Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ζώα ζώα ζώα
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ζώα ζώα ζώα
    • 1
    • 2
    • 69
    • 70
    • 71
    • 72
    • 73
    • 259
    • 260
    • 71 / 260
    Περί αυτοκίνησης
    0
    5185
    57248
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      techadmin admin last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
      Κοιτα, ή ειμαι εντελως βλακας η ο LeonP και σε λιγοτερο βαθμο ο Pavleouras ειπαν ακριβως αυτο το πραγμα, 'δεν με νοιαζει αν ο αλλος ερχεται με +40, αφου εγω παω στο οριο θα βγω να προσπερασω και ας αναγκαστει ο αλλος να πεσει στα 120 (σσ: η πανω μου...)'. Δεν ειπα οτι το κανετε ολοι...

Για απομόνωσε τον παράγοντα keyboard bravery και ξαναδιάβασε:

Να σημειώσω πως δεν είμαι κανένας άσχετος που πηγαίνω αργά και αρισερά ούτε κανένας που βλέπει τον άλλο να έρχεται με τα χίλια και μπαίνει μπροστά του.

Σε τέτοιες συνθήκες εγώ δεν δίνω σημασία σ' αυτούς που τρέχουν και προσπερνώ κανονικά. Προσπαθώ να μην τους εμποδίζω αλλά αφού έχει κίνηση δεν μπορούν να κινούνται με 160 συνέχεια. Δεν πρόκειται να κόψω εγώ στα 80 για να μη κόψουν αυτοί στα 120.

Και αν ειμαστε και οι δυο λαθος (που με βαση τον νομο αυτο ισχυει, εγω επειδη τρεχω, ο αλλος επειδη βγηκε και με εκοψε), ποιος ειναι πιο λαθος απο τους δυο? Εγω που τρεχω χωρις/επειδη δεν εχω καποιον μπροστα μου ή ο αλλος που βγηκε ενω ειχε την επιλογη να μην βγει, αποφασισε να βγει εν γνωσει του οτι θα με αναγκασει να τεσταρω ABS η ακομα χειροτερα να πεσω πανω του?

Ειλικρινά δεν ξέρω. Όμως αν κάποιος το κάνει πώς ξέρεις ότι το έκανε επίτηδες και όχι επειδή δεν μπόρεσε να υπολογίσει την ταχύτητά σου;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kacey last edited by

Αν κανεις bold τα αλλα (αυτα που εκανα εγω στην αρχη), αλλαζει λιγο το νοημα ε? Και απ'οτι ειδες στον Pavleoura ρωταω στην αρχη αν εννοει αυτο που νομιζα οτι εννοει, και αν ναι τκαι καταλαβα σωστα, τοτε [τα υπολοιπα]. Οταν ο LeonP ομως λεει οτι 'Δεν πρόκειται να κόψω εγώ στα 80 για να μη κόψουν αυτοί στα 120', οσο και αν δεν θελει να εμποδισει οπως δηλωνει λιγο πριν, ουσιαστικα λεει οτι θα κανει ακριβως αυτο, θα βγει αριστερα για να μην κοψει στα 80 που παει ο μεσαιος κι ας ερχεται καποιος πιο γρηγορα.

Αν τελικα ειμαι βλακας και παρεξηγησα τοσο πολυ αυτα που εμενα τουλαχιστον μου φανηκαν ετσι οπως τα καταλαβα, τοτε διαγραφεις τις προσωπικες απευθυνσεις μου και βαζουμε στην αρχη του ποστ μου 'Ζωα αυτοι που βγαινουν στην αριστερη [υπολοιπα]...'. Να δουμε ποσοι θα τσιμπησουν

οσο για το τελευταιο, δεν το ξερω, και τα δυο ομως ιδιο μου κανουν εμενα. Βγηκε μπροστα μου και με εκλεισε ενω δεν θα επρεπε να το κανει (ειτε επειδη δεν ελεγξε ειτε επειδη το εκανε επιτηδες). Για αυτο αναβω φωτα.

Παρ'τε και ενα σεναριο τωρα γιατι ειχα μια διαφωνια:

Κηφισσος, 3 αριστερες λωριδες με αρκετη κινηση και ΟΛΟΙ να πηγαινουν με 80. Δεξια λωριδα σχεδον κανενας, και εγω κατεβαινω με 120 που ειναι και το οριο στο συγκεκριμενο κομματι του δρομου. Το σεναριο ειναι απολυτως πραγματικο και συνηθες τις βραδυνες (9μμ πχ) ωρες. Ειμαι παρανομος? Προσοχη, η ερωτηση ειναι αν ειμαι παρανομος (συμφωνα με ΚΟΚ), ουτε αν φαινεται σωστο, ουτε αν σας αρεσει, ουτε τιποτα. Αυτο που ειπε ο Bruce πιο πανω ('αμα ειμαι στην μεσαια με 120 ειμαι ηδη λαθος γιατι η μεσαια δεν ειναι για 120') ειναι λαθος, το οριο ταχυτητας ισχυει για ολες τις λωριδες. Εχω καθε δικαιωμα να πηγαινω με 120 τερμα δεξια, αρκει βεβαια να μην απαιτω απο τον αλλο που ειναι στην δεξια να παει και εκεινος με 120 καθως και αυτος εχει δικαιωμα να πηγαινει πιο αργα.

