-
...τότε που πιτσιρικάς (και συνεχίστηκε μέχρι πριν καμια δεκαριά χρόνια)έβλεπα κατόχους ή λάτρεις mercedes και bmw,οι οποίοι με το που αγόραζε κάποιος γνωστός τους καινούριο αυτοκίνητο ιδιαίτερα αν ήταν γιαπωνέζικο ή γαλλικό πατούσαν τη λαμαρίνα μέσα, αυτή βυθίζονταν και λέγαν με στόμφο:'Τα γερμανικά είναι πιο δυνατά,αν τρακάρεις μ'αυτό...'.Και μπορεί τα Γερμανικά πραγματικά να ήταν πιο ασφαλή,αλλά το 'crash test' της παλάμης θα μου μείνει αξέχαστο.
...που όποτε πάω σε αντιπροσωπεία για να δώ αυτοκίνητο, όλοι μα όλοι όσοι ενδιαφέρονται ανοίγουν το καπώ,κάθονται είτε επιβλητικά, είτε με στάση αρχιμηχανικού και κοιτούν κανένα πεντάλεπτο το χώρο του κινητήρα.Οι μισοί είμαι σίγουρος πως δεν ξέρουν τι ακριβώς κοιτουν!!
...που το σύστημα τυποποίησης για τη δυναμομέτρηση των αυτοκινήτων δίνει αποτελέσματα μέτρησης του κινητήρα στο στρόφαλο και όχι στους τροχούς.Τώρα, αν υπάρχουν δυο αυτοκίνητα που έχουν ίδια ισχύ πχ 150 άλογα,το ένα έχει μηχανικές απώλειες 15-20 άλογα και το άλλο 30-35 δεν έχει καμία σημασία!!!!Πόσα άλογα είπατε πως έχει το αμάξι σας;Περιμένω να γράψετε κι εσείς αστεία και 'αστεία' περιστατικά ή καταστάσεις που να αφορούν το αυτοκίνητο σε ολόκληρη τη διαδικασία από την παραγωγή ως την ανακύκλωση.Θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.
-
...τότε που πιτσιρικάς (και συνεχίστηκε μέχρι πριν καμια δεκαριά χρόνια)έβλεπα κατόχους ή λάτρεις mercedes και bmw,οι οποίοι με το που αγόραζε κάποιος γνωστός τους καινούριο αυτοκίνητο ιδιαίτερα αν ήταν γιαπωνέζικο ή γαλλικό πατούσαν τη λαμαρίνα μέσα, αυτή βυθίζονταν και λέγαν με στόμφο:'Τα γερμανικά είναι πιο δυνατά,αν τρακάρεις μ'αυτό...'.Και μπορεί τα Γερμανικά πραγματικά να ήταν πιο ασφαλή,αλλά το 'crash test' της παλάμης θα μου μείνει αξέχαστο.
...που όποτε πάω σε αντιπροσωπεία για να δώ αυτοκίνητο, όλοι μα όλοι όσοι ενδιαφέρονται ανοίγουν το καπώ,κάθονται είτε επιβλητικά, είτε με στάση αρχιμηχανικού και κοιτούν κανένα πεντάλεπτο το χώρο του κινητήρα.Οι μισοί είμαι σίγουρος πως δεν ξέρουν τι ακριβώς κοιτουν!!
...που το σύστημα τυποποίησης για τη δυναμομέτρηση των αυτοκινήτων δίνει αποτελέσματα μέτρησης του κινητήρα στο στρόφαλο και όχι στους τροχούς.Τώρα, αν υπάρχουν δυο αυτοκίνητα που έχουν ίδια ισχύ πχ 150 άλογα,το ένα έχει μηχανικές απώλειες 15-20 άλογα και το άλλο 30-35 δεν έχει καμία σημασία!!!!Πόσα άλογα είπατε πως έχει το αμάξι σας;Περιμένω να γράψετε κι εσείς αστεία και 'αστεία' περιστατικά ή καταστάσεις που να αφορούν το αυτοκίνητο σε ολόκληρη τη διαδικασία από την παραγωγή ως την ανακύκλωση.Θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.
-
-
.......'crash test' της παλάμης .............
Καλό, πολύ καλό.Μην ξεχνάς την ακρίβεια της μέτρησης της πίεσης με τη χαρακτηριστική κλωτσιά στα λάστιχα.''kick test'' ίσως ???
-
Έχω ακούσει απο κάτοχο Α4 να λέει πως δεν προτίμησε το quattro γιατί ακουγόταν περισσότερο...Τώρα τι ακουγόταν και πως ακουγόταν δεν έχω ακόμη καταφέρει να καταλάβω αλλά για να το έλεγε εκείνος, κάτι θα ήξερε...
-
Έλεγχος της ανάρτησης με το χέρι για να δουμε πόσο επαναφέρει και αν έχει 'σουσπανσιόν' δηλαδή 'καλές αναρτήσεις'
ΥΓ το έκανα και στα matchbox που μάζευα μέχρι 10-11 χρονών.
-
η ταμπέλα που είχαν πριν 15 χρόνια και παλιότερα τα λεωφορεία (εδώ στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) που έλεγε 'ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΤΥΕΙΝ'!! Δηλαδή τί γινόταν; φτύναν μέσα στα λεωφορεία; !!!!!
Αυτό και αν δεν είναι κοινωνική πρόοδος!!!!!! -
Έλεγχος αναρτήσεων με τα... οπίσθια!!!
Καθόμαστε επάνω στο μπροστινο φτερό και ταλαντευόμαστε πάνω-κάτω σαν να κάνουμε κούνια!!!
Έτσι μπορούμε να λάβουμε μια αντιπροσωπευτική άποψη για το πως θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο αν πέσουμε σε μια λακούβα (5-10 cm) κινούμενοι με 100km/h σε μια στροφή με αρνητική κλίση 10% και με το τιμόνι... ανάποδα.
-
Ο χρήστης AJV έγραψε:
Έλεγχος αναρτήσεων με τα... οπίσθια!!!Καθόμαστε επάνω στο μπροστινο φτερό και ταλαντευόμαστε πάνω-κάτω σαν να κάνουμε κούνια!!!
Έτσι μπορούμε να λάβουμε μια αντιπροσωπευτική άποψη για το πως θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο αν πέσουμε σε μια λακούβα (5-10 cm) κινούμενοι με 100km/h σε μια στροφή με αρνητική κλίση 10% και με το τιμόνι... ανάποδα.
ΟΛΟΙ ΠΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ-ΟΛΟΙ ΠΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
-
ΚΑΠΟΤΕ,(ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ'ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ) ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟ) ΠΗΡΕ ΕΝΑ WARTBOURG ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ.
ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ,ΠΑΘΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΣΤΡΙΒΕ.ΤΡΙΒΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΙΝΟ.ΔΕΞΙΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ,ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΕΣ,ΦΟΥΡΚΕΤΕΣ, ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ.
ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ.
ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΡΕΖΕΡΒΑΣ,ΤΙ ΕΙΔΑΝ.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ -
Που το μόνο που βρήκαν να πουν οι -τζιμάνια- διαφημιστές του -κάπως- νέου Grand Vitara είναι η απαραίτητη σε όλους μας 'on board camera'!
Αυτά είναι ΑΣΤΕΙΑ πράγματα!!!