-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
με τις προηγούμενες κουκούλες κ επειδή έχουμε 2 κλειώ, απλά την γύριζα πάνω στο άλλο (το μέσα έξω) το οποίο είχε ήδη φορεμένη κουκούλα!
Ωραιο αυτο δεν το ειχα σκεφτει!!!!!!! Μπα δεν παθαινουν τιποτα απο μεσα να τις πλυνεις!
-
Καλά βρε παιδιά δεν χωράνε οι κουκούλες σας στο πλυντήριο; Υπάρχει απαλό πρόγραμμα για ευαίσθητα χωρίς στύψιμο που την κάνει καινούργια χωρίς κανένα πρόβλημα αν την βάλεις γυρισμένη τα μέσα έξω. Για όσους είναι η κουκούλα πολύ μεγάλη μπορούν να απευθυνθούν σε καθαριστήριο που έχουν μεγάλους κάδους ή να βρει κανένα φίλο με εξάκιλο πλυντήριο!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εγω που εχω παρκιγκ σκεπαστό, αλλα οχι κλειστό, εβαλα κουκουλα για το λογο οτι βαρεθηκα να το ξεσκονιζω, και εκτοτε ελυσα το προβλημα μου!!
Φυσικα το avensis δεν το περνουμε σε καθημερινη βαση, το alto την πληρωνει... , και ετσι δεν μου πεφτει τοσο βαρυ το βγαλε -βαλε.Την πηρα πριν λιγες μερες απο την autoplus 66 ευρώ και ειναι με θερμοκοληση, και αδιαβροχη, πολλα περισσοτερα απο αυτα που εγω ηθελα!!!
Kαλά, σοβαρά μιλάς, πήρες κουκούλα 66 ευρώ από το Autoplus και μάλιστα αδιάβροχη, για αυτοκίνητο τόσο μεγάλο όσο το Avensis? Εγώ που έψαχνα στο Autoplus καινούρια αδιάβροχη κουκούλα για Α3, πώς έγινε και μου είπαν οτι η φθηνότερη ήταν 110 ευρώ? Πήρα βέβαια των 130 ευρώ, με τριπλή επένδυση και πιο ελαφρύ ύφασμα, ήταν η ακριβότερη που υπήρχε, συνειδητή επιλογή μου...Αλλά δεν μου είπαν να υπάρχει και τίποτα κάτω από 110!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εγω που εχω παρκιγκ σκεπαστό, αλλα οχι κλειστό, εβαλα κουκουλα για το λογο οτι βαρεθηκα να το ξεσκονιζω, και εκτοτε ελυσα το προβλημα μου!!
Φυσικα το avensis δεν το περνουμε σε καθημερινη βαση, το alto την πληρωνει... , και ετσι δεν μου πεφτει τοσο βαρυ το βγαλε -βαλε.Την πηρα πριν λιγες μερες απο την autoplus 66 ευρώ και ειναι με θερμοκοληση, και αδιαβροχη, πολλα περισσοτερα απο αυτα που εγω ηθελα!!!
Kαλά, σοβαρά μιλάς, πήρες κουκούλα 66 ευρώ από το Autoplus και μάλιστα αδιάβροχη, για αυτοκίνητο τόσο μεγάλο όσο το Avensis? Εγώ που έψαχνα στο Autoplus καινούρια αδιάβροχη κουκούλα για Α3, πώς έγινε και μου είπαν οτι η φθηνότερη ήταν 110 ευρώ? Πήρα βέβαια των 130 ευρώ, με τριπλή επένδυση και πιο ελαφρύ ύφασμα, ήταν η ακριβότερη που υπήρχε, συνειδητή επιλογή μου...Αλλά δεν μου είπαν να υπάρχει και τίποτα κάτω από 110!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Βέβαι δεν λερώνονται εύκολα, διότι (ειδικά παλιά) τα αυτοκίνητα τα πέρναγα ανά 6μηνο με τεφλόν (αν θυμάμε καλά όταν το έκαν ο ίδιος) κ με προστατευτικά χρώματος κ η σκόνη δεν κόλαγε, οπότε πριν βάλω την κουκούλα με ένα ξεσκονιστήρι απομάκρυνα την σκόνη κ όλα καλά! εκτός από τα σημεία που είναι οι τροχοί όπου φυσικά λερώνεται
Τι προστατευτικά χρώματος χρησιμοποιούσες και δεν κολλούσε η σκόνη? Τι είναι το τεφλόν?
