-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πάντως η ειρωνεία πήγαινε κυρίως στο 'δωρεάν'. Το θεωρώ εξωφρενική απαίτηση να θέλει κάποιος τέτοιο πράγμα να υπάρχει δωρεάν, ή έστω και 'πολύ φθηνό'. Δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος αντίληψης για το πόσο κοστίζει η κατασκευή, η συντήρηση, οι προδιαγραφές ασφαλείας, η πληρωμή των ανθρώπων που θα δουλεύουν εκεί, κ.λπ. κ.λπ....;Και ως έλληνας φορολογούμενος, είμαι αντίθετος στο να επωμιστεί το κράτος ή κάποιος δήμος τέτοιο κόστος ώστε να πάει ο κάθε τρελαμένος σε πίστα (μεταξύ αυτών κι εγώ). Να δώσει προνόμια και διευκολύνσεις στους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση, ναι. Αλλά όχι να πληρώνω εγώ για να τρέχει ο κάθε 'ραλίστας' στο φθηνό του.
Εχεις ιδεα ποσο κοστιζει η ζωη ενος φιλου σου?
Ειλικρινα ΔΕΝ με νοιαζει ποσο θα κοστισει η πιστα. αλλα ουτος η αλλιος παλι εμεις θα την πληρωσουμε! -
Ο χρήστης FiestaMAN έγραψε:
Εχεις ιδεα ποσο κοστιζει η ζωη ενος φιλου σου?Ναι. Είναι κάτι μεταξύ 2 και 10 εκατομμύρια $. Εξαρτάται κυρίως από το ποιον θα ρωτήσεις. Πηγή (pdf) (html)
Ειλικρινα ΔΕΝ με νοιαζει ποσο θα κοστισει η πιστα. αλλα ουτος η αλλιος παλι εμεις θα την πληρωσουμε!
Δε σε νοιάζει επειδή θα πληρώνεις φθηνό εισιτήριο, επειδή δε θα αναλάβεις εσύ να κάνεις την επένδυση ή είναι κάτι άλλο;
Οταν λες 'εμείς', εννοείς οι Έλληνες Φορολογούμενοι, οι φίλοι της αυτοκίνησης, το TFRC, το 4TF ή κάτι άλλο; Και με ποιον τρόπο εννοείς ότι θα την πληρώσουμε;
-
Αν δούμε τις κόντρες και την έλλειψη οδηγικής κουλτούρας ως 'κάποιου άλλου πρόβλημα' (TM) όντως φαίνεται παράλογο να επωμισθεί το κράτος την κατασκευή πίστας. Αν όμως το δούμε πιο γενικά ως κοινωνικό φαινόμενο, όλοι θα κερδίσουμε από την ύπαρξη μιας πίστας, αφού:
α) Θα μειωθούν δραστικά οι κόντρες στους δημόσιους δρόμους (hopefully).
β) Θα βοηθήσει να έρθει σε επαφή περισσότερος κόσμος με τη 'σωστή' κουλτούρα της αυτοκίνησης, βελτιώνοντας την 'οδική συμπεριφορά' του.Πόσα λεφτά ξοδεύει το κράτος για την περίθαλψη και απεξάρτηση των ναρκομανών; Όλοι δεν τα πληρώνουμε αυτά; Αν και έχω ακούσει απόψεις του στυλ 'γιατί να τους πληρώνουμε και δεν τους αφήνουν να ψοφήσουν, μόνοι τους πήγαν και έμπλεξαν'. Όμως το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει συνέπειες όχι μονάχα στους ναρκομανείς και τις οικογένειές τους αλλά σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο που αιμορραγεί εκεί που πονάει: στα νεαρά και δυνητικά παραγωγικότερα μέλη του.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αν δούμε τις κόντρες και την έλλειψη οδηγικής κουλτούρας ως 'κάποιου άλλου πρόβλημα' (TM) όντως φαίνεται παράλογο να επωμισθεί το κράτος την κατασκευή πίστας. Αν όμως το δούμε πιο γενικά ως κοινωνικό φαινόμενο, όλοι θα κερδίσουμε από την ύπαρξη μιας πίστας, αφού:α) Θα μειωθούν δραστικά οι κόντρες στους δημόσιους δρόμους (hopefully).
