Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει έχω εντρυφήσει πάνω στο περιβάλλον του γνωστού επί-ποτάμιου δρόμου (Κιφισσός ντέ)....
Ενώ λοιπόν ο δρόμος αυτός ΔΕΝ έχει κανένα φανάρι από την παραλία μέχρι τον Άγ. Κωνσταντίνο , η προσπάθεια να τον διασχίσεις πρωί ή απόγευμα ισοδυναμεί ψυχολογικά σχεδόν με μια 8ωρη κουραστική μέρα στο γραφείο.
Εκτός από τα γνωστά σημεία όπου στενεύει αρκετά, έξοδος Αχαρνών, παλαιό φανάρι Renault, συμβολή με Καβάλλας όπου εκεί παρατηρήται το γνωστό φαινόμενο του λαιμού του μπουκαλιού (bottle neck) το υπόλοιπο κομμάτι του δεν δικαιολογεί την απίστευτη κίνηση που αντιμετωπίζεις καθημερινά.
Παρόλα αυτά και αν υποθέσουμε ότι η χωριτικότητα του σε αυτοκίνητα δεν ικανοποιεί τον συνολικό αριθμό που πρέπει να εξυπηρετήσει καθημερινά και αν εξαιρέσουμε ατυχήματα ή βλάβες που συμβαίνουν καμμιά φορά, πάλι η κίνηση είναι αδικαιολόγητη.
Μέχρι σήμερα λοιπόν, που μάλλον κατάλαβα τί φταίει, ή καλύτερα ποιός φταίει.
Συνήθως πηγαίνω στην αριστερή λωρίδα όπου είναι trucks free.
Έτυχε λοιπόν επί δύο μέρες να βρεθεί πίσω μου το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο, ένα golf καινούργιο και να παρακολουθήσω την συμπεριφορά του οδηγού του.
Είμαστε σταματημένοι, λόγο κίνησης, ξεκινάμε σιγά σιγά με πρώτη, δευτέρα και ταχύτητα το πολύ μέχρι 35 χλμ έως ότου σταματήσουμε πάλι λίγο παρακάτω.
Ενώ λοιπόν όλοι στην σειρά έχουμε μία απόσταση 2-3 μέτρων από τον μπροστινό το εν λόγο golf αφήνει μια απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων πίσω μου...
Αυτό γίνεται συνέχεια και τις δύο μέρες που έτυχε να το δώ.
Καταλαβα λοιπόν ότι ο οδηγός είτε ξεκίναγε πολύ πολύ αργά, είτε απλά πήγαινε με 5 χλμ.
Αυτό όμως προκαλούσε ήδη καθυστέρηση σε όσους τον ακολουθούσαν με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πίσω του μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων.
Αν την ίδια συμπεριφορά ακολουθήσουν και κάνα δυό άλλοι ή κανένα φορτηγό καταλαβαίνετε του τί γίνεται κάθε μέρα και τί καθυστέρηση προκαλείται.....
Μήπως τελικά είμαστε και εμείς υπεύθυνοι κατά ένα ποσοστό για την κίνηση με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε;;;;;;
Mήπως πρέπει να γίνει κάτι;;;;; (καλά, λέμε τώρα κουβέντα να γίνεται)