-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
βαλε δυο-τρεις σταγονες νερο σε λιγο βαμβακι και τρειψε την οθονη σου ελαφρια με αυτοΕυχαριστώ.Δοκιμασα με swiffer αλλα στις γωνιες δεν καθαριζε και ηθελε πιεση.Ετσι ομως τα καταφερα!!!!!!!!!!!!!!
-
Αποφύγετε το πλυντήριο με τους αράπηδες στο Νέο Ηράκλειο.
Απαίσια δουλειά.
Μετά το πλυντήριο τους έκανα συνεχώς υποδείξεις να καθαρίσουν τμήματα του αμαξώματος, που είχαν μείνει ακάλυπτα.Αφότου έφυγα πληρώνοντας 9.6 ευρώ για μέσα έξω, ανακάλυψα ότι όλος ο μπροστινός προφυλακτήρας ήταν όσο βρώμικος και πριν το 'πλύνουν'...
-
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
Ευχαριστα πολλα!Αλλη μια ερωτηση.Με τι μπορω να καθαρισω την οθονη(ειναι LCD και φοβαμαι μην αφησω στιγματα και αλλοιωθουν τα χρωματα)
Τι λεει οι οδηγιες για καθαρισμο;
Προτεινω ενα καθαρο πανι μικρονηματων βρεγμενο και στιμενο οσο πιο πολυ γινεται. Αν θελετε και ενα αλλο στεγνο πανι μικρονηματων για το στεγνωμα. Θα δειτε ολες τις δαχτυλιες και σκιες να φευγουν. Προτεινω μακρι απο swifter με χημικα υγρα εκτος αν το συνειστα ο κτασκευαστης της οθονης.
Σχετικα με τα λαστιχα προτεινω Poorboy's Bold and Bright.
Νικος
-
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
βαλε δυο-τρεις σταγονες νερο σε λιγο βαμβακι και τρειψε την οθονη σου ελαφρια με αυτο
Ευχαριστώ.Δοκιμασα με swiffer αλλα στις γωνιες δεν καθαριζε και ηθελε πιεση.Ετσι ομως τα καταφερα!!!!!!!!!!!!!!
Για δυσπροσιτα σημεια δοκιμαστε με μπατονετες.Ειναι τα ξυλακια με βαμβακι στις ακρες που καθαριζουμε τα αυτια.
-
Αν και η διαδικασία του κερώματος μου φαίνεται μπελάς, θα το επιχειρήσω γιατί θέλω πάλι εκείνη την βελούδινη αίσθηση του αυτοκινήτου όταν αυτό ήταν καινούργιο.
Αν κατάλαβα καλά το κέρωμα του αυτοκινήτου γίνεται με τα παρακάτω βήματα:
Καλό πλύσιμο του αυτοκινήτου.
Στέγνωμα με δέρμα.
Εφαρμογή του κεριού, με εμποτισμένο ύφασμα αν είναι υγρό ή ψεκασμό αν είναι σπρέι.
Μετά χρειάζεται σκούπισμα ή τρίξιμο ??????????????Πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε 6 μήνες ?????????????
-
Ο χρήστης gi0rg0s έγραψε:
Μετά χρειάζεται σκούπισμα ή τρίξιμο ??????????????Και πολυ μαλιστα!!! Αν δεν το τριψεις θα μεινει ενα στρωμα πανω λες και ειναι κερινο και ψευτικο το αυτοκινητο! Οχι απλως δε θα γυαλιζει αλλα θα ειναι λες και το εχεις απλυτο 20 χρονια! Θελει τριψιμο αρκετο ωστε να απλωθει και να μη φαινεται το κερι, με βαμβακερο υφασμα. Οταν θα το κερωνεις θα απλωνεις το κερι κατα τοπους και θα το σκουπιζεις οχι σε μεγαλες επιφανιες γιατι αν ξεραθει το κερι κλαυτα! Μιση πορτα περιπου! Προσεξε τις λεπτομεριες να τις σκουπισεις καλα να μην μεινουν θαμπες και τα τζαμια και φωτα τα οποια λογικα θα λερωθουν και θα θαμπωσουν λιγο και γιάυτο θα τα σκουπισεις γρηγορα και μονο με azax θα καθαρισουν. Οταν θα το πλυνεις προσεξε να στρεγνωσεις καλα χερουλια, λουκια κτλ γιατι αν απλωσεις το κερι και σταζει νερο θα αφησει θαμπαδα και θα πρεπει μετα να το ξανασκουπιζεις. Δεν ειναι υποχρεωτικο να το περνας καθε 6 μηνες οποτε θες το κανεις αλλα για να το διατηρησεις θα σου συνιστουσα 3 κερωματα το χρονο τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μετά χρειάζεται σκούπισμα ή τρίξιμο ??????????????
