-
re pedia mia erwtisoula... estw oti den eixes parking kai twra apofasises na ftiakseis parking ena dwmatio tou isogeiou sto spiti sou... thelei kapia adeia gia na 'Desmeyseis' mia thesi mprosta wste na bgeneis + na mpeneis, h eise kalymenos etsi k alliws?
-
re pedia mia erwtisoula... estw oti den eixes parking kai twra apofasises na ftiakseis parking ena dwmatio tou isogeiou sto spiti sou... thelei kapia adeia gia na 'Desmeyseis' mia thesi mprosta wste na bgeneis + na mpeneis, h eise kalymenos etsi k alliws?
-
-
το αν πολεοδομικα μπορεις να κανεις κατι τετοιο δεν το γνωριζω και θα πρεπει να απευθηνθεις σε πολ.μηχανικο.
για το αν ομως μπορεις να ''δεσμευεις'' θεση στο οδοστρωμα για να μπορεις να χρησιμοποιεις καποιο ιδιωτικο παρκιν δεν χρειαζεται καμια απολυτως αδεια απλως βαζεις ενα σημα ''εισοδος παρκιν μην σταθμευετε''.
αυτο και συμφωνα με νεο νομο μονο σε πολυκατοικια μπορει να υπαρχει περιορισμος σε μια μονο εισοδο παρκιν εκτος αν ειναι γωνιακη οποτε μπορει να εχει μια εισοδο στον ενα δρομο και μια στον αλλο. -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
το αν πολεοδομικα μπορεις να κανεις κατι τετοιο δεν το γνωριζω και θα πρεπει να απευθηνθεις σε πολ.μηχανικο.
για το αν ομως μπορεις να ''δεσμευεις'' θεση στο οδοστρωμα για να μπορεις να χρησιμοποιεις καποιο ιδιωτικο παρκιν δεν χρειαζεται καμια απολυτως αδεια απλως βαζεις ενα σημα ''εισοδος παρκιν μην σταθμευετε''.Αυτό μου φαίνεται 'κάπως'. Υπάρχει κάποια δημόσια υπηρεσία που φροντίζει για τα σήματα, νομίζω είναι ο Δήμος. Αυτό που λες είναι ουσιαστικά πως όποιος θέλει πάει και βάζει ένα 'απαγορεύεται η στάθμευση', δηλαδή με ποιό δικαίωμα ένας ιδιώτης πολίτης μειώνει τα δικαιώματα των άλλων ιδιωτών πολιτών για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα ? (όχι πως δεν γίνεται κάθε μέρα αυτό, αλλά να είναι και θεσμοθετημένο παραπάει ). Θα περίμενα λοιπόν να χρειάζεται κάποια άδεια από κάπου.
Πάντως αυτή η τακτική είναι εκνευριστική και κοινωνικά 'δεν στέκει': εκεί που πριν ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ καταλάμβανε μία θέση στο οδόστρωμα για στάθμευση όταν στάθμευε μόνο, τώρα θα θα καταλαμβάνει μία θέση σταθμεύει-δεν σταθμεύει (και μη μου πείτε πως δεν συμβαίνει συχνά ο ιδιοκτήτης να βαριέται να το βάλει στο πάρκινγκ και να το αφήνει απ΄ έξω, έχοντας δηλ. ουσιαστικά 'καπαρώσει' μια θέση κάτω από το σπίτι του). Προσωπικά πιστεύω πως, πέρα από ειδικές περιπτώσεις (πχ. ανάπηροι, που βέβαια έτσι και αλλιώς έχουν τέτοιες πινακίδες έξω από την πόρτα τους, άσε που υπάρχουν κάποια 'ζώα' που τις παραβιάζουν ), αυτή η πρακτική θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο αν το πάρκινγκ χωρά περισσότερα από ένα αυτοκίνητα, έτσι ώστε η απαγόρευση της στάθμευσης στην είσοδο να έχει κάποιο όφελος για το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο για τον ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό μου φαίνεται 'κάπως'. Υπάρχει κάποια δημόσια υπηρεσία που φροντίζει για τα σήματα, νομίζω είναι ο Δήμος. Αυτό που λες είναι ουσιαστικά πως όποιος θέλει πάει και βάζει ένα 'απαγορεύεται η στάθμευση', δηλαδή με ποιό δικαίωμα ένας ιδιώτης πολίτης μειώνει τα δικαιώματα των άλλων ιδιωτών πολιτών για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα ? (όχι πως δεν γίνεται κάθε μέρα αυτό, αλλά να είναι και θεσμοθετημένο παραπάει ). Θα περίμενα λοιπόν να χρειάζεται κάποια άδεια από κάπου.
