-
Γεια σας φίλοι.Δεύτερη φορά επισκέπτομαι το citroen-φόρουμ για να γράψω.Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει με ΑΠΛΑ λόγια και κατανοητά την λογική, την λειτουργία και την αίσθηση (όσο αυτό είναι δυνατόν με λόγια βέβαια) της υδροπνευματικής ανάρτησης των μεγαλύτερων μοντέλων της citroen. Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός μοντέλου citroen με υδροπνευματική ανάρτηση (ΒΧ) και θέλω να μάθω όσο περισσότερα μπορώ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν!
-
Ηθελα να ρωτησω για τα φωτα xenon. Xenon ειναι μονο οι λαμπες των προβολεων(μεγαλη σκαλα) ή ειναι και τα διασταυρωσεως; Γιατι αν ειναι μονο τα μεγαλα οπως πιστευω τα θεωρω σχεδον αχρηστα για τον μεσο οδηγο. Επισης ακουσα οτι εχει υπολοιπομενα χλμ στο trip computer και υπολοιπομενα λιτρα. Καλα τα υπολοιπομενα χλμ ειναι στο περιπου και εξαρταται ποσο θα πατησεις καθε φορα αλλα τα λιτρα ειναι ακριβως(με καναν αισθητηρα στο ντεποζιτο) ή το υπολογιζει στο περιπου και αυτο;
-
Ενδιαφερομαι για την εκδοση SX Pack και θελω σαν εξτρα 16αρες ζαντες, αισθητηρες παρκαρισματος και συναγερμο και λεω να του ζητησω 2 απο αυτα σαν εξτρα. Επειδη ισως δε βαλω συναγερμο θα μου δωσει λετε τα αλλα δυο;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ηθελα να ρωτησω για τα φωτα xenon. Xenon ειναι μονο οι λαμπες των προβολεων(μεγαλη σκαλα) ή ειναι και τα διασταυρωσεως; Γιατι αν ειναι μονο τα μεγαλα οπως πιστευω τα θεωρω σχεδον αχρηστα για τον μεσο οδηγο. Επισης ακουσα οτι εχει υπολοιπομενα χλμ στο trip computer και υπολοιπομενα λιτρα. Καλα τα υπολοιπομενα χλμ ειναι στο περιπου και εξαρταται ποσο θα πατησεις καθε φορα αλλα τα λιτρα ειναι ακριβως(με καναν αισθητηρα στο ντεποζιτο) ή το υπολογιζει στο περιπου και αυτο;Ξενον εχει μονο στα μεσαια. Ειναι τοσο καλα που ουσιαστικα δεν χρειαζεσαι προβολεις. Ασε που στριβουν ΟΛΑ με το τιμονι.
Τα υπολοιπομενα λιτρα που λες δεν τα λεει πουθενα. Απλα στο μανιουαλ γραφει οτι στις τρεις παυλιτσες σου μενουν τοσα λιτρα, στις δυο τοσα, στη μια τοσα και σε καμια παυλιτσα σου μενουν περιπου τρια λιτρα αν θυμαμαι καλα για να κανονισεις την πορεια σου.
Την τελευταια ερωτηση σου δεν την καταλαβα. Τι εννοεις να σου χαρισει τα αλλα δυο? -
Εννοω να μου τα δωσει σαν δωρα οπως δινουν ολες οι αντιπροσωπιες κατι αν τους ψιλοπιεσεις. Μεχρι και δερματινο σαλονι δινουν αλλες για δωρο. Κατι ακουσα για εκπτωση 2000 ευρω που ισχυει μεχρι τελος αυγουστου ισχυει;;;;;;;;
-
Εννοω να μου τα δωσει σαν δωρα οπως δινουν ολες οι αντιπροσωπιες κατι αν τους ψιλοπιεσεις. Μεχρι και δερματινο σαλονι δινουν αλλες για δωρο. Κατι ακουσα για εκπτωση 2000 ευρω που ισχυει μεχρι τελος αυγουστου ισχυει;;;;;;;;Για να μην ακους τι λεει ο καθενας, κανε ενα κοπο και παιρνα απο μια αντιπροσωπεια.. Καλυτερα θα στα πουν. Πρξτους και για τα δωρα..
