-
Σημερα το μεσημερι, Γουναρη στην Ανω Γλυφαδα!! Βρισκω μια θεση ακριβως εξω απο κει που ηθελα να παω!! Μεσα στην τρελη χαρα βαζω αλαρμ και περιμενω να περασουν τα αυτοκινητα για να παρκαρω. Βαζω οπισθεν μπαινω στην θεση και λιγο πριν ισιωσω το αυτοκινητο ερχεται ενας με μηχανακι το αραζει στην θεση ΜΟΥ (στο λιγο κενο που μενει μεχρι να φερεις το αμαξι συριζα στο πεζοδρομιο), τρωει τη θεση κατεβαινει και σαν κυριος μπαινει στο μαγαζι!! Εγω μενω μ@λ@κ@ς και δεν κουνιεμαι καν με το μισο αυτοκινητο στη θεση και το αλλο στο δρομο! Ενας φιλος μου που ηταν στο αυτοκινητο, χωρις να εχει καταλαβει τι εγινε μου λεει 'τι εγινε παιδακι μου γιατι δεν παρκαρεις??' του δειχνω το μηχανακι και τα παιζει κι αυτος.. Κορναρα στον τυπα αλλα (εκανε πως) δεν με ειδε. Στο τελος εφυγα και πηγα και παρκαρα αλλου με χαλασμενη διαθεση και πολλα νευρα!! Μα ποσο γαιδουρι πρεπει να εισαι για να το κανεις αυτο??? Δεν το χωραει το μυαλο μου!!!
-
Και δεν διπλοπάρκαρες και 'συ ΜΠΡΟΣΤΑ στο μηχανάκι του καραγκιόζη ; Σήμερα, ερχόμενος από τη δουλειά, είδα μπροστά στο σπίτι μου ένα ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ, με τ' οποίο ένας απατεώνας είχε πιάσει μια θέση αυτοκινήτου !!!! Όταν κατοικείς στην Καλλιθέα, κάτι τέτοιες ενέργειες νεοελληνικών δίποδων και αναξιοπρεπών λαμόγιων, που με τις μηχανές τους/καρέκλες τους/τσίγκινες πινακίδες τους/ρυμουλκούμενες μπαγκαζιέρες τους 'καπαρώνουν' θεσούλες για το γιωταχί τους σε φέρνουν πράγματι στα όρια του παραλογισμού !! Και 'γω γαμώ το κέρατό μου έχω μηχανάκι, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ (τ' ορκίζομαι) έχω 'καβατζώσει' θεσούλα για το αυτοκίνητό μου ... Ηλίθια αξιοπρέπεια; Ίσως...
-
opterios
μπουνιδια στην μαπα
Funis
Το μηχανακι πεταμα στον δρομο, ας το μαζεψει ο επομενος
Govus
Ditto το καροτσακι.
Οσο καφροι οι αλλοι, αλλο τοσο και χειροτερα εσυ. Με λογια δεν βγαινει πια ακρη, μονο οταν καταλαβουν οτι ο αλλος μπορει να ειναι πιο τρελος/καφρος/μλκς απο τον ιδιο και οτι πανε να μπλεξουν, ισως να κοψουν τις π@π@ριες. Αντε στο διαολο πια με τον καθε κοπανο.
-
Και δεν ηταν το θεμα οτι επιανε μια ολοκληρη θεση αυτοκινητου, το θεμα ειναι ΟΤΙ ΠΑΡΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!!! και το βαζει και ουτε καν γυριζει να κοιταξει μπαινει στο μαγαζι σαν κυριος... Ειχε χαρη που βιαζομουν...
Και το χειροτερο ειναι οτι μου εχει ξανασυμβει παρομοιο γεγονος (ημουν ακομα στα αλαρμ ομως δεν ειχα βαλει το μισο αυτοκινητο μεσα) στον ιδιο δρομο!! Παιζει να ηταν κιο ιδιος και να δουλευει στο συγκεκριμενο μαγαζι! Τοση συμπτωση πια??
-
Ζωα ειναι αυτοι που μιλανε στο κινητο και γραφουν στα @@ τους τους παντες..
Οταν μαλιστα το ζωο που μιλαει στο κινητο ειναι και ταριφας τοτε τα πραγματα ειναι πολυ επικινδυνα... Πηγα να αγορασω τις μπαριερες της Κηφισιας σημερα απο εναν τετοιο ταριφα... Κρεμασμα θελουν! -
Γυρίζω προχθές το βράδυ αργά στο σπίτι μου και διαπιστώνω ότι ένα octavia έχει παρκάρει επάνω στο πεζοδρόμιο και μου έχει κλείσει την είσοδο του γκαράζ.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το είχε ξανακάνει παλιότερα οπότε κατάλαβα ότι είναι κάποιος τακτικός επισκέπτης από την γειτονιά.Τσαντισμένος παρκάρω ακριβώς από πίσω του και τον κλείνω τελείως και εγώ.
Ανεβαίνω στο σπίτι και κάθομαι να δώ ποιό ζώων είναι αυτό.
Μετά από κανένα τέταρο ακούω κορνάρισμα, κοιτάω και νάτο το ζώων...Θα σε φτιάξω λέω από μέσα μου και δεν κάνω τίποτα, μετά από άλλα 5 λεπτά πάλι κορνάρισμα, κάάάάθομαι εγώ.
Στο τρίτο κορνάρισμα τίποτα εγώ, χαλαράάάάά.
Στο τέταρτο παρατεταμένο κορνάρισμα, σηκώνομαι σιγά σιγά και κατεβαίνω με το πάσο μου. (κάπου βέβαια με είχε φάει και η αγωνία μην κάνει καμμιά μ@λ@κία ο άλλος και τραβήξει και καμμιά χαρακιά στο αμάξι...)Με βλέπει ο τύπος τον βλέπω και εγώ και αρχίζει ο γνωστός διάλογος.
«Μα πέντε λεπτά μόνο τα άφησα» κλασσική δικαιολογία, «τόση ώρα κορνάρω» μου λέει.«Ε, τί θέλετε τώρα;;;; Kαι εγώ μόνο 5 λεπτά έκανα για να κατέβω...» απαντάω.
Πηγαίνουμε εχθές στο σούπερ μάρκετ και ψάχνουμε να παρκάρουμε...
Πολύς κόσμος και πήξιμο από τα αυτοκίνητα.
Ένας τύπος κάποιας ηλικίας με μία κούκλα BMW 2002 παρκάρει πάνω σε μια στροφή....
Τον προσπερνάω κουνώντας το κεφάλι μου και παρκάρω σε κανονική θέση μερικά μέτρα παρακάτω.Ο τύπος είχε βγει από το αμάξι του αλλά ξαναγύρισε πάλι πίσω σε αυτό.
Εκείνη τη στιγμή περνάγαμε από δίπλα.
Με στραβοκοιτάει, «έχεις κανένα πρόβλημα;;;;» με ρωτάει (στο ξεκάρφωτο)
Γυρνάω το κοιτάω «εγώ δεν έχω πρόβλημα κύριε, το αμάξι σου είναι το πρόβλημα έτσι όπως το πάρκαρες»
Και πριν πεί κουβέντα συνεχίζω, «βεν βλέπεις ότι το άφησες πάνω στην στροφή;;; είμουν πίσω σου και βρήκα κανονική θέση 10 μέτρα παρακάτω.» εκείνη τι στιγμή πέρναγε και ένας υπάλληλος του καταστήματος δίπλα τυχαία, «ορίστε, ρώτα και τον υπάλληλο να σου πει αν το έχεις παρκάρει καλά...» και φεύγω.
Τσιμουδιά ο άλλος, το έκανε γαργάρα.... -
[quote='dpolal']--------[/quite]
M'αρεσε η πρώτη ιστοριούλα σου με την 'παγίδα' που έπιασε το ζούδι!
Ωραίος και έξυπνος τρόπος....
