροκ σκηνή
τα κρινα ούτε εμένα με αρέσουντώρα αυτά πέρι lifestyle ροκάδων κλπ δε θέλω να τα σχολιάσω..
αλλά δε μπορώ να αντισταθώ
ρε παιδιά, αν η ποζα είναι lifestyle εντάξει, το δέχομαι..
αλλά η κουβέντα μου θυμίζει κουβέντα hhάδων για το ποιος το κρατάει πιο ζωντανό..
σε φάση 'αν δε φοράς φαρδιά παντελόνια, ανάποδα καπέλα, μπλούζες μπάσκετ και γενικά ρούχα 234 νούμερα μεγαλύτερα απ'το κανονικό, δεν είσαι αληθινός' κτλ
ελεος
αυτά για την πληρωμή είναι σχετικά. εγώ πιστεύω ότι στην ιστορία της μουσικής, κάτι που είναι πολυ καλό, δε θα χαθείαυτό που θέλω να πω, είναι (επειδή παλιά έκανα κι εγώ αυτό το λάθος) να ανοίξετε τους μουσικούς σας ορίζοντες..
εντάξει, καλοί οι floyd, καλοί οι led, καλοί οι doors, καλοί κ οι velvet..
αλλά η μουσική έχει εξελιχθεί, έχει προχωρήσει.
υπάρχουν πολλά groupακια που παίζουν ροκ σήμερα κ έχουν πολλά κιλά ταλέντο, και κάποια απ'αυτά σε μουσικές ικανότητες μπορεί να βάζουν και τα γυαλιά ακόμα και σε πολλούς παλιους ροκάδες. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας, ακούστε μουσική, και μην κλείνεστε σ'ενα είδος. Ακούστε κ άλλα πράγματα, να έχετε ποικιλία.
Δεν τα λέω όλα αυτά γιατί το παίζω ξερόλας, απλά επισημάνω ένα λάθος που έκανα παλιά, και γύρναγα την πλάτη σε ότι δεν ήταν ένα συγκεκριμένο είδος μουσικήςedit: φαντάζομαι τώρα τον real thugged out ροκά τύπο:
αλκοολας ξερω'γω, πάντα με μια ηλ. κιθάρα, βολτάρει σε barακια κ παίζει μπιλιάρδο με το τσιγάρο στο στόμα, φοράει πάντα δερμάτινα κ αν έχει μακριά μαλλιά παίρνει έξτρα πόντους..
καλή φάση
edit 2: επίσης πόντους παίρνει η χάρλεϊ και εννοείται ότι είσαι πρεζάκιας τελειωμένος με κοιλιά απ'τις μπύρες και άνεργος/άπλυτος, μπορεί να έχεις και μούσια (πολλά κιλά μπόνους) -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Το Ελληνικο Ροκ πέθανε γαι μενα οταν πέθανε ο Παυλος Σιδηρόπουλος και σταμάτησαν οι Socrates. Ενας Τζιμακος παίζει μονος του πια.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Πανούσης (τον οποίο χαίρομαι που έχω δει τουλάχιστον μία φορά ζωντανά) δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ροκ. Είναι αναρχικός με την αυθεντική σημασία της λέξης. Χρησιμοποιεί αυτό το είδος μουσικής για να πει αυτό που θέλει και όπως πολύ σωστά λες είναι πλέον ο τελευταίος...(από τους ελάχιστους που έχουν περάσει έτσι κι' αλλιώς).
Συμφωνω απολυτα και με τους δυο. Οσο για το Πανουση δεν ειχα τη τυχη να τον δω ομως εχω ακουσει μεγαλο μερος της δουλειας του και εχω εντυπωσιαστει!!! Ειναι φοβερος!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το Ελληνικο Ροκ πέθανε γαι μενα οταν πέθανε ο Παυλος Σιδηρόπουλος και σταμάτησαν οι Socrates. Ενας Τζιμακος παίζει μονος του πια.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Πανούσης (τον οποίο χαίρομαι που έχω δει τουλάχιστον μία φορά ζωντανά) δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ροκ. Είναι αναρχικός με την αυθεντική σημασία της λέξης. Χρησιμοποιεί αυτό το είδος μουσικής για να πει αυτό που θέλει και όπως πολύ σωστά λες είναι πλέον ο τελευταίος...(από τους ελάχιστους που έχουν περάσει έτσι κι' αλλιώς).
Συμφωνω απολυτα και με τους δυο. Οσο για το Πανουση δεν ειχα τη τυχη να τον δω ομως εχω ακουσει μεγαλο μερος της δουλειας του και εχω εντυπωσιαστει!!! Ειναι φοβερος!!!
στα ματια μου ο πανουσης δεν ειναι τπτ αλλο απο ενας ροκ προπαγανδιστης και τα τραγουδια του εχουν τοση αξια οσο εχουν και αυτα που εβαζε να γραψουν ο σανταν και να εξυμνουν το καθεστως.
Φυσικα ολα τα τραγουδια εχουν μυνηματα να περασουν αλλα το κανουν παραλληλα με τη μουσικη. Ισως φταιει οτι δεν εχω ακουσει παλια του πανουση, μπορει η μουσικη να ηταν καλυτερη. Με τετοιο βαρος που ριχνει στο στιχο καλυτερα να γινει ραπας -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τα κρινα ούτε εμένα με αρέσουν
Τσου ρε Λάκη!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τσου ρε Λάκη!
προσπάθησα πάντως
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τσου ρε Λάκη!