-
Καλα εννοειται οτι θα τους ζαλισω για τα δωρα. Σε τετοια ειμαι αρκετα πιεστικος και πειστικος! Με χαλασε παντως τωρα που τελειωσα το διαβασμα των 41 σελιδων για το c4 στο myphone.gr και εξακριβωσα οτι στο 1.6 SX PAck δεν ειναι και θερμαινομενοι οι εξωτερικοι καθρεπτες. Ελεος δηλαδη σε ποιο φτηνα και ποιο παλια αυτοκινητα δεν το συζηταγα αυτο τωρα δε μου αρεσε που πρεπει να παρω exclusive για να το εχω!
-
Καλα εννοειται οτι θα τους ζαλισω για τα δωρα. Σε τετοια ειμαι αρκετα πιεστικος και πειστικος! Με χαλασε παντως τωρα που τελειωσα το διαβασμα των 41 σελιδων για το c4 στο myphone.gr και εξακριβωσα οτι στο 1.6 SX PAck δεν ειναι και θερμαινομενοι οι εξωτερικοι καθρεπτες. Ελεος δηλαδη σε ποιο φτηνα και ποιο παλια αυτοκινητα δεν το συζηταγα αυτο τωρα δε μου αρεσε που πρεπει να παρω exclusive για να το εχω!Αν μενεις Αχαϊα οπως βλεπω διπλα δε σου χρειαζονται θερμενομενοι καθρευτες. Αν σου αρεσουν ομως τα πολλα ηλεκτρονικα και τα λοιπα τζιβιτζιλικια πρεπει οπωσδηποτε να παρεις exclusive.
Kαι κατι ακομα. Οσο και να τους πιιεσεις, ο,τι ειναι να σου δωσουν, θα σου δωσουν. Κι εγω τους τα ζαλισα αλλα μονο δυο αρωματικες αμπουλες μου εδωσαν... -
Μπα στο corolla που πηρα τα χριστουγεννα πηρα δωρο 15αρες ζαντες αλουμινιου που δε νομιζω να ις εδιναν σε κανεναν αλλον. Μαλιστα φιλος μου τους εχει ζαλισει να τις αγορασει και του λενε οτι ερχονται μονο με το αυτοκινητο! Στη ford που ξαναπηγα τελευται για το focus καταφερα εκοτς απο αισθητηρες και συναγερμο να μου δωσουν και το sony mp3 player! Τους τα λεω στα ισια: 'Δεν σε εχω τιποτα παω κι αλλου αν δε μου τα δωσεις!' Περναω και 5-6 φορες και ενταξει! Οσο για την Αχαια(εκτος οτι μενω και Αθηνα) κι εδω βρεχει ρε συ και εχω παρατηρησει πως θολωνουν και μονο στην περιοχη του καθρεπτη που ειναι η γραμμη για την αντισταση ειναι οκ. Exclusive παει πολυ οικονομικα γαμωτο. Ηθελα να ρωτησω για το εξτρα ηχομονωτικο του κινητηρα μηπως αυξανει τη θερμοκρασια του;;;;;;;
-
Τους τα λεω στα ισια: 'Δεν σε εχω τιποτα παω κι αλλου αν δε μου τα δωσεις!' Περναω και 5-6 φορες και ενταξει!Kι αν δεν εχεις εναλλακτικη λυση? Αν πρεπει να πας σε αλλη πολη, γιατι στην πατρα ας πουμε υπαρχει ΜΙΑ μονο citroen? Αθηνα που εψαξα ηταν πιο ακριβο το c-4 τοτε. Και με τα εξουσιοδοτημενα τι γινεται?...
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Καλημέρα σας.
Άν και δέν είμαι κάτοχος Citroen, γράφω αυτό το post εκ μέρους ενός φίλου μου, κατόχου Citroen Picasso 1.6 αγορασμένο περί τα τέλη του 2003.