Το κακό είναι οτι ορισμένα ζωντανά δε σέβονται ούτε τις θέσεις που είναι καταχωρημένες για αναπηρικά... έχω στη περιοχή μου μια τέτοια περίπτωση και πανε ρε τα Α.Τ.Ι.Α. και παρκάρουν στου παιδιού τη θέση! Κανά δυο φορές, παρκάροντας αλλού, έχει όντως βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση μη μπορώντας να βγεί από το αυτοκίνητο... (ο δρόμος είναι πολύ ανηφορικός) -
Γυρνάω χτες βράδυ από τον Κηφισσό κατά τις 02:00 το πρωί και στο άδειο σχετικά δρόμο κινούμαι με την υπερβολική ταχύτητα (δεν το λέω ειρωνικά, θα καταλάβετε) των 120 χαω. Κινούμουν στη μεσαία λωρίδα και έβγαινα στην αριστερή μόνο για να προσπέρασω αυτούς που πήγαιναν με 100 (με λιγότερο δεν πρέπει να πήγαινε κανείς). Κάποια στιγμή σε μία από αυτές τις προσπεράσεις μου ανάβει φώτα ένας από πάρα πολλά μέτρα μακριά αναγκάζομαι να γυρίσω γρήγορα στη μεσαία και με περνάει με πάνω από 160! Πιο κάτω τα ίδια με έναν άλλο με αποκορύφωμα έναν τυπάκο με mx5 ο οποίος επάνω σε καμπή με ανάγκασε να μπω δεξιά και να χωθώ βεβιασμένα πίσω από τον άνθρωπο που πήγαινα να προσπεράσω. Καλά που είμαι και χαμηλωμένος και κρατήθηκα γιατί θα είχαμε φύγει.
Να σημειώσω πως δεν είμαι κανένας άσχετος που πηγαίνω αργά και αρισερά ούτε κανένας που βλέπει τον άλλο να έρχεται με τα χίλια και μπαίνει μπροστά του. Από την άλλη δεν γουστάρω να πάω μέσα σε πόλη με 160 (ούτε στην εθνική πάω έτσι) γιατί δηλαδή πρέπει να σκοτωθώ επειδή ο άλλος είναι ηλίθιος. Αυτό που με τσάντισε πιο πολύ όμως είναι ότι όλους αυτούς είναι πολύ εύκολο να τους πιάσει η αστυνομία και δεν το κάνει. Βάλε ένα απο τα δεκάδες συμβατικά που έχει να πηγαίνει νορμάλ και όποιον οδηγεί έτσι επικίνδυνα γζάζωσε το για 1 χιλ. και πιάστον. Αλλα ξέχασα, έχει πιο πλάκα να σου παίρνουν το δίπλωμα επειδή έτρεχες με 120 χιλ στην εθνική και είχε όριο 80.
Για την ιστορία πάντως, ένας τύπος με ένα impreza είχε την καλοσύνη να μη με αναγκάσει να πάω δεξία και άλλαξε αυτός λωρίδες παρόλο που πήγαινε και αυτός μαλιοκούβαρα. Φαίνεται αυτός μπορούσε να άλλαξει!
