-
Έχω ένα FIAT PUNTO 80 και μόλις έμαθα για το CELCAT.
Σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο, με το διοξείδιο του δημητρίου που χρησιμοποιεί η συσκευή σαν καταλύτη, επιτυγχάνονται έως και 15% καλύτερες επιδόσεις στο αυτοκίνητο και έως και 22% οικονομία στα καύσιμα.
Χωρίς να πιστεύω απόλυτα τα παραπάνω νούμερα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει βάλει την παραπάνω συσκευή και αν πραγματικά έχει δει βελτιώσεις.
Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η οικονομία στα καύσιμα, αλλά αν ο κινητήρας γίνει και πιο 'πρόθυμος', τότε και αυτό καλοδεχούμενο είναι!
Επίσης θα ήθελα να μάθω για τυχόν μειονεκτήματα (π.χ. μεγαλύτερος θόρυβος;).
Όταν ρώτησα για το κόστος μου είπανε 80.000 δρχ. (ακόμα σε δραχμές μιλάνε οι τεχνικοί!) με την εγκατάσταση.
Σας φαινεται λογικό;Περιμένω σχετικές εμπειρίες.
-
Σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο, με το διοξείδιο του δημητρίου που χρησιμοποιεί η συσκευή σαν καταλύτη, επιτυγχάνονται έως και 15% καλύτερες επιδόσεις στο αυτοκίνητο και έως και 22% οικονομία στα καύσιμα.
Χωρίς να πιστεύω απόλυτα τα παραπάνω νούμερα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει βάλει την παραπάνω συσκευή και αν πραγματικά έχει δει βελτιώσεις.
Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η οικονομία στα καύσιμα, αλλά αν ο κινητήρας γίνει και πιο 'πρόθυμος', τότε και αυτό καλοδεχούμενο είναι!
Όταν ρώτησα για το κόστος μου είπανε 80.000 δρχ. (ακόμα σε δραχμές μιλάνε οι τεχνικοί!) με την εγκατάσταση.
-
-
Έχει γίνει σχετική συζήτηση στο θέμα Αμόλυβδη για καταλυτικούς κινητήρες σε συμβατικό;. Γνωρίζει κανείς σελίδα στο δίκτυο με έγκυρες σχετικές πληροφορίες;
-
Την έχω δει την σχετική απάντηση στο θέμα που αναφέρεις αλλα δεν απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις μου, οπότε ελπίζω να απαντήσουν τόσο ο φίλος που έχει βάλει το celcat (puntofato) όσο και οποιοσδήποτε άλλος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό.
Όσο για το internet δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αναφορά για το celcat. Ίσως στο εξωτερικό να έχει άλλη ονομασία την οποία δεν γνωρίζω οπότε και δεν μπορώ να ψάξω. -
Aπ'όσο γνωρίζω διοξείδιο του δημητρίου είναι η ουσία που προκαλεί...ό,τι συμβαίνει στον καταλύτη με απλά λόγια.Να υπάρχει παραπάνω ποσότητα;ίσως,άντε και να βοηθάει λίγο στην εξαγωγή αν είναι καταλύτης το CELCAT (αλήθεια τί είναι;καταλύτης;)κάτι σαν 'ελευθέρας' καταλύτης δηλαδή όπως οι πολλοί racing καταλύτες που κυκλοφορούν.Τέτοιες τιμές όμως 1000% δεν ισχύουν.
-
Καλά, δεν ξέρω τι είναι το CELCAT, αλλά το 15% πάνω (έστω και 'έως' ) στις επιδόσεις και το 22% πάνω στην οικονομία είναι τουλάχιστον φαιδρά. Δηλαδή ο καταλύτης πόσο κόβει, 30%
-
Μεταφέρω μέρος από το άρθρο του puntofato ο οποίος έγραψε για το celcat σε κάποιο άλλο θέμα του forum.
...
Επειδή έχω βάλει το συγκεκριμένο σύστημα στα αυτοκίνητά μου και ξέρω τί κάνει και πώς, θα ήθελα να διευκρινήσω κάποια πράγματα. Καταρχήν Το Celcat είναι μία ελληνική πατέντα (όχι το υλικό που χρησιμοποιεί CEO2 που είναι διεθνώς γνωστό τι κάνει, αρκεί μια ματιά στο ιντερνετ, αλλά η συσκευή που μπορεί να αναμιγνύει στον αέρα της εισαγωγής την ουσία).
Αυτός ο καταλύτης μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για να καεί το μίγμα στον κύλινδρο με αποτέλεσμα την καλύτερη καύση και απόδοση του μοτέρ. Επιπλέον για την ίδια απόδοση απαιτείται λιγότερο καύσιμο άρα κάνει και οικονομία. Να μην συνεχίσω για καθαρότερα καυσαέρια σε καταλυτικά και μη καθώς και σε μεγαλύτερη διάρκεια του καταλύτη.
Το πιο κουφό πάντως που μου είπαν είναι πως τα τρισάθλια ΚΤΕΟ μας, κόβανε αυτοκίνητα με το συγκεκριμένο σύστημα (αυτό μου το είπαν άτομα που το είχαν βάλει παλαιότερα).
...
Για να καταλήξω, το είχα σε τρία αυτοκίνητα. Είδα την κατανάλωση να πέφτει μέχρι και ένα λίτρο στα 100χμ χωρίς να μαζέψω το δεξί μου πόδι ούτε να αλλάξω την χρήση τους (σκίσιμο και πάλι σκίσιμο). Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για μένα και δεν πα να λένε οι άλλοι!
...Αυτά είχε πει ο φίλος μας puntofato. Σίγουρα λοιπόν τα νούμερα είναι υπερβολικά αλλά το να γλυτώνεις και 1 λίτρο στα 100 χλμ. είναι σίγουρα βελτίωση.
-
Σίγουρα, αλλά έπεσε στα 19 από τα 20 λίτρα ανα 100 χμ, ή στα 9 από τα 10; Έχει μεγάλη διαφορά... Πχ το Σιβίκ 1400 της κοπέλας μου σε νορμάλ χρήση (όχι σκίσιμο και όχι μποτιλιάρισμα) καίει 6,5-7 στα 100. Θα πέσει στα 5,5-6?
-
Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν δίνει ποσοστό για αυτό και ήλπιζα ο φίλος που είχε γράψει το άρθρο να έβλεπε το θέμα και να απαντούσε αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει εμφανιστεί.
Αλλά αν υποθέσουμε χονδρικα ότι το 22% είναι υπερβολικό και πάρουμε ως αληθινό το 11% τότε από τα 7 λίτρα /100χλμ. πάμε στα 6,2 περίπου. Καλούτσικα είναι.
Επίσης να μην ξεχάσουμε και το ότι διατηρεί τον κινητήρα σε καλή κατάσταση (γίνεται καλύτερη καύση) και ότι παρατείνει την ζωή του τριοδικού καταλύτη.
Ακόμα όμως δεν έχει απαντήσει κανένας με ιδία πείρα ή με επιστημονικές γνώσεις επί του θέματος, οπότε όλα αυτά παραμένουν στα χαρτιά.
Σχετικά με το CELCAT