-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αλήθεια γιατί πρέπει να έχουμε 'εθνικό αερομεταφορέα'?
Η Ολυμπιακή θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό.
Όχι, θα έπρεπε να έχει εξυγειανθεί. Δεν είναι η μόνη λύση το κλείσιμο.
Kοιτάζοντας πίσω βλέπω πως θα ήταν καλύτερα αν είχε κλείσει πριν 7-8 χρόνια (σε σχέση με την παρούσα κατάσταση). Το πόσο δημόσιο χρήμα έχει απορροφήσει είναι απλά ασύληπτο. Αν μπορεί να εξυγειανθεί (να μην δώσει δηλαδή άλλα χρήματα το δημόσιο για την εταιρεία) βεβαίως είναι καλύτερα.
Πάντα όμως οι εργαζόμενοι αρνούνταν να μειώσουν τα διακαιώματά τους...και τα δικαιώματα-μισθοί τους νομίζω είναι προκλητικότατα για την Ελληνική πραγματικότητα.
-
Αλήθεια γιατί πρέπει να έχουμε 'εθνικό αερομεταφορέα'?
Η Ολυμπιακή θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό.
Όχι, θα έπρεπε να έχει εξυγειανθεί. Δεν είναι η μόνη λύση το κλείσιμο.
Πολλες ευκαιριες χαθηκαν Krusenstern. Το θεμα ειναι ΤΩΡΑ, με τις παρουσες συνθηκες, τι πρεπει να γινει...
Καμία αντίρρηση ότι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες. Όσο για το τι πρέπει να γίνει τώρα, νομίζω ότι κανείς (ή ελάχιστοι) από εμάς δεν γνωρίζει τα ακριβή προβλήματα της ΟΑ και τον τρόπο λύσης τους, ΑΝ υπάρχει λύση. Γι'αυτό ενίσταμαι σε κραυγές του τύπου 'loyketo edo tora'
Ακριβώς αυτό!
Πόσοι από εμάς ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει;
Ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια τις διάφορες κραυγές συνδικαλιστών ή δημοσιογράφων. Σε κάνενα δεν έχω εμπιστοσύνη
Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά.
Ίσως να μπορούν ακόμα να κάνουν κάτι λίγα. Αν ναι, ας γίνουν επιτέλους.
Αν όχι, τότε... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλλά........δεν νομίζω να κλείσει επί της ουσίας!Μάλλον θα αλλάξει όνομα και εταιρική ταυτότητα!Υπάρχει ένα πρόβλημα με το σήμα της Ολυμπιακής (τα κυκλάκια) και το όνομα. Η νέα εταιρεία μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί λόγω κατοχύρωσής τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αλλά........δεν νομίζω να κλείσει επί της ουσίας!Μάλλον θα αλλάξει όνομα και εταιρική ταυτότητα!
Υπάρχει ένα πρόβλημα με το σήμα της Ολυμπιακής (τα κυκλάκια) και το όνομα. Η νέα εταιρεία μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί λόγω κατοχύρωσής τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το σήμα της ΟΑ ΔΕΝ είναι ίδιο με των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχετικά με το όνομα, αν υπήρχε τέτοιο θέμα, το ίδιο πρόβλημα θα είχε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
-
Αλλά........δεν νομίζω να κλείσει επί της ουσίας!Μάλλον θα αλλάξει όνομα και εταιρική ταυτότητα!
Υπάρχει ένα πρόβλημα με το σήμα της Ολυμπιακής (τα κυκλάκια) και το όνομα. Η νέα εταιρεία μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί λόγω κατοχύρωσής τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το σήμα της ΟΑ ΔΕΝ είναι ίδιο με των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχετικά με το όνομα, αν υπήρχε τέτοιο θέμα, το ίδιο πρόβλημα θα είχε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Η Ολυμπιακή και ο Ολυμπιακός υπάρχουν από καιρό. Νωρίτερα από τότε που η ΔΟΕ άρχισε να ψάχνει έσοδα από την εκμετάλλευση των trademarks. Τι να τους πεις αυτούς; Αλλάξτε όνομα; Αν μιλάμε για νεοϊδρυθέν νομικό πρόσωπο όμως;
Εdit: Και σχετικά με το σήμα... Αν αυριο φτιάξουμε οι δυό μας μια Αυτοκινητοβιομηχανία 'Spyros & Hristos Autos' με σήμα το λιονταράκι της Πεζό (θα το βάλουμε να κοιτάει προς την άλλη μεριά όμως ;)) λες να μην έχουμε πρόβλημα; -
να κλείσει τώρα!