-
Σε τέτοιες συνθήκες εγώ δεν δίνω σημασία σ' αυτούς που τρέχουν και προσπερνώ κανονικά. Προσπαθώ να μην τους εμποδίζω αλλά αφού έχει κίνηση δεν μπορούν να κινούνται με 160 συνέχεια. Δεν πρόκειται να κόψω εγώ στα 80 για να μη κόψουν αυτοί στα 120.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε τέτοιες συνθήκες εγώ δεν δίνω σημασία σ' αυτούς που τρέχουν και προσπερνώ κανονικά. Προσπαθώ να μην τους εμποδίζω αλλά αφού έχει κίνηση δεν μπορούν να κινούνται με 160 συνέχεια. Δεν πρόκειται να κόψω εγώ στα 80 για να μη κόψουν αυτοί στα 120.Σωστός. Κι εγώ όταν πηγαίνω με περισσότερα από το μέσο όρο του δρόμου ποτέ δεν αναγκάζω κάποιον να κάνει δεξιά, ειδικά πάνω σε καμπή. Περιμένω πίσω του (όχι κολλημένος) να ελευθερωθεί η μεσαία λωρίδα και οι 9 στους 10 κάνουν δεξιά μόλις μπορέσουν και με αφήνουν να φύγω. Αν δεν κάνει δεξιά με ελεύθερη τη μεσαία παίζω λίγο τα φώτα και να πάλι δεν κάνει δεξιά τον προσπερνώ εγώ από δεξιά. Η ευγένεια πετυχαίνει πολλά περισσότερα από τον τσαμπουκά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε τέτοιες συνθήκες εγώ δεν δίνω σημασία σ' αυτούς που τρέχουν και προσπερνώ κανονικά. Προσπαθώ να μην τους εμποδίζω αλλά αφού έχει κίνηση δεν μπορούν να κινούνται με 160 συνέχεια. Δεν πρόκειται να κόψω εγώ στα 80 για να μη κόψουν αυτοί στα 120.Θα συμφωνήσω αλλα όταν σου κολάει στον προφυλακτήρα όσο και να είναι αγχώνεσαι. Εννοείται πως και εγώ όταν τρέχω κάνω αυτό που κάνει ο kyan
-
pavleouras
οταν βγαινεις στην αριστερη, ελεγχεις εκτος του αν υπαρχει αλλος εκει και ποσο κοντα ειναι, με τι ταχυτητα σε πλησιαζει? Γιατι ετσι οπως το καταλαβα εγω, αυτοι που σου αναψαν φωτα σε πλησιαζαν πολυ γρηγορα και τους αναγκασες να φρεναρουν, πραγμα που δεν εχεις κανενα δικαιωμα να κανεις. Δεν ειναι δουλεια σου ουτε να εφαρμοζεις το οριο, ουτε να κρινεις εσυ αν η ταχυτητα του αλλου ειναι υπερβολικη η οχι. Δεν σου ζητησε κανεις να πηγαινεις και εσυ με 160+, αλλα οταν εσυ θα βγεις να προσπερασεις και εγω ερχομαι απο πισω σου με +50 χαω, τοτε φυσικα και θα σου καρφωσω τα προβολια απο πισω γιατι με αναγκαζεις να φρεναρω για να μην πεσω πανω σου. Μαγκια σου να μην πας με 160 αλλα δεν θα αναγκασεις και εμενα να παω με την ταχυτητα σου με το να βγεις μπροστα μου ενω σε πλησιαζω...
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε τέτοιες συνθήκες εγώ δεν δίνω σημασία σ' αυτούς που τρέχουν και προσπερνώ κανονικά. Προσπαθώ να μην τους εμποδίζω αλλά αφού έχει κίνηση δεν μπορούν να κινούνται με 160 συνέχεια. Δεν πρόκειται να κόψω εγώ στα 80 για να μη κόψουν αυτοί στα 120.εισαι απαραδεκτος μεγαλε...Δεν εχει κινηση στην αριστερη λωριδα, εσυ την δημιουργεις με το να αποφασιζεις να βγεις στην αριστερη να προσπερασεις τον αργο οταν ερχεται απο πισω καποιος ακομα πιο γρηγορα απο σενα. ΦΥΣΙΚΑ και θα κατσεις να περιμενεις στα 80 μεχρι να περασει ο αλλος.
τι σημαινει 'δεν δινω σημασια σε αυτους που τρεχουν και προσπερναω κανονικα'? Δηλαδη αμα εσυ πηγαινεις με 120 στην μεσαια, πλησιαζεις εναν που παει με 80 ενω στην αριστερη απο πισω ερχεται ενας που παει με 200, εσυ θα βγεις να προσπερασεις αναγκαζοντας τον αλλο να καρφωθει στα φρενα 'γιατι δεν θα παω εγω με 80 αλλα εσυ θα πεσεις στην ταχυτητα μου'? Δεν θα περιμενεις να περασει αυτος που ερχεται πολυ πιο γρηγορα απο πισω, επειδη δεν γουσταρεις να περιμενεις την σειρα σου να περασεις? Επειδη εσυ 'πας κανονικα' ενω ο αλλος 'τρεχει'? Τι λες ρε μεγαλε....Μαθε οτι ο ΚΟΚ λεει οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ξεκινησεις προσπεραση αν στην λωριδα που θα μπεις πλησιαζει αλλο αμαξι που προσπερναει εσενα, πεσε στα 80 πισω απο τον αργο και κατσε στα αυγα σου μεχρι να σε περασει αυτος που παει αριστερα και γρηγορα και μετα αν δεν ερχεται αλλος, τοτε θα βγεις να περασεις. Ειτε σου αρεσει ειτε οχι...