• T
          techadmin admin last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
          Βγηκε μπροστα μου και με εκλεισε ενω δεν θα επρεπε να το κανει (ειτε επειδη δεν ελεγξε ειτε επειδη το εκανε επιτηδες). Για αυτο αναβω φωτα.

Υπάρχει περίπτωση να έλεγξε και να μην μπόρεσε να υπολογίσει την πολύ μεγαλύτερη ταχύτητά σου.

Κηφισσος, 3 αριστερες λωριδες με αρκετη κινηση και ΟΛΟΙ να πηγαινουν με 80. Δεξια λωριδα σχεδον κανενας, και εγω κατεβαινω με 120 που ειναι και το οριο στο συγκεκριμενο κομματι του δρομου. Το σεναριο ειναι απολυτως πραγματικο και συνηθες τις βραδυνες (9μμ πχ) ωρες. Ειμαι παρανομος? Προσοχη, η ερωτηση ειναι αν ειμαι παρανομος (συμφωνα με ΚΟΚ), ουτε αν φαινεται σωστο, ουτε αν σας αρεσει, ουτε τιποτα. Αυτο που ειπε ο Bruce πιο πανω ('αμα ειμαι στην μεσαια με 120 ειμαι ηδη λαθος γιατι η μεσαια δεν ειναι για 120') ειναι λαθος, το οριο ταχυτητας ισχυει για ολες τις λωριδες. Εχω καθε δικαιωμα να πηγαινω με 120 τερμα δεξια, αρκει βεβαια να μην απαιτω απο τον αλλο που ειναι στην δεξια να παει και εκεινος με 120 καθως και αυτος εχει δικαιωμα να πηγαινει πιο αργα.

Θεωρώ πως η κίνηση στον Κηφισσό εμπίπτει στο άρθρο περί 'κυκλοφορίας σε στίχους' (λωρίδες) οπότε ήσουν απολύτως νόμιμος και δεν 'προσπερνούσες'. Και ναι, το όριο δεν διαφέρει ανά λωρίδα, χρειάζεται ειδική σήμανση για κάτι τέτοιο (δύο ή περισσότερες στρογγυλές πινακίδες σίπλα-δίπλα) και μονάχα στη Μαραθώνος έχω δει τέτοια σήμανση (70 και 50).

• M
            manosk last edited by

Εμένα με κάλυψε ο kyan παραπάνω. Εννοείται ότι δεν θα μπω στην άλλη λωρίδα όταν δω να έρχεται κάποιος με ταχύτητα, αλλά αν έχω μπει στη διαδικασία να περάσω πχ στον Κηφισσό κάποιον που πάει με 100 αναπτύσσοντας ταχύτητα στα 130, ελπίζω να μην αποφασίσει κάποιος ότι είναι καλό να χτυπήσει κόφτη στην πέμπτη πιάνοντας 200. Και σίγουρα δεν είμαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, πράγμα που εκείνος οφείλει να συνυπολογίσει. Αν λοιπόν μου την πει, επειδή δεν φαντάστηκα ότι αυτό που είδα στα 150 μ. από το καθρεπτάκι πήγαινε με 180, άρα είμαι λάθος που βγήκα στην αριστερή με 120, θα του πω (λογοκρισία).

• K
              kacey last edited by

Kyan

Στην περιπτωση αυτη (που ειναι αυτη που λεει ο Manosk) τοτε απλα εκανε ΛΑΘΟΣ ο τυπος, του παιζω φωτα για να το καταλαβει και τελικα κανει ακρη και περναω. Και ΣΥΝΗΘΕΣΤΑΤΑ οταν πεφτω σε τυπο που ελεγξε και δεν καταλαβε με ποσα ερχομουν, μου ζητανε με νοημα συγνωμη καθως ακριβως με αναγκασαν να φρεναρω εντονα. Οσοι δεν ζητανε συγνωμη ή ακομα μιλανε και απο πανω συνηθως εμπιπτουν στην κατηγορια 'σε ειδα αλλα βγηκα με το ετσι θελω γιατι εγω παω οσο γρηγορα επιτρεπεται και εσυ λοιπον δεν εχεις δικαιωμα να πας πιο γρηγορα'...

