-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν περιμένω στη σειρά μου πίσω από τα αυτοκίνητα στην ουρά στα διόδια και όταν έρθει η σειρά μου αργήσω λίγο παραπάνω για να πληρώσω και να ετοιμαστώ να συνεχίσω το δρόμο μου, τότε θρασύς μαλακάκος είναι όποιος από πίσω μου κορνάρει. Εχει η διέλευση από τα διόδια χρονικό όριο ? Κάνω κάτι παράνομο ή ανήθικο ? Κορνάρει ο θρασύς μαλακάκος στον ΙΧ ή το φορτηγατζή που δίνει 50άρι για 2 ευρώ ?
Αν όμως προσπεράσω με τη μηχανή μια σειρά ΙΧ και πάω σταθώ μπροστά τους και κάνω τα παραπάνω, τότε δικαιούται ο από πίσω να εκνευριστεί και είμαι εγώ ο θρασύς μαλακάκος.
Fair enough ?
Πάνω που είμουν έτοιμος να το γράψω εγώ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν περιμένω στη σειρά μου πίσω από τα αυτοκίνητα στην ουρά στα διόδια και όταν έρθει η σειρά μου αργήσω λίγο παραπάνω για να πληρώσω και να ετοιμαστώ να συνεχίσω το δρόμο μου, τότε θρασύς μαλακάκος είναι όποιος από πίσω μου κορνάρει. Εχει η διέλευση από τα διόδια χρονικό όριο ? Κάνω κάτι παράνομο ή ανήθικο ? Κορνάρει ο θρασύς μαλακάκος στον ΙΧ ή το φορτηγατζή που δίνει 50άρι για 2 ευρώ ?
Αν όμως προσπεράσω με τη μηχανή μια σειρά ΙΧ και πάω σταθώ μπροστά τους και κάνω τα παραπάνω, τότε δικαιούται ο από πίσω να εκνευριστεί και είμαι εγώ ο θρασύς μαλακάκος.
Fair enough ?
Οτι και να κανεις ,για καποιους ευτυχος, περιθωρικος τυπος θα εισαι.... ειναι αυτο που λεγανε παλια καμικαζι, για τους παλιοτερους.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Fair enough ?
Οτι και να κανεις ,για καποιους ευτυχος, περιθωρικος τυπος θα εισαι.... ειναι αυτο που λεγανε παλια καμικαζι, για τους παλιοτερους.
περιθωριακός θα είσαι γιατί θες να είσαι...εδώ μέσα τουλάχιστον κανένας δεν βάζει τους 2κυκλους στο περιθώριο!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Fair enough ?
περιθωριακός θα είσαι γιατί θες να είσαι...εδώ μέσα τουλάχιστον κανένας δεν βάζει τους 2κυκλους στο περιθώριο!
Εγω δεν νοιωθω περιθωριακος. .... μτφ μεσο ειναι, και κερδιζω χρονο.
Προσωπικα συμβιωνω με ολους και δεν αφοριζω κανενα, και οταν κινουμαι με μηχανη προσεχω παρα πολυ και δεν αφηνω την επιλογη της ακεραιοτητας μου σε κανεναν.
Υπαρχουν μεγαλοι μαλακες με μηχανες οπως και με αυτοκινητα.Κοιτα, σε ενα φορουμ αυτοκινητου ειναι μεχρι ενος σημειου λογικο, καποιοι να αφοριζουν τις μηχανες , οπως πιθανον να συμβαινει σε ενα με μοτο, αλλα ειναι υπερβολικο να ζηταμε να 'εξαφανιστουν' για την ανεση μας, και να τους λεμε περιθωριακους.
Με την ιδια ανεση μπορει καποιος να πει πολλα 'επιχειρηματα' τετοιου ειδους γι΄αυτους που κινουνται με αμαξι στο κεντρο της πολης.
Ακομη περισσοτερο, οσοι εχουν μηχανη εχουν και αυτοκινητο, αυτοι πιστεψε με εχουν καλυτερη αποψη οδηγικη, και εκει που καποιος αλλος τρομαζε με το αυτοκινητο του ενας που ξερει απο μηχανη ισως να μην τρομαξει.
Το βελτιστο θα ηταν να προσεχουν οι μεν τους δε και να τελειωνει το θεμα, αλλα πολλα πραγματα δεν ειναι τελεια.
-
Άποψή μου είναι ότι οι (περισσότεροι) κάτοχοι αυτοκινήτων δεν έχουν πρόβλημα με τους μηχανόβιους, επειδή οι μεν είναι 'μάγκες' και οι δε 'περιθωριακοί' ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Προσωπικά, οι βόλτες με μηχανές μου αρέσουν περισσότερο από τις βόλτες με αυτοκίνητο! Αλλά όταν βλέπω τύπους σαν τον χθεσινό στη Θησέως, που στις 11.30 το βράδυ, κυκλοφορούσε με ένα παπάκι χωρίς φώτα και που τον είδα γιατί έπεσε πάνω του το φως από το δρόμο, τρελαίνομαι!
Και δεν είναι ο μόνος. Το Σάββατο πέτυχα μηχανάκι που πήγαινε στην Ποσειδώνος παράλληλα με ένα φορτηγό και είχε πιάσει ψιλοκουβεντούλα με τον οδηγό του φορτηγού, μπλοκάροντας όλο το δρόμο. Και όταν ένας οδηγός του την είπε, άρχισε να βρίζει.
Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι πολλές φορές με κάνουν να αγχώνομαι -από δικές τους χαζομάρες- για τη σωματική τους ακεραιότητα, μην τυχόν τους χτυπήσω κλπ. Γι' αυτό σαν οδηγός τους αποφεύγω τρελά.... -
Ο χρήστης medos έγραψε:
Και εσυ ρε downhill αντιδρας λες και εισαι ο προεδρος του κλαμπ των 'σωστων' μηχανοβιων.
Δεν είμαι φανατικός κάποιου μέσου αλλά εκνευρίζωμαι όταν μερικοί φανατικοί ΙΧηδες μάς λένε 'να κάνουμε άκρη','να μην περνάμε μπροστά στα φανάρια' να μην...να μην....
Ενώ αυτοί έχουν δικαίωμα να μιλάνε στο κινητό,να έχουν τη μουσική τέρμα και να μην ακούν τίποτα,να μην βλέπουν τους καθρέπτες...Πριν απο λίγο καιρό με βροχή,ενώ με βλέπει ο μ@@@@@ ΙΧης στα 100μ αποφασίζει να βγει απο το ΣΤΟΠ κι εγώ να χωρεύω στο γλυστερό δρόμο προκειμένου να σώσω την πτώση.Και ξέρετε που ήθελε να πάει ο 'κύριος';150μ πιο πέρα που είναι το PRAKTIKER.Είναι να μην αντιδράς;Πληρώνουμε τα πάντα σαν τους ΙΧηδες ενώ δεν έχουμε τα 'δικαιώματα' αυτών...Ξέρεις τί είχα πάθει πριν 8 χρόνια;Κινούμε κανονικά στη λωρίδα μου σε μποτιλιάρισμα,και κάποιοι πονηροί ΙΧηδες αποφάσησαν να αφήσουν ελεύθερο το διάδρομο απο το κάθετο στενό που έχει όμως ΣΤΟΠ.Μόλις πέρναγα και είχα δεξιά μου κάποια 'κουτιά' δεν έβλεπα αυτόν που παραβίαζε το ΣΤΟΠ και μόλις τον είδα ήταν αργά.Ενστικτοδώς αρπάζω το μπροστινό,μπλοκάρει ο τροχός και πάλι καλά που είχα μικρή ταχύτητα αλλιως...Ξέρεις τί μού είπε ο διπλανός οδηγός;'Εσύ φταις'!Τί να πει κανείς;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μπα; Μήπως θέλεις να σας παίρνουμε και π..ες;
Αυτό το υφάκι 'είμαστε 'η λύση' άρα δικαιούμαστε να παραβιάζουμε τον ΚΟΚ και τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας κατά βούλησιν και να πα να γ...ηθούν οι υπάνθρωποι οι 'κουτάκηδες' θα σας κρατά μια ζωή στο περιθώριο γι'αυτό πάρτε το αλλιώς, εκτός πια κι αν το γουστάρετε το περιθώριο.