Και πολυ μαλιστα!!! Αν δεν το τριψεις θα μεινει ενα στρωμα πανω λες και ειναι κερινο και ψευτικο το αυτοκινητο! Οχι απλως δε θα γυαλιζει αλλα θα ειναι λες και το εχεις απλυτο 20 χρονια! Θελει τριψιμο αρκετο ωστε να απλωθει και να μη φαινεται το κερι, με βαμβακερο υφασμα. Οταν θα το κερωνεις θα απλωνεις το κερι κατα τοπους και θα το σκουπιζεις οχι σε μεγαλες επιφανιες γιατι αν ξεραθει το κερι κλαυτα! Μιση πορτα περιπου! Προσεξε τις λεπτομεριες να τις σκουπισεις καλα να μην μεινουν θαμπες και τα τζαμια και φωτα τα οποια λογικα θα λερωθουν και θα θαμπωσουν λιγο και γιάυτο θα τα σκουπισεις γρηγορα και μονο με azax θα καθαρισουν. Οταν θα το πλυνεις προσεξε να στρεγνωσεις καλα χερουλια, λουκια κτλ γιατι αν απλωσεις το κερι και σταζει νερο θα αφησει θαμπαδα και θα πρεπει μετα να το ξανασκουπιζεις. Δεν ειναι υποχρεωτικο να το περνας καθε 6 μηνες οποτε θες το κανεις αλλα για να το διατηρησεις θα σου συνιστουσα 3 κερωματα το χρονο τουλαχιστον.
Από ότι κατάλαβα θα μου φάει ένα πρωινό σίγουρα.
Το δύσκολο μάλλον είναι η οροφή.
Αν χρησιμοποιήσω κερί σε σπρέι θα είναι πιο εύκολο ???????? -
Εγω χρησιμοποίησα Meguairs Gold Class πάστα και δεν ήθελε πολύ τρίψιμο... Μην φοβάσαι δεν είναι καθόλου δύσκολο και σίγουρα αξίζει το αποτέλεσμα...
Προσοχή! Μονο 100% βαμβακερό ύφασμα...
-
Μπα το πιο δυσκολο ειναι οι λεπτομεριες. Η οροφη φευγει ευκολα γιατι δεν εχει χερουλια κτλ. Ενα πρωινο δε νομιζω. Εγω στο χαλαρο(βεβαια το εχω κανει αρκετες φορες) το κανω 2 ωρες. Σε σπρει θα σε βολεψει καλυτερα(κι εγω τετοιο εχω) γιατι δε θα χρειεαζεται να το απλωνεις.
-
Εγώ έχω μια σειρά από ερωτήσεις και ελπίζω να με διαφωτίσετε, τουλαχιστον σε οσες από αυτές μπορείτε να απαντήσετε:
- Τα δέρματα που χρησιμοποιείτε για να σκουπίσετε το αμάξι μετά από το πλύσιμο, πώς τα πλένετε? Τα έχω καιρό και έχουν πλέον βρωμίσει, δεν ξέρω πώς να τα καθαρίσω χωρίς να τους κάνω ζημιά.
- Πώς επιτυγχάνεται το καλύτερο σκούπισμα, που να μην αφήνει λεκέδες πάνω στα τζάμια κλπ?
- Κάνει να χρησιμοποιεί κανείς αλοιφές κεριού ή γυαλίσματος σε ένα καινούριο αμάξι?
- Είναι αλήθεια ότι βρώμικο νερό της βροχής ή βρωμόνερα από μπαλκόνια αν πέσουν πάνω στο αμάξι μπορεί να αφήσουν μόνιμα στίγματα που να μην καθαρίζουν?
- Τι ξεσκονιστήρι χρησιμοποιείτε για το εξωτερικό του αυτοκινήτου (όταν αυτό ειναι καθαρό, εννοείται)?
- Είναι αλήθεια οτι οταν εχει υγρασία δεν πρέπει να σκεπάζουμε το αμάξι με κουκούλα γιατί η υγρασία εγκλωβίζεται από κάτω και μπορεί να κάνει ζημιά στο χρώμα?