Και καλο θα ηταν να αναθεωρησεις γρηγορα τις αποψεις σου γιατι καποια στιγμη καποιος δεν θα προλαβει να σταματησει και θα σε κανει ενα ωραιο τροπετακι...
-
Κacey όταν το όριο είναι 100-120 δεν μπορείς να απαιτείς τίποτα!
Τα περί φώτων και μαγκιάς τα αφήνω ασχολίαστα... -
Οταν το οριο ειναι 120, δεν ειναι δικια του δουλεια να το εφαρμοζει με το να κλεινει κοσμο που παει πιο γρηγορα. Ειδικα απο την στιγμη που ο ιδιος ΚΟΚ που λεει οτι το οριο ειναι τοσο, λεει ξεκαθαρα οτι δεν εχει κανενα δικαιωμα να βγαινει για προσπεραση την στιγμη που εγω ερχομαι απο πισω πιο γρηγορα απο εκεινον.
αμα ολες οι λωριδες ειναι γεματες και οντως εχει κινηση, και κινουνται ολοι με μια Α ταχυτητα κοντα (ειτε κατω ειτε πανω) στο οριο, φυσικα και δεν απαιτω τιποτα. οταν ομως οι 2 δεξιες λωριδες κινουνται με 80-100-120 και εγω στην αριστερη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ κατεβαινω με περισσοτερα, τοτε φυσικα και ΑΠΑΙΤΩ να μην βγει κανεις μπροστα μου αναγκαζωντας με να κοψω, με την γελοια δικαιολογια οτι εκεινος παει στο οριο και αρα εγω δεν εχω δικαιωμα αμα θελω να παω πιο γρηγορα. Αυτη η λογικη ειναι ακριβως η ιδια που εχουν εκεινοι που κατασκηνωνουν στην αριστερη επειδη πηγαινουν με το οριο. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιβαλεις στον αλλο οτι γουσταρεις με το να καταλαμβανεις την λωριδα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταλαμβανεις...
ΥΓ Τα φωτα δεν ειναι για μαγκια, ειναι για να καταλαβει 1ον οτι εκανε μλκια και οτι ισως να προκαλουσε και ατυχημα, και 2ον να γυρισει απο εκει που ηρθε για να περασουν οι απο πισω. Και οχι δεν συνηθιζω να κολλαω πισω απο κοσμο, αλλα τα φωτα θα τα φανε στην μαπα.
-
Που φτάνουμε ρε γμτ μου; Να λέμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να πηγαίνουμε ως τα επιτρεπόμενα όρια για να μπορούν άλλοι να τα περνάνε 2 φορές απάνω.
Άλλο το να ανοίγουμε την αριστερή όταν κάποιος έρχεται με περισσότερα (οσαδήποτε) από εμάς και άλλο να μη βγαίνουμε καν με 120 στην αριστερή αλλά να περιμένουμε καρφωμένοι στα 80 για να μην κόψει ο 'γρήγορος'. Παράκρουση!
Ή με λιγότερα λόγια 'Πήγαινε με 80 για να πάω εγώ με πχ 160'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Που φτάνουμε ρε γμτ μου; Να λέμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να πηγαίνουμε ως τα επιτρεπόμενα όρια για να μπορούν άλλοι να τα περνάνε 2 φορές απάνω.
Άλλο το να ανοίγουμε την αριστερή όταν κάποιος έρχεται με περισσότερα (οσαδήποτε) από εμάς και άλλο να μη βγαίνουμε καν με 120 στην αριστερή αλλά να περιμένουμε καρφωμένοι στα 80 για να μην κόψει ο 'γρήγορος'. Παράκρουση!
