-
Τώρα στα γεράματα αποφάσισα να μορφωθώ
Ποιά είναι η γνώμη σας για το Ε.Α.Π. και την ποιότητα των σπουδών του? Αξίζει τον κόπο (και το χρήμα)?Αν κάποιος έχει 'περάσει' σε οποιοδήποτε τμήμα, θα ήταν παραπάνω από χρήσιμες οι εμπειρίες και οι γνώμη του
-
Ποιά είναι η γνώμη σας για το Ε.Α.Π. και την ποιότητα των σπουδών του? Αξίζει τον κόπο (και το χρήμα)?Αν κάποιος έχει 'περάσει' σε οποιοδήποτε τμήμα, θα ήταν παραπάνω από χρήσιμες οι εμπειρίες και οι γνώμη του
-
-
Είχα κληρωθεί το 2003 στους Η/Υ.
Τα βιβλία ήταν δύσκολα, όχι για μένα, αλλά για όλους απ ότι έλεγαν και οι καθηγητές.
Η κάθε θεματική ενότητα κόστιζε 600€ (*3=μου φυγε η μαγκιά)
Γίνονται 5 συνεδρίες το χρόνο για να ενημερωθείτε από τους καθηγητές, παραδίδεις και άλλες τόσες εργασίες για να έχεις δικαίωμα να πας στις εξετάσεις. Υπάρχει αλληλογραφία με τους καθηγητές. Αποκτάς έναν κωδικό και ένα username και μπαίνεις στις σελίδες του ΕΑΠ και ενημερώνεσαι. Λειτουργεί και φόρουμ μεταξύ των 'φοιτητών'.
Με την κάρτα έχεις και 30% έκπτωση στις 'Μινωικές'Η εντύπωσή μου ήταν θετική, όλα λειτουργούσαν καλά. Οι καθηγητές , στο τμήμα που ήμουν εγώ, και όρεξη είχαν και ευγενικοί και εξυπηρετικοί ήταν.
Τον πρώτο χρόνο τα ψιλοκατάφερα, πέρασα δύο μαθήματα από τα τρία. Ουσιαστικά ήταν δύο βιβλία , αντιστοιχεί σε 4 περίπου μαθήματα.
Μέχρι που έφτασα στις 'Δομές δεδομένων' και έριξα ...λευκή πετσέτα.
Ηταν πανω από τις δυνάμεις μου, και το κυριότερο, δεν επαρκούσε ο χρόνος, διότι έχω και τη δουλειά μου. Πρέπει πάντως να είναι από τα δυσκολότερα τμήματα, διότι από τους 700 του 1999, στο πτυχίο ήταν 24.
Εχω 'σταμπάρει' εκείνο το 'Σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό' , για μεταπτυχιακό καλό είναι. Λέω να επανέλθω κάποια στιγμή αν βέβαια μου κάτσει και ξανακληρωθώ.Αν έχεις χρόνο και το έχεις πάρει ζεστά, δοκίμασε , αξίζει τον κόπο. Αν δεν έχεις όμως χρόνο για διάβασμα, μην το σκεφθείς καν.
Η αλήθεια -δυστυχώς- είναι ότι αλλιώς αφομοιώνεις στα 18 και στα 20 και αλλιώς στα 34Αυτά
ΥΓ αν θυμηθώ και κάτι άλλο που να αξίζει τον κόπο να το αναφέρω , θα το γράψω
-
Παρόμοια εμπειρία και εντυπώσεις με του TRAVELLER έχω κι εγώ .
Κληρώθηκα το 2002 στο Φυσικό ... όμως δεν τελείωσα ούτε μια Θεματική Ενότητα.
Μου φάνηκαν πολύ δύσκολα ... αλλά και σε συζητήσεις με τους καθηγητές παραδέχονταν ότι η βιβλιογραφία υστερούσε (ίσως έφταιγε ότι ήταν η πρώτη χρονιά του Φυσικού) και δεν βοηθούσε αυτούς που είχαν απομακρυνθεί από τα θρανία χρόνια πριν. Τότε ήμουν 38+ .. χρειαζόμουν πολύ διάβασμα για να ακολουθήσω .. ειδικά στα Μαθηματικά.