β) Θα βοηθήσει να έρθει σε επαφή περισσότερος κόσμος με τη 'σωστή' κουλτούρα της αυτοκίνησης, βελτιώνοντας την 'οδική συμπεριφορά' του.Πόσα λεφτά ξοδεύει το κράτος για την περίθαλψη και απεξάρτηση των ναρκομανών; Όλοι δεν τα πληρώνουμε αυτά; Αν και έχω ακούσει απόψεις του στυλ 'γιατί να τους πληρώνουμε και δεν τους αφήνουν να ψοφήσουν, μόνοι τους πήγαν και έμπλεξαν'. Όμως το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει συνέπειες όχι μονάχα στους ναρκομανείς και τις οικογένειές τους αλλά σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο που αιμορραγεί εκεί που πονάει: στα νεαρά και δυνητικά παραγωγικότερα μέλη του.
Κώστα η δημιουργία πίστας δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ αντίκτυπο στις κόντρες!
Αλλωστε και στην πίστα απαγορεύεται η απευθείας αντιπαράθεση!Μόνο μέσω χρόνου!
Και είναι και νόμιμη!Αλλά εδω μιλάμε για ποιό πράγμα?
Να κατασκευασθεί από το Κράτος μια πίστα προδιαγραφών F1...να έχει φθηνό εισητήριο για να μπορούμε να πάμε ΟΤΑΝ θέλουμε!!!
Δεν το θεωρώ σοβαρό λόγο
Αλλωστε και πριν τα Μέγαρα τα ίδια ακριβώς λέγονταν! 'Κάνουμε κόντρες στους δρόμους γιατι δεν έχουμε πίστα'!Ως γνωστόν τα Μέγαρα δεν είχαν ποτέ την τρομερή κίνηση ενω απουσίασαν οι κοντράκηδες παντελώς! -
Πίστα F1? Και μάλιστα ως ΠΡΟΛΗΨΗ ατυχημάτων!!!
ΟΛΑ ΤΑ'ΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, Ο ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ
Όποιος έκανε RAFTING στους ΑΘΛΙΟΥΣ Αθηναϊκούς δρόμους σήμερα το πρωί, θα καταλάβει τι εννοώ.
Οι υπόλοιποι δοκιμάστε:
-> ΠΑΤΙΝΑΖ (φρεναρίσματα πανικού στους περισσότερους Αθηναϊκούς δρόμους),
-> ΑΝΤΟΧΗ ΥΛΙΚΩΝ (σπάστε από 1-2 ζάντες σε λακούβες)-> JUMBO BEBE (αναρωτηθείτε γιατί το 2ετίας αυτοκίνητό σας κάνει σαν κουδουνίστρα)
-> ALLOU FUN PARK (πληρώστε τα διόδια-εισιτήριο στο 'τραινάκι του τρόμου' της Αθηνών-Πατρών και του Μαλιακού)
-
Κατ'αρχήν εγώ δε μιλάω απαραίτητα για πίστα F1. Και ένα dragstrip μια χαρά είναι γι'αυτά που είπα.
Hachiroku_GR, ωραίο ύφος...
-
ΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ F1
μιλαμε για μερικες ευθειες
μερικες αλανες με επιπεδη ασφαλτο, μιδενικης προσφυσης
και μια πιστα οπως των Μεγαρων η τν Σερρων...Και για να μη λεμε οτι θελουμε, στα Μεγαρα, με 100% σωστες γραμμες
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΣ
.... μωλις καβαλησεις τα κερμπς η στραβωνεις ζαντα η ερχεσαι 'τουμπαλιν' -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Και για να μη λεμε οτι θελουμε, στα Μεγαρα, με 100% σωστες γραμμες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΣ.... μωλις καβαλησεις τα κερμπς η στραβωνεις ζαντα η ερχεσαι 'τουμπαλιν'Φυσικά και μπορείς να πας με 100% γραμμές. Δε θυμάμαι να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα ύποπτο σημείο για να στραβώσεις ζάντα.