Πάντως αυτή η τακτική είναι εκνευριστική και κοινωνικά 'δεν στέκει': εκεί που πριν ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ καταλάμβανε μία θέση στο οδόστρωμα για στάθμευση όταν στάθμευε μόνο, τώρα θα θα καταλαμβάνει μία θέση σταθμεύει-δεν σταθμεύει (και μη μου πείτε πως δεν συμβαίνει συχνά ο ιδιοκτήτης να βαριέται να το βάλει στο πάρκινγκ και να το αφήνει απ΄ έξω, έχοντας δηλ. ουσιαστικά 'καπαρώσει' μια θέση κάτω από το σπίτι του). Προσωπικά πιστεύω πως, πέρα από ειδικές περιπτώσεις (πχ. ανάπηροι, που βέβαια έτσι και αλλιώς έχουν τέτοιες πινακίδες έξω από την πόρτα τους, άσε που υπάρχουν κάποια 'ζώα' που τις παραβιάζουν ), αυτή η πρακτική θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο αν το πάρκινγκ χωρά περισσότερα από ένα αυτοκίνητα, έτσι ώστε η απαγόρευση της στάθμευσης στην είσοδο να έχει κάποιο όφελος για το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο για τον ιδιοκτήτη.
μα φυσικα δεν εννοουσα να βαλεις ενα σημα επανω στο πεζοδρομιο ,αν και αυτο μπορει να γινει με ειδικη αδεια απο τον δημο, αλλα να βαλεις ενα σημα επανω στην πορτα εισοδου στο παρκιν.
τωρα οσο για τον αν πρεπει η δεν πρεπει αυτο ειναι ενα θεμα προς συζητηση.οσοι διαθετουν η θα ηθελαν να διαθετουν μαλλον θα διαφωνησουν μαζι σου ενω οσοι αντιμετωπιζουν το προβλημα οπως πολυ ωραια το εθεσες θα συμφωνησουν μαζι σου.
η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι τουλαχιστον οπως εχουν σημερα τα πραγματα οχι μονον απαγορευεται να κλεινεις παρκαροντας εισοδους παρκιν αλλα κινδυνευεις να σου παρει και το αυτοκινητο ο γερανος αν το πραξεις.
βεβαια για τους ελληναρες που ενω εχουν θεση το αφηνουν εξω τι να πει κανεις ;;;;;;;;;;;;; -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
μα φυσικα δεν εννοουσα να βαλεις ενα σημα επανω στο πεζοδρομιο ,αν και αυτο μπορει να γινει με ειδικη αδεια απο τον δημο, αλλα να βαλεις ενα σημα επανω στην πορτα εισοδου στο παρκιν.Το ίδιο είναι. Ας υποθέσουμε πως έχω ένα τέτοιο πάρκινγκ και βάζω ένα σήμα χωρίς να πάρω άδεια από κανέναν. Ερχεσαι εσύ και παρκάρεις μπροστά. Εχω δικαίωμα να φωνάξω το γερανό ? Λέω πως όχι, εφόσον το δικό σου σήμα είναι παράνομο.
Ουσιαστικά λέω πως αν δεν έχω πάρει άδεια είναι σαν να έχω βάλει ένα κουβά ή μια καρέκλα μπροστά (τα κλασσικά... ή τη γιαγιά που λέγαμε σε ένα άλλο topic ) και να έρθεις εσύ να τα βγάλεις και να παρκάρεις.