Οι ΙΧηδες δεν παραβιάζετε τον ΚΟΚ;Όταν παρκάρετε τα κουτιά σας στις γωνίες και δε βλέπει κανείς τί έρχετε απο τον κάθετο στενό;Δεν είναι παραβίαση;Όταν ανοίγετε διάδρομο να περάσει ο άλλος κουτάκιας απο κάθετο στενό με ΣΤΟΠ δεν είναι παραβίαση του ΚΟΚ;Αν είχε φανάρι είστε υποχρεώμενοι αλλά όχι σε ΣΤΟΠ.Όταν παρκάρετε σε στάσεις λεωφορείων και αναγκάζετε τους πεζούς να βγαίνουν στο δρόμο χωρίς να τους βλέπουμε δεν παραβιάζετε τον ΚΟΚ;Όταν αλλάζετε κατεύθυνση μόνο με φλας και χωρίς να έχετε δει τί έρχετε δεν κάνετε παράβαση;Όταν αποφασίζετε τελευταία στιγμή ότι έπρεπε να είχατε στρίψει σε αυτό το δρόμο και κοκαλώνετε το αμάξι δεν παραβιάζετε τον ΚΟΚ;Και όσο αν είμαστε στο περιθώριο άσε να μάς κρίνουν άλλοι.Κάποτε είχαν συσχετίσει τους μοτοσυκλετιστές με τους αλήτες,τους τσαντάκηδες,τους 'καμικάζι'...Τώρα όμως μηχανάκι έχουν γιάπηδες,υπουργοί και βουλευτές,επιχειρηματίες,νοικοκυρές.Δε φτάνει που πληρώνω περισότερα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά με το βάρος και την ισχύ της μηχανής μου και την κατανάλωση φυσικά απο τα κουτιά σας.Δε φτάνει που και στα διόδια πληρώνω το μισό τίμημα ενώ ζυγίζει το 1/10 των αμαξιών σας...Ο ρατσισμός είναι απο την πλευρά των κουτάκιδων και μόνο.
-
Συμφωνω με αυτα που λες.
Αλλα οπως ειπα υπαρχουν καλοι και π@π@ρες οδηγοι και αυτ/του και μηχανης. Αν δηλαδη κανει μαλακια ο μηχανοβιος (συνηθως 'παπιας') και εσυ τον ριξεις και υπαρχει τραυματισμος τι γινεται? Δεν θα σε τρεχουνε μετα? Αν δεν εχεις αυτοπτες μαρτυρες την εκατσες. Αντε να αποδειξεις οτι δεν εφταιγες μετα.
Γι αυτο σου λεω δεν βγαζεις ακρη ετσι. Κακοι οδηγοι θα υπαρχουν και στις 2 κατηγοριες οχηματων. Ο σωστος οδηγος πρεπει να μαθει να ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ την μαλακια που παει να κανει ο αλλος. Αυτο μπορει να επιτευχθει κατα πρωτον με εμπειρια και κατα δευτερον με αντιληψη της καταστασης που επικρατει στους δρομους.(υπαρχει περιπτωση να οδηγει καποιος 23,546 χρονια και να ειναι παντελος ασχετος).