Ευχαριστώ!
-
- Τα δέρματα που χρησιμοποιείτε για να σκουπίσετε το αμάξι μετά από το πλύσιμο, πώς τα πλένετε? Τα έχω καιρό και έχουν πλέον βρωμίσει, δεν
ξέρω πώς να τα καθαρίσω χωρίς να τους κάνω ζημιά.
---δεν χρησιμοποιω δερμα (αν και ειχα αγορασει ενα). καλυτερα ειναι να παρεις microfiber πετσετες, πιο αποτελεσματικες και πλαινονται ευκολα.
- Πώς επιτυγχάνεται το καλύτερο σκούπισμα, που να μην αφήνει λεκέδες πάνω στα τζάμια κλπ?
---οι λεκεδες στο αυτοκινητο υπαρχουν συνηθως αν δεν πλυθει καλα (χρειαζεται καλος αφρος και τριψιμο στο χερι). παλι μικροφιμπρα πετσετα για σκουπισμα και μετα ενα καλο υγρο autoglass
- Κάνει να χρησιμοποιεί κανείς αλοιφές κεριού ή γυαλίσματος σε ένα καινούριο αμάξι?
---ασε να περασουν 6 μηνες τουλαχιστον. γενικα δεν χρειαζεται κερι τα πρωτα 1-2 χρονια, αργοτερα λογω φθορας του βερνικιου ναι...
- Είναι αλήθεια ότι βρώμικο νερό της βροχής ή βρωμόνερα από μπαλκόνια αν πέσουν πάνω στο αμάξι μπορεί να αφήσουν μόνιμα στίγματα που να μην καθαρίζουν?
δεν μου εχει τυχει ποτε, δεν πιστευω. ολα τα στιγματα βγαινουν με καταλληλη αλοιφη αφου ειναι πανω στο βερνικι
- Τι ξεσκονιστήρι χρησιμοποιείτε για το εξωτερικό του αυτοκινήτου (όταν αυτό ειναι καθαρό, εννοείται)?
αποφευγε να ξεσκονιζεις το αμαξι χωρις να το πλυνεις πριν γιατι πολλα ξεσκονιστηρια κανουν χαρακιες στο βερνικι, εξαλλου και καλο να ειναι το ξεσκονιστηρι καπου θα υπαρχει λιγη αμμος που αν την σπρωξεις θα σου κανει μια ωραια γρατζουνια να την θυμασαι. επενδυσε σε ενα γκαραζ και θα δεις πως μενει καθαρο ενα αυτοκινητο για 3-4 μηνες χωρις πλυσιμο.
- Είναι αλήθεια οτι οταν εχει υγρασία δεν πρέπει να σκεπάζουμε το αμάξι με κουκούλα γιατί η υγρασία εγκλωβίζεται από κάτω και μπορεί να κάνει ζημιά στο χρώμα?
η υγρασια κανει ζημια στο χρωμα αλλα πρεπει να περασουν 3 χρονια περιπου στο υγρο περιβαλλον για να δεις διαφορα (στην ελλαδα αυτο ειναι γυρω στα 8-10 χρονια αφου ο χειμωνας ειναι μικρος)...δεν νομιζω λιγο νερο κατω απο την κουκουλα να κανει την διαφορα αλλα γενικα δεν εχω κουκουλα οποτε δεν θα ξερω (ευτυχως εχω γκαραζ).
- Τα δέρματα που χρησιμοποιείτε για να σκουπίσετε το αμάξι μετά από το πλύσιμο, πώς τα πλένετε? Τα έχω καιρό και έχουν πλέον βρωμίσει, δεν
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
---δεν χρησιμοποιω δερμα (αν και ειχα αγορασει ενα). καλυτερα ειναι να παρεις microfiber πετσετες, πιο αποτελεσματικες και πλαινονται ευκολα.Πού βρίσκεις microfiber πετσέτες...?
Κάνει να χρησιμοποιεί κανείς αλοιφές κεριού ή γυαλίσματος σε ένα καινούριο αμάξι?
---ασε να περασουν 6 μηνες τουλαχιστον. γενικα δεν χρειαζεται κερι τα πρωτα 1-2 χρονια, αργοτερα λογω φθορας του βερνικιου ναι...
Αν όμως το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε έχει και κερί, δεν πιστεύω να είναι είναι πρόβλημα?
