-
Στο κεντρο της Θεσσαλονικης 240 Ε το μηνα σε παρκινγκ αθλιο, που κλεινει στις 9:30 το βραδυ! (Δεν κανω πλακα). Ουτε γκαρσονιερα να νοικιαζαν... Τουλαχιστον οι υπαλληλοι ειναι προσεκτικοι...
Το 'πολυοροφο' στα δικαστηρια περιπου 120 Ε το μηνα.Εγω φτανω με το αυτοκινητο κοντα στο κεντρο, σε σημειο που βολευει το λεωφορειο και εχει αρκετες ελευθερες θεσεις, και λυνω το προβλημα. Στο κεντρο το κατεβαζω πολυ σπανια, οταν πρεπει να φυγω βιαστικα απο το γραφειο. 6 Ε νομιζω η πρωτη ωρα + 1 Ε οι επομενες.
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Αν είναι να πληρώνω 150 x 12 = 1800 euro το χρόνο για να είναι (υποτίθεται) ασφαλισμένο (λέμε τώρα..) το αμάξι μου κάποιες ώρες την ημέρα, τότε θα φτάσω στο σημείο να δουλεύω εγώ για το αμάξι και όχι το αμάξι μου για μένα!!!!Ετσι ειναι. Αν πληρωνεις (οχι εσυ!) τοσα λεφτα για παρκινγκ λογικα θα πληρωνεις κι αλλα τοσα, περιπου, για ασφαλεια οποτε μιλαμε για ~3.500 ευρω το χρονο μονο και μονο για την 'προστασια' του αμαξιου. Για τους περισσοτερους Ελληνες τα χρηματα αυτα ειναι τουλαχιστον 3 μηνες δουλειας - αν και εδω προφανως δε μιλαμε για καποιο που βγαζει ενα χιλιαρικο (or so) το μηνα διοτι θα ηταν απλα ξεροκεφαλια να δινει το 30% για 'ασφαλεια' και ποιος ξερει ποσα για βενζινη κλπ. Εκτος πια κι αν η δουλεια δεν ειναι αναγκαια για να βγαινουν τα 'προς το ζην' αλλα αποτελει χομπι (ή απλα τροφοδοτει το γνωστο χομπι του 'καιω βενζινη και περναω καλα')...
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Αν είναι να πληρώνω 150 x 12 = 1800 euro το χρόνο για να είναι (υποτίθεται) ασφαλισμένο (λέμε τώρα..) το αμάξι μου κάποιες ώρες την ημέρα, τότε θα φτάσω στο σημείο να δουλεύω εγώ για το αμάξι και όχι το αμάξι μου για μένα!!!!Mε τα μισά από τα παραπάνω χρήματα κάνεις μία μεικτή ασφάλεια και την έχεις παντού και πάντα.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ετσι ειναι. Αν πληρωνεις (οχι εσυ!) τοσα λεφτα για παρκινγκ λογικα θα πληρωνεις κι αλλα τοσα, περιπου, για ασφαλεια οποτε μιλαμε για ~3.500 ευρω το χρονο μονο και μονο για την 'προστασια' του αμαξιου. Για τους περισσοτερους Ελληνες τα χρηματα αυτα ειναι τουλαχιστον 3 μηνες δουλειας - αν και εδω προφανως δε μιλαμε για καποιο που βγαζει ενα χιλιαρικο (or so) το μηνα διοτι θα ηταν απλα ξεροκεφαλια να δινει το 30% για 'ασφαλεια' και ποιος ξερει ποσα για βενζινη κλπ. Εκτος πια κι αν η δουλεια δεν ειναι αναγκαια για να βγαινουν τα 'προς το ζην' αλλα αποτελει χομπι (ή απλα τροφοδοτει το γνωστο χομπι του 'καιω βενζινη και περναω καλα')...
Η ασφάλεια φίλη μου δεν είναι 'προστασία'.
Είναι υποχρέωση που επιβάλλει στον Ελληνα ο νόμος, και αν επιλέξεις να μην ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, διώκεσαι ποινικά.