Αλλα αν το παρατηρησεις φαινονται αυτοι που θα κανουν μαλακια στον δρομο. Ειναι ο τροπος που κινουνται.....δεν ξερω. ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΜ ΠΑΝΤΩΣ. -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
...Ξέρεις τί είχα πάθει πριν 8 χρόνια;Κινούμε κανονικά στη λωρίδα μου σε μποτιλιάρισμα,και κάποιοι πονηροί ΙΧηδες αποφάσησαν να αφήσουν ελεύθερο το διάδρομο απο το κάθετο στενό που έχει όμως ΣΤΟΠ.Μόλις πέρναγα και είχα δεξιά μου κάποια 'κουτιά' δεν έβλεπα αυτόν που παραβίαζε το ΣΤΟΠ και μόλις τον είδα ήταν αργά.Ενστικτοδώς αρπάζω το μπροστινό,μπλοκάρει ο τροχός και πάλι καλά που είχα μικρή ταχύτητα αλλιως...Ξέρεις τί μού είπε ο διπλανός οδηγός;'Εσύ φταις'!Τί να πει κανείς;Εφόσον είχε μποτιλιάρισμα όπως λές, πολύ καλά κάνανε οι 'πονηροί' κουτάκηδες και αφήσανε τον κάθετο δρόμο ελεύθερο. Έτσι όπως το περιγράφεις ήταν δικό σου το σφάλμα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
...Ξέρεις τί είχα πάθει πριν 8 χρόνια;Κινούμε κανονικά στη λωρίδα μου σε μποτιλιάρισμα,και κάποιοι πονηροί ΙΧηδες αποφάσησαν να αφήσουν ελεύθερο το διάδρομο απο το κάθετο στενό που έχει όμως ΣΤΟΠ.Μόλις πέρναγα και είχα δεξιά μου κάποια 'κουτιά' δεν έβλεπα αυτόν που παραβίαζε το ΣΤΟΠ και μόλις τον είδα ήταν αργά.Ενστικτοδώς αρπάζω το μπροστινό,μπλοκάρει ο τροχός και πάλι καλά που είχα μικρή ταχύτητα αλλιως...Ξέρεις τί μού είπε ο διπλανός οδηγός;'Εσύ φταις'!Τί να πει κανείς;
Εφόσον είχε μποτιλιάρισμα όπως λές, πολύ καλά κάνανε οι 'πονηροί' κουτάκηδες και αφήσανε τον κάθετο δρόμο ελεύθερο. Έτσι όπως το περιγράφεις ήταν δικό σου το σφάλμα.
Οντως, επρεπε να εχεις το νου σου.....
-
[...]Ξέρεις τί είχα πάθει πριν 8 χρόνια;Κινούμε κανονικά στη λωρίδα μου σε μποτιλιάρισμα,και κάποιοι πονηροί ΙΧηδες αποφάσησαν να αφήσουν ελεύθερο το διάδρομο απο το κάθετο στενό που έχει όμως ΣΤΟΠ [...]Ε τους ατιμους, τους πονηρους ΙΧηδες! downhill συγγνωμη αλλα δεν μπορω να μην σχολιασω: ειναι δυνατον να αναφερεσαι εναντια στα ελαχιστα πραγματα που κανουμε ως οδηγοι για να διευκολυνουμε τους υπολοιπους χρηστες του δρομου (αυτοκινητα και μηχανες) μπας και μπορεσουμε να φτασουμε πολιτισμενα στον προορισμο μας σε λιγοτερο απο μια ωρα? Το να αφηνουμε ελευθερο τον διαδρομο ειναι **στοιχειωδης ** ευγενεια!
Δεν θελω να εμπλακω στην αψιμαχια αυτοκινητα εναντιων μηχανων, αλλα σιγουρα οσοι οδηγουν μηχανες (σε λιγο σκεφτομαι και εγω) δεν το κανουν για την αποσυμφορηση των υπολοιπων αλλα για να φτασουν οι ιδιοι γρηγοροτερα...
-
Κάνετε ΜΕΓΑ λάθος.Ο ΚΟΚ δεν αναφέρει πουθενά για διευκόλυνση των κάθετων στενών αν υπάρχει ΣΤΟΠ.ΜΟΝΟ αν υπάρχει φανάρι ή ειδική κίτρηνη διαγράμμιση.Και η αστυνομία που ήρθε αυτό είπε.Αλλά ευτυχώς δεν έγεινε καμιά ζημιά στη μηχανή και τη γλύτωσε ο κουτάκιας και δεν έφαγε κλήση για παραβίαση ΣΤΟΠ.Ούτως ή άλλως ο κουτάκιας-όσο και αν πειράζει κάποιους ο χαρακτηρισμός...-δεν έβλεπε αν έρχετε κάτι απο αριστερά.Οι άλλοι κουτάκιδες δεν είναι οι άρχοντες του δρόμου για να δίνουν προτεραιότητα...Επίσης το ΣΤΟΠ υποχρεώνει τον οδηγό να σταματήσει και να αφήσει προτεραιότητα.Άρα ευθύνεται αφού δε μού άφησε πρωτεραιότητα..Αφού δε με έβλεπε...
Σημείωση:Εγώ κινούμουν κανονικά μέσα απο τη διπλή διαχωριστική γραμμή κάτι που παραδέχτηκε και ο κουτάκιας.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
[...]Ξέρεις τί είχα πάθει πριν 8 χρόνια;Κινούμε κανονικά στη λωρίδα μου σε μποτιλιάρισμα,και κάποιοι πονηροί ΙΧηδες αποφάσησαν να αφήσουν ελεύθερο το διάδρομο απο το κάθετο στενό που έχει όμως ΣΤΟΠ [...]
Ε τους ατιμους, τους πονηρους ΙΧηδες! downhill συγγνωμη αλλα δεν μπορω να μην σχολιασω: ειναι δυνατον να αναφερεσαι εναντια στα ελαχιστα πραγματα που κανουμε ως οδηγοι για να διευκολυνουμε τους υπολοιπους χρηστες του δρομου (αυτοκινητα και μηχανες) μπας και μπορεσουμε να φτασουμε πολιτισμενα στον προορισμο μας σε λιγοτερο απο μια ωρα? Το να αφηνουμε ελευθερο τον διαδρομο ειναι **στοιχειωδης ** ευγενεια!
Οταν ΔΕΝ κανουν αυτο οι πονηροι ΙΧδες ειναι που με πιανουν εμενα τα διαολια μου...
-
Downhill τι σε 'χαλάει' από τις παρακάτω 'απαιτήσεις';
- Οι μηχανές να μην προσπερνούν από δεξιά και ανάμεσα στις λωρίδες.
- Οι μηχανές να μην περνάνε μπροστά ΑΠΟ το φανάρι (όχι απλώς μπροστά στο φανάρι)
- Οι μηχανές να μην πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους και να μην περνάνε στη 'ζούλα' κόκκινα φανάρια
- Οι μηχανές να κάνουν λιγότερο θόρυβο (ιδίως δίχρονα και παπιά)
- Οι μηχανές να μην προσπερνούν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 20-30 χ.α.ω διαφορά με την 'κίνηση' (π.χ. κίνηση σε λεωφόρο με 50-60 χαω και μηχανή να ελίσσεται με 100+).
- Οι μηχανές να μην κινούνται δεξιά από λεωφορεία (ειδικά βέβαια όταν τα τελευταία κάνουν στάση)
και προσθέτω...