Ή με λιγότερα λόγια 'Πήγαινε με 80 για να πάω εγώ με πχ 160'.ασχέτως ταχύτητας, δεν βγαίνεις να προσπεράσεις αν δεν ελέγξεις την αριστερή ή πίσω σου (γιατί την ώρα που πας να ξεκινήσεις ο πίσω μπορεί να έχει καλύτερη ορατότητα και να 'χει βγει ήδη αντιθετο)
και με 40 να πηγαίνεις, όταν ο άλλος πάει με 60 δεν βγαίνεις για να πέσει στα φρένα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
pavleourasοταν βγαινεις στην αριστερη, ελεγχεις εκτος του αν υπαρχει αλλος εκει και ποσο κοντα ειναι, με τι ταχυτητα σε πλησιαζει? Γιατι ετσι οπως το καταλαβα εγω, αυτοι που σου αναψαν φωτα σε πλησιαζαν πολυ γρηγορα και τους αναγκασες να φρεναρουν, πραγμα που δεν εχεις κανενα δικαιωμα να κανεις. Δεν ειναι δουλεια σου ουτε να εφαρμοζεις το οριο, ουτε να κρινεις εσυ αν η ταχυτητα του αλλου ειναι υπερβολικη η οχι. Δεν σου ζητησε κανεις να πηγαινεις και εσυ με 160+, αλλα οταν εσυ θα βγεις να προσπερασεις και εγω ερχομαι απο πισω σου με +50 χαω, τοτε φυσικα και θα σου καρφωσω τα προβολια απο πισω γιατι με αναγκαζεις να φρεναρω για να μην πεσω πανω σου. Μαγκια σου να μην πας με 160 αλλα δεν θα αναγκασεις και εμενα να παω με την ταχυτητα σου με το να βγεις μπροστα μου ενω σε πλησιαζω...
Σε τέτοιες συνθήκες εγώ δεν δίνω σημασία σ' αυτούς που τρέχουν και προσπερνώ κανονικά. Προσπαθώ να μην τους εμποδίζω αλλά αφού έχει κίνηση δεν μπορούν να κινούνται με 160 συνέχεια. Δεν πρόκειται να κόψω εγώ στα 80 για να μη κόψουν αυτοί στα 120.
εισαι απαραδεκτος μεγαλε...Δεν εχει κινηση στην αριστερη λωριδα, εσυ την δημιουργεις με το να αποφασιζεις να βγεις στην αριστερη να προσπερασεις τον αργο οταν ερχεται απο πισω καποιος ακομα πιο γρηγορα απο σενα. ΦΥΣΙΚΑ και θα κατσεις να περιμενεις στα 80 μεχρι να περασει ο αλλος.
τι σημαινει 'δεν δινω σημασια σε αυτους που τρεχουν και προσπερναω κανονικα'? Δηλαδη αμα εσυ πηγαινεις με 120 στην μεσαια, πλησιαζεις εναν που παει με 80 ενω στην αριστερη απο πισω ερχεται ενας που παει με 200, εσυ θα βγεις να προσπερασεις αναγκαζοντας τον αλλο να καρφωθει στα φρενα 'γιατι δεν θα παω εγω με 80 αλλα εσυ θα πεσεις στην ταχυτητα μου'? Δεν θα περιμενεις να περασει αυτος που ερχεται πολυ πιο γρηγορα απο πισω, επειδη δεν γουσταρεις να περιμενεις την σειρα σου να περασεις? Επειδη εσυ 'πας κανονικα' ενω ο αλλος 'τρεχει'? Τι λες ρε μεγαλε....Μαθε οτι ο ΚΟΚ λεει οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ξεκινησεις προσπεραση αν στην λωριδα που θα μπεις πλησιαζει αλλο αμαξι που προσπερναει εσενα, πεσε στα 80 πισω απο τον αργο και κατσε στα αυγα σου μεχρι να σε περασει αυτος που παει αριστερα και γρηγορα και μετα αν δεν ερχεται αλλος, τοτε θα βγεις να περασεις. Ειτε σου αρεσει ειτε οχι...