Λοιπόν, αυτή τη στιγμή ψάχνει να το πουλήσει όσο όσο κυριολεκτικά, το αμάξι από τον 1ο μήνα έχει βγάλει ΑΠΕΙΡΑ προβλήματα!!
-
Χαλασμένο καντράν πολλαπλών ενδείξεων: Πήγε στο συνεργείο **7 ** φορές και ακόμα είναι χαλασμένο!!
-
Επισκευή σασμάν (13.000χλμ)
-
Αλλαγή εμπρός δίσκους & τακάκια (10.000χλμ) γιατί στράβωσαν!
-
Αλλαγή αμορτισέρ (12.000 χλμ) γιατί 'ξέρασαν λάδι!
-
Αλλαγή τροχαλίας ρύθμισης ιμάντα χρονισμού!
-
Λανθασμένες ενδείξεις δείκτη βενζίνης. Επίσκεψη στο επίσημο συνεργείο Citroen 10 φορές και ακόμα δείχνει λάθος!!
Το αμάξι έχει και πάρα πολλά άλλα προβλήματα που μου τα είπε αλλα δεν τα θυμάμαι. Ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας πρός την Citroen Ελλάς, και Citroen Γαλλίας.
Είναι πρώην κάτοχος Fiat 128 και Seat Ibiza ('87) και πραγματικά βρε παιδιά δεν είχαν παρουσιάσει καί τα 2 προαναφερόμενα αυτοκίνητα ούτε το 1/5 των προβλημάτων που του έβγαλε το Picasso!! Έχει βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που αγόρασε Citroen, είναι έτοιμος να βάλει φωτιά και να το κάψει!!!
Αλήθεια βρε παιδιά, έχει κανένας άλλος Picasso που να του έχει βγάλει τόσα προβλήματα?? Το αμάξι είναι πραγματικά ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ!!
ΥΓ: Εκ μέρους του Δημήτρη....
Κατι για το θέμα μας ??????????
-
-
Τελικα το εξτρα ηχομονωτικο του κινητηρα μηπως προκαλει υπερθερμανση του εστω και λιγο; Επισης το c4 βγηκε αυτοκινητο της χρονιας 2005;;; Πηγα στην αντιπροσωωπεια σημερα το οδηγησα και εμεινα εκπληκτος με την τοσο καλη ρυθμιση του ημιακαμπτου! Δεν το περιμενα τοσο καλη ποιοτητα κυλισης, ανεση και πολυ καλο κρατημα ταυτοχρονα. Ωραια ολα τα γκατζετακια και το τιμονι αλλα οι οθονες εμοιαζαν λιγο φτηνες οσον αφορα το φωτισμο τους. Βεβαια οδηγησα το SX δεν ξερω πως ειναι οι αλλες αλλα ειδικα το πορτοκαλι στο στροφομετρο με χαλασε. Ο επιλογεας οντως ειναι λιγο περιεργος αλλα συνηθιζεται. Λιγο μακρια οι σχεσεις βεβαια. Δεν ξερω αν ειναι επειδη εχω καιρο να οδηγησω το focus αλλα δεν ειδα ουσιαστικη διαφορα στην οδικη συμπεριφορα παρολη την διαφορετικη γεωμετρια. Πολυ καλη συναρμογη των πλαστικων και χωροι. Με χαλασε λιγο ο δυνατος ηχος του φλας και οι εξωτερικοι καθρεπτες μου φανηκαν λιγο μικροι. Οσο για την τιμη:1.6 sx pack +δωρο αισθητηρες παρκαρισματος 17.000!!!!! Πολυ καλη τιμη μεχρι τελος αυγουστου βεβαια. Επισης ηθελα να ρωτησω τον κατοχο που εβαλε και αισθητηρες για μπροστα: Λειτουργουν συνεχεια ακομα και οταν κινησε αναμεσα σε αυτοκινητα και με μεγαλη ταχυτητα; Που ακριβως μπαινουν μπροστα; Φαινονται; Δεν εχει τυχει να κολησσει κανα μυγακι μπροστα και να χτυπαει συνεχεια; Απενεργοποιουνται ξεχωριστα απο τους πισω; Καμια φωτο παιζει;
EDIT: Ο κοφτης που ειναι ρε παιδια στο c4(στροφες εννοω);
Επισης μηπως εχει κανενας το service manual του C4 1.6; -
Για το μονωτικο του καπο δεν νομιζω οτι μπορει να υπερθερμανει τον κινητηρα.Ισα ισα προστατευει το χρωμα του καπο απο τις μεγαλες μεταβολες θερμοκρασιας.