- Οι κάτοχοι μηχανών να αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει:
- Οι μηχανές καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο και κινούνται όπως ένα αυτοκίνητο (= δεν κινούνται πάνω στη διαχωριστική, δεν περνούν μπροστά στα φανάρια, δε χώνονται μεταξύ οχημάτων και κράσπεδου, δεν ελίσσονται ανάμεσα σε σταματημένα, δεν παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο)
- Οι μηχανές είναι ευέλικτα δίκυκλα, των οποίων το προσόν είναι ότι μπορούν να ελίσσονται ανάμεσα στην κίνηση καταλαμβάνοντας μόνο το χώρο που τους 'αναλογεί' (=δεν παρκάρουν όπως τα αυτοκίνητα δίπλα σε πεζοδρόμιο, αλλά κάθετα προς αυτό, δεν καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο στη λωρίδα τους όσο ένα αυτοκίνητο)
Έχετε υπόψη σας ότι ο ρόλος των μηχανών όπως περιγράφεται από τον ΚΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που το 99% των κατόχων μηχανών έχουν στο μυαλό τους.
-
Κάνετε ΜΕΓΑ λάθος.Ο ΚΟΚ δεν αναφέρει πουθενά για διευκόλυνση των κάθετων στενών αν υπάρχει ΣΤΟΠ.ΜΟΝΟ αν υπάρχει φανάρι ή ειδική κίτρηνη διαγράμμιση.Και η αστυνομία που ήρθε αυτό είπε.Αλλά ευτυχώς δεν έγεινε καμιά ζημιά στη μηχανή και τη γλύτωσε ο κουτάκιας και δεν έφαγε κλήση για παραβίαση ΣΤΟΠ.Ούτως ή άλλως ο κουτάκιας-όσο και αν πειράζει κάποιους ο χαρακτηρισμός...-δεν έβλεπε αν έρχετε κάτι απο αριστερά.Οι άλλοι κουτάκιδες δεν είναι οι άρχοντες του δρόμου για να δίνουν προτεραιότητα...Επίσης το ΣΤΟΠ υποχρεώνει τον οδηγό να σταματήσει και να αφήσει προτεραιότητα.Άρα ευθύνεται αφού δε μού άφησε πρωτεραιότητα..Αφού δε με έβλεπε...Σημείωση:Εγώ κινούμουν κανονικά μέσα απο τη διπλή διαχωριστική γραμμή κάτι που παραδέχτηκε και ο κουτάκιας.
Δεν σε ειπε κανεις παρανομο. Αγενη σε ειπε και οτι κατι τυποι σαν και εσενα ειναι σε μεγαλο βαθμο υπευθυνοι για το χαος που υπαρχει στους δρομους. Αν εφαρμοσουμε τον ΚΟΚ κατα γραμμα, ποσες φορες θα χασεις (οχι εσυ συγκεκριμενα, ο καθενας μας) το διπλωμα σου ή την αδεια κυκλοφοριας; Οποτε μας βολευει ειναι καλος ο ΚΟΚ;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Downhill τι σε 'χαλάει' από τις παρακάτω 'απαιτήσεις';- Οι μηχανές να μην προσπερνούν από δεξιά και ανάμεσα στις λωρίδες.
Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε προσπέρασμα απο δεξιά,αυτό είναι παράνομο (εγώ πέρναγα απο αριστερά στο συμβάν που ανέφερα πιο πάνω)
- Οι μηχανές να μην περνάνε μπροστά ΑΠΟ το φανάρι (όχι απλώς μπροστά στο φανάρι)
Αυτό το κάνουν κυρίως τα pizza boys...Και είναι παράνομο.
- Οι μηχανές να μην πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους και να μην περνάνε στη 'ζούλα' κόκκινα φανάρια
Πάλι μόνο οι deivarαδες τα κάνουν αυτά...Κόκκινο παραβιάζουν και πολλά αμάξια...
