-
Ποιος ειναι ο mm55;
-
Κατα την γνωμη μου κανενα μα κανενα θεμα δεν πρεπει να σβηνεται.
Ομως. Τι κανεις ως moderator:
Το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι ανηγεις ενα folder και το ονομαζεις ramblings (διαφορα, ή ασχετα με την αυτοκινηση- κατι τετοιο).
Τοτε εχεις 2 επιλογες.
- Μπορεις να μεταφερεις θεματα που δεν εχουν σχεση με το σχετικο folder. Ομως π.χ. να γραφω για αυτοκινηση στα φολντερ αγωνω ή το αντιθτεο, ή να γραφω για την ΗΠΑμερικανικη αστυνομια στο φολντερ 'αυτοκινηση'. Οταν γινετε 'μετακινηση' το τοπι ειναι σε 2 φολντερς, σε αυτο που ανοιχτηκε αρχικα και σε αυτο που το μετεφερε ο moderator. Επισης οταν γινετε η μετακινηση αυτο κραταει καποιο χρονο. Δηλαδη:
Δεν ξερω εαν το client που χρισημοποιει το περιοδικο επιτρεπει κατι τετοιο, αλλα το κανουν. Δηλαδη το τοπικ εχει την λεξη 'moved' διπλα του και μενει στο αρχικο φολντερ που ανυχτηκε, αλλα δεν ερχεται πρωτο ξανα οταν γραψει καποιος κατι μεσα στο φολντερ. Ετσι σιγα, σιγα πεφτει ως τελευταιο, και πριν παει στην 2η σελιδα της λιστας των τοπικ, τωρα ποια ειναι μετακινημενο μονο στο μεταφερομενο φολντερ.
- Μπορεις ως moderator να κανεις LOCK θεματα. Να τα κλειδωνεις δηλαδη. Ετσι τουλαχιστον δεν σβηνεις καποιου αλλου λογια. Κατι τετοιο ειναι σιγουρα λογοκρισια οτι και εαν περιεχει το κειμενο, εκτος εαν μιλαμε για παρανομα θεματα οπως π.χ. πορνο, ρατσιστικα, δικτατοριακα κτλ θεματα. Ολα τα αλλα ειναι λογοκρισια.
Αυτα κανουν αλλα πετυχημενα φορουμ.
-
Γαβριήλ,
Τέτοιες προτάσεις πρέπει να γράφονται και να συζητιούνται εδω μέσα.
Ο Μαθιός mm55 και ο Τρακουσσέλης πριν απο αυτόν προσπάθούν/ησαν με τον καλίτερο τρόπο να αφήσουν πραγματικά το φόρουμ ελεύθερο.Εμείς παρεκτραπήκαμε και το ξέρουμε.Είναι όμως το ίδιο της φυλής μας εμείς να μην φταίμε ποτέ!
Κτυπάμε το πόδι μας σ'ενα τραπέζι και μας φταίει το τραπέζι!!!
Δημήτρη,
Μην το παίρνεις προσωπικά κι ας είναι κι ας δεν είναι.
Προτείνω σε όλους και πάλι , σκεφτείτε , προτείνετε , συνεργαστείτε με αυτούς τους ανθρώπους που ενδεχομένως περί computers και phpBB ξέρουν λιγώτερα απο σας.Δεν είναι ο σκοπός μου να κάνω τον δικηγόρο του Μαθιού αλλά να προφυλλάξω την ενότητα και το καλό κλίμα του Φόρουμ.
Ανακωχή Συνφορουμάδες μου!!!
-
Πρώτα από όλα συμφωνώ με τον Gavriil.
Οι προτάσεις που αναφέρει ήταν και ο σκοπός για τον οποίο άνοιξα το θρεντ σχετικό με τη λογοκρισία.Και τι εισέπραξα; Τη διαγραφή του, χωρίς λόγο, χωρίς αιτία...
Που παρεκτράπηκα Άρη;Μην φτάσουμε στο σημείο να ονομασουμε τα αυτονόητα, παρεκτροπές...
-
Επειδή προφανώς υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν κατάλαβαν το νόημα του ανοίγματος εκ μέρους μου των 'τυροπιτάδικων' threads θα γράψω εδώ το λόγο που τα άνοιξα και το πώς βλέπω τα πράγματα (για όποιον ενδιαφέρεται ).