η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι τουλαχιστον οπως εχουν σημερα τα πραγματα οχι μονον απαγορευεται να κλεινεις παρκαροντας εισοδους παρκιν αλλα κινδυνευεις να σου παρει και το αυτοκινητο ο γερανος αν το πραξεις.
Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς έχουν πράγματι άδεια για κάτι τέτοιο και πόσοι δεν έχουν αλλά εμείς βέβαια δεν ζητάμε να δούμε την άδεια και άρα οι εν λόγω αναιδείς, χρησιμοποιώντας το φόβο του γερανού, επιβάλλουν το δικό τους 'νόμο του πεζοδρομίου'
Αν βέβαια έχουν άδεια από όποια υπηρεσία είναι αρμόδια, διαφωνώ-ξεδιαφωνώ με το αν έπρεπε να έχουν άδεια, θα είμαι φάουλ αν παρκάρω εκεί.
-
τα σηματα που τοποθετουνται οπως προηγουμενα ανεφερα δεν υποχρεωνουν κανεναν αλλα προειδοποιουν για την υπαρξη του ιδιωτικου παρκιν.
μονο τα σηματα που τοποθετει καποια οργανωμενη αρχη και εφ οσον υπαρχει η καταλληλη μελετη υποχρεωνουν.
η προσωπικη μου γνωμη παντως για το θεμα ειναι οτι εφ'οσον η λειτουργια ιδιωτικων παρκιν επιτρεπεται πρεπει η δυνατοτητα του χρηστη του παρκιν να εισερχεται σε αυτο να ειναι ανεμποδιστη και εγω δεν θα εκλεινα ποτε την δυνατοτητα προσβασης του σε αυτο ειτε εχει ειτε οχι σχετικη αδεια.
για την ιστορια κατοικω σε πολυκατοικια που διαθετει ιδιωτικο χωρο σταθμευσης 14 Ι.Χ σε περιοχη οχι ιδιαιτερα επιβαρυμενη απο την μερικες φορες απελπισμενη αναζητηση κενης θεσης σταθμευσης. -
Ο γείτονάς μου (στο ισόγειο αυτός και στον πρώτο όροφο εγώ σε διπλοκατοικία για να εξηγήσω ) πάντως έχει parking στην είσοδο και με αφήνει να παρκάρω μέσα αν λείπει και απ'έξω αν είναι παρών. Έχει σήμα και από ότι μου είπε έχει ειδική άδεια. Όταν λείπει εγώ δεν το βάζω μέσα σχεδόν ποτέ διότι σχεδόν πάντα κάποιος με κλείνει και δεν μπορώ να φύγω. Πριν λίγες μέρες έπρεπε να παραλάβω κάποιο συγγενή μου από το αεροδρόμιο και με είχε κλείσει κάποιος χωρίς να αφήσει και κάποιο σημείωμα με αρ. κινητού ή κάποιο τρόπο να τον ειδοποιήσω. Έκανε γύρω στις τρεις ώρες να έρθει και τελικά ειδοποίησα το συγγενή μου να έρθει με ταξί διότι δεν μπορούσα να πάω. Φταίω που του ξεφούσκωσα τα πισινά λάστιχα; Αυτό το πράγμα το θεωρώ αναισθησία. Ο τύπος περίμενε κανένα μισάωρο μέχρι να έρθει οδική βοήθεια να του τα φουσκώσει. Προτίμησα να κάνω αυτό παρά να καλέσω την αστυνομία. Σκέφτηκα ότι καλύτερα να ταλαιπωρηθεί λίγο παρά να πληρώσει πρόστιμο.
Υ.Γ. Εννοείται πως όταν ο άλλος αφήνει μήνυμα δεν υπάρχει πρόβλημα και θα τον καλέσω μόνο αν χρειαστεί αλλά το να το παρατάς και να φεύγεις το θεωρώ αναισθησία διότι εγκλωβίζεις τον άλλο που είναι μέσα και μπορεί να έχει επείγουσα ανάγκη.