Ξέρω όμως συνομίληκους μου που συνέχισαν στο Φυσικό (καθηγητές και μαθητές λένε ότι ίσως είναι το δυσκολότερο τμήμα)Δουλειά και διάβασμα απαιτεί πολλές παραχωρήσεις και από το χρόνο σου και από τους γύρω σου.
-
Αυτό φοβάμαι και εγώ. Ότι θα είναι υπερβολικά δύσκολα
TRAVELLER συμπάσχουμε. Κληρώθηκα στην πληροφορική, τομέας που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, αλλά ξέρω ότι είναι και από τους πιο δύσκολους
Αν ξέρετε πείτε μου σας παρακαλώ αν υπάρχει όριο στις θεματικές ενότητες που μπορείς να δηλώσεις κάθε φορά. Μπορώ να πάρω μόνο μία ή δύο ας πούμε? (Ξέρω ότι ανώτατο όριο είναι τρεις)
Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να περάσεις την Θ.Ε. τι γίνεται? Ξαναπληρώνεις? 700
-
πέστε τίποτα παιδιά, εγώ έμαθα χθες οτι κληρώθηκα στην τραπεζική.
Απ ότι είδα πάντως μπορείς να δηλώσεις,ανάλογα με το τμήμα συγκεκριμένο αριθμο θεματικών ενοτήτων, τα γράφει στο site, οσα τμήματα είδα είχαν στο πρώτο έτος 2 Θ.Ε.
Αν δεν περάσεις **μάλλον **πληρώνεις ξανά.Το πτυχίο θεωρητικά είναι ισότιμο αφού πρόκειται για ισότιμο ελληνικό πανεπιστήμιο.Οι συγκεντρώσεις απ ότι γράφει δεν είναι υποχρεωτικές αλλά καλό είναι να πηγαίνεις γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σου λυθούν οι όποιες απορίες.Και ναι φοιτητική ταυτότητα βγάζεις.Ολες οι πληροφορίες που γράφω είναι οτι διάβασα απο το site (το οποίο δεν είναι και το πιο καλοστημένο) οπότε αν κάνω λάθος μην πυροβολείται.
όποιος γνωρίζει καλό θα ήταν να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.
edit όσοι μπούνε φέτος πληρώνουν 850 για κάθε Θ.Ε.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εχω 'σταμπάρει' εκείνο το 'Σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό' , για μεταπτυχιακό καλό είναι.
Το δηλώνει η αδελφή μου εδώ και 2 χρόνια (νομίζω), έχει πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα - τουλάχιστον σε επίπεδο οδηγού σπουδών- αλλά είναι λίγα τα άτομα που παίρνουν...
Γενικά όσο περνούν τα χρόνια και το μαθαίνει ο κόσμος θα είναι όλο και πιο δύσκολο να μπείς...
Ερώτηση
Αν δεν περνάς τα μαθήματα είναι όπως στο κανονικό πανεπιστήμιο που τα δίνειςι όσες φορές θέλεις ή πληρώνεις κάθε φορά; -
Μια υπέροχη εμπειρία ήταν για μένα το μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ, που τέλειωσε πριν από δύο μήνες. Θα ήθελα να την ξαναζήσω.
Γνωρίζεις ενδιαφέροντες ανθρώπους στις συναντήσεις, που κατά βάση έχουν κοινά στοιχεία με εσένα. Εγώ έκανα φιλίες με αξιόλογους ανθρώπους που θα συνοδεύουν σε όλη μου τη ζωή. Το σημαντικότερο κατά την άποψή μου.
Αν κάνεις μεταπτυχιακό ή σπουδές σχετικά με την εργασία σου, αισθάνεσαι αμέσως την διαφορά. Πατάς πιο γερά στα πόδια σου, και είσαι πιο αποτελεσματικός. Εκτός του ότι σου ανοίγονται περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Αισθάνεσαι πάλι φοιτητής, ένα αίσθημα πολύ όμορφο.
Έχεις όλα τα προνόμια του φοιτητή (μειωμένα εισιτήρια, φτηνότερο ίντερνετ όποτε ισχύσει κ.λ.π., αν και όχι πάντα. Π.χ. μερικά ΚΤΕΛ δεν αναγνωρίζουν το «πάσο» του ΕΑΠ.).Πληροφορίες τεχνικές δεν αναφέρω – αυτές τις βρίσκει κανείς στο site του ΕΑΠ, και ούτως ή άλλως αλλάζουν, οπότε μπορεί να πω λάθος.
