-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δυστυχώς σπάνια!Και είναι κρίμα! Να βλέπεις νέους ανθρώπους να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που βάζουν το παιδί τους!!!
Έλα μωρέ πως κάνετε έτσι ...................άλλωστε τον καλύτερο αερόσακκο τον κάνει το παιδί μου .................αλλά επειδή το αγαπάω και το σέβομαι το κρατάω σφικτά όταν το έχω αγκαλιά μπροστά μου .......
Αλλά πείτε μου ,αν είδατε ποτέ να σταμάτησε τροχαίος αυτούς τους ανεύθυνους και να τους έκοψε τον τέτοιο τους.Και στο μηχανάκι χωράμε αααααααανετα και τρείς και τέσσερεις αμα λάχει....... Τα νεύρα μου....
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Διαφωνουμε σε ενα συγκεκριμενο θεμα....
Κατα τα αλλα ειμαι σε μια ηλικια που ειμαι σε θεση να γνωριζω τι ειναι σωστο και τι ειναι λαθος....
Ευτυχως συμφωνουμε στο συγκεκριμενω θεμα.-Εγω δεν πιστευα οτι θα διαφωνουσε καποιος μαζι μου....
Προφανώς και διαφωνούμε σε ενα θέμα!! Ενα θέμα με πολλες προεκτασεις! Και από ότι καταλαβα από οσα ειπαμε οι δυο μας τις τελευταιες μερες αυτή η διαφωνία μας πηγαζει από τον τροπο που βλεπουμε το θέμα, από την αρχή!!
Τεσπα, δεν υπάρχει ηλικια να ξέρεις πάντα το σωστό και το λάθος!
-Εγώ παλι δεν πίστευα το αντιθετο....
Ξερω οτι το να παρναω με κοκκινο ειναι λαθος....
Ξερω οτι οταν βρεχει η Κατεχακι γινετε πιστα .....πατιναζ....
και ειναι λαθος οι οποιας δηποτε μορφης ταρζανιες...Τεσπα οτι ειμαι σε θεση να ξεχωριζω τι ειναι και τι δεν ειναι
σωστο και λαθος.
Με 'πιανεις' υποθετω....
Δεν ηθελα να το παιξω 'ξερολας'-Μα γιατι;;;;;;;;;;
-
Πραγματικά πώς κάνετε έτσι; Μόλις 30-35 παιδιά ηλικίας 0-9, σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα (σελίδα CARE). Μισά σε αστικούς, μισά σε υπεραστικούς δρόμους. Μόνο που στην Ελλάδα, πολίτες και πολιτικοί, ασχολούμαστε με πιο σοβαρά θέματα!!!
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Πραγματικά πώς κάνετε έτσι; Μόλις 30-35 παιδιά ηλικίας 0-9, σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα (σελίδα CARE). Μισά σε αστικούς, μισά σε υπεραστικούς δρόμους. Μόνο που στην Ελλάδα, πολίτες και πολιτικοί, ασχολούμαστε με πιο σοβαρά θέματα!!!Ποσα τροχαια με μιχανες γινοντε καθε χρονο;;;;
Παρ ολα αυτα, κανενας δεν βαζει το γ....νο κρανος ως στανταρ
αξεσουαρ ασφαλειας σε ολες τις μιχανες.....
Απ οσο ξερω οι ζωνες στα αυτοκινητα ειναι στανταρ....Οσων αφορα τα παιδακια.....
Αν βομβαρδιζαν την TV με σποτακια απο crash test οπου τα παιδακια φευγουν μαζι με τα καθισματακια τους.... ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ θα αναθεωρισουν τις ηλιθιες αποψεις τους.....Εχω δει σε φρεναρισμα πανικου και απλα ακουμπιμα της πλακας με αλλο αυτοκινητο, το παιδακι να ανοιγει τρυπα στο παρμπριζ με το κεφαλακι του.... την γλειτωσε με μπολικα ραμματα....
Η μαμα.... ακουσε πολλα..... μπηνελικια και καντηλια.... -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Δυστυχώς σπάνια!
Και είναι κρίμα! Να βλέπεις νέους ανθρώπους να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που βάζουν το παιδί τους!!!
Έλα μωρέ πως κάνετε έτσι ...................άλλωστε τον καλύτερο αερόσακκο τον κάνει το παιδί μου .................αλλά επειδή το αγαπάω και το σέβομαι το κρατάω σφικτά όταν το έχω αγκαλιά μπροστά μου .......
**Αλλά πείτε μου ,αν είδατε ποτέ να σταμάτησε τροχαίος αυτούς τους ανεύθυνους και να τους έκοψε τον τέτοιο τους.**Και στο μηχανάκι χωράμε αααααααανετα και τρείς και τέσσερεις αμα λάχει....... Τα νεύρα μου....
Το χειρότερο που μπορείς να δείς, τη θειά, μαμά ή οτιδήποτε να κρατάει με περηφάνεια το πιαδί αγκαλιά μπροστά. Και φυσικά δεν είδα κανέναν τροχαίο να σταματάει κάποιον.
Μηχανάκι με τρείς (μωρό στη μέση) σταμάτησε μια φορά ένας ζητάς τους έκανε παρατήρηση και τους άφησε να φύγουν. Αντί να κατεβάσει το μικρό να πάει με τη μάνα του με ταξί.
Επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν το ακαταλόγιστο (δε δικαιολογείται αλλιώς τέτοια βλακεία), μήπως θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί κάποιος φορέας να δείξει κανα βιντεάκι ή καμιά φωτό στην ΤV με ιπτάμενα ή λιωμένα παιδάκια, μήπως και συμμορφωθούν μερικοί γιατί όλοι δε γίνεται -
Tο ποστ αυτο μου θυμησε την ιστορια που εμαθα για εδω (τον Πειραια) πριν απο 3-4 χρονια.
Ενας νεαρος (19χρ.) βρεθηκε στην εντατικη (εαν εζησε ΚΑΙ ΠΩΣ δεν εμαθα) ενω ο φιλος του σκοτωθηκε μεσα σε ενα STI 330hp.
Το Suby του το ειχε παρει ο (ευπορος) πατερας του πρωτου σαν δωρο επειδη περασε στο πανεπιστημιο.Και ερωτω;
Ποιος φταιει εδω; Ο μικρος που δεν ειχε ουτε τα χερια ουτε την γνωση ουτε την πειρα για ενα τετοιο αυτοκινητο;
Η κακια στιγμη;
Ο σατανας και το 666 (ουυυυ 666 ουυυυ 666 ουυυυ 666)
Ή ο ηλιθιος παΤ.Ε.Ρ.Α.Σ που αγορασε στο βλασταρη του 330 λογους για να σκοτωθει...; -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Τεσπα οτι ειμαι σε θεση να ξεχωριζω τι ειναι και τι δεν ειναι
σωστο και λαθος.
Με 'πιανεις' υποθετω....
Σε πιανω!
Δεν ειπα οτι ηθελες να το παιξεις ξερόλας, ουτε το υπονοησα πουθενα!! Απλά έχω την αντιληψη ότι τα περισσοτερα ατυχηματα προερχονται απο την ταση των ανθρώπων να υπερεκτιμουν τις ικανοτητες τους στην περιπτωση που τους τυχει κατι αναπαντεχο! Και δεν το λεω για σενα αυτο, το λεω για όλους,me included!!
-Ας πούμε ...απο ενστικτο????
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τεσπα οτι ειμαι σε θεση να ξεχωριζω τι ειναι και τι δεν ειναι
σωστο και λαθος.
Με 'πιανεις' υποθετω....
Σε πιανω!