Το πάρκινγκ ειναι η 'προστασία'. Αν κάποιος πχ βγάζει 18.000 ευρώ το χρόνο, τα 1800 πράγματι είναι πολλά (το πιστεύω, και γι αυτό εξάλλου έθεσα και το topic), αλλά οχι τοσο μελοδραματικό οσο το κάνεις να ακούγεται. Με τη λογική αυτή, παίρνουμε όλοι μας ενα Chevrolet Matiz και ένα Fiat Punto ή ενα μεταχειρισμένο σαραβαλάκι και πάμε να το κοπανάμε δεξιά κι αριστερά από μόνοι μας!
Παράξενο, σε φόρουμ οπαδών της αυτοκίνησης, να μην υπάρχει ούτε ενας που να μου πει οτι αξίζει να οδηγεί ενα ακριβότερο αυτοκίνητο ή οτι αξίζει να πληρώσει για να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση! Είμαστε τελικά όλοι οι Ελληνες τέτοιοι μίζεροι φουκαράδες? Προτιμούμε να ταλαιπωριόμαστε σαν pizza boys πάνω σε ένα παπί ή να τραβιόμαστε με τη συγκοινωνία αντί να δώσουμε 5 φράγκα παραπάνω για να εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής? -
Η εταιρία που δουλεύω ζητάει 80 Ευρώ τον μήνα για στάθμευση στον χώρο της....δηλαδή 1000 Ευρώ τον χρόνο...........φυσικά εγώ δεν τα δίνω και χρησιμοποιώ συγκοινωνίες...........
-
Εγώ είμαι τις άποψης να αγοράζεις κάτι το οποιο και μπορείς να χαρείς και να συντηρήσεις όπως του αξίζει.
Τα αυτοκίνητα φτιάχνονται για να τα χρησιμοποιούμε, όχι να τα νταντεύουμε.Αν μέσα στα παραπάνω θεωρείς να το έχεις μόνιμα σε κλειστό parking, τότε γιατί συζητάμε?
Αν το αντέχεις οικονομικά, το parking, τότε βάλτο και τσάμπα ρώτησες.
Αν όχι, και θες να πηγαίνεις παντού με αμάξι και ταυτόχρονα να μένει σε top condition, τότε μάλλον πήρες πολύ ακριβό αμάξι για τις οικονομικές σου δυνατότητες. -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Εγώ είμαι τις άποψης να αγοράζεις κάτι το οποιο και μπορείς να χαρείς και να συντηρήσεις όπως του αξίζει.
Τα αυτοκίνητα φτιάχνονται για να τα χρησιμοποιούμε, όχι να τα νταντεύουμε.
Αν μέσα στα παραπάνω θεωρείς να το έχεις μόνιμα σε κλειστό parking, τότε γιατί συζητάμε?
Αν το αντέχεις οικονομικά, το parking, τότε βάλτο και τσάμπα ρώτησες.
Αν όχι, και θες να πηγαίνεις παντού με αμάξι και ταυτόχρονα να μένει σε top condition, τότε μάλλον πήρες πολύ ακριβό αμάξι για τις οικονομικές σου δυνατότητες.'Ερευνα αγοράς' κάνω. Η ερώτηση ήταν τι πληρώνουν οι υπόλοιποι. Απλώς εξεπλάγην με τις απαντήσεις, και το εξέφρασα.
Αν το αμάξι ήταν πολύ ακριβό για τις οικονομικές μου δυνατότητες, όπως μου λες, τότε είτε α) θα το άφηνα σπίτι την ημέρα για να βγαίνω κάπου-κάπου καμια τσάρκα το βραδάκι (όπως προφανώς κάνουν τα παληκάρια παραπάνω) για να μην έχω πολλά έξοδα είτε β) θα το πάρκαρα στο δρόμο για να μην χάνω τις αιματηρές μου οικονομίες σε πάρκινγκ και ας θυσίαζα το top condition που μας αναφέρεις. -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Ετσι ειναι. Αν πληρωνεις (οχι εσυ!) τοσα λεφτα για παρκινγκ λογικα θα πληρωνεις κι αλλα τοσα, περιπου, για ασφαλεια οποτε μιλαμε για ~3.500 ευρω το χρονο μονο και μονο για την 'προστασια' του αμαξιου. Για τους περισσοτερους Ελληνες τα χρηματα αυτα ειναι τουλαχιστον 3 μηνες δουλειας - αν και εδω προφανως δε μιλαμε για καποιο που βγαζει ενα χιλιαρικο (or so) το μηνα διοτι θα ηταν απλα ξεροκεφαλια να δινει το 30% για 'ασφαλεια' και ποιος ξερει ποσα για βενζινη κλπ. Εκτος πια κι αν η δουλεια δεν ειναι αναγκαια για να βγαινουν τα 'προς το ζην' αλλα αποτελει χομπι (ή απλα τροφοδοτει το γνωστο χομπι του 'καιω βενζινη και περναω καλα')...