Επίπεδο δυσκολίας στο δικό μου μεταπτυχιακό μέτριο. Αν έχεις οργάνωση, δεν είναι δύσκολο. Η δανειστική βιβλιοθήκη βοηθάει αρκετά. Το να αγοράσεις όποιο βιβλίο θέλεις είναι πλέον πανεύκολο, ενώ και στο ίντερνετ βρίσκεις πληροφορίες για papers κ.λ.π. Καθηγητές σωστοί, συγκαταβατικοί (δίνουν παράταση στις προθεσμίες) και κατά βάση δίκαιοι - αν διαβάζεις παίρνεις βαθμό, η έλλειψη διαβάσματος φαίνεται στις εργασίες σου και βαθμολογείσαι ανάλογα. Στο δικό μου μεταπτυχιακό μόνο εργασίες, κι όχι κλασικές εξετάσεις.
Αυτά ισχύουν με βάση τις δικές μου εμπειρίες με βάση τις δικές μου σπουδές και τα πρόσωπα και τις περιστάσεις που συνάντησα. Δεν γενικεύω.
Ρεζουμέ: Πολύ καλή φάσηJacob
-
Πως μπηκατε ολοι τοσο ευκολα ρε παιδια;
Εγω ξερω ατομα που προσπαθουν απο καταβολης και ακομα τιποτα... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πως μπηκατε ολοι τοσο ευκολα ρε παιδια;
Εγω ξερω ατομα που προσπαθουν απο καταβολης και ακομα τιποτα...Εγώ πχ...
-
[quote='dazed']
Αν ξέρετε πείτε μου σας παρακαλώ αν υπάρχει όριο στις θεματικές ενότητες που μπορείς να δηλώσεις κάθε φορά. Μπορώ να πάρω μόνο μία ή δύο ας πούμε? (Ξέρω ότι ανώτατο όριο είναι τρεις)Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να περάσεις την Θ.Ε. τι γίνεται? Ξαναπληρώνεις? 700
-
η αρραβωνιαστικιά μου βρίσκεται ήδη στο 4ο έτος
Δεν έχει όμως εμπειρία από άλλα ελληνικά πανεπιστήμια ώστε να μπορέσει να σε βοηθήσει στη συγκριση.
αν χρειαστεις πληροφορίες πάντως, φαντάζομαι ότι δε θα είχε αντίρρηση να βοηθήσει.
| | | \ / \/
TriumphPhone Hellas 1.20€ τα 60' συν ΦΠΑ
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
TriumphPhone Hellas 1.20? τα 60' συν ΦΠΑΣκέφτεστε να βγάλετε και τηλεφωνικό κατάλογο Ελλάδας 18888 ή 18880????
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Όριο στις θεματικές ενότητες δεν υπάρχει. Αν παίρνεις μια τη χρονιά , θα τελειώσεις σε 12 χρόνια το πιο λογικό είναι να πάρεις δύο, με τρεις θα ζοριστείς πάρα πολύ και το πιο πιθανό είναι να τα βροντήξεις.
Δηλαδή κάθε θεματική ενότητα είναι για ένα χρόνο και όχι για ένα εξάμηνο? Δύο πιστεύω ότι είναι ο σωστός αριθμός, εκτός και αν είσαι μόνο φοιτητής
Ερωτήσεων συνέχεια:
-
Πρακτικά οι εξετάσεις πως διεξάγονται?
-
Αν κοπείς σε ένα μάθημα, απλά πρέπει να το επιλέξεις ξανά την επόμενη φορά (+cash) ή μπορείς να το ξαναδώσεις?
-
Εσύ ας πούμε TRAVELLER μπορείς να συνεχίσεις τώρα ή έχεις χάσει την φοιτητική ιδιότητα?
Υ.Γ. SPITFIRE να υποθέσω ότι η αρραβωνιαστικιά σου σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων
-
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
TriumphPhone Hellas 1.20? τα 60' συν ΦΠΑ
Σκέφτεστε να βγάλετε και τηλεφωνικό κατάλογο Ελλάδας 18888 ή 18880????