Δεν ειπα οτι ηθελες να το παιξεις ξερόλας, ουτε το υπονοησα πουθενα!! Απλά έχω την αντιληψη ότι τα περισσοτερα ατυχηματα προερχονται απο την ταση των ανθρώπων να υπερεκτιμουν τις ικανοτητες τους στην περιπτωση που τους τυχει κατι αναπαντεχο! Και δεν το λεω για σενα αυτο, το λεω για όλους,me included!!
-Ας πούμε ...απο ενστικτο????
Και αυτο το ξερω....
Επεστρεφα απο καπου -δεν θυμαμαι απο που- και αρχησε να ριχνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βροχη....
Μια και δεν εβλεπα μπροστα μου, σταματησα και περιμενα να τελειωσει η νεροποντη.
Τελειωσε και ξεκινησα....
Eagle F1 τα πατουμενα, και ενιωθα απιστευτη συγουρια....
Μεχρι που μπηκα σε νερολακο 3 ποντων και εμαθα τι εστι υδρολισθυση....
με τον ασχημο τροπο....-Αφου επιμενεις.....
-
Ο χρήστης Trexoulas έγραψε:
Tο ποστ αυτο μου θυμησε την ιστορια που εμαθα για εδω (τον Πειραια) πριν απο 3-4 χρονια.
Ενας νεαρος (19χρ.) βρεθηκε στην εντατικη (εαν εζησε ΚΑΙ ΠΩΣ δεν εμαθα) ενω ο φιλος του σκοτωθηκε μεσα σε ενα STI 330hp.
Το Suby του το ειχε παρει ο (ευπορος) πατερας του πρωτου σαν δωρο επειδη περασε στο πανεπιστημιο.Και ερωτω;
Ποιος φταιει εδω; Ο μικρος που δεν ειχε ουτε τα χερια ουτε την γνωση ουτε την πειρα για ενα τετοιο αυτοκινητο;
Η κακια στιγμη;
Ο σατανας και το 666 (ουυυυ 666 ουυυυ 666 ουυυυ 666)
Ή ο ηλιθιος παΤ.Ε.Ρ.Α.Σ που αγορασε στο βλασταρη του 330 λογους για να σκοτωθει...;Φυσικά ο πατέρας! Οσο και περήφανος να αισθανόταν για τον γυιό του έπρεπε να αντιληφθεί τον κίνδυνο!
Αλλά μάλλον ήταν και αυτός σαν εκείνους που εχουν τα μωρά αγκαλιά στο μπροστινό κάθισμα!Ο πόνος βέβαια του πατέρα αυτού μετά από το γεγονός είναι να μην τύχει ούτε στον εχθρό σου! Αλλά το φταίξιμο.....!!!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Και αυτο το ξερω....
Επεστρεφα απο καπου -δεν θυμαμαι απο που- και αρχησε να ριχνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βροχη....
Μια και δεν εβλεπα μπροστα μου, σταματησα και περιμενα να τελειωσει η νεροποντη.
Τελειωσε και ξεκινησα....
Eagle F1 τα πατουμενα, και ενιωθα απιστευτη συγουρια....
Μεχρι που μπηκα σε νερολακο 3 ποντων και εμαθα τι εστι υδρολισθυση....
με τον ασχημο τροπο....-Αφου επιμενεις.....
Aυτο ακριβώς εννο'ω, και πολλά τετοιου ειδους παραδειγματα!! Το μονο ισως καλο ειναι οτι (οταν την γλυτωνεις παρα τσακ) ταραζεσαι λιγο και ξαναμπαινουν τα μυαλα στο κεφαλι (απο άποψης προσοχης)! Τεσπα
-χαιρομαι που συμφωνησαμε
-
Αν καί τό είχα ξαναγράψει κάποτε (πολύ-πολύ παλιά) στό φόρουμ,θα τό ξαναγράψω άλλη μία φορά.
