-
Τώρα τελευταία εκεί που δουλεύω με το laptop μoυ παγώνει και δεν κάνει τίποτα. Μόνο όταν το σβήσω ξανα-επανέρχεται...
τι μπορεί να συμβαίνει; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τώρα τελευταία εκεί που δουλεύω με το laptop μoυ παγώνει και δεν κάνει τίποτα. Μόνο όταν το σβήσω ξανα-επανέρχεται...
τι μπορεί να συμβαίνει;scandisk /F /R
κάτι μπορεί να γίνει -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
κάτι μπορεί να γίνειΜπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
Εγραψα σε dos prompt (στο windows dir) την εντολή σου αλλά τζίφος -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
@elteo:Όπως είπε και ο lkar, δεν αξίζει το mac mini... Αν ειναι να κάνεις το switch και να πάρεις Mac αξίζει να χτυπήσεις ενα G4.
Εξ' άλλου με τα λεφτά που κάνει το mini μπορείς να φτιάξεις ενα κατα πολύ ισχυρότερο x86 σύστημα και να του βάλεις OSX86 (Μιας και το ανέφερα: λέγανε και ξαναλέγανε οι εκπρόσωποι της Apple πως οι πιο καινούριες εκδόσεις του OSX86 θα ειναι κλειδωμένες, αλλα, να την και η τελευταία έκδοση σπασμένη στο BT network... )
G5 μήπως θες να πεις;
-
Εχει κανενα κολλημα το δικτυο της Θεσσαλονίκης;;;Γιατι μου καιγονται τα τροφοδοτικα το ενα μετα το αλλο...Για να δουμε ποσο θα αντεξει το καινουριο που εβαλα..
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Έχε υπόψιν σου οτι και ο σέρβερ μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός εργασίας.
...και αν σκάσει τίποτα και κολλήσει το μηχάνημα να ψάχνονται όλοι στο γραφείο ε;
ο server να είναι μόνο αυτό. server.-Αυτό, λοιπόν, που μου χαλάει την ηρεμία είναι ότι στα δίκτυα συνεχώς ακούω για κάτι που κόλλησε, που έσκασε, που χάλασε και δεν μπορεί κανένας να δουλέψει. Εδώ και περίπου 3 χρόνια που συνδέσαμε 3 πισι σε ένα υποτυπώδες δίκτυο, πάει δύο γέλιο μία δάκρυ...
Ο μόνος που δεν έχει ποτέ πρόβλημα είμαι εγώ, που είμαι εκτός 'δικτύου'. Πάντως, μέχρι σήμερα (και από το 1990 που μηχανοργανωθήκαμε) ποτέ δεν έσκασε μηχάνημα, δεν κόλλησε, δεν χάσαμε αρχεία. Λέτε να μας τη φυλάει για το (κανονικό) δίκτυο; -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
κάτι μπορεί να γίνειNoμίζω ότι βρήκα τον 'υπαίτιο' αλλά δεν ξέρω γιατί μου το κάνει. Είναι η μία usb θύρα που έχω από τις 3. Μόλις βάλω οποιαδήποτε συσκευή σε αυτήν κολλάει όλος ο Η/Υ.
Τι μπορεί να φταίει; -
Πολυ σοβαρο προβλημα! Παω να ανοιξω τον Η/Υ του ξαδερφου και μου βγαζει BIOS Checksum Error. Με το που βγαζει πανω αριστερα το λογοτυπο της καρτας γραφικων και εκει που περιμενεις να σου δειξει τον τυπο της μητρικης(GA-7VA) και του BIOS και την εκδοση του πριν απο ελεγχο ram, δισκους κτλ μου το βγαζει. Εκανα clear cmos, εβγαλα και την μπαταρια αλλα τιποτα! Το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω δισκετα(Insert System Disk snd Press enter). Κατεβασα update για το bios μπας και μπορεσω να το κανω flash αλλα τιποτα απλως ξεκινα οπως ξεκινησε με οποιαδηποτε boot δισκετα στο a: και τιποτα αλλο. Και εκει δεν μπορω να κανω και πολλα. Αποσυνδεω δισκους cd κτλ τιποτα. Αποσυνδεω floppy και σφυραγε. Τι να κανω;;;;;;;; Υποψιν εδω που ειμαι δεν υπαρχει κανα μαγαζι με eeprom programmer οποτε θεωρηστε το τελευταια λυση. Δεν μου περναει τιποτα απο το μυαλο. Ο ξαδερφος μου μου ειπε οτι του το ειχε ξανακανει πριν λιγες μερες αλλα μετα απο ωρα επανηλθε απο μονο του. Απαντηστε μου οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι αυριο δε θα ειμαι εδω...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κάτι μπορεί να γίνειNoμίζω ότι βρήκα τον 'υπαίτιο' αλλά δεν ξέρω γιατί μου το κάνει. Είναι η μία usb θύρα που έχω από τις 3. Μόλις βάλω οποιαδήποτε συσκευή σε αυτήν κολλάει όλος ο Η/Υ.
Τι μπορεί να φταίει;δοκίμασε να κάνεις uninstall όλα τα usb root hub και ό,τι έχει σχέση με usb απ'το device manager και μια επανεκκίνηση για reinstall, αν δε διορθωθεί τότε μάλλον είναι θέμα hardware ή μπορεί κάποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη usb για monitoring αν κ αυτό είναι σχεδόν απίθανο
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Πολυ σοβαρο προβλημα! Παω να ανοιξω τον Η/Υ του ξαδερφου και μου βγαζει BIOS Checksum Error. Με το που βγαζει πανω αριστερα το λογοτυπο της καρτας γραφικων και εκει που περιμενεις να σου δειξει τον τυπο της μητρικης(GA-7VA) και του BIOS και την εκδοση του πριν απο ελεγχο ram, δισκους κτλ μου το βγαζει. Εκανα clear cmos, εβγαλα και την μπαταρια αλλα τιποτα! Το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω δισκετα(Insert System Disk snd Press enter). Κατεβασα update για το bios μπας και μπορεσω να το κανω flash αλλα τιποτα απλως ξεκινα οπως ξεκινησε με οποιαδηποτε boot δισκετα στο a: και τιποτα αλλο. Και εκει δεν μπορω να κανω και πολλα. Αποσυνδεω δισκους cd κτλ τιποτα. Αποσυνδεω floppy και σφυραγε. Τι να κανω;;;;;;;; Υποψιν εδω που ειμαι δεν υπαρχει κανα μαγαζι με eeprom programmer οποτε θεωρηστε το τελευταια λυση. Δεν μου περναει τιποτα απο το μυαλο. Ο ξαδερφος μου μου ειπε οτι του το ειχε ξανακανει πριν λιγες μερες αλλα μετα απο ωρα επανηλθε απο μονο του. Απαντηστε μου οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι αυριο δε θα ειμαι εδω...Κάθε φορά που κάνεις επανεκκίνηση στο βγάζει ?? κανονικά έπρεπε μια φορά και να σου λέει ότι λόγω checksum error θα γυρίσουν οι ρυθμίσεις στο default. Τι είχε προηγηθεί αυτού? Καμιά εγκατάσταση, κανά χτύπημα, κανά 'παίξιμο' τάσης? Βγάλε το καλώδιο από πίσω για 10 λεπτά και ξαναδοκίμασε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πολυ σοβαρο προβλημα! Παω να ανοιξω τον Η/Υ του ξαδερφου και μου βγαζει BIOS Checksum Error. Με το που βγαζει πανω αριστερα το λογοτυπο της καρτας γραφικων και εκει που περιμενεις να σου δειξει τον τυπο της μητρικης(GA-7VA) και του BIOS και την εκδοση του πριν απο ελεγχο ram, δισκους κτλ μου το βγαζει. Εκανα clear cmos, εβγαλα και την μπαταρια αλλα τιποτα! Το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω δισκετα(Insert System Disk snd Press enter). Κατεβασα update για το bios μπας και μπορεσω να το κανω flash αλλα τιποτα απλως ξεκινα οπως ξεκινησε με οποιαδηποτε boot δισκετα στο a: και τιποτα αλλο. Και εκει δεν μπορω να κανω και πολλα. Αποσυνδεω δισκους cd κτλ τιποτα. Αποσυνδεω floppy και σφυραγε. Τι να κανω;;;;;;;; Υποψιν εδω που ειμαι δεν υπαρχει κανα μαγαζι με eeprom programmer οποτε θεωρηστε το τελευταια λυση. Δεν μου περναει τιποτα απο το μυαλο. Ο ξαδερφος μου μου ειπε οτι του το ειχε ξανακανει πριν λιγες μερες αλλα μετα απο ωρα επανηλθε απο μονο του. Απαντηστε μου οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι αυριο δε θα ειμαι εδω...