Τι ξεσκονιστήρι χρησιμοποιείς, εχεις κάποιο να προτείνεις? -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Βέβαι δεν λερώνονται εύκολα, διότι (ειδικά παλιά) τα αυτοκίνητα τα πέρναγα ανά 6μηνο με τεφλόν (αν θυμάμε καλά όταν το έκαν ο ίδιος) κ με προστατευτικά χρώματος κ η σκόνη δεν κόλαγε, οπότε πριν βάλω την κουκούλα με ένα ξεσκονιστήρι απομάκρυνα την σκόνη κ όλα καλά! εκτός από τα σημεία που είναι οι τροχοί όπου φυσικά λερώνεται
Τι προστατευτικά χρώματος χρησιμοποιούσες και δεν κολλούσε η σκόνη? Τι είναι το τεφλόν?
Τι ξεσκονιστήρι χρησιμοποιείς, εχεις κάποιο να προτείνεις?Επειδή εδώ κ 2-3 χρόνια δεν προλαβαίνω, το ένα αυτοκίνητο έχει μείνει έτσι το άλλο το πάω σε γνωστό φανοποιό.... οπότε
Κάπου όμως έχω τα προϊόντα που μου είχε συστήσει, αν θες να ψάξω να δω ποιά ήταν κ να σου πω!Τεφλόν είναι ένα υλικό που υπήρχε στην μία αλοιφή που πέρναγα το χρώμα, 'έκλεινε' τους πόρους κ έδινε μία μαλακή υφή 'σαν επιδερμίδα' στις βαμμένες επιφάνεις που έκανε το νερό να γλυστρά (μην αρχίσω για δεσμούς υδρογόνου κλπ κλπ ε? ) όπως κ την σκόνη να μην κολάει πάνω!
Ξεσκονιστήρι χρησιμοποιώ συνήθως αυτά με το χέρι κ που έχουν υλικό που μοιάζει με πολλά μικρά κρόσια κ συνήθως είναι εμποτισμένα με υγρό που βοηθάει να μην αναπτύσεται στατικός ηλεκτρισμός στο χρώμα/ επιφάνεια αυτοκινήτου κ κολάει έτσι η σκόνη!
Πάντως με οποιοδήποτε ξεσκονιστήρι του εμπορίου, αν είναι περασμένο με γυαλιστικό το αυτοκίνητο,κάνεις δουλειά, απλά με ένα απαλό πέρασμαΕλπίζω να βοήθησα
Φιλικά
Νικόλας -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Επειδή εδώ κ 2-3 χρόνια δεν προλαβαίνω, το ένα αυτοκίνητο έχει μείνει έτσι το άλλο το πάω σε γνωστό φανοποιό.... οπότε
Κάπου όμως έχω τα προϊόντα που μου είχε συστήσει, αν θες να ψάξω να δω ποιά ήταν κ να σου πω!Τεφλόν είναι ένα υλικό που υπήρχε στην μία αλοιφή που πέρναγα το χρώμα, 'έκλεινε' τους πόρους κ έδινε μία μαλακή υφή 'σαν επιδερμίδα' στις βαμμένες επιφάνεις που έκανε το νερό να γλυστρά (μην αρχίσω για δεσμούς υδρογόνου κλπ κλπ ε? ) όπως κ την σκόνη να μην κολάει πάνω!
Ξεσκονιστήρι χρησιμοποιώ συνήθως αυτά με το χέρι κ που έχουν υλικό που μοιάζει με πολλά μικρά κρόσια κ συνήθως είναι εμποτισμένα με υγρό που βοηθάει να μην αναπτύσεται στατικός ηλεκτρισμός στο χρώμα/ επιφάνεια αυτοκινήτου κ κολάει έτσι η σκόνη!