Ο Manosk ας πουμε, δεν θεωρει οτι κανει κατι μεμπτο και για αυτο θα γυρισει και θα βρισει τον αλλο (?). Ελα ομως που ΩΦΕΙΛΕΤΕ κυριοι οχι μονο να ελεγξετε αν ειναι κοντα η μακρυα, αλλα και με ποσα ερχεται ωστε να μην τον βαλετε σε κινδυνο βγαινωντας στην λωριδα του (και μαζι με αυτον και τον εαυτο σας). Για αυτο manosk εχεις αδικο και καλα θα κανεις οχι μονο να μην του την πεις αλλα και να ζητησεις συγνωμη αμα βγεις μπροστα στον αλλον που ηταν 200μ μακρυα αλλα μεχρι να βγεις εχει φτασει πισω σου.

KOK αρθρο 17 παραγραφος 6:

Ο οδηγος που προσπερναει σε δρομο με 2 η περισσοτερες λωριδες, αν προτιθεται να προσπερασει περισσοτερα του ενος οχηματα μπορει να παραμενει στην λωριδα που χρησιμοποιει για το προσπερασμα (Kyan: αυτο που λεγαμε περι συνεχομενης προσπερασης) ΑΝ η ενεργεια του αυτη δεν προκαλει δυσχερεια στους οδηγους ΤΑΧΥΤΕΡΩΝ οχηματων που πλησιαζουν απο πισω.

Οπως βλεπετε διαχωρισμος σχετικα με το οριο και ποσο γρηγορα ηδη παμε στο τρενακι, δεν παιζει...

Συνεπως εσυ που παραμενεις στην αριστερη προσπερνωντας με 120 αυτους της μεσαιας που πανε με 100, εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανεις ακρη για να περασω εγω που θελω να παω ακομα πιο γρηγορα. Αν χρειαστει να κοψεις επειδη η μεσαια παει χελωνοειδος, ειναι δικο σου προβλημα. Εγω βεβαια, αμα εχει κινηση στην μεσαια δεν θα σε αναγκασω να φρεναρεις για να μπεις στην μεσαια πχ πηγαινωντας στον προφυλακτηρα σου αλλα θα περιμενω να βρεις το κενο ωστε να αλλαξεις λωριδα ομαλα, αλλα δεν δεχομαι σε καμμια περιπτωση να μου πει καποιος οτι αμα πηγαινει με το οριο μπορει να κατσει μπροστα μου και να με πηγαινει τρενακι (οπως καποια ψυχη πιο πανω ειπε 'δεν θα παω εγω με 80 που παει ο μεσαιος γιατι θες εσυ να πας με 120'. Μπα? Τι μας λες?)...

KOK αρθρο 21 παραγραφος 1:

Ο οδηγος που ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ να εκτελεσει ελιγμο, ωφειλει προηγουμενως να βεβαιωθει οτι μπορει να το πραξει χωρις ΚΙΝΔΥΝΟ η ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ των λοιπων χρηστων της οδου, οι οποιοι κινουνται πισω, πλαι η μπροστα του η ετοιμαζονται να τον προσπερασουν, λαμβανοντας υπ'οψιν την θεση, την κατευθυνση ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Νομιζω οτι εδω τελειωνει καθε κουβεντα για το αν εισαι υποχρεωμενος να ελεγξεις ΚΑΙ το με ποσα σου ερχομαι και να ΜΗΝ βγεις μπροστα μου αν ερχομαι με τοσα ωστε να σε φτασω οταν βγεις. ουτε εδω βλεπω καμμια περιπτωση επιλεκτικης εφαρμογης των παραπανω αν εγω παραβιαζω τα ορια...

Αντε γεια...

• M
                manosk last edited by

Εντάξει, την άλλη φορά θα είμαι πιο υποψιασμένος για πράγματα που θεωρούσα ως τώρα αρκετά παράλογο να συναντήσω. Το να πηγαίνει δηλ. κάποιος με 200 σε δρόμο όπου κυκλοφορούν τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα στη διπλανή λωρίδα και όχι (πως είχε γραφεί στο παρόν θέμα;) 'σε τελείως άδειο δρόμο'. Τα όρια ταχύτητας λοιπόν είναι ενδεικτικά και πάντως ουδόλως δεσμευτικά, ακόμα και αν φτάνουν τα 100-120 χλμ, η δε παραβίασή τους ουδένα κίνδυνο δημιουργεί, εκτός αν κάποιος θεωρήσει ότι οι άλλοι τα τηρούν λιγότερο ή περισσότερο. Κάτι μάθαμε και σήμερα.

• E
                  epicouros last edited by

Λοιπόν εγώ κάνω πολλά ταξίδια Αθήνα-Πύργο και μέχρι την Κόρινθο κινούμαι με 140-160 χλμ αναγκαστικά χρησιμοποιώ την αριστερή λωρίδα σταθερά γιατί στην μεσαία κινούνται οχήματα με ταχύτητες γύρω στα 100 χλμ (μια φορά δοκίμασα να ταξιδεύσω στην μεσαία λωρίδα και να βγαίνω στην αριστερή μόνο για προσπέραση , τελικά μετά από λίγο ζαλίστηκα από το αριστερά-δεξιά!! ). Ας πούμε λοιπόν ότι εγώ είμαι στα αριστερά με 150 και στην μεσαία είναι αυτοκίνητα με μικρότερες ταχύτητες, πίσω μου έρχεται κάποιος μαλλιά κουβάρια και παίζει φώτα, εγώ τι πρέπει να κάνω να φρενάρω στα 100 και να μπω στην μεσαία η να φρενάρει αυτός που έρχεται από πίσω μου στην ίδια ταχύτητα με μένα; Για μένα η απάντηση είναι ότι θα μείνω στην αριστερή λωρίδα και δεν πάει να παίζει φώτα, κόρνες και ότι άλλο θέλει και όποια στιγμή βρω κενό στην μεσαία λωρίδα τότε θα μπω.

• K
                    kacey last edited by

Δεν πηγαινω με 200 μεσα στην κινηση, αλλα με 160 στην αριστερη της Εθνικης δεν ειναι κανα εγκλημα, ουτε επικινδυνο ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ τηρουν τα αυτονοητα (δεν κλεινω κανεναν, δεν βγαινω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα πεσει κανενας πανω μου κλπ κλπ). Τα νουμερα χαω ειναι ενδεικτικα για να τονισω καποια πραγματα.

Ουδεποτε ειπα οτι τα ορια ειναι ενδεικτικα και μη δεσμευτικα, αυτο που ειπα ειναι οτι αν εγω παραβιαζω το οριο δεν σου δινει δικαιωμα να μου το επιβαλεις, ποσο μαλλον κλεινωντας με επιτηδες (αν κανεις κατι τετοιο). Και η παραβιαση τους δημιουργει κινδυνο αλλα κανεις δεν τρακαρε μονος του σε ευθεια. Ακομα και στην κοντρα μεταξυ Porsche & Lotus, καποιος εκλεισε καποιον και εγινε ατυχημα.

Προς Epicouro

Οπως γραφω πιο πανω στον ΚΟΚ, ΤΥΠΙΚΑ ναι πρεπει να κοψεις και να κανεις ακρη να περασει. ΕΓΩ προσωπικα θα 'απαιτησω' να το κανεις αυτο ΜΟΝΟ οταν βρεις κενο, αλλιως θα περιμενω υπομονετικα πισω σου. Αυτο που λες εσυ δηλαδη.

• nasos
                      nasos last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                      Τα όρια ταχύτητας λοιπόν είναι ενδεικτικά και πάντως ουδόλως δεσμευτικά, ακόμα και αν φτάνουν τα 100-120 χλμ

Αν, κούφια η ώρα, γίνει κάποιο ατύχημα, τι θα πεις; 'Μα το όριο είναι δεσμευτικό! Πως έγινε αυτό; Αδιανόητο! Αδύνατον! Παράλογο!' ?

Μάνο, με κάνεις ώρες-ώρες και αναρωτιέμαι που ζεις και που οδηγείς. Σε λίγο θα μας πεις πως έπεσες από τα σύνεφα όταν άκουσες και για το παραδικαστικό κύκλωμα ή πως τα ζευγάρια διατηρούν προγαμιαίες σχέσεις, πως στο σπίτι σου αφήνεις την εξώπορτα πάντα ανοιχτή, ή πως αφήνεις το αυτοκίνητό σου πάντα ξεκλείδωτο! :razz:

Παράνομα ή νόμιμα, καλώς ή κακώς, πρέπει να έχουμε όλοι μια επαφή με τη σημερινή πραγματικότητα, να προσαρμοστούμε στην αυριανή πραγματικότητα αν και όταν αυτή αλλάξει, ώστε να έχουμε την υγεία μας, την κινητή και ακίνητη περιουσία μας άθικτη, και να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Πίστα; Ποιά πίστα; Παραλία! ™

• P
                        pavleouras last edited by

Πω πω, μισή μέρα έκανα να μπω και έγιναν 20 Posts πανω σε αυτό που είπα. Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι ή να στεναχωριέμαι. Σε όσα διάβασα παραπάνω έχω να πω τα εξής :

1.Πίστεψτε με μπορώ άνετα να βγω και έγω αριστερά και να κάνω αυτόν που μου άναψε φώτα να κάνει αυτός δεξιά. Δεν γουστάρω όμως να τρέχω υπερβολικά σε ένα δρόμο που κάθε 200 μέτρα έχει εισόδους-εξόδους και μπαινοβγαίνουν αμάξια τα μισά από τα οποία οδηγούν οδηγοί κάτω από το μέτριο.