Όπως όλοι γνωρίζουμε τις τελευταίες μέρες υπήρχε η διαμάχη για το κατά πόσον ο Γαβριήλ πρέπει να ανοίγει ό,σα θέματα θέλει, έστω και αν είναι παραπλήσια μεταξύ τους (τυπικό παράδειγμα η αναγέννηση της GM ). Πολλά μέλη, τα περισσότερα αν δεν κάνω λάθος, έλεγαν ότι είναι ελεύθερος να τα ανοίγει, αλλά ας προσπαθήσει να κάνει κάποια οικονομία, ανοίγοντας ένα thread το οποίο θα μπορούσε να περιέχει παρεμφερή θέματα. Το επιχείρημα του Γαβριήλ σε αυτό ήταν ότι έχουμε Δημοκρατία στο forum και μπορεί ο καθένας να ανοίξει όσα θέματα θέλει, έστω και αν αυτό δυσαρεστούσε τους υπόλοιπους. Εφόσον οι moderators δε φαίνονταν να λαμβάνουν θέση στο θέμα, αποφάσισα κι εγώ να ανοίξω πολλά threads (τα οποία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι γι'αυτόν είχαν σχέση με την αυτοκίνηση, αφού αναφέρονταν για φαγητό μέσα στο αυτοκίνητο ) τα οποία να λένε ουσιαστικά μπούρδες. Αφού ο Γαβριήλ λέει ότι ο καθένας μπορεί να ανοίξει όποια threads θέλει που θεωρεί ο ίδιος ότι σχετίζονται με την αυτοκίνηση και όποιος θέλει ας τα διαβάσει και σε αυτή την περίπτωση (των τυροπιτάδικων threads ) θα έπρεπε να ισχύσει το ίδιο και να παραμείνουν ως είχαν. Η εναλλακτική λύση θα ήταν να σβηστούν αυτά τα γελοία threads αλλά με κάποια δικαιολογία και παράλληλα τη θέσπιση κανόνων οι οποίοι θα έβαζαν κάποια όρια στους χρήστες οι οποίοι θα μπορούσαν να ανοίγουν threads με κάποια όρια και όχι όπως τους γουστάρει. Ήθλα δηλαδή να υποχρεώσω τρόπον τινα τους moderators να λάβουν κάποια θέση σο θένα. Δυστυχώς ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο, παρά μόνο σβήστηκαν τα τυροπιτάδικα threads χωρίς να λεχθεί τίποτα σχετικό και χωρίς να γίνει η θέσπιση κάποιων κανόνων στο θέμα.
Εφόσον οι moderators επέλεξαν αυτή τη γραμμή δράσης, θα παρακαλούσα να δώσουν κάποιες εξηγήσεις και να λάβουν επιτέλους θέση στο θέμα με τα threads του Γαβριήλ (επαναλαμβάνω: Αναγέννηση της GM τάδε, αναγέννηση της GM τάδε κλπ ) ούτως ώστε να ξέρουμε και την επίσημη θέση του περιοδικού, εφόσον προφανώς το forum δεν είναι δημοκρατία (και δε νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι, εφόσον υπάρχουν moderators ) και οι αποφάσεις είναι δικές τους.
Χαιρετίζω πάντως τη δημιουργία sub-forums και θεωρώ ότι είναι μια πολύ σωστή κίνηση προς την κατεύθυνση της επίλυσης της διαμάχης.
Όσο για το θέμα με τη λογοκρισία που λέει ο takinen δεν μπορώ να λάβω θέση διότι δεν είχα δει αυτά που σβήστηκαν. Αν όμως τα πράγματα είναι όπως λέει ο takinen πιστεύω κι εγώ ότι δεν έπρεπε να σβηστούν. Στη χειρότερη περίπωση ας κλειδώνονταν, διότι σβήνοντας κάτι, δεν αφήνεις την ευκαιρία στους υπόλοιπους να το διαβάσουν, είναι σαν να φοβάσαι το να το διαβάσουν οι υπόλοιποι στο forum.
Χωρίς διάθεση κακίας,
Θεοδόσης -
Τheo, δεν ξέρω πόσο καιρό είσαι στο forum και κατα πόσο έχεις διαβάσει τις κατα καιρούς διαμάχες των εν Ελλάδι forum-ιστων με τον Gavriil και titsitaki, οι οποίοι ώς νέοι Ξανθόπουλοι, δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, γραφουν τα τραγελλαφικά εναντίων των καταστάσεων που συμβαίνουν στην Ελλάδα γενικότερα μας κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς για αδιαφορία κλπ.κλπ. Σε πληροφορώ οτι όσοι και αν προσπάθησαν/εναντιώθηκαν δεν έβγαλαν άκρη...τα παιδία συνεχίζουν το βιολί τους...Για σκέψου λοιπόν τι θα γινόταν αν τους έσβηνε ο Moderator κάποιο απο τα thrends τους...Θα μας την έπεφτε όλη η ομογένεια...
Δεν θα μπώ στη διαδικασία να αναλύσω αν αυτό που έγινε είναι σωστό ή όχι, αλλά προβλιματίζομαι με την στάση σας απένταντι στον ΜΜ55...Ούτε Δικτάτωρας να ήταν και σας επέβαλε κάτι με το έτσι-θέλω..Σε λίγο θα γραφτεί ότι έχει και προσωπικά μαζί σας...
Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτο...
-
Ηταν αναμενόμενο!!!....Πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι και μαλιστα στην Ελλάδα.