Πάντως με οποιοδήποτε ξεσκονιστήρι του εμπορίου, αν είναι περασμένο με γυαλιστικό το αυτοκίνητο,κάνεις δουλειά, απλά με ένα απαλό πέρασμαΕσύ ξέρεις πολλά, έχεις κάνει φανοποιός μήπως?
Σοβαρά τώρα- Μπορεί κάποιο φανοποιείο να σου περάσει το αμάξι με τεφλόν? Η επιλεγεις κάποια από τις γυαλιστικές αλοιφές του εμπορίου πχ. από Autoplus? Ακούγεται σούπερ! -
Εγώ το πάω σε γνωστή αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων εκτός Αθηνών απλά επειδή τους γνωρίζω κ κάνουν φανταστική δουλειά
Βέβαια αν πας για την συγκεκριμμένη περιποίηση χρώματος το χρεώνουν 150 ευρώ αλλά λόγο γνωστού πληρώνω μόνο 50 κ δεν έχει καμία σχέση με τις αλοιφές που τα περνάμε μόνοι μας!
Απλά παλιά που είχα όρεξη κ χρόνο ανά 6μηνο τα πέρναγα όλα τα αυτοκίνητα μία με αλοιφή περιποίησης χρώματος κ γυαλιστική κ μία με άλλα που είχε βάση το τεφλόνΑυτά! κ όχι στην Αθήνα δεν γνωρίζω κάποιον.... αλλά υπάρχει τόπικ ανάλογο για περιποίηση χρώματος, καθώς κ τόπικ που συζητήθηκε πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε αυτοκίνητο φίλου μας από γνωστή εταιρία περιποίησης χρώματος
Κάνε μία βόλτα στους 4ΤΦ κ θα βρεις αρκετά -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Nαι ,την πηρα ομως περσι τετοια εποχη.....αλλα απο τοτε...εχει ακριβινει και το πετρελαιο!!!
-
Έχοντας δαπανήσει 100άδες ευρώ για έτοιμες κουκούλες για τα διάφορα αυτοκίνητα που έχουν περάσει κατά καιρούς από τα χέρια μου, τα οποία συνήθως έχουν ...ασυνήθιστο σχήμα, κατάληξα στην εταιρία TNF που είναι στην Καλλιθέα κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στην οδό Άνδρου (υπάρχει νομίζω και μια URL στην πρώτη σελιδα). Όχι τόσο για λόγους ποιότητας (μπορείς να ζητήσεις ότι ποιότητα θέλεις από 55ευρώ νομίζω μέχρι και αρκετά παραπάνω) αλλά κυρίως διότι οι κουκούλες είναι μετρημένες για το εκάστοτε αυτοκίνητο (αν δεν έχουν πατρόν μετρούν το δικό σου επιτόπου).
Η καλή εφαρμογή είναι τόσο ευκολία (δεν την παίρνει εύκολα ο αέρας, μανταλάκια τούβλα κλπ δεν χρειάζονται ) όσο και καθαριότητα (δεν σέρνεται κάτω, δεν βρέχεται από τα νερά του δρόμου όταν πλένει ο λεβέντης το αμάξι του πιο πάνω με χημικά και βενζίνη κλπ κλπ).
Προσωπικά, έχω στη γειτονιά πολλές γατούλες, τις οποίες δεν μπορώ να τις αποτρέψω από το να ανεβαίνουν στο αυτοκίνητό μου και να ακονίζουν τα νυχάκια τους (και όχι μόνον!) στην καινούργια μου κουκούλα (αποκλειστικά στο δικό μου, δεν ξερω γιατί! ) οπότε αναγκάζομαι να κάνω αυτό το έξοδο ετησίως. Για το λόγο αυτό αγοράζω την χαμηλότερης ποιότητας κουκούλα (με ύφασμα όμως από μέσα και θερμοκολλημένη πάντα) διότι είμαι φιλόζωος καταβάθος ρε γ@μώτο και δε θέλω να τις πάρω στο κηνύγι...