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Ο γείτονάς μου (στο ισόγειο αυτός και στον πρώτο όροφο εγώ σε διπλοκατοικία για να εξηγήσω ) πάντως έχει parking στην είσοδο και με αφήνει να παρκάρω μέσα αν λείπει και απ'έξω αν είναι παρών. Έχει σήμα και από ότι μου είπε έχει ειδική άδεια. Όταν λείπει εγώ δεν το βάζω μέσα σχεδόν ποτέ διότι σχεδόν πάντα κάποιος με κλείνει και δεν μπορώ να φύγω. Πριν λίγες μέρες έπρεπε να παραλάβω κάποιο συγγενή μου από το αεροδρόμιο και με είχε κλείσει κάποιος χωρίς να αφήσει και κάποιο σημείωμα με αρ. κινητού ή κάποιο τρόπο να τον ειδοποιήσω. Έκανε γύρω στις τρεις ώρες να έρθει και τελικά ειδοποίησα το συγγενή μου να έρθει με ταξί διότι δεν μπορούσα να πάω. Φταίω που του ξεφούσκωσα τα πισινά λάστιχα; Αυτό το πράγμα το θεωρώ αναισθησία. Ο τύπος περίμενε κανένα μισάωρο μέχρι να έρθει οδική βοήθεια να του τα φουσκώσει. Προτίμησα να κάνω αυτό παρά να καλέσω την αστυνομία. Σκέφτηκα ότι καλύτερα να ταλαιπωρηθεί λίγο παρά να πληρώσει πρόστιμο.Υ.Γ. Εννοείται πως όταν ο άλλος αφήνει μήνυμα δεν υπάρχει πρόβλημα και θα τον καλέσω μόνο αν χρειαστεί αλλά το να το παρατάς και να φεύγεις το θεωρώ αναισθησία διότι εγκλωβίζεις τον άλλο που είναι μέσα και μπορεί να έχει επείγουσα ανάγκη.
παλι καλα που φανηκες ψυχραιμος και αντεδρασες ετσι γιατι αλλοι στην θεση σου δεν θα σταματαγαν εκει ...................
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Ο γείτονάς μου (στο ισόγειο αυτός και στον πρώτο όροφο εγώ σε διπλοκατοικία για να εξηγήσω ) πάντως έχει parking στην είσοδο και με αφήνει να παρκάρω μέσα αν λείπει και απ'έξω αν είναι παρών. Έχει σήμα και από ότι μου είπε έχει ειδική άδεια. Όταν λείπει εγώ δεν το βάζω μέσα σχεδόν ποτέ διότι σχεδόν πάντα κάποιος με κλείνει και δεν μπορώ να φύγω. Πριν λίγες μέρες έπρεπε να παραλάβω κάποιο συγγενή μου από το αεροδρόμιο και με είχε κλείσει κάποιος χωρίς να αφήσει και κάποιο σημείωμα με αρ. κινητού ή κάποιο τρόπο να τον ειδοποιήσω. Έκανε γύρω στις τρεις ώρες να έρθει και τελικά ειδοποίησα το συγγενή μου να έρθει με ταξί διότι δεν μπορούσα να πάω. Φταίω που του ξεφούσκωσα τα πισινά λάστιχα; Αυτό το πράγμα το θεωρώ αναισθησία. Ο τύπος περίμενε κανένα μισάωρο μέχρι να έρθει οδική βοήθεια να του τα φουσκώσει. Προτίμησα να κάνω αυτό παρά να καλέσω την αστυνομία. Σκέφτηκα ότι καλύτερα να ταλαιπωρηθεί λίγο παρά να πληρώσει πρόστιμο.Υ.Γ. Εννοείται πως όταν ο άλλος αφήνει μήνυμα δεν υπάρχει πρόβλημα και θα τον καλέσω μόνο αν χρειαστεί αλλά το να το παρατάς και να φεύγεις το θεωρώ αναισθησία διότι εγκλωβίζεις τον άλλο που είναι μέσα και μπορεί να έχει επείγουσα ανάγκη.
Αγαπημένο χόμπι των ελλήνων, το κλείσμο των πάρκινγκ.