2.ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι κανένας άπειρος ή ανόητος για να βγαίνω να προσπεράσω βλέποντας ότι θα κόψω κάποιον που έρχεται πιο γρήγορα.Προφανώς όταν σε μία καμπή έχεις πίσω σου 200 μέτρα ορατότητα και είναι ελεύθερο δεν υπολογίζεις ότι 201 μέτρα πίσω σου βρίσκεται ο σουμάχερ και δοκιμάζει τα νέα λάστιχα της bridgestone. Επομένως φίλε kacey δεν έκανα καμία πατάτα όπως λες να κόψω κανέναν. Το κακό όμως με εσένα είναι ότι με έκρινες και με κατηγόρησες ότι έκανα βλακεία χωρίς να με ρωτήσεις να το διευκρινήσω

1. Ομολογώ ότι τα λόγια του kacey με άφησαν άφωνο για τις αντιλήψεις που έχει. Πραγματικά πιστεύεις ότι αν ο άλλος κινείται με 160 σε ένα δρόμο με όριο 80 δεν πρέπει να με απασχολεί και πρέπει να κόψω το λαιμό μου να προσέχω? Και καλά εγώ προσέχω. Η γιαγιά σου? Ο πατέρας σου? Η αδεφή σου? Θα προσέξει το ίδιο? Και αν τη σκοτώσει τι θα κάνεις? Θα του πεις σόρρυ φίλε αν σε τάραξε η οικογένειά μου?

2. Έχεις πλάκα όταν επικαλείσαι τον ΚΟΚ ότι αν ο άλλος κινείται με 160 δεν έχεις δικαίωμα να προσπεράσεις αν δεν έχεις ελέγξει ότι 1 χιλιόμετρο πίσω ο δρόμος είναι ελέυθερος. Για το ότι κινείται με 160 σε όριο 80 τον ΚΟΚ δεν το επικαλείσαι. Αλλα έχεις δίκαιο, αυτό δεν υπάγεται στον ΚΟΚ πια αλλά στο κοινό ποινικό έγκλημα. Αλήθεια έχεις σκεφτεί ποτέ για ποιο λόγο υπάρχουν τα όρια ταχύτητας? Μόνο για να μη φεύγουμε στις στροφές? Υπάρχουν και άλλα θέματα φίλε μου, παιδάκια που παίζουν, διαβάσεις πεζών, σχολεία, και άπειροι οδηγοί σαν και εμένα που δεν έχουν την δικιά σου ματιά αστραπή για να υπολογίζουν ότι τους έρχεται ένας με 200.

3. Απάντησέ μου ειλικρινά στο εξής: είσαι στο κηφισό με ελαφριά κίνηση και πηγαίνεις με 160 στην αριστερή ενώ στην μεσαία οι περισσότεροι πιγαίνουν με 100-120. Ξαφνικά σου σκάω απο πίσω με 210 (έχω το δικαίωμα, δεν το έχω?) και σου ανάβω φώτα. Τί κάνεις?

• nasos
                          nasos last edited by

Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
                          1.Πίστεψτε με μπορώ άνετα να βγω και έγω αριστερά και να κάνω αυτόν που μου άναψε φώτα να κάνει αυτός δεξιά.

Α, οκ... Ολα αυτά γράφτηκαν επειδή νομίζαμε πως δεν μπορούσες! :razz:

1. Απάντησέ μου ειλικρινά στο εξής: είσαι στο κηφισό με ελαφριά κίνηση και πηγαίνεις με 160 στην αριστερή ενώ στην μεσαία οι περισσότεροι πιγαίνουν με 100-120. Ξαφνικά σου σκάω απο πίσω με 210 (έχω το δικαίωμα, δεν το έχω?) και σου ανάβω φώτα. Τί κάνεις?

Δεν ξέρω για τον Kacey, αλλά εγώ θα έκανα δεξιά με την πρώτη ευκαιρία και χωρίς άλλες σκέψεις.