BTW Έχει κανείς καμιά ιδέα πως να τις αποτρέψω από το να ανεβαίνουν? Είχα ακούσει κάτι για ξύδι στις άκρες της κουκούλας αλλά πραγματικά δε θα ήθελα το αυτοκίνητό μου να μυρίζει σαν τουρσί! -
Μολις χτες εβαλα την κουκουλα στο πλυντηριο για να την καθαρισω εσωτερικα (ειχε απιστευτη σκονη και χωμα μεσα...εγκλωβισμενα λογω του λεπτου συνθετικου διχτυου που εχει εσωτερικα)... και εγινε θαυμα!! Φοβουμενος τις θερμοκολητικες ραφες τις επλυνα με κρυο νερο στο προγραμμα για ευαιθητα. Αν εχει το πλυντηριο σας επιλογη μην την στηψετε καθως θα ταλαιπωρηθει (εγω τουλαχιστον αυτο εκανα). Θα εκπλαγειτε απο το αποτελεσμα.
-
Ενταξει την επληνες αλλα πως τη στεγνωσες απο μεσα;;;;
D-jet και εγω εχω αλλαξει 5 κουκουλες μεχρι τωρα και κατεληξα οτι οι TNF ειναι οι καλυτερες απ αυτς που εχω δοκιμασει. Στο c4 μου επειδη ειναι λιγο περιεργο επρεπε να γινει παραγγελια και δεν ηξερα ποσο θα πηγαινε αλλα πηρα το Νο. 5 και απλως ειναι λιγο χαλαρη οποτε φουσκωνει εμ τον αερα. Οταν ειχα παρει ομως το ιδιο νουμερο πριν απο 1 χρονο για το corolla ηταν πανω του γαντι!!! Ειναι ομως διαφορετικης ποιοτητας αυτη που πηρα τωρα και αν και νομιζω οτι εκανε λιγο παραπανω η αλλη πρεπει να ηταν καλυτερη. Οσο για τις γατες και τους σκυλους πιστεψε με δεν ειναι μονο στο δικο σου!!! Εγω εχω σωθει κυριολεκτικα με τη λυση του ξιδιου αφου καθε μερα την εβρισκα κατουρημενη σε 5-6 μεριες ΠΑΝΤΑ και τωρα ειναι οκ! Δεν ριχνω βεβαια πανω στην κουκουλα αλλα απλως κανω ενα μικρο κυκλο γυρω απο το αυτοκινητο με ξυδι. Πρεπει να ειμαι ο μοναδικος που εχει ξυδι στο πορτπαγκαζ του!!!!
-
Και εκεί που έχεις αγοράσει την κουκούλα για το καλό του αυτοκινήτου σου...θυμάσαι (όταν είναι αργά) ότι η κουκούλα έχει 2 μικροσκοπικές τρύπες.
Μέσα Σεπτεμβρίου η Ελλάδα έχει βουλιάξει και βρέχει για 10 μέρες συνέχεια.
Το νερό έχει περάσει, έχει μουσκέψει την κουκούλα στα 2 σημεία, η υγρασία έχει μείνει για καμιά 10αριά μέρες και τελικά έχει χαλάσει το χρώμα δημιουργώντας ένα ξεθώριασμα.
Ελπίζω εσείς να είστε πιο τυχεροί!
Τώρα ξέρετε ότι και η υγρασία χαλάει το χρώμα!
Με την βροχή και την κουκούλα χαλάει το χρώμα, χωρίς κουκούλα και βροχή σκουριάζει το αυτοκίνητο, με κουκούλα και ήλιο πάλι λέει χαλάει το χρώμα ενώ χωρίς κουκούλα χαλάει το χρώμα από τον ήλιο!
Τι? 2ο αυτοκίνητο έλεγα να πάρω?
καλό!!!!με σπίτι στο κέντρο, και δουλειά στο κέντρο? και παρκάρισμα στο κέντρο?
ευχαριστώ ... βρήκα την λύση
-
Πολύ σωστός φίλε SirGus, σε ότι αφορά τις επιλογές μετακινήσεών σου, τουλάχιστον για το κέντρο της Αθήνας. Μακάρι να είχαμε και σοβαρό δίκτυο Μετρό, βέβαια...