Και καλο θα ηταν να αναθεωρησεις γρηγορα τις αποψεις σου γιατι καποια στιγμη καποιος δεν θα προλαβει να σταματησει και θα σε κανει ενα ωραιο τροπετακι...
Κατ'αρχήν δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια. Κατά δεύτερο λόγο ο ΚΟΚ λέει πως η αριστερή λωρίδα είναι μόνο για προσπεράσεις. Αν κάποιος έχει κατασκηνώσει στην αριστερή και πάει σταθερά με 160+ (κι εγώ το κάνω) δεν μπορεί να απαιτεί όλοι οι άλλοι να τσακίζονται για να μην κόψει.
Επίσης αν πηγαίνεις με 120 και θέλεις να προσπεράσεις θα κοιτάξεις τον καθρέπτη σου και αν δεν δεις αυτοκίνητο σχετικά κοντά που να πηγαίνει πιο γρήγορα θα ανάψεις φλας και θα βγεις. Αν δεις τον άλλο 100 μέτρα πίσω δεν έχεις υποχρέωση να κάτσεις να κάνεις και 'δειγματοληψία' για να συμπεράνεις την (ασυνήθιστη) ταχύτητά του. Κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ όταν πηγαίνω με πολλά και δεν εκβιάζω καταστάσεις.
Άσε που αποφεύγω να περάσω δίπλα από αυτοκίνητο έχοντας μεγάλη διαφορά ταχύτητας. Χίλια δυό μπορεί να συμβούν: να τρομάξει ο οδηγός του, να αφαιρεθεί και να βγει στη λωρίδα μου, να μην υπολογίσει την ταχύτητά μου και να βγει να προσπεράσει κτλ. Έτσι φροντίζω να έχω τέτοια ταχύτητα που να μου επιτρέπει να φρενάρω έγκαιρα και σχετικά ομαλά στην περίπτωση που με κλείσει.
-
'Που φτανουμε ρε γαμωτο'???
εχεις δικαιωμα να βγεις για προσπεραση, αν ερχομαι εγω απο πισω με περισσοτερο χαω? Ανεξαρτητως οριου? Η εφαρμοζουμε τον ΚΟΚ οπως γουσταρουμε?
Ειναι υποχρεωση σου να περιμενεις να ελευθερωθει η αριστερη λωριδα πριν ξεκινησεις προσπεραση? Κανει διακριση ο ΚΟΚ σε αυτο αναλογα με το αν ο γρηγορος παει λιγο η πολυ γρηγορα? Πρεπει να το εφαρμοσεις, ειτε σου αρεσει ειτε οχι? Γιατι αν εγω δεν εφαρμοσω το οριο, θα φαω κληση, εσυ αν δεν εφαρμοσεις αυτο που λεω εγω (ο ΚΟΚ δηλαδη, δεν ειναι ΑΠΟΨΗ μου) θα φας εμενα απο πισω...Σου φαινεται λογικο να αναγκασεις τον αλλο να καρφωθει στα φρενα επειδη δεν θες να περιμενεις να περασεις οταν τυχει ΣΕ ΕΣΕΝΑ να υπαρχει μπροστα σου πιο αργος?
Παρακρουση το οτι δεν εχεις το δικαιωμα να με κοψεις, η το οτι εσυ θεωρεις οτι το εχεις επειδη νομιζεις οτι ο αλλος δεν κινειται με βαση τα γουστα σου?
EDIT προς Kyan:
Αμα πεσω εγω σε καποιον που ειτε βγηκε χωρις να ελεγξει, ειτε ακομα χειροτερα ελεγξε και αποφασισε οτι κακως (κατα εκεινον) παω με τοσα και για αυτο θα με αναγκασει να φρεναρω και βγηκε με το ετσι θελω, εγω θα φταιω γιατι 'επεσα απο πισω του'. Την μλκια ομως θα την εχει κανει αυτος. Οταν λοιπον βγανει καποιος και λεει οτι επιτηδες θα σε κοψει για να μην περιμενει, να γιατι εχω εμπαθεια προς τετοιους τυπους.