Όσο για την τούμπα...αν φέρεις, μάλλον κάτι έκανες λάθος.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Και για να μη λεμε οτι θελουμε, στα Μεγαρα, με 100% σωστες γραμμες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΣ.... μωλις καβαλησεις τα κερμπς η στραβωνεις ζαντα η ερχεσαι 'τουμπαλιν'
Φυσικά και μπορείς να πας με 100% γραμμές. Δε θυμάμαι να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα ύποπτο σημείο για να στραβώσεις ζάντα.
Opterios....:
4 φορες εχο στραβωσει ζαντα απο κερμπ.!
και μια φορα φανικε η εξατμιση απο την παραλιγο τουμπα μου!
επειδη πατησα κερμπ! -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εχεις ιδεα ποσο κοστιζει η ζωη ενος φιλου σου?
Ναι. Είναι κάτι μεταξύ 2 και 10 εκατομμύρια $. Εξαρτάται κυρίως από το ποιον θα ρωτήσεις. Πηγή (pdf) (html)
Ειλικρινα ΔΕΝ με νοιαζει ποσο θα κοστισει η πιστα. αλλα ουτος η αλλιος παλι εμεις θα την πληρωσουμε!
Δε σε νοιάζει επειδή θα πληρώνεις φθηνό εισιτήριο, επειδή δε θα αναλάβεις εσύ να κάνεις την επένδυση ή είναι κάτι άλλο;
Οταν λες 'εμείς', εννοείς οι Έλληνες Φορολογούμενοι, οι φίλοι της αυτοκίνησης, το TFRC, το 4TF ή κάτι άλλο; Και με ποιον τρόπο εννοείς ότι θα την πληρώσουμε;
Νομίζω πως με κοροϊδεύεις!
Τέτοιοι άνθρωποι με κάνουν να λέω: 'τι ασχολούμαι ο τραχανάς? καλά περνάω λιμανάκια...'
Και μετά με κράζουν οι υπόλοιποι του forum! -
Και για να μη λεμε οτι θελουμε, στα Μεγαρα, με 100% σωστες γραμμες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΣ.... μωλις καβαλησεις τα κερμπς η στραβωνεις ζαντα η ερχεσαι 'τουμπαλιν'
Φυσικά και μπορείς να πας με 100% γραμμές. Δε θυμάμαι να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα ύποπτο σημείο για να στραβώσεις ζάντα.
Opterios....:
4 φορες εχο στραβωσει ζαντα απο κερμπ.!
και μια φορα φανικε η εξατμιση απο την παραλιγο τουμπα μου!
επειδη πατησα κερμπ!Τα κερμπ στις 'Φυστικιές' π.χ. είναι πολύ ύπουλα. Εκεί που τελειώνει το εξωτερικό κερμπ έχει μια λακουβάρα, στην οποία αν πέσεις μέσα αποχαιρετάς ζάντα, λάστιχο και πιθανότατα ψαλίδι. Σε ένα ραλάκι που είχε πέσει εκεί κουνήθηκε ο εγκέφαλος από το τράνταγμα και δεν έπαιρνε μπροστά μετά. Δεν ξέρω αν το έχουν φτιάξει εκείνο το σημείο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τα κερμπ στις 'Φυστικιές' π.χ. είναι πολύ ύπουλα. Εκεί που τελειώνει το εξωτερικό κερμπ έχει μια λακουβάρα, στην οποία αν πέσεις μέσα αποχαιρετάς ζάντα, λάστιχο και πιθανότατα ψαλίδι. Σε ένα ραλάκι που είχε πέσει εκεί κουνήθηκε ο εγκέφαλος από το τράνταγμα και δεν έπαιρνε μπροστά μετά. Δεν ξέρω αν το έχουν φτιάξει εκείνο το σημείο.εχει ενα κοκκινο κουμπι πανω απο την εισαγωγη.. το πατας και ξαναδοκιμαζεις να βαλεις μπροστα.! ειναι το fuel cut off
στις Φυστικες παραλιγο να τουμπαρω!
(ειμαστε τελειως off topic)
-
Νομίζω πως με κοροϊδεύεις!Ναι, πράγματι. Νομίζεις.
Τέτοιοι άνθρωποι με κάνουν να λέω: 'τι ασχολούμαι ο τραχανάς? καλά περνάω λιμανάκια...'