Στη δουλειά μου που έχουμε εταιρικά πάρκινγκ, κάθε μέρα κάνουμε συλλογή αντικειμένων από τα αυτοκίνητα εκείνων που μας κλείνουν.
Έχουμε φτιάξει μία μικρή προθήκη με ό,τι μπορείς να φανταστείς: από γυαλοκαθαριστήρες και κεραίες, έως χερούλια, καθρέφτες και ολόκληρα φανάρια!
Μια φορά δέσαμε με αλυσίδα ένα Saab 9-3 στην κολώνα που γράφει 'απαγορεύεται η στάθμευση'. Αφού το έπιασε το υπονοούμενο... τον λύσαμε. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μια φορά δέσαμε με αλυσίδα ένα Saab 9-3 στην κολώνα που γράφει 'απαγορεύεται η στάθμευση'. Αφού το έπιασε το υπονοούμενο... τον λύσαμε.Πολύ καλό!!!
Σίγουρα το έπιασε το νόημα!!!
-
file nass akou na deis kati... to parking mias thesis me to opio desmeyeis mia thesi, bebews eine nomimo k praktiko, kai KALA KANEI OPIOS desmeyei mia thesi mprosta sto spiti tou... isws den skeftikes oti me ayton ton tropo mia thesi menei OPOSDIPOTE keni kai etsi o dromos eine pio 'anoixtos' gia fantasou na yphrxan padou parking... exete pareksigisei kati merikoi...(no offense etsi...) o dromos DEN EINE GIA NA PARKAROUME asxetws an epitrepete h oxi... k epeidi menw sto kedro to kserw kala ayto... (logw twn stenwn...)twra opios exei parking mias thesis den katalaba pio eine to problima na pianei kai thn 2h (ayth pou kleinei to parking tou) me to 2o tou amaksi... dld afou ton boleyei k boleyei k tous allous(glytwnei mia allh 8esi apo ton dromo pou 8a epiane)
oso gia aytous pou kleinoun ta parking eine h SUPER gyftia kai h SUPER anes8isia... asxetws an o allos exei adeia h oxi, 8eloun ena GERO xeri ksilo, k spasimo tou aytokinitou! distixws sthn ellada eimaste KARAGIFTARIO... thelei 30 xronia akoma gia namathei o elinas na odigei!(na stamata se diabaseis, na mhn kleini parking, na mhn stamata me alarm sthn khfisias, aleksandras, ktl ktl... na mh diploparkarei) -
Λοιπόν,
για να έχεις νόμιμο δικαίωμα εισόδου-εξόδου απο θέση στάθμευσης πρέπει η θέση να έχει νομομοποιηθεί με βάση το νόμο 960/1979 και 1221/1981 (ΦΕΚ 292/5-10-81), με συμβόλαιο, μεταγραφή στο υποθηκοφυλάκιο, κλπ. Τότε και μόνο δικαιούσαι να βάλεις σήμα, το οποίο αν παραβιαστεί και σε κλείσουν, σου δίνει δικαιώματα διώξεων κλπ. Πρέπει να πω, πως ακόμη και σε πιλοτές, πολλοί δεν ορίζουν και τυπικά τους χώρους στάθμευσης (χώρος στάθμευσης=χωριστή ιδιοκτησία).
Ανεξάρτητα απο αυτό, βέβαια, δεν σχολιάζω το κλείσιμο της εισόδου χώρου στάθμευσης, νόμιμης ή όχι. -
Τελικά είναι πιλοτή ή πυλωτή;
-
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
file nass akou na deis kati... to parking mias thesis me to opio desmeyeis mia thesi, bebews eine nomimo k praktiko, kai KALA KANEI OPIOS desmeyei mia thesi mprosta sto spiti tou... isws den skeftikes oti me ayton ton tropo mia thesi menei OPOSDIPOTE keni kai etsi o dromos eine pio 'anoixtos' gia fantasou na yphrxan padou parking... exete pareksigisei kati merikoi...(no offense etsi...) o dromos DEN EINE GIA NA PARKAROUME asxetws an epitrepete h oxi...Κάνεις λάθος αγαπητέ. Ο δρόμος είναι ΚΑΙ για να παρκάρουμε (πρόσεξε, το λέω εγώ που κυκλοφορώ με μηχανή και δεν έχω αυτοκίνητο!) Τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουμε περιλαμβάνουν και την κυκλοφορία και τη στάθμευση. Προφανώς όπου επιτρέπεται.