συμπεριφορές που έχουν καλλιεργηθεί τόσα χρόνια δεν αλλάζουν και αυτό φαίνεται απο τις απειλές που εκτοξεύονται για κλείσιμο των αεροδρομίων τώρα την ύστατη ώρα για την εταιρία την στιγμή που ο τελευταίος σύμμαχος της, αν υπάρχει πλέον και αυτός, είναι οι Έλληνες που την πληρώνουν -
Ξέρει κανείς ότι η ΟΑ έχει κλείσει (και πληρώνει) τα slots από και προς πόλεις ανά τον κόσμο σε προνομιακές ώρες?Και ότι εκείνες τις ώρες δεν μπορεί να προγραμματιστεί άλλο δρομολόγιο από άλλη εταιρεία, για ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΑ?!!
Ποιός θα πάρει αυτά τα slots όταν κλείσει η ΟΑ?!
Ξέρει κανείς ότι ΟΛΑ τα δρομολόγια της ΟΑ έχουν 99% πληρότητα τους τελευταίυς 6 μήνες αλλά η εταιρεία δεν εισπράττει αναλόγως?!!
Ποιός ωφελείται από αυτές τις εισπράξεις?Πριν αρχίσουμε τις κατάρες (που μας έχουν πείσει ότι πρέπει να απευθύνονται στους εργαζόμενους κατά κύριο λόγο) καλό είναι να σκεφτούμε ότι πίσω από κάθε τέτοια κίνηση είναι ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Μπορεί κάποιος να πει ποιός ωφελείται από το κλείσιμο της ΟΑ?!
Οταν το βρούμε θα ξέρουμε και τους πραγματικούς λόγους που θα κλείσει!
Γιατι τα χρήματα που δαπανά το κράτος είναι κατά πολύ λιγότερα από π.χ. τα δάνεια που χαρίστηκαν στους αγρότες και έχουν κατά πολύ μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος!!
-
Εγω σκεφτομαι τον ανδρα της ξαδερφης μου που δουλευει στην τεχνικη βαση(αν δεν κανω λαθος) ο οποιος μετα απο μια μεγαλη περιπετεια στην υγεια του θα μεινει και ανεργος.Εχει δυο παιδακια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω σκεφτομαι τον ανδρα της ξαδερφης μου που δουλευει στην τεχνικη βαση(αν δεν κανω λαθος) ο οποιος μετα απο μια μεγαλη περιπετεια στην υγεια του θα μεινει και ανεργος.Εχει δυο παιδακια.Το ίδιο και ένας πολύ φίλος Φορουμάς!!!
-
Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου περί 1,5 εκατομμυρίου την ημέρα, τότε η ενίσχυση που έχει λάβει η Ολυμπιακή ΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ απλά δεν έχει προηγούμενο. **Μιλάμε για 5000 ευρώ επιδότηση ανά εργαζόμενο μηνιαίως!!! **
Τελείως ατυχής η σύγκριση με τους αγρότες (όχι ότι και εκεί δεν έχουμε 'ωραία' πράγματα, αλλά καμία σχέση)Μπροστά στο ποσό, δικαιολογίες του τύπου 'μη χάσουμε τα slot στο Χίθροου' είναι επιεικώς γελοίες.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγω σκεφτομαι τον ανδρα της ξαδερφης μου που δουλευει στην τεχνικη βαση(αν δεν κανω λαθος) ο οποιος μετα απο μια μεγαλη περιπετεια στην υγεια του θα μεινει και ανεργος.Εχει δυο παιδακια.
Το ίδιο και ένας πολύ φίλος Φορουμάς!!!
....που τυχαίνει να είναι καλός στη δουλειά του και σωστός επαγγελματίας, όπως πολλοί άλλοι μέσα στην ΟΑ. Κρίμα.
-
....που τυχαίνει να είναι καλός στη δουλειά του και σωστός επαγγελματίας, όπως πολλοί άλλοι μέσα στην ΟΑ. Κρίμα.
Ωραία θα πιάσει άμεσα δουλειά στην διάδοχη κατάσταση που διαφαίνεται απο την φημολογούμενη εξαγορά της τεχνικής βάσης απο ξένη εταιρία
Δεν θα δεχτεί και να πάρει μετάταξη και σε καμία νομαρχία έτσι?
