-
Έκανα μια αναζήτηση για...
Τις εγγυήσεις που προσφέρουν κάποια μοντέλλα στο εξωτερικό
Αποδείχτηκε δυσκολότερο από ότι νόμιζα, αφού αναγκάστηκα να πάω σε όλα τα
web sites των εταιριών και να μεταφράζω ισπανικά κλπ... τέλος πάντων, ιδού:O πίνακας μου απάντησε γιατί κάποια μοντέλα πουλάνε τρελλά στην Ελλάδα ενώ άλλα όχι...
α) Citroen και Renault (ξαναλέω, είμαι γαλλόφιλος) μας κοροϊδεύουν μειώνοντας
την εγγύσηση στα 2 έτη στην Ελλάδα και Ισπανία (τουλάχιστο εκεί επεκτείνεται,
προσέξτε 4 χρόνια με 465Euro)β) Στην Βρεττανία δεν νοείται εγγύηση κάτω από 3 έτη, και γενικώς επεκτείνεται
**
γ) Στην Eλλάδα, Ford, Toyota και Opel έδωσαν τρελλή εγγύηση, μεγαλύτερη
από το εξωτερικό, και πούλησαν τρελλά - για να τα πάρουν φυσικά πίσω από τους
2ους ιδιοκτήτες μιά και οι πρώτοι στα 6 χρόνια θα πουλήσουν. Μπράβο τους,
η σκέψη τους αποδείχτηκε τέλεια.**Με γειά σας...
.
-
web sites των εταιριών και να μεταφράζω ισπανικά κλπ... τέλος πάντων, ιδού:O πίνακας μου απάντησε γιατί κάποια μοντέλα πουλάνε τρελλά στην Ελλάδα ενώ άλλα όχι...
προσέξτε 4 χρόνια με 465Euro)β) Στην Βρεττανία δεν νοείται εγγύηση κάτω από 3 έτη, και γενικώς επεκτείνεται
**
.
-
**
.
-
Όμως οι τιμές της toyota στην Ισπανία είναι πολύ χαμηλότερες που σημαίνει οτι την εγγύηση στην Ελλάδα την πληρώνεις από τη τσέπη σου και δε σου τη χαρίζουνε.
Toyota Corolla 3p 1.6 VVT-i Terra
Precio: 14.850€ -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Όμως οι τιμές της toyota στην Ισπανία είναι πολύ χαμηλότερες που σημαίνει
οτι την εγγύηση στην Ελλάδα την πληρώνεις από τη τσέπη σου και δε σου τη χαρίζουνε.Πολύ σωστό, αλλά 4 χρόνια επέκτασης εγγύησης κοστίζει ένα σωρό χρήματα (στη Γαλλία 1400Ε).
Αν σου τα δίνουν χωρίς να σου το λένε (έστω και με 1000Ε πάνω στην τιμή) σε γλυκαίνουν όπως
αποδείχτηκε πολύ.Φαντάζεστε?
Citroen C4 VTS 2.0L με 6 χρόνια εγγύηση - καλό δεν ακούγεται ?
-
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Έκανα μια αναζήτηση για...Τις εγγυήσεις που προσφέρουν κάποια μοντέλλα στο εξωτερικό
**
.
και τα HONDA MITSOY από 3 στην ΑΓΓΛΙΑ εδω εχουνε 7
-
Ναι, αλλά τα 4 πρόσθετα είναι εξαιρετικά 'κουτσουρεμένα' και περιλαμβάνουν ελάχιστες καλύψεις.
-
Μάλλον μιλάς για την Opel. Ελάχιστες δεν θα τις χαρακτήριζα, είναι οι πιο ουσιαστικές (αν και θα την προτιμούσα πλήρη, οπότε όμως θα κόστιζε αρκετά παραπάνω).
Καλύπτονται κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, εγκέφαλος, δυναμό. -
Οποιαδήποτε εγγύηση είναι πέραν των δύο ετών, δεν είναι εργοαστασιακή. Τουλάχιστον για Ευρωπαϊκά μοντέλα. Σε περιπτώσεις που προτείνονται εγγυήσεις λοιπόν πάνω απο δυο χρόνια, τις καλύπτει η επίσημη εισαγωγική με δικά της έξοδα και όχι του εργστασίου. Βέβαια το εργοστάσιο μπορεί να καλύψει κάποιο ποσοστό όχι όμως το 100% του κόστους επισκευής σε περίπτωση ζημιάς.
-
Όχι, Honda, Mitsubishi, Ford είχα στο μυαλό μου.
-
Τι δεν καλύπτουν αυτές; Νόμιζα ότι η εγγύησή τους είναι πλήρης.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ναι, αλλά τα 4 πρόσθετα είναι εξαιρετικά 'κουτσουρεμένα' και περιλαμβάνουν ελάχιστες καλύψεις.Αυτό είναι κάτι που ξέρεις ή κάτι που άκουσες?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=12875Ο Ikar εχει απαντησεις εδω.
Τα επιπλεον ετη φυσικα και δεν ειναι με πληρη καλυψη,πχ στα αυτοκινητα του Σαρακακη αφορα μονο βλαβες που μπορουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκινητο (μην κανετε τους εξυπνους και πειτε η μπαταρια).
-
Εγω δε το ξέρω αυτό TIGER ..... Φαντάζομαι ότι δεν ισχουν για τα αμοιρτισερ αλλα πχ το ξέρεις ότι για παράδειγμα στο ΙΜΑ ειναι και η μπαταρία μέσα στην εγγυηση. (ενταξει στα αλλα δε θα ειναι)
Και παλι ρωτάω, αυτό σας το ειπανε στην αντιπροσωπεία, γιατι εγω άλλα έχω καταλάβει
-
Απ' ότι ξέρω η ΕΕ έχει θεσπίσει υποχρεωτικά τα δύο χρόνια. Από εκεί και πέρα ό,τι θέλει ο καθένας. Παλαιότερα έπαιρνες αυτοκίνητο (Fiat, VW πχ) με ένα χρόνο εγγύηση.
Οι Ιάπωνες δίνουν παραδοσιακά 3 χρόνια.
Οτιδήποτε πάνω από τα 2 χρόνια των Ευρωπαίων ή τα 3 των Ιαπώνων είναι μέσω σαφαλιστικών εταιρειών και οι καλύψεις είναι σύμφωνα με τους εκάστοτε όρους.
Στην Toyota πχ στα +3 χρόνια σε κάποιες συγκεκριμένες βλάβες απαιτείται και συμμετοχή του ιδιοκτήτη πχ μπαταρία. Σε κάποιες άλλες όχι.
Το 1998 είχα αγοράσει Punto με 1 χρόνο εγγύηση και με 100.000δρχ την επέκτεινα στα 3 χρόνια πλήρη κάλυψη. Κάποια στιγμή απαίτησα και άλλαξα τρόμπα βενζίνης επειδή απλά μερικές φορές σφύριζε και δε μου είπαν το παραμικρό.
Δεν ξέρω αν μπορείς να επεκτείνεις την εγγύηση του αυτοκινήτου σου, ανεξάρτητα από την εταιρεία. -
Εγω ξέρω ότ στο jazz έχω 7 χρόνια και είναι όλα μέσα... δε ξέρω κάτι για ειδικους όρους... (σε λογικά πλαίσια, πχ όχι μπαταρίες και αμοριτσερ φανταζομαι)
Σύγκριση εγγυήσεων αυτοκινήτων Ελλάδας και εξωτερικού: χμ...