-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Χρήστο, το πλαίσιο για να προστατευθεί το ΕΜΠ (και κάθε ΑΕΙ) από τέτοια στοιχεία ΧΩΡΙΣ να θιγεί το άσυλο υπάρχει. Εφαρμόζεται; Κι εμείς έχουμε πρόβλημα εδώ με την 'Κατάληψη Rosa Nera', που κάτι άχρηστα ζώα έχουν καταλάβει το κτίριο της παλιάς Μεραρχίας (που θα το χρειαστούμε αργότερα για τη σχολή Καλών Τεχνών), αλλά δεν τολμά κανένας να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να τους διώξει.Κανόνες και συντεταγμένα όργανα ΕΧΟΥΜΕ. Τα χρησιμοποιούμε; Τολμάμε να τα χρησιμοποιήσουμε;
Και συμφωνώ απόλυτα για τις 'αριστερές' μωρές παρθένες. Οι χώροι αυτοί έχουν συγκεκριμένη χρήση και προορίζονται για ανθρώπους που ήρθαν στα πανεπιστήμια για να προκόψουν και να πάνε αυτήν τη γαμωκοινωνία ένα βήμα πιο μπροστά, δεν φτιάχτηκαν για να βγάζει ο καθένας την αγωνιστικότητά του έξω και να μετράνε ποιος την έχει πιο μεγάλη.
Ερωτώ: Όλοι αυτοί που βγαίνουν και ζητούν την κατάργηση του ασύλου θα τολμούσαν να εφαρμόσουν τους υπάρχοντες νόμους για να υπερασπισθούν τα ΑΕΙ;
Θα έστελναν τα κωλόπαιδα αυτά - αν είναι φοιτητές - στο πειθαρχικό; Θα ενημέρωναν τους ανόητους και αδιάφορους γονείς τους (πιθανώς στέλνοντάς τους και τη λυπητερή για τις φθορές); Θα προχωρούσαν σε μηνύσεις για κλοπές και αποδεδειγμένες φθορές;
ΟΧΙ. Δεν θα το έκαναν. Θα έλεγαν κι αυτοί 'φταίει το άσυλο'.
Το πλαίσιο και κάθε πλαίσιο πως θα εφαρμοστεί?? Μήπως από τους αργόσχολους ΔΥ??? Και αν λοιπόν υπάρχει όπως λες το πλαίσιο αυτό τότε γιατί κανείς μα κανείς @@@@της δεν βγαίνει να μας το εξηγήσει ή ακόμα καλύτερα να το εφαρμόσει.
Το πειθαρχικό που λες θα είχε κάποια λογική για τους πραγματικούς σπουδαστές. Μα το 90% αυτών που συμμετέχουν στα έκτρωπα δεν έχουν καμία σχέση με το ίδρυμα οπότε πιο πειθαρχικό.... Όπως είπα θα κατέβει ο πρύτανης να τους συλλάβει? Θα κατέβουν οι ΔΥ? Θα κατέβουν οι σπουδαστές??? Και ποιός τους σώζει από την ταμπέλα του φασίστα ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ που θα τους κολλήσουν τα προοδεύτικά μας ΜΜΕ και αυτοί που θα χάσουν το πραγματικό κέρδος. Γιατί το να λυμαίνεσαι ένα ίδρυμα έχει πολλά μα πάρα πολλά λεφτά.... Και αυτό το ξέρεις όπως καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου......