-
Εφοσον θα παρω την SX Pack για το C4 δεν εχει ζαντες και λεω να μην τις παρω απο τη citroen αλλα απο κανενα λαστιχα ωστε να μου βγουν πιο φτηνες. Πρεπει να ξερω ομως διαστασεις τις ζαντας που βαζει η citroen δηλαδη εκτος απο το 16' θελω φαρδος και λογικα χρειαζεται και offset ή κατι αλλο; Ξερει κανενας τις citroen τι ειναι;
-
Ρωτησα τον πωλητη για σερβις κτλ και μου ειπε αλλαγη λαδιων και φιλτρου 47 ευρω καθε 10.000χλμ, μικρο σερβις στα 30Κ και μεγαλο στα 60Κ.
Μαζεψα τις ερωτησεις μου:
1)αισθητηρες παρκαρισματος μπροστα:
Ηθελα να ρωτησω τον κατοχο που εβαλε και αισθητηρες παρκαρισματος για μπροστα: Λειτουργουν συνεχεια ακομα και οταν κινησαι αναμεσα σε αυτοκινητα και με μεγαλη ταχυτητα(εθνικη κτλ) η οταν κινησε ανα μεσα σε στενα παρκαρισμενα αυτοκινητα πχ θα χτυπαει ολη την ωρα; Που ακριβως μπαινουν μπροστα; Φαινονται ασχημα; Δεν εχει τυχει να κολησσει κανα μυγακι μπροστα και να χτυπαει συνεχεια; Απενεργοποιουνται ξεχωριστα απο τους πισω; Καμια φωτο παιζει;2)Ο κοφτης στις ποσες στροφες ειναι;
3)Ζαντες:
Εφοσον θα παρω την SX Pack για το C4 δεν εχει ζαντες και λεω να μην τις παρω απο τη citroen αλλα απο κανενα λαστιχα ωστε να μου βγουν πιο φτηνες και να εχω περισσοτερες επιλογες. Εντωμεταξυ ενω βλεπω στο site της citroen τιμη για 16αρες 353 ευρω ο πωλητης μου ειπε καμια 800αρα! Πρεπει να ξερω ομως διαστασεις τις ζαντας που βαζει η citroen δηλαδη εκτος απο το 16' θελω φαρδος και λογικα χρειαζεται και offset ή κατι αλλο; Ξερει κανενας τις citroen τι ειναι ή που να το βρω;4)Λάστιχα:
Εκεινα τα λαστιχα michelin energy που ερχονται τα c4 απ'οτι ξερω ειναι πολυ πατατα. Δεν μπορει να ερθει και με τιποτα αλλο,εχω επιλογες; Ασε που ενω ειναι 205/55(ετσι νομιζω) δε φαινονται ουτε σαν 175!Εχει βαλει κανενας τιποτα αλλα(εχω ανοιξει και ξεχωριστο θεμα βεβαια);5)Επισης μηπως εχει κανενας το service manual του C4 1.6;
6)Απο ανταλακτικα πως ειναι οι τιμες στην Citroen;
-
Γεια σας παιδια.....
μερικοι ισως να με θυμουνται εδω....
αγορασα τελη Απριλιου ενα Xsara VTS 2.0 '98 μοντελο, το οποιο μεχρι και πριν απο 2 εβδομαδες ηταν μια χαρα.