Τό καλοκαίρι τού 1989,ένας συμαθητής από τή Λάρισα,τό πέρασε μέ τόν ξάδερφό του,ο οποίος ήταν γιός ενός πάμπλουτου Ελληνοελβετού.
Αφού λοιπών ο γιός προσπάθησε νά πάρει τό δίπλωμά του (δύο-τρείς φορές) στήν Ελβετία καί συνεχώς αποτύγχανε,ο μπαμπάς τόν έστειλε στήν Ελλάδα.
Στήν Ελλάδα,τό δίπλωμα τό πήρε (φυσικά) μέ τήν πρώτη.
Ο μπαμπάς λοιπών,αποφάσισε να αγοράσει στόν γιό του ένα ολοκαίνουριο Peugeot 205 1.9 rallye.
Καί ξεκινήσανε λοιπών τα δυό ξαδέρφια τίς βόλτες στήν ευρύτερη περιοχή.
Τήν δεύτερη μέρα πού είχαν τό αυτοκίνητο,βγήκανε από τό δρόμο,πήρανε πολλές (μα πολλές) κολοτούμπες,τό αυτοκίνητο πήγε κατευθείαν στή χωματερή,ενώ τα δύο παιδιά βγήκανε ανέπαφα.Μπορείτε να φανταστείτε τήν αντίδραση τού μπαμπά όταν έμαθε τό περιστατικό;
Τού αγόρασε μετά ένα μήνα,μία αστραφτερή 911 τούρμπο.
Τήν ιστορία μου τήν διηγήθηκε ο συμμαθητής μου στήν αρχή τής επόμενης χρονιάς,καί τό τί κατάληξη μπορεί να είχε ο ξάδερφός του δέν τήν έμαθα ποτέ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο μπαμπάς λοιπών,αποφάσισε να αγοράσει στόν γιό του ένα ολοκαίνουριο Peugeot 205 1.9 rallye.[...]
Τού αγόρασε μετά ένα μήνα,μία αστραφτερή 911 τούρμπο.Πρεπει να βρω τον πατερα του ξαδερφου του φιλου σου και να τον πισω να με υοθετησειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
-
Έβλεπε, λοιπόν ο νεαρός με το σαξόραλο να τον πλησιάζει το 5θυρο μοντέο με οδηγό μιας κάποιας, τεσπα, ηλικίας, γυναίκα και παιδιά (δεμένα στα καρεκλάκια τους στο πίσω κάθισμα) και φρίκαρε: Όχι να μας την πέφτουν και τα μοντέο!!!!!!!!!!!
Όσες φορές, μετά το δεύτερο τσάι τους, βρισκόμασταν δίπλα δίπλα σε φανάρι δεν γκάζωναν πιά αλλά με κοιτούσαν επιτιμητικά: 'Σαν δεν ντρέπεσαι, πατέρας άνθρωπος, να βάζεις σε κίνδυνο τα παιδιά'.
Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, ρεεεεεεεεεεεε.
Και οι χαζομάρες είναι χαζομάρες, είτε τις κάνουν παντρεμένοι είτε ανύπανδροι. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έβλεπε, λοιπόν ο νεαρός με το σαξόραλο να τον πλησιάζει το 5θυρο μοντέο με οδηγό μιας κάποιας, τεσπα, ηλικίας, γυναίκα και παιδιά (δεμένα στα καρεκλάκια τους στο πίσω κάθισμα) και φρίκαρε: Όχι να μας την πέφτουν και τα μοντέο!!!!!!!!!!!
Όσες φορές, μετά το δεύτερο τσάι τους, βρισκόμασταν δίπλα δίπλα σε φανάρι δεν γκάζωναν πιά αλλά με κοιτούσαν επιτιμητικά: 'Σαν δεν ντρέπεσαι, πατέρας άνθρωπος, να βάζεις σε κίνδυνο τα παιδιά'.
Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, ρεεεεεεεεεεεε.