Και μετά με κράζουν οι υπόλοιποι του forum!Παρ'όλα αυτά, δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου.
Εγώ προσπαθούσα να αποκρυπτογραφήσω το μήνυμά σου, το οποίο κλασσικά ήταν κάποιες ατάκες μέσα σε 3 γραμμές, χωρίς κάποια σύνταξη ή συνοχή, και που θα μπορούσε να αναφέρεται σε χίλια δυο πράγματα που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα μηνύματα.
Τα μηνύματά σου, επίσης, όπως και του Wagner666, περιγράφουν μία γνώμη έστω, αλλά αυτή παραμένει συνήθως ατεκμηρίωτη. Posts που είναι μικρότερα από την υπογραφή σου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν το SNR ratio του forum. Εδώ δεν είναι chat.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που δεν κατάλαβε την πρόταση: 'Ειλικρινα ΔΕΝ με νοιαζει ποσο θα κοστισει η πιστα. αλλα ουτος η αλλιος παλι εμεις θα την πληρωσουμε!'. Μετά από το παραλήρημα σε αυτό και σε άλλα threads τις τελευταίες ημέρες, προσωπικά δε βγάζω καθόλου νόημα...
Δώσε μας να καταλάβουμε τι θες να περάσεις, ποιο είναι το point σου, με επιχειρήματα. Εγώ θα είμαι εδώ να σε διαβάσω και να απαντήσω με σοβαρότητα. Μέχρι τότε, εγώ έχω το δικαίωμα να απαντάω με χιούμορ όποτε θέλω, και ας πιστεύεις ότι σε κοροϊδεύω. (Θυμήθηκα την περίπτωση σε ένα άλλο thread, όπου κάποιος παρεξηγήθηκε επειδή τον παρέπεμψα στο http://www.fuckinggoogleit.com/).
(Πάντως, εγώ στο ερώτημά σου απάντησα με επιχείρημα, αναφέροντας ως πηγή το αντίστοιχο paper...)
-
ΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ F1μιλαμε για μερικες ευθειες
μερικες αλανες με επιπεδη ασφαλτο, μιδενικης προσφυσης
και μια πιστα οπως των Μεγαρων η τν Σερρων...Και για να μη λεμε οτι θελουμε, στα Μεγαρα, με 100% σωστες γραμμες
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΣ
.... μωλις καβαλησεις τα κερμπς η στραβωνεις ζαντα η ερχεσαι 'τουμπαλιν'Και αν αστοχησεις και ο ενας τροχος ειναι στον ταπητα και ο αλλος στα χαλικια -το χω κανει με Μιτσουμπα Lancer που συμμετειχε στο Βρετανικο Πρωταθλιμα Ραλλυ και ηταν ψιλο σαν κατσικη σε κατι εκδηλωσεις της Μαλμπορο- σκας με οτι ειναι αναμεσα στους δυο τροχους πανω στο κερμπ
Αντιος καρτερ ψαλιδια μεταδωση και τα συναφη..... -
Οι ειρηνικές διαδηλώσεις και τα αυτοκόλλητα είναι απλά ανεπαρκή, άμα δεν ανοίξουν 1-2 μύτες (ή κεφάλια) δεν βλέπω να γίνεται προκοπή...
Οπως κ να'χει πάντως, το να γίνει πίστα το Ελληνικό είναι μεγάλη ιστορία. Σκεφτείτε: τους γύρω κατοίκους (και τα συμφέροντά τους), την αγαπητή τροχαία Γλυφάδας (και τα συμφέροντά του κράτους) και τέλος τα άλλα συμφέροντα γενικότερα όπως π.χ. οικόπεδα (κονόμα), μητροπολιτικό πάρκο => αύξηση αντικειμενικής αξίας ακινήτων (κονόμα) και η λίστα τέλος δεν έχει...
Πάντως ευχαρίστως θα συμμετείχα (ειρηνικά ή όχι) σε κάποια πορεία/διαδήλωση!