Είναι υποχρέωση που επιβάλλει στον Ελληνα ο νόμος, και αν επιλέξεις να μην ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, διώκεσαι ποινικά.
Το πάρκινγκ ειναι η 'προστασία'. Αν κάποιος πχ βγάζει 18.000 ευρώ το χρόνο, τα 1800 πράγματι είναι πολλά (το πιστεύω, και γι αυτό εξάλλου έθεσα και το topic), αλλά οχι τοσο μελοδραματικό οσο το κάνεις να ακούγεται. Με τη λογική αυτή, παίρνουμε όλοι μας ενα Chevrolet Matiz και ένα Fiat Punto ή ενα μεταχειρισμένο σαραβαλάκι και πάμε να το κοπανάμε δεξιά κι αριστερά από μόνοι μας!
Παράξενο, σε φόρουμ οπαδών της αυτοκίνησης, να μην υπάρχει ούτε ενας που να μου πει οτι αξίζει να οδηγεί ενα ακριβότερο αυτοκίνητο ή οτι αξίζει να πληρώσει για να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση! Είμαστε τελικά όλοι οι Ελληνες τέτοιοι μίζεροι φουκαράδες? Προτιμούμε να ταλαιπωριόμαστε σαν pizza boys πάνω σε ένα παπί ή να τραβιόμαστε με τη συγκοινωνία αντί να δώσουμε 5 φράγκα παραπάνω για να εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής?Καλύτερη ποιότητα ζωής?
Έχεις βρεθει στον Κηφισσό σε ώρα/μέρα αιχμής ή σε κάποια άλλη μποτιλιαρισμένη λεωφόρο να κάνεις για απόσταση λίγων χιλιομέτρων σε 2 ώρες?Και να σκας και 150 ευρώ το μήνα σε πάρκινγκ?
1000 φορές μετακίνηση με τις συγκοινωνίες και ας έχω 'χειρότερη ποιότητα ζωής' (ΑΝ βέβαια ο τόπος διαμονής ή εργασίας επιτρέπει τη μετακίνηση με συγκοινωνία).. -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Παράξενο, σε φόρουμ οπαδών της αυτοκίνησης, να μην υπάρχει ούτε ενας που να μου πει οτι αξίζει να οδηγεί ενα ακριβότερο αυτοκίνητο ή οτι αξίζει να πληρώσει για να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση! Είμαστε τελικά όλοι οι Ελληνες τέτοιοι μίζεροι φουκαράδες? Προτιμούμε να ταλαιπωριόμαστε σαν pizza boys πάνω σε ένα παπί ή να τραβιόμαστε με τη συγκοινωνία αντί να δώσουμε 5 φράγκα παραπάνω για να εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής?Καλύτερη ποιότητα ζωής? Για εσένα καλύτερη ποιότητα ζωής είναι το σταμάτα-ξεκίνα στην κίνηση πρωί-μεσημέρι, πηγαίνοντας και γυρίζοντας στην δουλειά? Μάλλον εσύ δεν τα βλέπεις καλά... Αγαπάω πολύ το αμαξάκι μου για να το ταλαιπωρώ έτσι και λατρεύω την οδήγηση τόσο που αποφεύγω να την σιχαθώ πηγαίνοντας πρώτη-δευτέρα... Και βέβαια αξίζει να οδηγώ ένα καλύτερο (και όχι ακριβότερο όπως το θέτεις, το αμάξι δεν μετριέται απαραίτητα με το πόσο κοστίζει) αυτοκίνητο, δεν αξίζει όμως να το περιφέρω σε αυτή τη ζούγκλα, ευχαριστώ δεν θα πάρω... όσο για την ασφάλεια, υπάρχουν και οι μικτές, οπότε με λιγότερα λεφτά από αυτά που δίνεις για ασφάλεια και πάρκιν, έχεις την περιουσία σου προστατευμένη πλήρως.