Δηλαδή σύμφωνα με τη δική σου λογική αυτοί που βάζουν ντενεκέδες και καταλαμβάνουν μια θέση είναι ΟΚ επειδή 'μένει μια θέση κενή και ο δρόμος είναι πιο ανοιχτός' ?
Αυτό που λέω είναι πως:
ο Αν δεν έχεις άδεια για parking (όπως εξηγεί ο Euripides) δεν έχεις δικαίωμα να μου στερήσεις τη θέση παρκαρίσματος την οποία μέσω των τελών κυκλοφορίας δικαιούμαι και ούτε έχεις δικαίωμα να καλέσεις την αστυνομία
ο Αν έχεις άδεια για parking τότε προφανώς είσαι νόμιμος και δεν τίθεται θέμα. Αυτό όμως που αμφισβητώ είναι η 'κοινωνική δικαιοσύνη' του γεγονότος διότι η θέση μπροστά στο πάρκινγκ σου είναι (ή πρέπει να είναι...) άδεια χρειάζεσαι-δεν χρειάζεσαι το πάρκινγκ (πχ. αν λείπεις ταξίδι 1 μήνα η θέση πρέπει να είναι κενή μήπως και επιστρέψεις). Πιο συγκεκριμένα, όταν έχεις το αυτοκίνητό σου στο πάρκινγκ δεν αλλάζεις το (τυχόν) πρόβλημα του πάρκινγκ στη γειτονιά σου (διότι είναι μείον ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο συν μια θέση κενή μπροστά στο πάρκινγκ = μηδέν διαφορά) αλλά όταν λείπεις τότε κάνεις κακό στους άλλους 'ταλαίπωρους' διότι είναι μείον μία θέση μπροστά στο πάρκινγκ. Αν βέβαια έχεις δεύτερο αυτοκίνητο και το βάζεις εκεί, κανένα πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ακριβώς λέω πως είναι 'κοινωνικά δίκαιο' να δίνονται τέτοιες άδειες μόνο όταν το πάρκινγκ (μαζί με τη θέση μπροστά του) χωράει περισσότερα από ένα αυτοκίνητα, έτσι ώστε να αξίζει η 'θυσία' της θέσης μπροστά στο πάρκινγκ.
ο Το να κλείνεις το πάρκινγκ είναι γαϊδουριά (διότι σίγουρα δεν ξέρεις αν έχει άδεια) αλλά και το να 'καπαρώνεις' μια θέση πάρκινγκ χωρίς τουλάχιστον να έχεις νόμιμη άδεια είναι επίσης γαϊδουριά. Επίσης το να έχεις θέση πάρκινγκ και να μένει άδεια και να το αφήνεις απέξω είναι επίσης γαϊδουριά γιατί δείχνει πως το μόνο που σε έννοιαζε (όχι εσένα προσωπικά, ε!) ήταν να 'καπαρώσεις' τη θέση κάτω από το σπίτι σου.
ο Το να κάνεις ζημιά στα αυτοκίνητα των γαϊδουριών είναι συνέχιση του νόμου της ζούγκλας που πάνε να επιβάλλουν. Δηλαδή αν για παράδειγμα το γαϊδούρι έρθει την άλλη μέρα με ένα Land Rover με εργάτη και πιάσει και σου ξηλώσει τη γκαραζόπορτα ? Από εκεί και πέρα το να ξεφουσκώσεις τα λάστιχα ή να του δέσεις το αυτοκίνητο με αλυσσίδα (δηλ. όχι 'καταστροφή' αλλά 'καθυστέρηση') τα θεωρώ 'δίκαιες' τιμωρίες για το συγκεκριμένο 'αμάρτημα'.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τελικά είναι πιλοτή ή πυλωτή;Πιλοτή, από το γαλλικό pilotis=κολώνα (λατινικά pila). Όχι πυλωτή από το πύλη.