ΥΣ. Το πολιτικό κόστος είναι το λιγότερο. Το ανθρώπινο κόστος είναι σημαντικό. Γιατί να διακυνδινεύψω τη σωματική μου ακεραιότητα παίζοντας μπουνίες με τον κάθε καταληψία? Για το όνομα της Ελευθερίας??? Άσε και την ελευθερία της χώρας αυτής την προασπίστηκα για πάρα πολύ καιρό στα Ελληνο-Τουρκικά και μετά στα Ελληνο-Βουλγαρο-Σκοπιανά σύνορα παίζοντας τη μία κρυφτούλι με τους Τούρκους Λανθρέμπορους σάρκας (και έχοντας αυστηρή διατάγή να μην ανοίξω πυρ αν δεν τραυματιστώ πρώτα....) και την άλλη κρυφτούλι με τους Έλληνες Λαθρέμπορους σάρκας που έφερναν Βουλγάρες, Μολδαβές και Ουκρανές 'χορεύτριες' για να γεμίσουν τα πορνεία της Θεσσαλονικής.... Τώρα εφόσον έπραξα το καθήκον μου περιμένω από αυτή την @@@@@να την πολιτεία να πράξει απέναντι μου το δικό της. Γιατί από το στρατό έχω μία τσακισμένη μέση, σπασμένα νεύρα και διαταραχές του ύπνου (αν δεις ποτέ σου ανθρώπους παγωμένους και μισοφαγωμένους από άγριμια θα καταλάβεις τι εννοώ). Οπότε τώρα δεν πρόκειται για να θυσιαστώ για να κάνω κάποιον ήρωα. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να θεωρήσε πολιτισμένο κράτος και να μην προσφέρεις το ελάχιστο αγαθό στους πολίτες σου. ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ..... Οπότε τα περί αυτενέργειας τα ακούω (sorry δεν είναι προσωπικό) ολίγον βερεσέ. Έχω βαρεθεί να προσφέρω (και το πρόσφατο επισόδιο υγείας το κατέδειξε περίτρανα). Ήρθε η ώρα να μου προσφέρουν κατί ως ανταμοιβή αυτοί οι ταγοί που χρυσοπληρώνω για να κάθονται στα έδρανα της Βουλής και να τους πέρνουν με δικά μου λεφτά Mercedes και Lexus...... Και οι μεν να μιλάνε περί ελεύθερης αγοράς και ευελιξία εργασίας (αυτοί που έφεραν το ασυμβίβαστο της εργασίας και της συμμετοχής στα κοινά νομιμοποιώντας τους ΕΡΓΑΤΟ-ΦΟΙΤΗΤΟ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΟ-ΠΑΤΕΡΕΣ) και οι δε που ομιλούν για το χαμένο όνειρο του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ξεχνόντας τα εκατομύρια νεκρών που άφησαν στον δρόμο τους. Και όλοι μαζί να βάλουν κατά των 'φασιστών', 'χουντικών' κλπ. Βέβαια γιατί φοβούνται μήπως χάσουν τη χρήση της κουτάλας και όχι γιατί ενδιαφέρονται για τον πολίτη. Άλλωστε για αυτούς είμαστε μόνον ζώα που κάθε 4 χρόνια επιλέγουν ποιός θα γίνει βουλευτής και ποιός ΓΓ σε κάποια κρατική υπηρεσία...... Αλλά το τελευταίο έχει σχέση με την Δικτατορία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας μας και όχι με τα παιδάκια με τις μαύρες κουκούλες που τα σπάνε και τα καίνε.
Αυτά και ελπίζω να μην κούρασα.....
-
Για να μπουν αυτά τα κωλόπαιδα όμως, έχουν συμπαράσταση από ΜΕΣΑ απ'το Πολυτεχνείο. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην ξέρουν οι 'ιθύνοντες' περί τίνος πρόκειται. Στείλε το θέμα στη Σύγκλητο! Βγάλτο παραέξω, δημοσιοποίησέ το! Εν τέλει, ΓΙΝΕ ΚΑΚΟΣ μ'αυτά τα σκατοτσογλάνια, γιατί το'χουν παραχέσει.
-
Από την άλλη, ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ για την 'ελευθερία έκφρασης' του κάθε τελειωμένου μαλάκα που θέλει να 'εκφράσει' τα φιλοχουντικά του αισθήματα (που υπ'όψιν, ο Παπαδόπουλος ήταν ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗΣ - ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΔΟΤΗΣ επί κατοχής και πρόδωσε τη χώρα του για αλλότρια συμφέροντα το '67, όπως έκανε και στα νιάτα του ). Ομοίως δε δίνω δεκάρα τσακιστή για τα ξυρισμένα ακατοίκητα κεφαλάκια της Χρυσής Αυγής (τα οποία ΠΟΤΕ δεν τολμά να πειράξει η - ακόμη εμφορούμενη από φιλοχουντικές αντιλήψεις - ΕΛ.ΑΣ.).