Για να αντιστρέψω αυτό που είπες, παράξενο σε ένα φόρουμ αυτοκίνησης, με ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το αυτοκίνητο να υπάρχει αυτή η μεγαλομανία και να είναι γουστάρει κάποιος να ταλαιπωρεί το καμάρι του μέσα σε αυτήν την πόλη...
-
Ακριβώς.
Εμενα μου φαίνεται καλύτερη ποιότητα ζωής αυτήΕγώ με το τρένο κάνω 35 λεπτά door το door για την δουλειά, όταν με το αυτοκίνητο θα έκανα 1.5 ώρα μέσα στο καυσαέριο και θα μου κόστιζε 10 φορες παραπάνω.
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Παράξενο, σε φόρουμ οπαδών της αυτοκίνησης, να μην υπάρχει ούτε ενας που να μου πει οτι αξίζει να οδηγεί ενα ακριβότερο αυτοκίνητο ή οτι αξίζει να πληρώσει για να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση! Είμαστε τελικά όλοι οι Ελληνες τέτοιοι μίζεροι φουκαράδες? Προτιμούμε να ταλαιπωριόμαστε σαν pizza boys πάνω σε ένα παπί ή να τραβιόμαστε με τη συγκοινωνία αντί να δώσουμε 5 φράγκα παραπάνω για να εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής?Κάτσε ρε συ ντίβα δηλαδή... Άμα είναι να πληρώνω ένα αμάξι για να το έχω και άλλο ένα αμάξι για να το παρκάρω σε πάρκινγκ, τότε τι να το κάνω;
Τι ήθελες να βρεις σε forum αυτοκίνησης; Όλοι να λέμε ότι θα πάμε αύριο να βάλουμε δόσεις μέχρι το 2187 για να αγοράσουμε την Enzo και να την κυκλοφορούμε στις 'πίστες' της Αθήνας; Ή θεωρείς οδηγική απόλαυση να έχεις ένα αμάξι 180 ίππων και να το κυκλοφορείς στο μποτιλιάρισμα; Αλλά βέβαια, υπάρχουν και οι μίζεροι Έλληνες που ταλαιπωριόνταιτα δίκυκλα για να μοιάζουν pizza-boys, έτσι; Αν είναι δυνατόν να σκέφτεσαι και να μιλάς έτσι...
Και στην τελική, για πες μας δηλαδή τι είναι αυτό το σούπερ αμάξι, γιατί εδώ στα χωριά εμείς, ακόμα και Mercedes μεγάλες και BMW κτλ, στο δρόμο τα παρκάρουμε, γιατί ακόμα και κάποιος που έχει δώσει 30-40 χιλιάρικα να αγοράσει το αμάξι αυτό, δεν είναι βέβαιο ότι έχει και άλλα τόσα να του πληρώνει το σπίτι του. Ξέρεις μάλιστα, ορισμένοι επιλέγουν με τα χρήματα αυτά να πληρώνουν ένα δικό τους σπίτι και όχι του αυτοκινήτου τους.
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Παράξενο, σε φόρουμ οπαδών της αυτοκίνησης, να μην υπάρχει ούτε ενας που να μου πει οτι αξίζει να οδηγεί ενα ακριβότερο αυτοκίνητο ή οτι αξίζει να πληρώσει για να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση!Σε ακόμα καλύτερη κατάσταση διατηρείται όταν το 'φυλάς' για ωραίες διαδρομές και όχι ξεκίνα-σταμάτα μέσα στην πόλη.
Είμαστε τελικά όλοι οι Ελληνες τέτοιοι μίζεροι φουκαράδες?
Πάω με άλλο τρόπο (μεταχειρισμένο σαραβαλάκι - μηχανάκι - ΜΜΜ) με κάνει 'μίζερο φουκαρά' ?
Κακώς περηφανεύομαι πως από τα 26000 χλμ. του δικού μου αυτοκινήτου μόνο 2-3 χιλιάδες έχουν γίνει στην πόλη και τα υπόλοιπα σε ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ?