(Άσχετο, τελικά δικό σου είναι το Citroen που είχα δει παρκαρισμένο στην Αριστοτέλους, πλατεία Βικτωρίας, πριν κανά δίμηνο;)
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πολύ σωστός φίλε SirGus, σε ότι αφορά τις επιλογές μετακινήσεών σου, τουλάχιστον για το κέντρο της Αθήνας. Μακάρι να είχαμε και σοβαρό δίκτυο Μετρό, βέβαια...(Άσχετο, τελικά δικό σου είναι το Citroen που είχα δει παρκαρισμένο στην Αριστοτέλους, πλατεία Βικτωρίας, πριν κανά δίμηνο;)
ναι το δικό μου ήταν σίγουρα.
Και αν συνεχίσει και ο Νοεμβριος με λιγότερο από 150 kms θα πάει σε σπίτι φίλου εκτός Αθήνας
-
Αξιότιμοι κύριοι,
είχα αγοράσει κι εγώ μία κουκούλα Autoplus από Praktiker πριν 3 μήνες για ασυνήθιστο λόγο. Εκτός του ότι ήθελα να μένει το αυτοκίνητο πλυμένο όσο καιρό το άφηνα ακίνητο (σπάνιο, αλλά υπάρχουν περίοδοι ακόμα και ενός μήνα που δεν το κινώ), ήθελα να αποφύγω τις γρατζουνιές από τα άλλα αυτοκίνητα στη γειτονιά. Μάλιστα, όταν είδα ότι ένας γείτονας για 2η φορά μου έκανε ζημιά και δεν είπε τίποτε (την 1η με τον κοτσαδόρο χτύπησε προφυλακτήρα μου, στράβωσε κάποια βάση και δεν πατάει καλά στη δεξιά πλευρά και τη 2η στο ξεπαρκάρισμα μου έγδαρε τον πίσω προφυλακτήρα σε 3 σημεία) αποφάσισα να αγοράσω κάποια κουκούλα. Πηγαίνοντας μια ημέρα στο Praktiker για τα καλλυντικά του αυτοκινήτου (σίγουρα περισσότερα από αυτά που χρησιμοποιεί μια γυναίκα καθημερινά) την είδα εκεί και την αγόρασα. Τώρα, μετά από 3 μήνες χρήσης κάνω τα εξής σχόλια:
- Υπήρχαν 2 ποιότητες. Η μία κόστιζε 80
-
Γεια σας παιδια
Επαναφερω το θεμα για να ρωτησω κατι
Πριν λιγο καιρο πηρα μια φτηνη κουκουλα απο τα practiker για να μ προστατευει απο την σκονη κ μονο.Δεν εχω περισσοτερες απιτησεις μιας κ εδωσα μονο 25 euro
Πριν λιγο εβρεχε.Τωρα που σταματησε να παω βολιδα να βγαλω την κουκουλα κ να την στεγνωσω ή δεν χαλασε ο κοσμος κ αν μηνει 1 ημερα πανω στο αυτοκινητο?? -
Αν ήταν ραμμένη και όχι κολλημένη, ίσως πέρασε νερό μέσα. ΑΝ ΠΕΡΑΣΕ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ, ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ. Όλα θα στεγνώσουν τριγύρω, αλλά αυτή θα κρατήσει την υγρασία και θα σου κάνει ζημιά στο βερνίκι. Όχι με την πρώτη, αλλά μετά από μερικές επαναλήψεις ενδέχεται να θαμπώσει το χρώμα.
-
thanks manosk
-
Καμιά μάρκα που να βγάζει όσο το δυνατόν πιο ελαφριές αδιάβροχες κουκούλες (ας κινδυνεύουν να τις πάρει ο αέρας αν δεν έχουν λάστιχο στο κάτω μέρος, δεν πειράζει) έχετε να προτείνετε? Ψάχνει μια φίλη που έχει πάρει μία που είναι λίγο γομάρι από βάρος απ' ότι λέει και δυσκολεύεται πολύ στο βάλε-βγάλε....
κουκουλες αυτοκινητων