Αντί επιχειρήματος, παραθέτω τα ανωτέρω. Αν είχα να επιλέξω μεταξύ απόψεων σαν την παραπάνω και κρυφοχουντικών, θα επέλεγα τη μετανάστευση.
Λες και δεν υπάρχει μέση οδός.
-
Πολύ ωραία Μάνο... Να επιτρέψουμε λοιπόν στους χρυσαυγίτες να κάνουν κατασκήνωση και συνέδριο στο Μελιγαλά, στην Καισαριανή, στην Κάντανο, στα Καλάβρυτα... Τότε θα είμαστε αρκετά δημοκράτες για σένα;
-
Η άποψή μου είναι πως ΝΑΙ, πρέπει να αφήσεις τον καθένα να πει αυτό που θέλει και να πιστεύει αυτό που θέλει. Αυτό λέγεται δημοκρατία. Απαγορεύεται όχι η έκφραση απόψεων, αλλά η επιβολή τους με τη βία καθώς και η κατάλυση της δημοκρατίας, ακόμα και αν κάποια πλειοψηφία σε δεδομένη στιγμή το επθυμήσει. Απλά πράγματα.
Δηλαδή σε τι διαφέρει ο χουντικός που έδερνε σε κελιά τους αριστερούς από έναν αριστερό που δέρνει σε σοκάκια έναν ακροδεξιό; Κατά τη γνώμη μου μόνο στην ούγια.
-
Αγαπητέ μου Διδάκτορα της Δημοκρατικής Ευαισθησίας, οφείλω να σε πληροφορήσω πως είναι οι ακροδεξιοί (οι χρυσαυγίτες) που δέρνουν τους αριστερούς και τα μπατσόλια είναι ανίκανα να τους πιάσουν. Θυμάσαι κάποιον 'Περίανδρο' που έλιωσε στο ξύλο κάποιον Δημήτρη Κουσουρή και ξεγλίστρησε μέσα απ'τα χέρια των μπάτσων επί υπουργίας Γιώργου Ρωμαίου και διακυβερνήσεως της 'δημοκρατικής' παρατάξεως;
Βέβαια, θέμα ανικανότητος των διωκτικών αρχών ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ. Απλώς είναι στην ίδια πτέρυγα.
-
Γίναμε Διδάκτορες τώρα.
Να υποθέσω λοιπόν ότι στον Μελιγαλά θα πήγαιναν οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις για να παρακαλέσουν τους ακροδεξιούς να μην κάνουν πολλή φασαρία και ενοχλήσουν την άγρια πανίδα;
Όπως σκέπτεσαι εσύ, έτσι έχει το δικαίωμα να σκέφτεται και ο ιδεολογικός σου αντίπαλος. Αν εσύ θεωρείς θεμιτό να ρίχνουν κάποιοι στους άλλους πέτρες και μολότωφ, ομοίως το θεωρεί θεμιτό και ο 'απέναντι'.
Τέλος πάντων, καλοί και κακοί, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δημοκράτες και φασίστες, προδότες και σωτήρες ποτέ δεν βρήκαν το 'δίκιο' τους σ'αυτή τη χώρα. -
Καλά σοβαρολογείς τώρα; Είναι δημοκρατία να μας κουβαλιέται ένα τσούρμο νεοναζί για να προσβάλει τόπους όπου μαρτύρησαν συμπατριώτες μας; Ως εκεί έχει φτάσει ο μιθριδατισμός σου;
Αν όντως κατόπιν σκέψεως (ή άλλης διαδικασίας ομοιάζουσας προς σκέψιν) κατέληξες εκεί, σε οικτίρω!
-
Σύνταγμα
Άρθρο 5
-
Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
-
Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Άρθρο 11
- **Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
** - Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.
Το ανωτέρω, για να σε προλάβω, δεν σημαίνει ότι μπορεί να απαγορευτεί δημόσια συνάθροιση επειδή στραβώνουν κάποιοι μ'αυτήν (όπως γίνεται στην Τουρκία για παράδειγμα), αλλά μόνο αν προβλέπεται ότι θα κλείσουν δρόμοι και επιχειρήσεις ή θα γίνουν επεισόδια από τους συμμετέχοντες (όχι από τρίτους, γιατί διαφορετικά ο καθένας θα μπορούσε να αποτρέψει συγκεντρώσεις πολιτών απειλώντας ότι θα τους δείρει).