- Οι μηχανές να κάνουν λιγότερο θόρυβο (ιδίως δίχρονα και παπιά)
Σε προηγούμενη σελίδα του παρόντος θέματος,θα δείς ότι με εκνευρίζουν τα 'μπουριά'.Όπως επίσης κάτι 'γρήγορους' κουτάκιδες με sebring κλπ εξατμίσεις πάνω σε saxorally που μαρσαρουν συνεχώς.Στο Περιστέρι υπάρχουν πάμπολοι...Όπως και αυτοί με τα 2000watt
- Οι μηχανές να μην προσπερνούν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 20-30 χ.α.ω διαφορά με την 'κίνηση' (π.χ. κίνηση σε λεωφόρο με 50-60 χαω και μηχανή να ελίσσεται με 100+).
Δεν έχω δει πολλούς να κάνουν τέτοιο πράγμα...Εκτός αν θέλει να αυτοκτονήσει.
- Οι μηχανές να μην κινούνται δεξιά από λεωφορεία (ειδικά βέβαια όταν τα τελευταία κάνουν στάση)
Εγώ μόνο κάτι παπούδες και κάτι deliverαδες έχω δει να το κάνουν αυτό.Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ ούτε σε λεωφορείο ούτε σε μεγάλο όχημα...
και προσθέτω...
- Οι κάτοχοι μηχανών να αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει:
- Οι μηχανές καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο και κινούνται όπως ένα αυτοκίνητο (= δεν κινούνται πάνω στη διαχωριστική, δεν περνούν μπροστά στα φανάρια, δε χώνονται μεταξύ οχημάτων και κράσπεδου, δεν ελίσσονται ανάμεσα σε σταματημένα, δεν παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο)
- Οι μηχανές είναι ευέλικτα δίκυκλα, των οποίων το προσόν είναι ότι μπορούν να ελίσσονται ανάμεσα στην κίνηση καταλαμβάνοντας μόνο το χώρο που τους 'αναλογεί' (=δεν παρκάρουν όπως τα αυτοκίνητα δίπλα σε πεζοδρόμιο, αλλά κάθετα προς αυτό, δεν καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο στη λωρίδα τους όσο ένα αυτοκίνητο)
Έχετε υπόψη σας ότι ο ρόλος των μηχανών όπως περιγράφεται από τον ΚΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που το 99% των κατόχων μηχανών έχουν στο μυαλό τους.
1)Οι μηχανές δεν καταλαμβάνουν εκ των πραγμάτω το χώρο ενός αυτοκινήτου.Η υπέρβαση της διπλής διαχωριστική είναι παράνομη και επισύρει πρόστιμο.Ο Ελιγμός ανάμεσα στα αμάξια είναι σαν να αλλάζεις λωρίδα.Αφού χωράω χρησιμοποιώ το δρόμο κανονικά.Με φλας εννοείται.
2)Οι μηχανές όπως και όλα τα οχήματα κινούνται πάραλληλα με την κατεύθυνση άρα σταθμεύουν και με τον ίδιο τρόπο.Αν σταθμεύσω κάθετα πολύ πιθανόν να εξέχει το πίσω μέρος στο δρόμο.Η μηχανή δεν είναι 4 μετρα...(Μόνο στο σκι σταματάς κάθετα στην πίστα,για να μην γλυστρήσεις...Μόνο με τα πέδιλα κάθετα φρενάρεις!!!) -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Αν ανατρέξεις στο θέμα 'Ζώα, ζώα, ζώα' θα δείς ότι ΙΧήδες τα χώνουν κατά βάση σε ΙΧήδες, άρα όταν αναφέρομαι στις 'υποχρεώσεις' των μηχανών δεν υπονοώ ότι οι ΙΧήδες είναι αγγελάκια. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι, εφόσον οι οδηγοί ΙΧ είναι γαϊδούρια οι οδηγοί μηχανών μπορούν να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα γαϊδούρια.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν σε ειπε κανεις παρανομο. Αγενη σε ειπε και οτι κατι τυποι σαν και εσενα ειναι σε μεγαλο βαθμο υπευθυνοι για το χαος που υπαρχει στους δρομους. Αν εφαρμοσουμε τον ΚΟΚ κατα γραμμα, ποσες φορες θα χασεις (οχι εσυ συγκεκριμενα, ο καθενας μας) το διπλωμα σου ή την αδεια κυκλοφοριας; Οποτε μας βολευει ειναι καλος ο ΚΟΚ;