(Εκανα edit, κατάλαβα λάθος την ερώτηση )

• K
                            kacey last edited by

Για τα πρωτα δυο δεν θα κανω καν τον κοπο να απαντησω, αφου ειπα εξ'αρχης οτι ΑΝ εννοεις οτι κανεις το ταδε, τοτε [μπουρου μπουρου μπουρου κλπ κλπ κλπ]

για το 3 κ 4, το θεμα ειναι απλο. Παρανομος εγω (ο πρωτος που το παραδεχτηκα), παρανομος και αυτος που θα βγει χωρις να δει οτι ερχομαι με οσα ερχομαι η ακομα χειροτερα θα το καταλαβει και παρ'ολα αυτα θα βγει γιατι 'δεν μπορει να περιμενει στην μεσαια με 100', η γιατι 'τωρα θα μαθεις για να πηγαινεις με τοσα, κατσε να σε κλεισω'. Το οτι εγω παω με +χιλια απο το οριο δεν σου δινει το δικαιωμα να κανεις οτι γουσταρεις η να εφαρμοζεις επιλεκτικα τον ΚΟΚ μονο εναντι οσον τον τηρουν. τελεια και παυλα. Τωρα ποιος ειναι πιο επικινδυνος και πιο λαθος απο τους δυο, εγω εχω την αποψη μου.

Α και που'σαι, αυτα για τα παιδακια, σχολεια, εισοδους εξοδους κλπ κλπ δεν κολλανε πουθενα και δημιουργεις λαθος εντυπωσεις. Εγω μιλαγα για εθνικες, Κηφισσο και ΑΟ.

Για το 5 εχω απαντησει πολλακις πιο πανω οτι θα κανω δεξια αμεσως μολις μπορεσω (= αμεσως μολις βρω ενα ικανου μεγεθους κενο στην ροη των διπλα) και μαλιστα συμπληρωνω οτι μεχρι να γινει αυτο, θα επιταχυνω το δυνατον περισσοτερο για να μην τον κοβω πολυ. Οπως επισης πολλακις εγραψα οτι δεν εχω απαιτηση απο κανεναν να κανει το ιδιο (αν και ΤΥΠΙΚΑ συμφωνα με ΚΟΚ θα επρεπε), αντιθετως θα τον αφησω να κανει ακρη με την ησυχια του οταν υπαρχει καποιο κενο και οχι θα του κολλησω απο πισω για να κανει ακρη ΤΩΡΑ. Τι δεν καταλαβες?

• P

Και κάτι τελευταίο. Όλα καλά και ωραία αυτά που λέμε περί ΚΟΚ και εθιμικού δικαίου. Και ναι δεν πρέπει να προσπερνάς όταν ο άλλος έρχεται πιο γρήγορα και ναι δεν κολάμε προφυλακτήρα και όλα καλά και άγια. Την περίσταση την κατάλαβαμε? Μιλάμε για έναν οδηγό που κινείται με 160+ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΑ ΩΡΑ. Σε έναν δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινοί οδήγοι. Και αν κάποιοι πουν, έλα μωρέ και τι είναι 160 χαω, να τους διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν πλησιάσει ποτέ αυτή την ταχύτητα. Τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι κοντράκιδες. Οπότε τι ΚΟΚ και κουραφέξαλα μου λέτε?

Και επειδή ακούστηκε ότι και τι σε νοιάζει έσενα πόσο πάει ο άλλος? Αν του χερά του φύγει και είμαι μπροστά του θα σκοτωθεί μόνο αυτός? Λίγες φορές έχεις περάσει πάνω απο το διαχωριστικό και έχει σκοτώσει τον απέναντι? Και ένα τελευταίο. Στη φορμουλα 1 μέσα στα pits έχει όριο 100 (80 στο μονακο). Φαίνεται η ομοσπονδία φοβάται ότι ο αλόνσο αν πάει παραπάνω θα του φύγει και θα το σκάσει στις μπαριέρες. Ο κάθε μπαραμπάκος όμως που με περνάει απο δίπλα με +40 και +60 είναι χεράς και δεν πρέπει να με απασχολεί. Θα τρελαθώ με αυτά που ακούω

• K
                                kacey last edited by

Στην F1 μεσα στα pits κινουνται 100αδες ΠΕΖΟΙ που ανα πασα στιγμη μπορουν να βρεθουν μπροστα σου. Συνεχιζεις να εισαι ακυρος, μιλαμε για εθνικες κλπ κλπ, οπου κινουνται οχηματα και μαλιστα προς την ιδια κατευθυνση με εσενα, απλα εσυ πιο γρηγορα απο τους αλλους. Αν συνεχιζεις να νομιζεις οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα...

• nasos
                                  nasos last edited by

Σε έναν δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινοί οδήγοι.

Υπάρχουν δρόμοι που δεν χρησιμοποιούν καθημερινοί οδηγοί; Δεν μπορούνε όλοι να συνυπάρχουν δηλαδή;

Τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι κοντράκιδες.

