-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Φίλε, επειδή φοράμε την ίδια ακριβώς διάσταση και έχω αλλάξει αρκετά λάστιχα στο αυτοκίνητό μου, σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα Michelin Pilot Exalto II. Επίσης, θα σου έλεγα ό,τι και να φορέσεις, μην κάνεις το λάθος και βάλεις τα Toyo. Άσε τι ακούς από τους κάθε είδους χεράδες και γρήγορους, το λάστιχο αποδίδει μόνο σε καταπληκτικό οδόστρωμα, στο οποίο όμως τρώγεται πάρα πολύ γρήγορα. Πήγαινε για τα Michelin και δε θα χάσεις. Ούτε με τα SP 01 θα χάσεις, αξιοπρεπέστατο λάστιχο απλώς το Exalto είναι ακόμα καλύτερο .Έχεις φορέσει και τα F1?
-
Fusion HR êáé Falken Ziex Ze 512...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Φίλε, επειδή φοράμε την ίδια ακριβώς διάσταση και έχω αλλάξει αρκετά λάστιχα στο αυτοκίνητό μου, σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα Michelin Pilot Exalto II. Επίσης, θα σου έλεγα ό,τι και να φορέσεις, μην κάνεις το λάθος και βάλεις τα Toyo. Άσε τι ακούς από τους κάθε είδους χεράδες και γρήγορους, το λάστιχο αποδίδει μόνο σε καταπληκτικό οδόστρωμα, στο οποίο όμως τρώγεται πάρα πολύ γρήγορα. Πήγαινε για τα Michelin και δε θα χάσεις. Ούτε με τα SP 01 θα χάσεις, αξιοπρεπέστατο λάστιχο απλώς το Exalto είναι ακόμα καλύτερο .Διαφωνώ με την άποψη σου, εγώ που τα φοράω (ΤΟΥΟ PROXES T1R) σε μπροστοκίνητο XSARA 1.6 , μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα κρατήματα τους και σε στεγνό, και σε βρεγμένο αλλά και σε άσφαλτο γυαλί. Το δε MICHELΙΝ που φορούσε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο ήταν επιεικώς απαράδεκτο. (όχι PILOT EXALTO II πάντως για να μην παρεξηγηθώ)
-
Χθες ειδα πως τα Michelin Pilot Exalto II δεν βγαινουν με δεικτη Η αλλα μονο σε V και ηθελα να ρωτησω αν θα δουλεψουν σωστα, (δηλ. θα ερχονται σε θερμοκρασια λειτουργιας σε καθημερινη οδηγηση η θα πρεπει να κανω ταρζανιες).
Για τα υπολοιπα ελαστικα ολα βγαινουν σε Η. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Φίλε, επειδή φοράμε την ίδια ακριβώς διάσταση και έχω αλλάξει αρκετά λάστιχα στο αυτοκίνητό μου, σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα Michelin Pilot Exalto II. Επίσης, θα σου έλεγα ό,τι και να φορέσεις, μην κάνεις το λάθος και βάλεις τα Toyo. Άσε τι ακούς από τους κάθε είδους χεράδες και γρήγορους, το λάστιχο αποδίδει μόνο σε καταπληκτικό οδόστρωμα, στο οποίο όμως τρώγεται πάρα πολύ γρήγορα. Πήγαινε για τα Michelin και δε θα χάσεις. Ούτε με τα SP 01 θα χάσεις, αξιοπρεπέστατο λάστιχο απλώς το Exalto είναι ακόμα καλύτερο .
Έχεις φορέσει και τα F1?
Δυστυχώς όχι
-
τα toyo ειναι καλα λαστιχα? Ιαπωνεζικα ειναι?
-
Καλά βρε, με τον πόνο μας παίζεις;
Διάβασε παραπάνω. -
Έχω βάλει τα TOYO T1S 195/55/15 σε 146 1.4. Το λάστιχο είναι εκπληκτικό, με έχει σώσει σε συνθήκες που πίστευα ότι θα χτυπούσα και στη βροχή νομίζεις ότι ο δρόμος είναι στεγνός! Έχω κάνει 13000 χλμ και δεν έχουν κάποια αξιοσημείωτη φθορά, ούτε έχουν χάσει σε αποτελεσματικότητα ώστε να βάλω τα πίσω μπρος ακόμη. Πριν είχα Pirelli P6000 που ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω δοκιμάσει οπότε δε μεταφέρω φήμες. Τα TOYO ήταν αρκετά φθηνότερα από Rainsport1, Exalto και F1 που είχα ψάξει τότε. Τα '55' είναι αρκετά ακριβότερα από τα '50' και τα επόμενα θα είναι 50άρια (195/50/15 είναι πιο σωστή διάσταση για 146, άσχετα αν τα 55άρια φορούσε από το εργοστάσιο)
-
Αλλη μια γνώμη για τα TOYO T1-R
Διάσταση 205/45/16 87W
Delta HF 190 PsΣτην πρόσφατη εκδρομή του Φόρουμ στο Πήλιο συνολικά μου άφησαν θετικές εντυπώσεις , ειδικά σε σχέση με την τιμή τους. Βέβαια ήταν ολοκαίνουργια μιας και τα έβαλα το πρωί πριν φύγουμε.
Στα + ...
πολύ καλή ελκτική πρόσφυση
πολύ καλή συμπεριφορά στο βρεγμένο (σε στροφές και σε εθνική)
πολύ καλά στο φρενάρισμα
καλή πρόσφυση σε στροφές
σχετικά άνετα , δεν κοπανάνεΣτα - ...
Οχι καλή αίσθηση στο τιμόνι (το χειρότερο μειονέκτημα τους για εμένα)
Σχετικά θορυβώδη σε λεία άσφαλτοΣτο δικό μου αυτοκίνητο πάντως ήθελαν όντως 2-3 psi παραπάνω για να δουλέψουν καλύτερα (βελτιωνόταν η αίσθηση στο τιμόνι - χάλαγε η άνεση)
Το πέλμα τους δεν είχε σημάδια κόπωσης και το πλαινό τους δεν 'δίπλωσε' πουθενά. -
Παιδια κατεληξα στα Michelin Pilot Exalto 2 με δεικτη V, την αλλη δευτερα θα παω να τα φορεσω.
Ευχαριστω ολα τα παιδια γαι την βοηθεια τους στην επιλογη μου. -
δυο ερωτησεις που τις εχω καιρο :
- αυτη τη στιγμη φοραω 205/55/16 με δεικτη V , στην επομενη αλλαγη μπορω να παω σε δεικτη Η απο την στιγμη που το αμαξι δεν προκειτε να ανεβει πανω απο 200????
- αν για καποιο Χ λογο παω σε 17αρα ζαντα και μεγαλυτερο πελμα, οι αντιστοιχες πιεσεις πρεπει να παραμεινουν ιδιες ή να μεγαλωσουν / μικρηνουν???
''ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ''