Σεναριο:
Εγω και ο πατερας μου εχουμε και οι δυο αδεια οπλοφοριας. Μου δανιζει το οπλο του που εχει αγορασει νομιμα, για να παω για σκοποβολη. Στον δρομο πλακωνομαι με καποιον, βγαζω το οπλο και του καρφωνω μια στο κεφαλι. Θα γυρισει καποιος δικαστης να πει στον πατερα μου 'περαστε απο την φυλακη μερικα χρονακια επειδη ειστε συνυπευθυνος για τον φονο γιατι επρεπε να ξερετε οτι ο γιος σας θα τρελλαθει και θα καθαριζει κοσμο στον δρομο'? Οχι, σε καμμια περιπτωση.
Πραγματικοτητα:
Εγω και ο πατερας μου εχουμε αδεια οδηγησης. Παιρνω το αυτοκινητο του και το παρκαρω πανω στην Βουλη για να 'πεταχτω για μια δουλιτσα'. Ο πατερας μου χανει τις πινακιδες του ενω εγω μπορω ανετοτατα να κυκλοφορω με το δικο μου αυτοκινητακι ανενοχλητος.
Οποιος ΑΚΟΜΑ επιμενει οτι αυτο ειναι λογικο, εχω και αλλα επιχειρηματα:
Ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι ο ιδιοκτητης ενος οχηματος ΔΕΝ ειναι συνυπευθυνος για τις πραξεις του οδηγου, εκτος αν ΓΝΩΡΙΖΕ οτι το οχημα θα χρησιμοποιηθει για παρανομες πραξεις (πχ ληστειες κλπ) η αν εν γνωσει του το εδωσε σε καποιον που δεν εχει διπλωμα η ειναι μεθυσμενος.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Εξηγηστε μου λοιπον με ποια λογικη καλως ταλαιπωρειται ο Χ για την παρανομια του Ψ μεσω της αφαιρεσης πινακιδων αφου ο ιδιος ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι δεν πρεπει να γινεται κατι τετοιο. Γιατι να τιμωρηθω εγω για το λαθος του πατερα μου?
Οποιος απο εσας λεει 'καλα να παθεις αφου το δινεις σε καποιον που θα παρανομησει' ειστε εκτος πραγματικοτητας. Πρωτον γιατι ειναι αδυνατον να γνωριζεις το αν θα παρανομησει ο αλλος (εκτος αν επικρατει Gestapo στο σπιτι σας...) και δευτερον επειδη επικροτειτε λογικες τυπου 'ενας κανει την μλκια, ολοι την πληρωνουν'. Λογικες που ευδοκιμουσαν στην χουντα, στα λιμανακια που οι μπατσοι κυνηγανε οσους καθονται σταματημενοι και οχι οσους κυνηγιουνται, και παει λεγοντας. Συγχαρητηρια...
ΥΓ Μονο και μονο το οτι η αφαιρεση πινακιδων ειναι ελληνικη πατεντα και δεν εφαρμοζεται σε ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ πολιτισμενη χωρα (αν πχ γινοταν κατι τετοιο στις ΗΠΑ και εμενε καποιος χωρις αυτοκινητο για την μλκια του αλλου, θα ειχαν πεσει τοσες μηνυσεις και τοσες προσφυγες σε ανωτατα δικαστηρια που θα του εδιναν τις πινακιδες πισω και δωρο μια blowjob...), καθως και το γεγονος οτι πληρωνοντας το τριπλασιο του προστιμου μπορεις να τις παρεις πισω την ιδια μερα, θα επρεπε να αρκουν για να σας πεισουν για το φοροεισπρακτικο χαρακτηρα του 'μετρου'.