Αυτό λέγεται δημοκρατία, τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα. -
-
Βρες μου ΜΙΑ συγκέντρωση νεοναζί στην οποίαν τα καλά αυτά παιδιά ΔΕΝ είχαν μαζί τους ολόκληρο στοκ με γκλομπ, σιδερογροθιές, μαχαίρια εκστρατείας και άλλα τέτοια ωραία πράγματα.
Ξέρεις επίσης ότι είναι προκλητικότατοι σε όσα κάνουν. Άρα, άντε γεια στο 'ησύχως και αόπλως'. Το'χουν ΧΕΣΜΕΝΟ.
Οι μαζώξεις αυτών των 'ατόμων' ξέρεις πολύ καλά ότι αποτελούν σοβαρή απειλή για την κοινωνική ζωή του τόπου που έχει την ατυχία να πέσουν επάνω του. Και ΠΑΝΤΟΤΕ τα επεισόδια τα ξεκινούν οι νεοναζί, επιτιθέμενοι σε άτομα διαφορετικού χρώματος, διαφορετικής ενδύσεως ή ακόμη και περπατησιάς που κάνουν το λάθος να περνάνε από εκεί.
Άρα...
Αυτά που λες τράβα πες τα στα περιττώματα των οποίων την ελευθερία με τόσο ζήλο υπερασπίζεσαι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα σχεδον επικροτω.
Υπαρχει ασυλο, ειτε αρεσει είτε όχι.
Αν η αστυνομια παριστανει οτι δεν το ξερει,καποιοι πρεπει να της το θυμίζουν.Τα επεισόδια και η καταστροφη περιουσίων ειναι αλλο θέμα, μην το μπλέκετε!
να βρουν αλλο τροπο να το θυμιζουν και οχι με καταστροφες...
-
Καλά σοβαρολογείς τώρα; Είναι δημοκρατία να μας κουβαλιέται ένα τσούρμο νεοναζί για να προσβάλει τόπους όπου μαρτύρησαν συμπατριώτες μας; Ως εκεί έχει φτάσει ο μιθριδατισμός σου;Αν όντως κατόπιν σκέψεως (ή άλλης διαδικασίας ομοιάζουσας προς σκέψιν) κατέληξες εκεί, σε οικτίρω!
Αλλο το τι είναι σωστό και λάθος και άλλο η Δημοκρατία skullone!
Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?Η Δημοκρατία απαιτεί από τους πολίτες της να έχουν την ωριμότητα να αποτρέψουν/απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές!
Και στο είπε ο Μάνος πριν αλλά έκανες ότι κοιτάς αλλού (ή πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις!)
Η συμπεριφορά αυτή που εσυ επικροτείς (απαγόρευση στους ακροδεξιούς) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με την απαγόρευση στους αριστερούς!Τόσο δύσκολο είναι?
Είμαστε μάγκες (και όχι τσουρόμαγκες!) ας φροντίσουμε να τους απομονώσουμε όχι να τους εξαφανίσουμε!
ΥΓ Συμβουλή.Κάνε μια εκτύπωση αυτών που γράφεις και φύλαξέ τα!Θα σου χρειαστούν αργότερα για να καταλάβεις πόσο φανατικός είσαι τώρα!
-
Βρες μου ΜΙΑ συγκέντρωση νεοναζί στην οποίαν τα καλά αυτά παιδιά ΔΕΝ είχαν μαζί τους ολόκληρο στοκ με γκλομπ, σιδερογροθιές, μαχαίρια εκστρατείας και άλλα τέτοια ωραία πράγματα.(1)Ξέρεις επίσης ότι είναι προκλητικότατοι σε όσα κάνουν. Άρα, άντε γεια στο 'ησύχως και αόπλως'. Το'χουν ΧΕΣΜΕΝΟ.