Κάθε φορά που κάνεις επανεκκίνηση στο βγάζει ?? κανονικά έπρεπε μια φορά και να σου λέει ότι λόγω checksum error θα γυρίσουν οι ρυθμίσεις στο default. Τι είχε προηγηθεί αυτού? Καμιά εγκατάσταση, κανά χτύπημα, κανά 'παίξιμο' τάσης? Βγάλε το καλώδιο από πίσω για 10 λεπτά και ξαναδοκίμασε
Δυστυχως το βγαζει συνεχεια σε καθε επανεκκινηση. Τον εβγαλα απο το ρευμα για λιγο και τον ξαναεβαλα 5 φορες αυτο. Αλλαξα και την μπαταρια με αλλη μηπως φταιει αυτο. Τιποτα!
-
κανεις linux user?
Ειχα προηγουμενη επαφη με το ανοιχτο λογισμικο αλλα δεν το ειχα παρει πολυ στα σοβαρα επειδη τοτε δεν δουλευε το μοντεμ λογω απουσιας drivers.
Εδω και καιρο τα παραθυρια αρχιζουν να μου κανουν πολλα κολπα. μπλε οθονες, ρεσταρτ κλπ. κατι ευθυνεται στο usb και στην μητρικη (δεν ξερω ακριβως)Εβαλα λοιπον το SUSE 10.0 και σωθηκα! ουτε ρεσταρτ ουτε κιχ ουτε μιχ! βρηκα ντραιβερς για τα παντα!
Γενικα νομιζω οτι αρχιζει και κερδιζει εδαφος μερα με τη μερα και δεν ειναι και χωρις λογο. Ειναι τερας σταθεροτητας, τζαμπα, virus-free και πλεον εχει τετοια υποστηριξη απο τις κοινοτητες και τις εταιριες που καθε μερα εχει διαφορετικα updates!
Χρησιμοποιει κανεις LINUX ? και αν ναι , τι εμπειρια εχετε? ειστε αρχαριοι η πιο εμπειροι? -
Το SUSE 10.0 αν θυμάμαι καλά πάντως δεν είναι free, ούτε καν open..
Και αυτό με ξενερώνει λιγάκι.
Κατα τ'αλλά, κορυφαία διανομή κατά την άποψή μου..
Kαι το yast είναι φοβερό.. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι μπορεί να συμβαίνει;Noμίζω ότι βρήκα τον 'υπαίτιο' αλλά δεν ξέρω γιατί μου το κάνει. Είναι η μία usb θύρα που έχω από τις 3. Μόλις βάλω οποιαδήποτε συσκευή σε αυτήν κολλάει όλος ο Η/Υ.
Τι μπορεί να φταίει;δοκίμασε να κάνεις uninstall όλα τα usb root hub και ό,τι έχει σχέση με usb απ'το device manager και μια επανεκκίνηση για reinstall, αν δε διορθωθεί τότε μάλλον είναι θέμα hardware ή μπορεί κάποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη usb για monitoring αν κ αυτό είναι σχεδόν απίθανο
Λειτουργούν και οι 3 άψογα. Σε ευχαριστώ πολύ!
-
το ανοιξει η νοβελ πριν λιγο καιρο νομιζω. το διαβαζα σημερα. 'Το επομενο βημα της παρουσιας τησ εταιριας στο χωρο ειναι να γινουμε ενα με την κοινοτητα' ειπαν
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
κανεις linux user?
Ειχα προηγουμενη επαφη με το ανοιχτο λογισμικο αλλα δεν το ειχα παρει πολυ στα σοβαρα επειδη τοτε δεν δουλευε το μοντεμ λογω απουσιας drivers.
Εδω και καιρο τα παραθυρια αρχιζουν να μου κανουν πολλα κολπα. μπλε οθονες, ρεσταρτ κλπ. κατι ευθυνεται στο usb και στην μητρικη (δεν ξερω ακριβως)Εβαλα λοιπον το SUSE 10.0 και σωθηκα! ουτε ρεσταρτ ουτε κιχ ουτε μιχ! βρηκα ντραιβερς για τα παντα!
Γενικα νομιζω οτι αρχιζει και κερδιζει εδαφος μερα με τη μερα και δεν ειναι και χωρις λογο. Ειναι τερας σταθεροτητας, τζαμπα, virus-free και πλεον εχει τετοια υποστηριξη απο τις κοινοτητες και τις εταιριες που καθε μερα εχει διαφορετικα updates!
