-
Ερώτηση στους... ειδικούς. Φίλος μου που ψαχνει για μεταχειρισμένο, βρήκε Xsara 1.6 (110 PS) του 2001, 70.000 χλμ., σε καλή κατάσταση και με βιβλιαράκι service, σε τιμή 7200 euro.
Είναι καλή η τιμή; Τί να προσεξει προτου το αγοράσει; Ποια πιθανά προβλήματα έχει;
Ευχαριστώ! -
1)Πατησα να δω το status που λεει στο c4 και λεει καποιο auto screen wipe deactivated. Τι ειναι αυτο και πως θα το ενεργοποιησω αν θελω;
2)Το κουμπι που εχει στην ακρη στο χειριστηριο των φλας κανει σε εσας τιποτα; Εμενα οχι παντως. -
Asimov, είναι πολύ καλή η τιμή, έως και 'περίεργα' χαμηλή. Πρόσεξε μήπως είναι χτυπημένο το αυτοκίνητο.
Μηχανοσκοτώστρα, σημαίνει ότι δε λειτουργούν αυτόματα οι υαλοκαθαριστήρες. Αν δεν έχει αλλάξει το σύστημα, βάζεις το δεξί μοχλοδιακόπτη στην πρώτη σκάλα.
Το κουμπί στην άκρη του αριστερού μοχλοδιακόπτη ενεργοποιεί τους αυτόματους προβολείς, αλλά πρέπει να το κρατήσεις πατημένο.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Asimov, είναι πολύ καλή η τιμή, έως και 'περίεργα' χαμηλή. Πρόσεξε μήπως είναι χτυπημένο το αυτοκίνητο.Όταν με πήρε από τον εμπορο και μου την είπε κι εγώ τη θεώρησα πολύ χαμηλή... Τί να πω. Πάντως με τη σειρά μου του συνέστησα να δει φαναρτζή πριν τ' αποφασισει...
Για τυχον ηλεκτρικα-μηχανολογικά προβλήματα που πρεπει να προσεξει, ξέρεις; -
Α ναι για τους υαλοκαθαριστηρες δεν σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι... Νομιζα οτι θα καθαριζε καμια οθονη..... Ξερω πως δουλευουν. Για το αλλο τελικα δεν κανει τιποτα σε κανενα c4... Οι αυτοματοι προβολεις ενεργοποιουνται αλλιως.
-
Το κουμπί στην άκρη του αριστερού μοχλοδιακόπτη ενεργοποιεί τους αυτόματους προβολείς, αλλά πρέπει να το κρατήσεις πατημένο.
Το αριστερο κουμπι στα φλας δεν κανει κατι,στο δικο μου εννοω.Ισως σε αυτα με φωτα xenon κατι να κανει.Τα αυτοματα φωτα τα αναβω με το χειρηστηριο.ΕΡΩΤΗΣΗ
-
Δεν το ειχα δει! Θα το δοκιμασω!!!!
-
H Peugeot και η Citroen λένε συνθετική βαλβολίνη 75W80 της Total ή ισάξιά της.Η TRP είναι συνθετική και 75w80.Επιπλέον total fina elf είναι αδερφές εταιρίες.
Από προσωπική χρήση έχω δει ότι η TRP λιπαίνει πολύ καλύτερα το κιβώτιο!!Σαν βούτηρο ήταν πάνω σε όλα τα σωθικά του κιβωτίου.Κατά το άνοιγμά του επίσης διαπιστώσαμε πολύ λιγότερα γρέζα πάνω στις τάπες του σαζμαν. -
Asimov, είναι πολύ καλή η τιμή, έως και 'περίεργα' χαμηλή. Πρόσεξε μήπως είναι χτυπημένο το αυτοκίνητο.Μηχανοσκοτώστρα, σημαίνει ότι δε λειτουργούν αυτόματα οι υαλοκαθαριστήρες. Αν δεν έχει αλλάξει το σύστημα, βάζεις το δεξί μοχλοδιακόπτη στην πρώτη σκάλα.