Ειχα παει για μπανιο, και στον γυρισμο, μπαινω στο αυτοκινητο, βαζω μπροστα την μηχανη, ανοιγω κλιμα και ραδιοφωνο, και πανω που βαζω πρωτη για να φυγω, ξαφνικα ΣΒΗΝΕΙ.Το δινω μια, δυο, τρεις, η μιζα σκαει, αλλα δεν παιρνει μπροστα.
Το σπρωχνουμε 3 ατομα, τιποτα.
Το δενουμε πισω απο αλλο αυτοκινητο, τιποτα.
Τελικα ηρθε η οδικη και με πηγε σπιτι.Ερχεται η ωρα της επισκευης, το εχω παει εως τωρα σε ΤΡΕΙΣ ηλεκτρολογους και ακομα δεν μπορεσαν να βρουνε τι μπορει να φταιει.
Σαν τελευταια λυση θελω να παω στην Citroen, κυριως για τον οικονομικο λογο.Θελω να ρωτησω μηπως απο εσας ειχε καμια αναλογη εμπειρια.
Τα εξαρτηματα που ελεγχθηκαν, ο εγκεφαλος, η αντλια βενζινης, τα μπουζι, οι ασφαλειες βρεθηκαν ολες ενταξει.
Το βασικο προβλημα που εντοπιστηκε ειναι οτι δεν πηγαινει ρευμα στην αντλια βενζινης, ενω το ρελε της αντλιας ειναι ΟΚ.
Που μπορει να οφειλεται ρε παιδια γιατι εχω χαζεψει και δεν ξερω/ ξερουν τι μπορει να φταιει.....
ΒΟΗΘΕΙΑ
-
Αν εχει συναγερμο το αμαξι πρεπει να τον απενεργοποιησεις με το κλειδι πανω στη μοναδα του συναγερμου.Μηπως εχει μπλοκαρει το ιμομπιλαϊζερ;Ρευμα πηγαινει στον ρελε της βενζινης;Αν πηγαινει μηπως εχει κοπει σε καποιο σημειο μεχρι την αντλια;Δοκιμασατε να δωσετε ρευμα κατευθειαν στην αντλια να δειτε αν δουλευει;Με την ζεστη οι τρομπες τα παιζουν λιγο.
-
Η αντλια δουλευει τωρα προσωρινα, εχουμε δωσει ρευμα μεσω μιας πατεντας με κατι αλλα καλωδια κατω απο τον λεβιε ταχυτητων.
Συναγερμο δεν εχει. Με αυτην την καλωδιωση μπορω και οδηγαω το αυτοκινητο. Αν ηταν το immobilizer, θα επαιρνε μπροστα το αυτοκινητο?
Γιατι οταν αποσυνδεω αυτα τα καλωδια-πατεντα, γυρναω το κλειδι, σκαει η μιζα, αλλα εως εκει.Πιστευω οτι πρεπει να εχει κοπει καπου το καλωδιο που δινει ρευμα στην αντλια, αλλιως δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να ειναι.
-
ολοιδιο σκηνικο με το xantia και σε μενα πριν μερικα καλοκαιρια. ενω πηγαινα για μπανιο, σταματαω σε φαναρι και το αμαξι σβηνει.. κανω να βαλω μπροστα, γυρναει η μιζα αλλα αρνειται. Γερανος και σε σιτροεν, τελικα πλακετα immobiliser χαλασμενη. αλλαγη και ολα ρολοι μετα.
-
Εχτες ειδα καποιον που ειχε παρει C4 1.6 SX Pack απο το Γεναρη και ειχε πανω και ESP και αισθητηρες και Ζαντες 17' και μου ειπε οτι δεν ηταν εξτρα αλλα τα ειχε πανω. Εχουν αλλαξει οι εκδοσεις απο τοτε; Υπηρχε και τοτε exclusive η η SX Pack ηταν η ποιο πλουσια;
Αληθεια η προσφορα των 2000 ευρω απο ποτε ισχυει;
CITROËN FORUM