Να πας να μιλήσεις για ευγένεια σε ένα μοτοσυκλετιστή που τον είχε εμβολίσει μια κυρία,όταν πήγε να περάσει απο στενό που είχε στοπ στον Αγ.Αντώνιο στο Περιστέρι,μπροστά απο λεωφορείο,και ενώ ο οδηγός του λεωφορείου της κόρναρε να μην περάσει...Ο άνθρωπος έσπασε το πόδι του και ένα σπόνδηλο απο τη μέση του.Η κυρία φόραγε τακούνι 10 πόντους περίπου...Σιγά μην προλάβενε να πατήσει φρένο...Δεν είμουν αγενής.Εγώ σταματάω στο ΣΤΟΠ.Και δεν περνάω αν δε βλέπω όλο το δρόμο.Ας κάνουν το ίδιο και οι άλλοι.Αλλά πίσω απο τους αερόσακους και τις πλευρικές μπάρες ασφαλείας νομίζουν ότι είναι άτρωτοι.
-
Να πας να μιλήσεις για ευγένεια σε ένα μοτοσυκλετιστή που τον είχε εμβολίσει μια κυρία,όταν πήγε να περάσει απο στενό που είχε στοπ στον Αγ.Αντώνιο στο Περιστέρι,μπροστά απο λεωφορείο,και ενώ ο οδηγός του λεωφορείου της κόρναρε να μην περάσει...Ο άνθρωπος έσπασε το πόδι του και ένα σπόνδηλο απο τη μέση του.Η κυρία φόραγε τακούνι 10 πόντους περίπου...Σιγά μην προλάβενε να πατήσει φρένο...Δεν είμουν αγενής.Εγώ σταματάω στο ΣΤΟΠ.Και δεν περνάω αν δε βλέπω όλο το δρόμο.Ας κάνουν το ίδιο και οι άλλοι.Αλλά πίσω απο τους αερόσακους και τις πλευρικές μπάρες ασφαλείας νομίζουν ότι είναι άτρωτοι.
Δεν εχει να κανει αυτο που λες ουτε με μηχανη ουτε με αυτοκινητο ουτε με τραυματισμους κλπ. Το ζητημα ειναι απλο: Ο καθετος δρομος στην Εγνατία ή στην Πατησιων στην Αθηνα εχει ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΠ. Αρα, συμφωνα με τη λογικη σου, ενας οδηγος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΧΗΜΑΤΟΣ πρακτικα για τη μιση διαρκεια της μερας θα πρεπει να περιμενει στη διασταυρωση μεχρι να αδειασει η Εγνατια (ή Πατησιων) απο κινηση. Γιατι θα πεσει ο κωλος καποιων οδηγων (αυτοκινητων ή μηχανων) να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ρε γαμωτο μια φορα, μια ρημαδα προτεραιοτητα για να περασει και ο κακομοιρης που ειχε την ατυχια να βγει απο το στενο.
Το οτι εισαι νομιμος δεν σημαινει οτι η συμπερισφορα δεν ειναι αντικοινωνικη ή αναγωγη. -
Κάτι πολύ σημαντικό:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ειμαι ενάντια στους μ@@@@@@ που οδηγούν αυτοκίνητα και νομίζουν πως είναι οι αρχοντες των δρόμων
Το αυτοκίνητο έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:1)Περνει σχάρα για τα πέδιλα του σκι και σε παει στο χ.κ 2)Το πίσω κάθησμα γίνεται ωραίο κρεβάτι
Ο θρασύς μ@λακάκος...