Χρησιμοποιει κανεις LINUX ? και αν ναι , τι εμπειρια εχετε? ειστε αρχαριοι η πιο εμπειροι?χρησιμοποιω ubuntu hoary απο τον Ιουλιο (ακομη δεν αναβαθμησα σε Breezy:roll: ) ως το μονο λειτουργικο στον φορητο (ο οποιος ειναι και ο βασικος υπολογιστης)
απο εμπειρια αρχαριος (αλλα το παλευω)
στον παλιο υπολογιστη (ο οποιος δεν πολυχρησιμοποιειται) αφου τελειωσω με μια δουλεια θα βγαλω τα windows και θα περασω gentoo 2005.1(για δοκιμη και γιατι οχι μονιμα)
μετα απο τοσους μηνες με λινουξ δεν ειχα ποτε προβληματα (με λιγη προσπαθεια ολα δουλευουν) και η αλλαγη πραγματικα ΑΞΙΖΕ (με αλλα λογια δεν γυριζω πισω )
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Πολυ σοβαρο προβλημα! Παω να ανοιξω τον Η/Υ του ξαδερφου και μου βγαζει BIOS Checksum Error. Με το που βγαζει πανω αριστερα το λογοτυπο της καρτας γραφικων και εκει που περιμενεις να σου δειξει τον τυπο της μητρικης(GA-7VA) και του BIOS και την εκδοση του πριν απο ελεγχο ram, δισκους κτλ μου το βγαζει. Εκανα clear cmos, εβγαλα και την μπαταρια αλλα τιποτα! Το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω δισκετα(Insert System Disk snd Press enter). Κατεβασα update για το bios μπας και μπορεσω να το κανω flash αλλα τιποτα απλως ξεκινα οπως ξεκινησε με οποιαδηποτε boot δισκετα στο a: και τιποτα αλλο. Και εκει δεν μπορω να κανω και πολλα. Αποσυνδεω δισκους cd κτλ τιποτα. Αποσυνδεω floppy και σφυραγε. Τι να κανω;;;;;;;; Υποψιν εδω που ειμαι δεν υπαρχει κανα μαγαζι με eeprom programmer οποτε θεωρηστε το τελευταια λυση. Δεν μου περναει τιποτα απο το μυαλο. Ο ξαδερφος μου μου ειπε οτι του το ειχε ξανακανει πριν λιγες μερες αλλα μετα απο ωρα επανηλθε απο μονο του. Απαντηστε μου οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι αυριο δε θα ειμαι εδω...Η GA-7VA δεν έχει Dual Bios;
Αν ναι, τότε μπούταρε από το δεύτερο, η επιλογή θα σου δοθεί αν κατά τη διάρκεια της εκκίνησης πατήσεις κάποι f* (f8 ή f12)
-
Μιας και ο λόγος περί linux ας κάνω και κανα-δυο ερωτήσεις που με απασχολούν τελευταία. Έκανα πρόσφατα format και πέρασα απο win me σε win 2000 pro Αρνούμαι πεισματικά να ακολουθήσω τα λειτουργικά της micro$oft που είναι το δεξί χέρι του μεγάλου αδερφού και θεωρώ πως εφόσον δεν θα εγκαταστήσω ποτέ τα xp, τα 2000 που έχω είναι το τελευταίο βήμα στον παραθυρόκοσμο. Έχω κάνει ήδη κάποιες δοκιμές με linux (mandrake 9.2) στον παλιό υπολογιστή και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά θετικά.
Στο ψητό τώρα. Για παράλληλη χρήση windoze και linux χρειάζονται διαφορετικά partitions, σωστά? Υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός? Είναι δηλαδή εφικτό να εγκαταστήσω μιά έκδοση linux τώρα που έχω ήδη τα win2000 (σε άλλο partition φυσικά)? Κάποια πρόταση έκδοσης, κατά προτίμηση όχι τελευταίας γενιάς, μιας και παίζουμε με AMD 1600+ και 512 DDR και λογικά θα έχουμε (έστω μικρό) πρόβλημα με την ταχύτητα.
-
Τον spare 2,5' HDD που θα μου μείνει και θα τον χρησιμοποιώ ως δεύτερο (εξωτερικό) θα πρέπει να του έχω φορτωμένα τα XP. Right?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τον spare 2,5' HDD που θα μου μείνει και θα τον χρησιμοποιώ ως δεύτερο (εξωτερικό) θα πρέπει να του έχω φορτωμένα τα XP. Right?Όχι. Δεν χρειάζεται λειτουργικό για να αποθηκεύσεις δεδομένα. Φορμάρισέ τον ως NTFS και καθάρισες.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]