Αυτά τα 2 ισχύουν στο xsara, όχι στο C4
-
Παιδια θέλω να βρώ μπροστά αριστερό φανάρι και φλας καθώς και προφυλακτήρα εμπρός μεταχειρισμένο (οχι ημιτασιον) για xantia '95. Ξερει κανεις που πρεπει να ψαξω;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Παιδια θέλω να βρώ μπροστά αριστερό φανάρι και φλας καθώς και προφυλακτήρα εμπρός μεταχειρισμένο (οχι ημιτασιον) για xantia '95. Ξερει κανεις που πρεπει να ψαξω;;....κοίτα στην Φραντζή...έχει πολλά ανταλ/κα για γαλλικά και ιδιαίτερα για PSA.
-
Λοιπον πηγα σημερα για τον ελεγχο των 1500 εχοντας 2485χλμ! Οι υπευθυνοι στα κεντρικα που πηγα ηταν εξυπηρετικοτατοι αλλα σαν πρωη φορα που πηγα σε συνεργειο στην πρωτευουσα σπαστικα που δεν σε αφηνουν να μπαινεις μεσα!!! Πρωτογνωρο και εκνευριστο για εμενα που δεν μπορεσα να κατσω μια ολκληρη ωρα στην καρεκλα και πηγαινοερχομουνα μεχρι την εισοδο του συνεργειου(ευτυχως ηταν εξω-εξω...) αλλα εβρεχε κιολας και δεν μπορουσα να κατσω εκει απεξω συνεχεια... Οταν πλησιασα μου ζητησαν ευγενικα να περιμενω εξω και απλως τους ειπα κατι που ηθελα και εφυγα. Εκτος απο τον ελεγχο, τους ειπα οτι ακουω τα αμορτισερ πισω και για το τριξιμο των φρενων μου! Επισης και για το φως της οπισθεν που καποιος μου εσπασε το ενα στηριγματακι προχτες. Ο ελεγχος δεν κρατησε πανω απο 25 λεπτα καθαρα. για τα αμορτισερ μου ειπαν οτι ναι το κανει σε ολα και η λυση ειναι να τα γρασαρουν λιγο. Ισως μου ειπε η citroen φερει βελτιωμενη παρτιδα αλλα ισως και να μην το κανει επειδη δεν χανουν σε αποδοση απλως ειναι ο μικρος αυτος ηχος. Δηλαδη μου τονισε οσες φορες και να τον ρωτησα οτι ΔΕΝ εχει ερθει νεα παρτιδα. Για το τριξιμο των φρενων μου γρασαραν τις ντιζες του χειροφρενου ενω επεμεινα οτι το ακουω και με το φρενο και τωρα τελευταια τα ακουω συχνα να σκουζουν σε δυνατα φρεναρισματα. Με εχει εκνευρισει απιστευτα και εννοειται οι οτι δεν λυθηκε το προβλημα. Μου ειπαν αν ειναι να παω καμια μερα να τα καθαρισουν αλλα δεν ξερω αν θα μπορεσω και ποσο θα μου παρουν(μηπως να ριξω το σπρευ μονος μου; ), Το φαναρι το παιδι καπως το εσφιξε(εμπαινε προς τα μεσα απο τη μια μερια και τιποτα αλλο) αλλα δεν μπορεσα να δω γιατι οπου και να παρκαρα ειχε παντου νερα απο τις βροχες και δεν μπορουσα να ξαπλωσω να δω . Αυριο θα δω αλλα οκ ο μηχανικος! Το αλλο ομως που με τρελανε ειναι αυτο: Δεν εχω ποδια