Οποιος πάει με 160+ είναι κοντράκιας; Καλό κι αυτό! Να δούμε τι άλλο θ'ακούσουμε! Μήπως και πως όποιος φοράει σκουλαρίκι είναι gay;

• P

nasos χαίρομαι που σε επεισα. Κατάφερα το σκοπό μου. Ο μόνος λόγος που το έγραψα είναι γιατί ο Kacey νόμιζε ότι ήμουν βλάκας και έκοβα τους άλλους

kacey αυτά για τα παιδάκια ή για τα σχολεία είναι γενικά αλλά σου είπα και κάτι άλλο. Είναι υποχρεωμένος ο κάθε οδηγός να μπορεί να υπολογίσει ότι εσύ πάς με 200?

Όσο για αυτό που σε ρώτησα δεν κατάλαβες καλά. Πας με 160 και σου έρχομαι με 200. Στη μεσαία ανά 50 μέτρα έχει αμάξια που πηγαίνουν με 100. Θα μπείς ανάμεσά τους και θα πλακωθείς στα φρένα? Η θα κάνεις δεξιά μόλις βρεις μεγαλύτερο κενό? Αν εννοείς ότι θα κάνεις το 2ο τότε πες μου, δεν θα τρομάξεις που ο άλλος θα πλακωθεί στα φρένα για να πέσει στην ταχύτητά σου? Αν ισχύει αυτό τότε το μόνο λάθος που έκανα ήταν που δεν ολοκλήρωσα την προσπέραση και μετά να κάνω δεξιά αλλά τον άφησα να περάσει. Και δεν κατάλαβες κάτι φίλε μου. Εγώ δεν έκοψα κανέναν. Τραβιώμουν πριν με φτάσουν και προσπέρναγα μετά. Το ποστ το έκανα για να πω πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που οδηγούν έτσι.

Δεν μου απάντησες όμως. Αν ένας τέτοιος τύπος στείλει στο νοσοκομείο συγγενικό σου πρόσωπο επειδή το τελευταίο δεν πρόλαβε να τραβηχτεί και το καρφώθηκε από πίσω θα ζητήσεις συγνώμη από τον τύπο?

• N
                                      nicknt last edited by

είσαι στο κηφισό με ελαφριά κίνηση και πηγαίνεις με 160 στην αριστερή ενώ στην μεσαία οι περισσότεροι πιγαίνουν με 100-120. Ξαφνικά σου σκάω απο πίσω με 210 (έχω το δικαίωμα, δεν το έχω?) και σου ανάβω φώτα.

Χαίρομαι που έθιξες αυτό το θέμα, όπως και αρκετοί φίλοι πιο πάνω. Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, μεγαλύτερη αγένεια και απόδειξη του πόσο άσχετος επί της ουσίας με την έννοια της οδήγησης, της ασφάλειας και του σεβασμού είναι κανείς, από το να κάνει αυτό το πράγμα. Το να κινείται δηλαδή με εξωφρενική ταχύτητα και να κολλάει σε όποιον **νομίμως ** βρίσκεται στην αριστερή και προσπερνά. Προσέξτε, δε λέω να πεταχτεί κανείς από τη μεσαία, αλλά να βρίσκεται ήδη στην αριστερή και να προσπερνά πιο αργούς οδηγούς.

Πολλές φορές, παλιότερα, επεδίωκα να δω στο κοντέρ ταχύτητες που αρχίζουν από 2, αλλά ΠΟΤΕ δεν απαίτησα να μου ανοίξουν το δρόμο όσοι κινούνταν εντός όχι απλά νομίμων αλλά πρωτίστως **λογικών **ορίων. Φυσικά και όταν έβλεπα οχήματα στην αριστερή έκοβα- το θεωρώ ανόητο να παίζω σαν κάφρος τα φώτα, τρομοκρατώντας ενδεχομένως τους υπόλοιπους χρήστες τους δρόμου επειδή ήθελα να κάνω το κομμάτι μου.

Αλίμονο εάν απαιτούμε το δικαίωμα στην εξωφρενική ταχύτητα και αναγκάζουμε τους υπόλοιπους να χωθούνε πίσω από 2-3 νταλίκες που πηγαίνουν με 80, μήπως τυχόν και χάσουμε τη φόρα μας...

Δυστυχώς, λόγω συνεχών ταξιδιών, είμαι υποχρεωμένος να μοιράζομαι το δρόμο με αγενείς οδηγούς και, ακόμη χειρότερα, ενίοτε παρασύρομαι και τους ανταποδίδω την αγένεια... πάντως χωρίς παίξιμο φώτων, το θεωρώ πολύ... (ας το αφήσω χωρίς χαρακτηρισμό).
                                      Αφού μπορώ να κόψω από τα 210 στα 140 χωρίς πρόβλημα, μπορούν και αυτοί να κάνουν το ίδιο- δε θα πάθουν τίποτε. Βέβαια, στην πρώτη καμπή μου δίνουν την εντύπωση πως θα καπνίσουν τους δίσκους- αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...