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Οι ειρηνικές διαδηλώσεις και τα αυτοκόλλητα είναι απλά ανεπαρκή, άμα δεν ανοίξουν 1-2 μύτες (ή κεφάλια) δεν βλέπω να γίνεται προκοπή...Οπως κ να'χει πάντως, το να γίνει πίστα το Ελληνικό είναι μεγάλη ιστορία. Σκεφτείτε: τους γύρω κατοίκους (και τα συμφέροντά τους), την αγαπητή τροχαία Γλυφάδας (και τα συμφέροντά του κράτους) και τέλος τα άλλα συμφέροντα γενικότερα όπως π.χ. οικόπεδα (κονόμα), μητροπολιτικό πάρκο => αύξηση αντικειμενικής αξίας ακινήτων (κονόμα) και η λίστα τέλος δεν έχει...
Αν δεν βγουμε εξω να τα κανουμε ολα που-τ@ν-α απο το συνταγμα
μεχρι την ομονοια και πισω.... -
Οι ειρηνικές διαδηλώσεις και τα αυτοκόλλητα είναι απλά ανεπαρκή, άμα δεν ανοίξουν 1-2 μύτες (ή κεφάλια) δεν βλέπω να γίνεται προκοπή...
Οπως κ να'χει πάντως, το να γίνει πίστα το Ελληνικό είναι μεγάλη ιστορία. Σκεφτείτε: τους γύρω κατοίκους (και τα συμφέροντά τους), την αγαπητή τροχαία Γλυφάδας (και τα συμφέροντά του κράτους) και τέλος τα άλλα συμφέροντα γενικότερα όπως π.χ. οικόπεδα (κονόμα), μητροπολιτικό πάρκο => αύξηση αντικειμενικής αξίας ακινήτων (κονόμα) και η λίστα τέλος δεν έχει...
μεχρι την ομονοια και πισω....Έλα ρε συ, κατούρα και λίγο!
Δεν 'μας' συμφέρει να στρέψουμε τον κόσμο εναντίον μας με ακραίες εκδηλώσεις. Είναι που είναι ο κόσμος αρνητικά προκατειλημμένος, κάτι τέτοιο θα έδινε δικαιολογία σε πολλούς να (ξαν)αρχίσουν διωγμούς.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
μεχρι την ομονοια και πισω....Έλα ρε συ, κατούρα και λίγο!
Δεν 'μας' συμφέρει να στρέψουμε τον κόσμο εναντίον μας με ακραίες εκδηλώσεις. Είναι που είναι ο κόσμος αρνητικά προκατειλημμένος, κάτι τέτοιο θα έδινε δικαιολογία σε πολλούς να (ξαν)αρχίσουν διωγμούς.
Sorry....
Λεγοντας που-τ@ν-α ενουσα να μαζεψουμε οσο περισσοτερα αυτοκινητα μπορουμε και να κατευουμε Κεντρο με πανο και συνεχομενες κορνες.....
Λαθος μου -
To πιο σημαντικο κατα την αποψη μου ειναι να γινει πιστα προδιαγραφων F1 για να εχουμε και εσοδα και διαφημιση και τουρισμο και να περνουμε και ματι,να γινει μεσα στην Αθηνα ωστε καποιο μερος της πιστας να μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε για να μαθουμε ολοι να οδηγαμε το αυτοκινητο μας λιγο καλυτερα,Ας γινουν ολα αυτα με καποιο αντιτιμο εισοδου-χρησης και τα λοιπα.Ας γινει κι ενα παρκακι, περισσευουν γυρω στα 5000 στρεμματα για παρτυ του, ωστε να περνας και μεσα απο δεντρα να χαιρεσαι λιγο και να μοηθησουμε το πρασσινο της Αθηνας.Η εκταση ειναι πολυ μεγαλη και χωρανε να γινουν ολα.Να γινουν και ολα αυτα που ειπαν τα παιδια για drag χρηση και αλανες.Ποιος μπορει να ειναι αντιθετος με κατι τετοιο?Δεν ειμαι ουτε πολιτικος , ουτε οικονομικος αναλυτης, ουτε ξερω αν μπορουν να γινουν πρακτικα ολα αυτα.Ακουσα πως γινεται και μου φανηκαν καλα.
Τι θα έκανες για να γίνει το ελληνικό πίστα αγώνων ταχύτητας