κατω απο τον κινητηρα!!!!!!!!!! Αυτο που εβλεπα τοσο καιρο ηταν μεχρι τον αξονα και ο κινητηρας ειναι ακαλυπτος!!! Δηλαδη τι παιζει εδω περα;;; Αλλα εχουν και αλλα οχι; Τι παιζει εδω; Ειναι που ειχα ενα σωρο ερωτησεις για τον υπαλληλο και το ξεχασα γαμωτο! Επισης για τις ζαντες οι τιμες στα κεντρικα μου φαινονται οτι ειναι πιο κατω απο τα αλλα(οπως μου ειπε και υπαλληλος των αξεσουαρ για ολα) γυρω στα 120 πιο κατω απο αλλο εξουσιοδοτημενο που ειχα ρωτησει!!! Επισης για τους αισθητηρες παρακρισματος: υπαρχουν 3ων κωδικων που μπαινουν στο c4: τιμες τους ειναι 115, 130 και 150 περιπου το καθενα. Στα προσπεκτ ομως λενε μονο για τα δυο ακριβοτερα. Ο αλλος ειναι φαντασμα, δεν ξερουν αν τον βαζουν αλλα τον φερνουν και ειναι για το c4 ! τον εβαλα και ανοιξε ολα τα ανταλακτικα(αφου εκανε 10 ωρες να τα βρει στην τεραστια αποθηκη) και ειναι ολα με 2 αισθητηρες!!! Του λεω εργοστασιακα το 5πορτο τουλαχιστον ερχεται με 4 το ξερω απο αλλους και το εχω δει και στα προσπεκτ(νομιζω το 3 πορτο εχει 2 απο το εργοστασιο; ). Μου λεει δεν ξερω μα μου ... Παντως για εργοστασιακο ισως θα πρεπει να κανουμε ειδικη παραγγελια απο Γαλλια, 1500 ευρω, ολα εργοστασιακα ειναι κτλ...... Τωρα εμενα πως μου ελεγαν τελικα στην Πατρα(μολις του ειπα για Πατρα ειπε:α καλα!) θα μου φερουν με 4 μονο με +80 και πως ακουγα κατι τιμες για 300 ευρω και εδω λεμε ουτε τα μισα... Δεν ξερω τι σκατα παιζει! Εκανα δουλεια σημερα!!!
EDIT:Κατω απο τον αριθμο πλαισιου γραφει ενα Ι56Μ και στον κωδικο μοντελου γραφει ενα ΙCB5A.... αυτα τι ειναι; Ειναι μοναδικα (οπως το VIN) η αντιπροσωπευουν εκδοση κτλ;
-
Τώρα άμα σου πώ οτι έχω δεί τρίπορτο ,VTS όμως, με 4 αισθητήρες θα σου ανάψω μεγάλη φωτία?
Στην έκθεση αυτοκινήτου θα πάει κανείς σας? -
Εγώ εγώ!
-
Ωραία. Ρωτάω γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατέβω το επόμενο ΣΚ Αθήνα οπότε μπορώ να συνδυάσω έκθεση με Citroen forum συνάντηση. Θα ξέρω περισσότερα από βδομάδα και θα σας ενημερώσω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τώρα άμα σου πώ οτι έχω δεί τρίπορτο ,VTS όμως, με 4 αισθητήρες θα σου ανάψω μεγάλη φωτία?
Στην έκθεση αυτοκινήτου θα πάει κανείς σας?Απλως θα ενισχυσεις τη σωστη αποψη μου οτι τα εργοστασιακα ερχονται με 4. Οταν ειπα στον πωλητη οτι εχω δει μου λεει:'Τωρα το τι εχεις δει... μπορει να δεις και με 14!!!'