Η αριστερη ειναι για προσπεραση, πραγμα που κανω εγω συνεχομενα οταν πηγαινω με +40 απο τους αμεσως διπλα. Εκτος αν θεωρεις οτι πρεπει να περναω εναν, να ξαναμπαινω μεσα, να ξαναβγαινω επιταχυνοντας για τον επομενο κ.ο.κ. Συγνωμη αλλα αυτο δεν το κανω ουτε εγω, ουτε εσυ, ουτε κανενας και δεν απαιτειται να το κανει κανενας, προσπεραση διαρκειας ειναι αν θες να παιζουμε με τις λεξεις. Αντιστοιχα αν δω καποιον να ερχεται ακομα πιο γρηγορα τοτε και εγω θα πεσω στα 80 για να μπω στην μεσαια και να τον αφησω να περασει.
Και δεν 'απαιτω να τσακιστουν για να μην κοψω', απαιτω **αν εχει χωρο δεξια **να κανει δεξια αμεσως για να μην κοψω. Αν δεν εχει, θα περιμενω χωρις να του κολλαω, χωρις να απαιτω να παει και αυτος στα 160, χωρις τιποτα. Αυτο δηλαδη που απαιτω ειναι να μην βγουν μπροστα μου απο την μεσαια οταν τους φτανω.
Και ναι, δεν θα κοιταξω απλα αν υπαρχει αμαξι κοντα αλλα και με τι ταχυτητα ερχεται. Γιατι ειτε ειναι ηδη κοντα και ερχεται αργα, ειτε ειναι μακρυα αλλα ερχεται γρηγορα με αποτελεσμα οταν βγω αριστερα να εχει φτασει διπλα μου, το αποτελεσμα ειναι οτι θα τον αναγκασω να κανει ακρη/να κοψει/να παει να σκοτωθει για να περασω. Και αυτο δεν μπορω να το κανω...
-
Γιατί υποθέτεις ότι όλοι εμείς θα βγαίναμε αδίστακτα στην αριστερή λωρίδα για να κόψουμε αυτόν που πηγαίνει με 160; Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε είναι ότι αν κάποιος πηγαίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πάνω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν μπορεί να υποθέτει ότι όλοι μπορούν να καταλάβουν την ταχύτητά του από τον καθρέπτη (που πολλές φορές είναι και κοίλος να θυμίσω και παραμορφώνει). Αν το αψηφάς αυτό εσύ πας γυρεύοντας να τρακάρεις.
Και κάτι άλλο: Άλλο ο ΚΟΚ και άλλο το 'εθυμικό δίκαιο' των δρόμων το οποίο συζητούμε εδώ.
-
Κοιτα, ή ειμαι εντελως βλακας η ο LeonP και σε λιγοτερο βαθμο ο Pavleouras ειπαν ακριβως αυτο το πραγμα, 'δεν με νοιαζει αν ο αλλος ερχεται με +40, αφου εγω παω στο οριο θα βγω να προσπερασω και ας αναγκαστει ο αλλος να πεσει στα 120 (σσ: η πανω μου...)'. Δεν ειπα οτι το κανετε ολοι...
Αυτα περι εθυμικου δικαιου η ΚΟΚ δεν τα καταλαβα, εγω νομιζα οτι συζηταμε ποιος ειναι σωστος η λαθος με βαση τον νομο. Ακομα και με το εθυμικο δικαιο να το παρεις, οπως ειπε και οBruce προσπαθω να μην κανω στους αλλους αυτο που δεν θελω να μου κανουν, πχ να με κλεινουν...
Και αν ειμαστε και οι δυο λαθος (που με βαση τον νομο αυτο ισχυει, εγω επειδη τρεχω, ο αλλος επειδη βγηκε και με εκοψε), ποιος ειναι πιο λαθος απο τους δυο? Εγω που τρεχω χωρις/επειδη δεν εχω καποιον μπροστα μου ή ο αλλος που βγηκε ενω ειχε την επιλογη να μην βγει, αποφασισε να βγει εν γνωσει του οτι θα με αναγκασει να τεσταρω ABS η ακομα χειροτερα να πεσω πανω του?
και για να μην φευγουμε απο το κλιμα του 4TF, διαλλειμα για μασα...
Ζώα ζώα ζώα