Και οι χαζομάρες είναι χαζομάρες, είτε τις κάνουν παντρεμένοι είτε ανύπανδροι.ελπιζω να αστειευεσαι
-
Ο χρήστης Fourketas_Tfrc έγραψε:
ελπιζω να αστειευεσαιΓιατί;
Είναι σαφές ότι δεν θα σε ακολουθήσω σε 'παιχνίδι' δίχως αύριο. Αλλά αν το κάνεις ανύπανδρος, θα το κόψεις παντρεμένος;;;;;;; -
Γενικα, ολα αυτα σωστα που γραφτηκανε στα posts περι ανευθυνων γονεων που επιμενουν να εκθετουν σε θανασιμο κινδυνο τα παιδια τους, μη λαμβανοντας τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας, μεσα στο αυτοκινητο τους.
Παρ ολα αυτα επιμενω οτι η αρχη και το τελος καθε συνειδητοποιημενου οδηγου βρισκεται στη λεξη 'παιδεια'. Ο κρυμμενος υπευθυνος ειναι το κρατος. Ενω σε Ευρωπη και Αμερικη, εδω και δεκαετιες κανουν το μαθημα οδικης αγωγης, εδω στο Ελλαδισταν, επιμενουν να διδασκουν Χριστανικη Αγωγη, παραμεριζοντας σοβαροτατα και εξαιρετικα χρηστικα μαθηματα, οπως θα ελεγα οτι ειναι επίσης και η σεξολογια. Με μονο 2 ωρες λογοτεχνια την εβδομαδα, με τα παιδια να σπανε τα κεφαλια τους προσπαθωντας να μεταφρασουν τα αρχαία ελληνικα, με τεμπελοκαθηγητες χωρις έμπνευση και τα φροντιστηρια να σπανε καθε ρεκορ στο τζιρο τους προβλεπω οτι και οι επομενες γενιες θα βαζουν τα πενταχρονα παιδακια τους ορθια στο μπροστινο καθισμα. -
tiodor, καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται περί ανεύθυνων οδηγών, που εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο εαυτούς και αλλήλους.
Και μην αρχίσουμε πάλι τα 'για όλα φταίει το κράτος'. Παιδεία μπορεί να μην έχουμε, μυαλό να καταλάβουμε τι μας γίνεται, έχουμε; Ή περιμένουμε να μας το βάλει το κράτος;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ελπιζω να αστειευεσαι
Γιατί;
Είναι σαφές ότι δεν θα σε ακολουθήσω σε 'παιχνίδι' δίχως αύριο. Αλλά αν το κάνεις ανύπανδρος, θα το κόψεις παντρεμένος;;;;;;;δε θα το κοψεις παντρεμενος αρκει να εισαι μονος σου στο αυτοκινητο
-
Ο χρήστης Fourketas_Tfrc έγραψε:
ελπιζω να αστειευεσαι
Γιατί;
Είναι σαφές ότι δεν θα σε ακολουθήσω σε 'παιχνίδι' δίχως αύριο. Αλλά αν το κάνεις ανύπανδρος, θα το κόψεις παντρεμένος;;;;;;;δε θα το κοψεις παντρεμενος αρκει να εισαι μονος σου στο αυτοκινητο
'Fourketas_Tfrc', πολύ σωστός με κάλυψες και με τις δύο απαντήσεις σου.
-
Ο χρήστης Trexoulas έγραψε:
Ο μπαμπάς λοιπών,αποφάσισε να αγοράσει στόν γιό του ένα ολοκαίνουριο Peugeot 205 1.9 rallye.
[...]
Τού αγόρασε μετά ένα μήνα,μία αστραφτερή 911 τούρμπο.Πρεπει να βρω τον πατερα του ξαδερφου του φιλου σου και να τον πισω να με υοθετησειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Κι εγώ θέλω να τον βρώ, αλλά για άλλο λόγο.
Απερισκεπτοι γονεις