εισαι και μαρτυριαρης
-
καλησπέρα,
Πρωτοετής φοιτητής Πληροφορικής. Κλειρώθηκα μετά από πολλές προσπάθειες.
Σαν πρώτη γευση: είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις το πρόγραμμα εφόσον είσαι εργαζόμενος.!!
- Θεματική ενότητα 700€
4 γραπτες εργασίες που πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά κάποιες , μετράνε στον τελικό βαθμό εφόσον περάσεις τις τελικές. Αν κοπείς ξαναπληρώνεις το 50% νομιζω και αν ξανακοπεις το 100%.
1 θεματική ενότητα περιλαμβάνει 4 βιβλία που πρέπει να τα διαβάσεις σύμφωνα με το προτείνομενο πρόγραμμα. Οι καθηγητές λένε πως είναι ίδιας δυσκολίας με ένα οποιοδήποτε ΑΕΙ.
Προσωπικές εντυπώσεις. Αν δεν έχεις 'φρέσκα' τα μαθηματα του σχολείου (3ης λυκειου) εχεις έξτρα δουλεια.
Αν δουλεύεις 10 ωρες και έχεις και οικογέννια μάλλον θα πρεπει να θυσιάσεις κάτι από τα 2.
Χρειάζεται διάβασμα 2 ωρες την ημέρα για κάθε θεματική ενότητα σίγουρα.
Τέλος από οσούς κληρώνονται στην πρώτη κλήρωση πάνε λιγότεροι από τους μισούς, άρα μπαίνουν και οι περισσότεροι επιλαχόντες.Αυτά.
Προσωπικά που η καθυμερινότητα μου περιλαμβάνει 9-10 ώρες δουλειά στον χώρο του ΙΤ και οικογέννια με ένα παιδί τα βρίσκω όχι απλά σκούρα αλλά σκούρα μπαστούνιακαλή τύχη σε όποιον ενδιαφέρεται.
- Θεματική ενότητα 700€
-
Τα απαιτούμενα μαθήματα της πληροφορικής (μάθημα=θεματική ενότητα?) από ότι βλέπω για να πάρεις πτυχίο είναι συνολικά 13. Σε ένα τμήμα πληροφορικής ΑΕΙ τα απαιτούμενα είναι περίπου 35-40. Πώς γίνεται τότε να είναι ισότιμα τα 2 πτυχία?
-
ειχα κληρωθεί κι εγώ στο φυσικό 2002 για το έτος 2003 με την πρώτη προσπάθεια.
δύσκολα μετά απο 10+ χρόνια να στρωθείς να διαβάσεις και να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου με μια δουλειά που απαιτεί υπερωρίες επι καθημερινής βάσης...
θυμάμαι οι καθηγητές έλεγαν οτι με 2 ώρες διάβασμα την ημέρα βγαίνει άνετα η κάθε θεματική ενότητα...
δυστυχώς καθυστέρησα να στείλω την πρώτη εργασία την δεύτερη ούτε κάν την ξεκίνησα και έτσι έχασα καθε δικαίωμα να συνεχίσω...
ξαναδήλωσα πέρσυ στο τμήμα ισπανικου πολιτισμού, αλλά δεν κληρώθηκα...
δύσκολα όμως θα τα κατάφερνα και να πέρναγα...
μια καδέρφη μου πέρασε ένα χρόνο μετά απο μένα στο τμήμα ελληνικού πολιτισμού, δεν εργάζετε και μετα βίας προλαβαίνει τις εργασίες και το διάβασμα...όταν τελειώσει με το καλό θα σας πώ τις απόψεις της, αν τελικά άξιζε τον κόπο ή όχι -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Τα απαιτούμενα μαθήματα της πληροφορικής **(μάθημα=θεματική ενότητα?) **από ότι βλέπω για να πάρεις πτυχίο είναι συνολικά 13. Σε ένα τμήμα πληροφορικής ΑΕΙ τα απαιτούμενα είναι περίπου 35-40. Πώς γίνεται τότε να είναι ισότιμα τα 2 πτυχία?κάθε θεματική ενότητα δεν αντιστοιχεί σε ένα μάθημα
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