-
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
re pedia mia erwtisoula... estw oti den eixes parking kai twra apofasises na ftiakseis parking ena dwmatio tou isogeiou sto spiti sou... thelei kapia adeia gia na 'Desmeyseis' mia thesi mprosta wste na bgeneis + na mpeneis, h eise kalymenos etsi k alliws?Για να επανέλθουμε στην αρχική ερώτηση:
Χρειάζεται άδεια για αλλαγή χρήσης ισογείου από κατοικία σε κλειστή θέση στάθμευσης. Αυτή χορηγείται (εφ'όσον πληρούνται διάφορες προυποθέσεις) από το οικείο Πολεοδομικό Γραφείο.
Αν δοκιμάσεις να το κάνεις χωρίς άδεια, κινδυνεύεις να σε σταματήσουν (μετά από καταγγελία από κάποιον καλό γείτονα) και αφ'ενός να πληρώσεις διάφορα πρόστιμα, και αφ'ετέρου να χάσεις τα χρήματα που θα έχεις δαπανήσει έως αυτήν την στιγμή.
-
Ο,τι ειπωθηκε παραπανω για αδεια ειναι σωστο, το ξερω απο πρωτο χερι απο αυθαιρετο παρκινγκ για μηχανη (που επιανε χωρο αυτοκινητου) που ειχε κανει γειτονας μπροστα στην εισοδο ισογειου βαζοντας το κλασικο no parking και τον κατηγγειλε ενας αλλος που του γρατζουνισε το αμαξι επειδη το ειχε βαλει εκει.
-
Παιδια δεν ξερω αν το parking ειναι νομιμο η θεμιτο η οχι αυτο που ξερω ειναι οτι δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να κλεινεις καποιον επειδη βαριεσαι να ψαξεις για parking.Τα γραφω αυτα γιατι τα εχω παρει λιγακι και θα σας πω γιατι.
Μενω σε πεζοδρομο και στην πολυκατοικια που μενω εχω θεση parking κλειστη,υπογεια.Ε,λοιπον σημερα το πρωι ενας απαραδεκτος τυπος για να μην πω χοντρομ.........ς ειχε αφησει το αυτοκινητο του μπροστα απο την πορτα μου.Το πηρε κατα τις 3 το μεσημερι και οταν του ειπα (πολυ ευγενικα,τοσο που απορησα με μενα) να μην το ξανααφησει εκει μου απαντησα με ενα βοιδισιο βλεμμα οτι 'ηταν βραδυ και δεν το καταλαβα,αλλωστε εγω δε μενω εδω αρα δε θα το ξαναβαλω'.
Ολα αυτα τα γραφω γιατι νευριαζω με τη γαιδουρια ορισμενων που δε φτανει το οτι παρκαρουν στον πεζοδρομο, τον εχουν καταντησει parking,κλεινουν και τα γκαραζ!Σημερα το πρωι ηθελα να φυγω αλλα λογω του βλακα δε μπορεσα.Αντιθετα εγω οσες δε μπορεσα να παρκαρω στο parking μου επειδη εκανε εργα η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ δεν το αφησα μεσα στον πεζοδρομο οπως αλλοι, αλλα γυρναγα γυρω γυρω απο το σπιτι μεχρι να βρω θεση και τελικα το αφησα σχετικα μακρια.
Επειδη αυτο μου εχει συμβει αρκετες φορες και επειδη δεν εχω καμια ορεξη να τσακωνομαι με τον καθε τραμπουκο αποφασισα οτι οταν με ξανακλεισουν θα καλω την αστυνομια και θα γραφει ολα τα αυτοκινητα που ειναι παρκαρισμενα στον πεζοδρομο.Πιστευω οτι ολοι αυτοι θα το ξανασκεφτουν να παρκαρουν παρανομα οταν θα πληρωσουν καμια 30αρια ευρω τη φορα.
Συγνωμη απο ολους για το μακροσκελες post αλλα......εχω τα νευρα μου!!!
PARKING IDIOTIKO