Σημερα που ειδα τις ζαντες εκει ζηλεψα και ισως επισπευσω την αγορα τους. Εκτος απο τις ωραιες Radicale ειδα και κατι αλλες οχι τοσο ωραιες αλλα φτηνοτερες. Ξερετε ποιες επιλογες εχει για 16αρες η Citroen και που μπορω να τις δω;
-
Οπως θα δειτε έβαλα στην υπογραφή μου τα link για τα πακετακια που ειχα φτιαξει. Εβαλα και ημερομηνια τελευταιας ενημερωσης εφοσον θα τα αλλαζω. Επισης προσθεσα ενα πακετο με ολες τις εκδοσεις εξοπλισμου που εισαγονται στην Ελλαδα και τα εξτρα που μπορεις να βαλεις απο το εργοστασιο. Το Τεχνικα που βλεπε ενημερωση απλως εχω βγαλει μερικα αρχεια που ελεγαν για εξοπλισμο. Επισης σε αυτο θα ενημερωσω συντομα το xls με στοιχεια απο το 1400 και το 2λιτρο. Το More info ενημερωθηκε με:
1)Οτι Links εχω απο site που μιλανε για το C4 η που εχουν φωτο,
2)Links των forums που μιλανε για το C4(υπαρχουν εκτος απο αυτο και το thread στο myphone ενα High Speed Team Citroen Club που καποτε δουλευε τωρα λεει coming soon και επισης και στο http://www.allforums.gr που ειμαι mod στην ενοτητα με τα αυτοκινητα μιλαμε λιγο). Παντως στο myphone ειμαστε ποιο πολλοι(25 C4αδες!) απο ολα και γραφουμε και συχνα.
3)Πωλησεις μεχρι και το Σεπτεμβριο τωρα, φτασαμε τα 3822 πριν ενα μηνα.
4)Λιστες μελων με c4 εδω και στο myphone
5)Bittorent για τη δοκιμη του 5th gear στο c4(ισως αργοτερα κοψω απο ολο το επεισοδιο μονο τη δοκιμη του c4 που ειναι 4 λεπτα αλλα δεν εχω χρονο τωρα
6)σκαναρισμενο το χαρτι απο το συνεργειο με τις επιλογες εργασιων που κανουν στα σερβιςΟτι αλλο εχετε οποιος μπορει ας μου το στειλει να το συμπεριλαβω κι αυτο. Αντε ξυπνηστε υπναραδες!
-
[quote='enginekiller'][quote='mirage']Τώρα άμα σου πώ οτι έχω δεί τρίπορτο ,VTS όμως, με 4 αισθητήρες θα σου ανάψω μεγάλη φωτία
Φιλε enginekiller εγω παντως που εχω το coupe vtr pack εχει μαμα 4 αισθητηρες.Αυτους που σου λενε αυτοι ειναι aftermarket γιαυτο και η χαμηλη τιμη!! Οσο για τα αμορτισερ,εγω απαιτησα αλλαγη και των 4 και εγινε.Τροπο θελει οχι κοπο!! Για την ποδια του κινητηρα,κανενα δεν εχει μεχρι τερμα.
-
Ο χρήστης panc4 έγραψε:
Τώρα άμα σου πώ οτι έχω δεί τρίπορτο ,VTS όμως, με 4 αισθητήρες θα σου ανάψω μεγάλη φωτία
Φιλε enginekiller εγω παντως που εχω το coupe vtr pack εχει μαμα 4 αισθητηρες.Αυτους που σου λενε αυτοι ειναι aftermarket γιαυτο και η χαμηλη τιμη!! Οσο για τα αμορτισερ,εγω απαιτησα αλλαγη και των 4 και εγινε.Τροπο θελει οχι κοπο!! Για την ποδια του κινητηρα,κανενα δεν εχει μεχρι τερμα.
Κοιτα εφοσον δεν εκαναν θορυβο και ειναι ενταξει πως να μου τα αλλαξουν; Εσενα νομιζω οτι εκαναν θορυβο και μαλιστα πολυ γιάυτο. Εγω βαζω το κεφαλι μου μεσα στο προτ-παγκαζ σταματημενος και ισα που το ακουω. Εξαλλου αυτος ελεγε οτι δεν εχει ερθει νεα παρτιδα με τι να τα αλλαξω μετα τα παλια;;; Για την ποδια συνφορουμιτης στο myphone λεει πως εχει ολο απο κατω ποδια!
-
engine κι εμένα 4 αισθητήρες έχει από το εργοστάσιο...
CITROËN FORUM