Εχω ξαναπεί ότι το Forum για μένα είναι ένα 'μέρος' που μπορώ να ενημερώνομαι για αυτό που μου αρέσει και να γνωρίσω ανθρώπους καλούς που εκτιμώ την παρέα και τις απόψεις τους.
Το Forum πρέπει να μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις.Οσο γελοίες και αν είναι.
Δεν μπορεί να το κάνει γιατι είναι ανώριμο ακόμα!!!Το να σβηστούν όμως θέματα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
Προσωπικά θέλω να ξέρω τι έλεγαν.Σε τι αναφερόνταν!Ειδικά όταν προέρχονται από άτομο/μέλος που είναι από τα αξιολογώτερα.Δύσκολη δουλειά η δημοκρατία ετσι?Στα λόγια όλα εύκολα!!!!
-
Τώρα kouk είπες το καλύτερο, ' το φόρουμ είναι ανώριμο'.
Πέρασε κι άλλες τέτοιες καταιγίδες το φόρουμ, ειδικά στους 'Ελληνικούς αγώνες', σβήστηκαν κι εκεί θέματα, αλλά οι παρείσακτοι ή έφυγαν ή συμμορφώθηκαν.
Κι εγώ θα ήθελα να μάθω τι έλεγαν τα σβησμένα και ποιον έθιξαν, ειδικά αν ήταν από μέλος το οποίο γνωρίζω και προσωπικά και ξέρω για την καυστικότητα των απόψεων του.
Όσοι αγαπάνε αυτή την προσπάθεια που γίνετε μέσω του φόρουμ, για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, γνωριμίες και οδηγικές εμπειρίες, πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να αδιαφορούν. Να επικεντρώνονται μόνο έκεί που αξίζει η γνώμη τους.Πάμε γι'άλλα τώρα.....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τώρα kouk είπες το καλύτερο, ' το φόρουμ είναι ανώριμο'.
Πέρασε κι άλλες τέτοιες καταιγίδες το φόρουμ, ειδικά στους 'Ελληνικούς αγώνες', σβήστηκαν κι εκεί θέματα, αλλά οι παρείσακτοι ή έφυγαν ή συμμορφώθηκαν.
Κι εγώ θα ήθελα να μάθω τι έλεγαν τα σβησμένα και ποιον έθιξαν, ειδικά αν ήταν από μέλος το οποίο γνωρίζω και προσωπικά και ξέρω για την καυστικότητα των απόψεων του.
Όσοι αγαπάνε αυτή την προσπάθεια που γίνετε μέσω του φόρουμ, για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, γνωριμίες και οδηγικές εμπειρίες, πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να αδιαφορούν. Να επικεντρώνονται μόνο έκεί που αξίζει η γνώμη τους.Πάμε γι'άλλα τώρα.....
Αυτό ακριβώς είναι ρε Κώστα,όπως το είπες.Αυτοί που δεν κολλάνε να ‘αποβαλλονται’ από το ιδιο το forum.
Αλλα τις προηγούμενες φορες που σβήστηκαν θέματα είμασταν εμείς οι ίδιοι που το ζητάγαμε (δημοκρατία,που λέγαμε).Η αυθαίρετη διαγραφή από τον οποιονδήποτε δεν με βρίσκει σύμφωνο!
Χάνει κατι από την ομορφιά του ετσι.Πάμε γι'άλλα τώρα!!...OK!!
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Και απορώ...Ο ΚΚ μας λέει συνεχώς για τις κάμερες, την ανελευθερία της παρακολούθησης η οποία προωθείται απο κυβερνήσεις κλπ και εδώ, μέσα στο 'σπίτι' του, παύεται να μιλάει, όποιος δεν ανταποκρίνεται στο 'καλούπι';ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!
Eίχα δώσει και εγώ απάντηση στο θέμα που έθεσες περί λογοκρισίας συμμεριζόμενος τις απόψεις σου και αυτό φυσικά σβήστηκε με όλο το θέμα, επειδή οι administrators προφανώς διέκριναν οξύτατη αντίδραση...
Εμείς τώρα λοιπόν ας μας πούν τι να κάνουμε? Να σταματήσουμε να διαβάζουμε 4Τ, γιατί γράφουν μέσα ένα κάρο άσχετα προς το αυτοκίνητο θέματα οι διάφοροι 'σύγχρονοι' φιλόσοφοι-περιφερόμενοι μαϊντανοί των τηλεοπτικών καναλιών?
Φαίνεται ότι από την πολύ γκρίνια της Συντακτικής Ομάδας γιά την Παγκοσμιοποίηση και τα επακόλουθα, μπερδεύτηκαν και πήραν φόρα εφαρμόζοντας παγκοσμιοποιημένες τακτικές μέσα στο Forum...
Ειλικρινά λυπάμαι και δεν μας βλέπω γιά πολύ εδώ μέσα.
Chris
Γιατί;