-
Η Τεχνική Βάση δεν χάνεται... ...εκδήλωσε ενδιαφέρον ήδη η Iberia...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Ωραία θα πιάσει άμεσα δουλειά στην διάδοχη κατάσταση που διαφαίνεται απο την φημολογούμενη εξαγορά της τεχνικής βάσης απο ξένη εταιρία
Δεν νομίζω ότι είναι από τα θέματα που σηκώνουν πλάκα!!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Μιας και δεν γνωριζόμαστε ... εγώ είμαι αυτός ο φορουμάς και σε πληροφορώ ότι μετά από 20 χρόνια δουλειάς δεν θα δεχτώ να δουλέψω σε κανένα διάδοχο σχήμα που δεν θα εκτιμήσει τη δουλειά μου ή θα προσβάλει τη νοημοσύνη μου.
Για τη νομαρχία ... δεν το σχολιάζω
-
Μα δεν κάνω πλάκα!
εκτός και αν κάνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ολυμπιακής όπως αυτός (Πέππας νομίζω) που είδα πριν λίγο στο Μέγκακαι όπως δεν είναι αστείο να βρίσκονται στην ίδια θέση εργαζόμενοι σε πιο 'ταπεινά' επαγγέλματα όπως οι εργαζόμενοι της κλωσ/ργιας που χάνουν μαζικά τη δουλειά τους αλλά δεν βλέπω να λυπάται κανείς ειδικά γιαυτούς
-
Οι λεβέντες μας οι πολιτικοί, αν έχω καταλάβει καλά, δημιούργησαν μια 'υπετροφική' Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει κάτι τέτοιο.
Τωρα , και κάτω από το βάρος των κελευσμάτων της Ε.Ε, θέλουν να τους πετάξουν στο δρόμο (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).Με το πρόσχημα ότι την πληρώνουμε ακριβά την Ο.Α.
Δηλαδή αν σταματήσουμε να την πληρώνουμε θα αρχίσουμε να τρώμε με χρυσα κουτάλια .Τι να πω...
Χαρά στο κουράγιο τους αυτών που δουλεύουν εκεί και κρατάνε ακόμα την ψυχραιμία τους και δεν τους έχου στησει σε κανένα Γουδί. -
To μονο που μπορει να πει κανεις τοσο σε οσους εδω, με ευκολια λενε διωχτε τους, λουκετο κλπ, οσο και τους αλλους αλλου που παλι με ευκολια καταδικαζουν τις νομιμες κινητοποιησεις, με προσχημα τα στημενα επεισοδια απο καποιους ασφαλιτες ειναι: Με ξενο κ*λο, ολοι κανουν τον π**στη.
Οπως πολυ σοφα ειπε (και για αλλη μια φορα συμφωνω μαζι του) αλλου ο τραβελλερ, κρατατε πισινη μη σας τυχει και λετε αλλα τοτε.
-
Όλοι αυτοί λοιπόν που χάνουν σήμερα τη δουλειά τους, ας καταγγείλουν αυτούς που οδήγησαν την εταιρεία σε οριστικό αδιέξοδο και σήμερα είναι δήθεν στο πλευρό των εργαζομένων, έχοντας πάντως ρευστοποιήσει σε ψήφους και προνόμια τις φαύλες ενέργειες του όχι μακρινού παρελθόντος.
Ακριβάκης, Βερελής, Βενιζέλος, Λιάνη-Λιάνης και το κακό συναπάντημα.Αυτοί, που λες λοιπόν greo, κάνουν σήμερα τους π... με ξένους κ...ς. Οι σημερινοί απλώς κάνουν μνημόσυνο, ο θάνατος έχει ήδη επέλθει.
Τυχόν 'σωτήριες' ενέργειες είναι σαν να καθίζεις τον πεθαμένο σε μια καρέκλα παριστάνοντας ότι ζει. Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα. -
Θου φυλακι τω στοματι που θα υπερασπιστω καποιον απο την προηγουμενη κυβερνηση. Ισα-ισα που πιστευω οτι η αναισχυντια των 2 κομματων που εναλλασσονται στην εξουσια εχει φτασει σε τετοιο βαθμο που τιποτε δεν μπορει να θεωρειται σιγουρο για κανεναν εργαζομενο.
Για το λογο αυτο, θεωρω δεδομενο οτι σε συντομο χρονικο διαστημα, ολοι μας θα δεχτουμε μια προσβολη των εργασιακων μας δικαιωματων. Και για το λογο αυτο καλο ειναι να προσεχουμε τι λεμε. Ειδικα οταν επικροτουμε λυσεις πουμτους μονους που θιγουν ειναι οι εργαζομενοι. Δε θα παει ουτε ο Ακριβακης ουτε ο Βερελης σπιτι του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