Οι μαζώξεις αυτών των 'ατόμων' ξέρεις πολύ καλά ότι αποτελούν σοβαρή απειλή για την κοινωνική ζωή του τόπου που έχει την ατυχία να πέσουν επάνω του. Και ΠΑΝΤΟΤΕ τα επεισόδια τα ξεκινούν οι νεοναζί, επιτιθέμενοι σε άτομα διαφορετικού χρώματος, διαφορετικής ενδύσεως ή ακόμη και περπατησιάς που κάνουν το λάθος να περνάνε από εκεί. (2)
Άρα...
Αυτά που λες τράβα πες τα στα περιττώματα των οποίων την ελευθερία με τόσο ζήλο υπερασπίζεσαι.
(1) Αυτό έχει την ίδια λογική με το επιχείρημα των υπέρμαχων της κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου
'Εφόσον, πλέον, το Ασυλο προσφέρει προστασία σε εκληματικά στοιχεία πρέπει να καταργηθεί'
(2) Αυτό πάλι μου κάνει κάτι σε προληπτική απαγόρευση σαν τους πολέμους του Μπους -
Σχετικό με το θέμα http://iospress.gr/ios2005/ios20050911.htm
-
kouk:
Έδωσα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις των νεοναζί. Στους επαναλαμβάνω, γιατί φαίνεται αδυνατείς να διαβάσεις απλά πράγματα:
- Οι συγκεντρώσεις τους μόνο ήσυχες δεν είναι.
- Στις συγκεντρώσεις τους είναι ΕΝΟΠΛΟΙ.
- Προκαλούν με ύβρεις, τις οποίες καλά θα κάνεις ν'ακούσεις και να δω πόσο 'δημοκράτης' θα μου το παίζεις τότε.
- Αν κάποιος φουκαράς που δεν ταιριάζει με τα γούστα τους βρεθεί κοντά τους, τον πλακώνουν στο ξύλο.
hrdoukas: Αυτά που λες δεν στέκουν. Οι συγκεντρώσεις των νεοναζί (που πρέπει να τους συμπαθείς ιδιαιτέρως τελικά...) ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ γίνονται για την προσβολή νεκρών και τον προπηλακισμό όσων δεν γουστάρουν αυτά τα υποκείμενα. Μη μπερδεύεις πράγματα εντελώς ανόμοια μεταξύ τους.
-
kouk:hrdoukas: Οι συγκεντρώσεις των νεοναζί (που πρέπει να τους συμπαθείς ιδιαιτέρως τελικά...)
Για πες μου, ποιους άλλους συμπαθώ; Γιατί έχω και κάτι υπαρξιακά τώρα τελευταία...
-
skullone..
Αυτά ακριβώς κάνουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει απαγόρευση!
Θα σου συνιστούσα πριν προσβάλεις κάποιον λέγοντας του ότι 'δεν μπορεί να διαβάσει απλά πράγματα'...να σκεφτείς ότι υπάρχει πάντα και άλλη άποψη...αλλά άστο....στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξεις!
Να είσαι καλά!
-
hrdoukas: Αυτά που λες δεν στέκουν. Οι συγκεντρώσεις των νεοναζί (που πρέπει να τους συμπαθείς ιδιαιτέρως τελικά...)Αν θέλεις να αντικρούσεις όσα είπε ο hrdoukas κάντο με επιχειρήματα, όχι με αήθεις επιθέσεις 'κάτω από τη ζώνη'. Η τελευταία φορά που γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους υπονούμενα.
(Moderator nass)
-
Από τα λεγόμενα του καθενός έχω το δικαίωμα να εξάγω συμπεράσματα για τον τρόπο που σκέφτεται. Αν θες να μιλήσουμε για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ρίξε μια ματιά κατά Σικάγο μεριά.
-
Από τα λεγόμενα του καθενός έχω το δικαίωμα να εξάγω συμπεράσματα για τον τρόπο που σκέφτεται. Αν θες να μιλήσουμε για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ρίξε μια ματιά κατά Σικάγο μεριά.Βρε παλληκάρι μου....τον αποκαλείς έμμεσα φασίστα και μας κάνεις και υποδείξεις για το που να δούμε???!!!!!
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!