Και να πεις πως δεν έχω τρέξει... αλλά έλεος, σεβασμός σε όσους θέλουν να φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς να κάνουν σλάλομ.

Το παίξιμο των φώτων είναι για τους απέναντι, πριν το μπλόκο.

• M
                                        manosk last edited by

Ο χρήστης nasos έγραψε:

Τα όρια ταχύτητας λοιπόν είναι ενδεικτικά και πάντως ουδόλως δεσμευτικά, ακόμα και αν φτάνουν τα 100-120 χλμ

Αν, κούφια η ώρα, γίνει κάποιο ατύχημα, τι θα πεις; 'Μα το όριο είναι δεσμευτικό! Πως έγινε αυτό; Αδιανόητο! Αδύνατον! Παράλογο!' ?

Μάνο, με κάνεις ώρες-ώρες και αναρωτιέμαι που ζεις και που οδηγείς. Σε λίγο θα μας πεις πως έπεσες από τα σύνεφα όταν άκουσες και για το παραδικαστικό κύκλωμα ή πως τα ζευγάρια διατηρούν προγαμιαίες σχέσεις, πως στο σπίτι σου αφήνεις την εξώπορτα πάντα ανοιχτή, ή πως αφήνεις το αυτοκίνητό σου πάντα ξεκλείδωτο! :razz:

Παράνομα ή νόμιμα, καλώς ή κακώς, πρέπει να έχουμε όλοι μια επαφή με τη σημερινή πραγματικότητα, να προσαρμοστούμε στην αυριανή πραγματικότητα αν και όταν αυτή αλλάξει, ώστε να έχουμε την υγεία μας, την κινητή και ακίνητη περιουσία μας άθικτη, και να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Δεν είναι αυτό το νόημα όσων είπα και απορώ πως έφτασες σ'αυτο το συμπέρασμα. Θίγω όχι το 'απίστευτο' φαινόμενο της υπερβολικά γρήγορης οδήγησης, ειδικά στην πόλη, αλλά το ότι υπάρχει η απαίτηση για προσαρμογή των άλλων που πάνε λιγότερο γρήγορα στην οδήγηση όσων πάνε γρηγορότερα, παρά το ότι έχουν οι πρώτοι νομικά το δίκαιο με το μέρος τους.
                                        Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις λές με τον τρόπο σου 'συγνώμη, αλλά αφού οδηγώ γρηγορότερα, κάνε λίγο αριστερά για να πάρω δρόμο' και όχι 'πάρ'τα φώτα στη μάπα ρε χελώνα, τι δουλειά έχεις να εμφανίζεσαι μπροστά μου με 120 όταν εγώ χτυπάω 180;;;'.

• P

Kacey μέσα στα Pits κινούνται εκατοντάδες πεζοί που ΞΕΡΟΥΝ ότι δίπλα τους περνάνε αυτοκίνητα f1. Δηλαδή έχουν βάλει όριο μπας και πεταχτεί κάποιος να πάρει τσιγάρα από το περίπτερο? Στον κηφισό υπάρχουν εκατοντάδες οδηγοί που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ότι δίπλα τους περνάνε πολλά υποσχόμενοι οδηγοί αγώνων.

nasos λες να συνυπάρξουμε όλοι. Ποιοι όλοι? Αυτός που πάει με 80 και αυτός που πάει με 160? Προφανώς δεν μπορούν να συνυπάρξουν και οι 2. Να σου πω? Οι τύποι με τα mx5,s2000,tt, impreza που με πέρασαν σαν σταματημένο γιατί έτρεχα στις 2 το πρωί? Γέννγε η γυναίκα τους ή κατουριόντουσταν? Αν δεν το κατάλαβες ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΡΑΚΙΔΕΣ!!!!!!!

• nasos
                                            nasos last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                            Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις λές με τον τρόπο σου 'συγνώμη, αλλά αφού οδηγώ γρηγορότερα, κάνε λίγο αριστερά για να πάρω δρόμο' και όχι 'πάρ'τα φώτα στη μάπα ρε χελώνα, τι δουλειά έχεις να εμφανίζεσαι μπροστά μου με 120 όταν εγώ χτυπάω 180;;;'.

Ακριβώς!

Επίσης το point μου είναι πως, οι γρήγοροι πρέπει να προσαρμόζονται με τους αργούς, ΑΛΛΑ και οι αργοί με τους γρήγορους, γιατί ΒΑΣΙΚΑ μετράει η σωματική ακεραιότητα ΟΛΩΝ ΜΑΣ, πολύ πριν αποφασίσει η ασφαλιστική ή το δικαστήριο ποιός φταίει και ποιός δεν φταίει.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 69
                                            • 70
                                            • 71
                                            • 72
                                            • 73
                                            • 259