Ή μήπως κακώς θεωρώ πως το αυτοκίνητό μου είναι πολύ ακριβό και 'καλό' (ό,τι και να είναι) για να το φθείρω 'φτηνά' ?Προτιμούμε να ταλαιπωριόμαστε σαν pizza boys πάνω σε ένα παπί ή να τραβιόμαστε με τη συγκοινωνία αντί να δώσουμε 5 φράγκα παραπάνω για να εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής?
Είσαι πολύ ...diva τελικά...
Δεν το ήξερα πως με τη μηχανή μου είμαι σαν pizza boy (σκέψου να είχα και μπαγκαζιέρα)
Δώσε και 5 και 155 φράγκα παραπάνω. Ποιός σε εμποδίζει ? Αλλά γιατί παραπονιέσαι ?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
για πες μας δηλαδή τι είναι αυτό το σούπερ αμάξι147 αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[...]
Δεν το ήξερα πως με τη μηχανή μου είμαι σαν pizza boy (σκέψου να είχα και μπαγκαζιέρα)Δώσε και 5 και 155 φράγκα παραπάνω. Ποιός σε εμποδίζει ? Αλλά γιατί παραπονιέσαι ?
Φίλε και συνωνόματε Νάσο, προφανώς η ντίβα θεωρεί όλες τις χιλιάδες πληθυσμού που σ' όλο τον πολιτισμένο κόσμο χρησιμοποιεί ΜΜΜ και δίκυκλα για τη μετακίνησή του, μίζερους φουκαράδες και κακομοίρηδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν την αμαξάρα τους μέσα στην πόλη, γεμίζοντας το χώρο που ζούμε με θόρυβο, ρύπους και εκνευρισμό.
Ας είναι! Εγώ προτιμώ να αντιμετωπίζομαι έτσι από τους απανταχού Ελληνάρες, που μετράνε την ποιότητα του ανθρώπου με το μέγεθος του μεταξονίου και ομοίως την ποιότητα ζωής με τα λίτρα καταναλισκώμενου καυσίμου (ανά χιλιόμετρο ή απόλυτα, μικρή διαφορά κάνει)!!!
Ευτυχώς που είμαι μίζερος που το προτιμώ και ελπίζω σύντομα να μπορώ να γίνω ακόμα πιο μίζερος, ώστε να αποκτήσω τη δυνατότητα να κινούμαι εντός πόλης χωρίς το αμάξι μου.
-
@diva αν επιτρέπεται για τι αυτοκίνητο μιλάμε?
-
Εγώ δηλαδή που έχω και μπαγκαζιέρα στη μηχανή ντελιβεράς είμαι ή ταλαίπωρος?
Όσο για τα παληκάρια που φυλάνε τα τουτού τους για 'οικονομικές' απογευματικές βόλτες, μάλλον δεν τα έχεις γνωρίσει κάλά... Εγώ δεν βλέπω που είναι η οικονομία στο να παίρνω το καμάρι μου το βραδάκι επειδή έτσι μου κάπνισε για να κατεβω μια γρήγορη βόλτα στα στροφιλίκια του Σουνίου... Αλλά εγώ έτσι χαίρομαι το αυτοκίνητό μου και αυτή είναι η υγιέστερη χρήση που μπορώ να του κάνω...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
για πες μας δηλαδή τι είναι αυτό το σούπερ αμάξι
147 αν θυμάμαι καλά.
Α, τόσο σούπερ δηλαδή; Και η πρόκληση που είναι; Εκτός αν έχει αθηναϊκές πινακίδες στη Σαλόνικα και της το πετύχει κανείς Καλιβάτζης στη δρόμο μετά από ντέρμπι Άρη-Ολυμπιακού 0-1 με πέτσινο πέναλτι στο 99'...
-
Oπως καταλαβες φιλη diva,
εβαλες φωτια...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
για πες μας δηλαδή τι είναι αυτό το σούπερ αμάξι
147 αν θυμάμαι καλά.
Εγώ θυμάμαι 116 πάντως.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ δηλαδή που έχω και μπαγκαζιέρα στη μηχανή ντελιβεράς είμαι ή ταλαίπωρος?Εσύ αδερφέ την πάτησες. Έτσι και σε πετύχει στο δρόμο η diva, θα σου κάνει παραγγελία για σουβλάκια και πίτσες!!!
Τι πληρώνετε για πάρκινγκ?