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
---δεν χρησιμοποιω δερμα (αν και ειχα αγορασει ενα). καλυτερα ειναι να παρεις microfiber πετσετες, πιο αποτελεσματικες και πλαινονται ευκολα.
Πού βρίσκεις microfiber πετσέτες...?
Κάνει να χρησιμοποιεί κανείς αλοιφές κεριού ή γυαλίσματος σε ένα καινούριο αμάξι?
Αν όμως το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε έχει και κερί, δεν πιστεύω να είναι είναι πρόβλημα?
πετσετες εχει το Αutoplus αλλα ειναι λιγο ακριβο νομιζω ειχα δει και στο Praktiker λιγοτερο ακριβες. στο autoplus ειναι μπλε χρωματος και κανουν 4,5 ευρω νομιζω (προσφατα αγορασα 5 με 7 ευρω απο αλλο μαγαζι εξω). Χρειαζεσαι 2-3 (αλλη για το εσωτερικο και αλλη για το πλυσιμο εξω και μια τριτη για κερωμα). μπορεις να τις πλενεις στο πλυντηριο κανονικα οπως καθε υφασμα.
Δεν χρησιμοποιω σαμπουαν με κερι οποτε δεν ξερω, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι το κερι χρειαζεται σκουπισμα/τριψημο για να γυαλισει και αυτο γινεται με κανονικο απλωμα κεριου μετα το πλυσιμο και σκουπισμα με την πετσετα.
-
Το περασμα με κερι εκτος απο την προστασια κανει το νερο να γλυστρα πιο ευκολα πανω και αυτο φαινετια και στο πλυσιμο-σκουπισμα που ειναι πιο ευκολα και γυαλιζει και περισσοτερο. Εγω εχω 1 αυτοκινητο απο τα χριστουγεννα και το εχω κερωσει 3 φορες και καθε φορα φαινεται πιο καινουργιο απο καινουργιο και το c4 που το εχω δυο βδομαδες μεσα στη βδομαδα θα πεσει κερωμα. Τα δερματα μου τα πλενω με την πιεση του νερου. Για την υγρασια που λες καλο θα ηταν αν εχει μεινει πολυ υγρασια να μην το σκεπασεις αλλα μη φανταστεις οτι θα καταστραφει κιολας! Αν ομως το αφησεις καιρο ισως. Να το σκουπιζεις μονο αν ειναι καθαρο και εχει λιγη σκονη και οχι χαμηλα που εχει χωματα κτλ. Το νερο απο μπαλκονια μπορει να προκαλεσει ζημια αν εχει καμια χλωρινη μεσα και τα νερα της βροχης ειναι λιγο οξινα και καταστρεφουν. Εγω εχω γλυτωσει ολες τις ροχες τις τελευταιες 25 μερες με την κουκουλα μου απο τυχη!
-
Πανάκια με μικροινες εχω αγοράσει της 3Μ και με αυτές κάνω το κέρωμα. Αν δεν κάνω λάθος κοστίζουν η τετράδα γύρω στα 30 ευρω.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Πανάκια με μικροινες εχω αγοράσει της 3Μ και με αυτές κάνω το κέρωμα. Αν δεν κάνω λάθος κοστίζουν η τετράδα γύρω στα 30 ευρω.Υπάρχει και ειδικό βαμβάκι με το οποίο απλώνεις και τρίβεις την αλοιφή κερώματος ή γυαλίσματος.
-
Κανείς όμως δεν μου απάντησε τι είδους ξεσκονιστήρι προτιμά για το εξωτερικό ξεσκόνισμα...
Ολοι μου είπατε μόνο οτι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι καθαρό προτού το ξεσκονίσω, κάτι που ήδη ανέφερα στην ερώτησή μου... Λοιπόν?
Κάποιοι μου λένε για swiffer. Θα ξεσκονίζατε εσείς με swiffer τη λαμαρίνα του αυτοκινήτου σας (είπαμε, εφόσον είναι ήδη πλυμμένο)? -
Ενα απλο ξεσκονιστηρι αυτοκινητου που θα βρεις οπουδηποτε. Με swiffer θα κανεις 10 χρονια!
-
http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_pr ... uct=416100
αυτες χρησιμοποιω εγω -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_product.php?show_cat=10&show_product=416100
αυτες χρησιμοποιω εγωΤα παραγγέλνεις από το Ιντερνετ ή υπάρχει εξουσιοδοτημένος έμπορος στην Αθήνα?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