προσπάθησα πάντως
Αν τους έχεις δει και live και δεν άλλαξες γνώμη τότε πάσο. Γνωρίζω αρκετούς πάντως (μέσα σ'αυτούς και η Mrs hrdouka (copyright by Krus)) που χωρίς να είναι ιδιαίτερα ένθερμοι τους είδαν με άλλο μάτι μετά το πρώτο live
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αυτό που θέλω να πω, είναι (επειδή παλιά έκανα κι εγώ αυτό το λάθος) να ανοίξετε τους μουσικούς σας ορίζοντες..
εντάξει, καλοί οι floyd, καλοί οι led, καλοί οι doors, καλοί κ οι velvet..
αλλά η μουσική έχει εξελιχθεί, έχει προχωρήσει.
υπάρχουν πολλά groupακια που παίζουν ροκ σήμερα κ έχουν πολλά κιλά ταλέντο, και κάποια απ'αυτά σε μουσικές ικανότητες μπορεί να βάζουν και τα γυαλιά ακόμα και σε πολλούς παλιους ροκάδες. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας, ακούστε μουσική, και μην κλείνεστε σ'ενα είδος. Ακούστε κ άλλα πράγματα, να έχετε ποικιλία.
Δεν τα λέω όλα αυτά γιατί το παίζω ξερόλας, απλά επισημάνω ένα λάθος που έκανα παλιά, και γύρναγα την πλάτη σε ότι δεν ήταν ένα συγκεκριμένο είδος μουσικήςΠοιός από εμάς το είπε αυτό?
Εγώ προσωπικά έχω και πιο σύγχρονα ακούσματα όπως οι U2 kai oi Red Hot Chili Peppers (αν και οι 2 ξεκινούν πίσω στις αρχές των '80ς). Το ότι μας αρέσουν περισσότερα κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τα άλλα. Μέχρι και Sugababes ακουω ανάλογα με την διάθεση...Όσο για το στυλ το περιέγραψες τέλεια
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εγώ προσωπικά έχω και πιο σύγχρονα ακούσματα όπως οι U2
Αλλοι παρηκμασμένοι κι αυτοί...
-
ακουστε Flower Kings re to FlowerPower (1999) να δειτε
ασχετο : εχω κατι φιλαρακια που εχουν ενα συγγροτημα και την εχουν δει επαγγελματικα τη δουλεια , παιζουν ροκ αμα θελετε τσεκαρετε http://www.fractals.gr στο music εχει 2-3 τραγοπυδακια να κατεωασετε/ακουσετε
-
Tσου ρε!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Tσου ρε!
Τσου ρε κια....
-
H αλήθεια είναι ότι και οι U2 πλέον έχουν ξεπέσει. Δεν έχουν καμία σχέση με τους U2 των 80's. Από τα σύγχρονα rock συγκροτήματα εκτιμώ πολύ τους Placebo!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
H αλήθεια είναι ότι και οι U2 πλέον έχουν ξεπέσει. Δεν έχουν καμία σχέση με τους U2 των 80's. Από τα σύγχρονα rock συγκροτήματα εκτιμώ πολύ τους Placebo!
πολλοί είναι αυτοί που τους εκτιμούν στην Ελλάδα..
για μένα, το κουράσανε κάπως..
το without you I'm nothing ήταν ωραίο ( άσχετο-σχετικό: η εκτέλεση του τραγουδιού με τον David Bowie που βγήκε εκ των υστέρων όμως ΑΘΛΙΑ, αν και είμαι φαν του D. Bowie, αλλά κυρίως για τα πρώτα albums του, τα επόμενα δε μου λέγανε κάτι..) και το sleeping with ghosts.. ωραίο το bitter end.. τα άλλα 'νταξ...απο συγχρονα σχήματα, εκτιμώ τους radiohead..
γενικά σ'αυτή τη φάση ακούω περισσότερο electronica, ambient, idm παρά rock..
έχω τρελαθεί με aphex twin.. το παλικάρι είναι Θεός.......
και όλα αυτά ξεκίνησε να τα κάνει σε πολύ μικρή ηλικία, κι όμως..
για μένα τα χώνει χύμα μέχρι και στο Brian Eno στα selected ας πούμε.
επίσης έχω ξεχωρίσει ( από κλασσικά κυρίως ) : amon tobin, boards of canada, orbital, mouse on mars, jazzanova κ.α -βαριέμαι να γράφω, αν θέλει κανείς κάτι ρωτάει
τώρα ακούω το heliosphan.. τι κομματάρα...! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
απο συγχρονα σχήματα, εκτιμώ τους radiohead..Πολλοί καλοί και οι Radiohead αλλά το τελευταίο τους album ήταν λίγο απογοϊτευση. Παλιότερα τραγούδια τους όπως το Creep, το Carma Police, Street Spirit ήταν πραγματικά πολύ καλά! Ξέχασα να αναφέρω και τους Cranberries. Και αυτοί μου άρεσαν πολύ αλλά έχουν εξαφανιστεί πλέον.
-
Μεγάλωσα με Doors (σε βινύλιο έχω τους περισσότερους δίσκους τους) και rock, ενώ πάντα 'γλυκοκοίταζα' το metal ... Με το 'έγινε η απώλεια συνήθειά μας' των 'Διάφανων Κρίνων' ερωτεύτηκα την (σήμερα) γυναίκα μου. Την τελευταία (περίπου) δεκαετία δεν έχω ακούσει τίποτα καλύτερο από τη μουσική των Mogwai (στο γάμο μας χορέψαμε το 'a cheery wave from stranded younsters', για όσους γνωρίζουν το κομμάτι )... Δεν ακούω με τίποτα (συγκεκριμένα, όταν τ' ακούω με πιάνει θλίψη )'δημιουργίες των 'φοιβοβανδήδων', αλλά ελπίζω πως η 'μπογιά' τους θα περάσει σε μερικά χρόνια. Αυτά...!
Αγαπημένο είδος μουσικής