-
η χαλκιδικη ειναι υπεροχο μερος αρκει να μην ειχε τους κατοικους της...
-
Για άλλη μια φορά πάντως ο alpan είχε δίκιο!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η χαλκιδικη ειναι υπεροχο μερος αρκει να μην ειχε τους κατοικους της...Μπορείς να τους αποφύγεις!
-
θα τους ριξω μπαιγκον!!!
ενα φοβερο μερος που αδικειται επιμενω.... -
- Ολυμπιάδα - Πολύγυρος από το δρόμο της αρετής Μετά από ωραίο μπανάκι στην Ολυμπιάδα, βάζουμε τα ημισλικ μας και ανεβαίνουμε την ειδική της Ολυμπιάδας προς Αρναία: δάσος με φτέρες κτλ. κτλ. και καλό οδόστρωμα. Μετά την Αρναία προς Ταξιάρχη, η ειδική του Χολομώντα, τα υπόλοιπα σχόλια περιττά
Πραγματικά εξαιρετική αυτή η διαδρομή. Την έκανα πέρσι που ήμουν για διακοπές στην περιοχή (στη Σάνη). Δυστυχώς ήμουν με ένα ενοικιασμένο C3 και με την γυναίκα μου συνοδηγό, οπότε καταλαμβαίνετε από οδηγική ευχαρίστηση...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(συνιστάται για μπάνιο η Καλογριά )
Αν σου άρεσε τώρα η Καλογριά έπρεπε να δεις πως ήταν η αμμουδιά και τα νερά πριν από 25 χρόνια.
Πολύ πιο άπρη και λεπτή άμμος και αρκετά πιο διάφανα νερά. Όσο για κόσμο, μόνο στη μέση της παραλίας είχε λίγους.
Μα πρώτη φορά είχα πάει το 1980-κάτι (πιτσιρικάς) Τίποτα χτισμένο και όλα υπέροχα. Ακόμα όμως 'κρατάει' (έχω να πάω κάπου 5 χρόνια όμως )
Γενικά θεωρώ τη Χαλκιδική, μαζί με το Πήλιο και την Κρήτη, τα ωραιότερα μέρη στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(2) Ολυμπιάδα - Πολύγυρος από το δρόμο της αρετής Μετά από ωραίο μπανάκι στην Ολυμπιάδα, βάζουμε τα ημισλικ μας και ανεβαίνουμε την ειδική της Ολυμπιάδας προς Αρναία: δάσος με φτέρες κτλ. κτλ. και καλό οδόστρωμα. Μετά την Αρναία προς Ταξιάρχη, η ειδική του Χολομώντα, τα υπόλοιπα σχόλια περιττάσας τρεχω εδω...........
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η χαλκιδικη ειναι υπεροχο μερος αρκει να μην ειχε τους κατοικους της...ετσι ετσι...
Αντε τωρα γιατι σκεφτομαι το εξτρα χαρατσι τους στα ακινητα (που κριθικε παρανομο) και φορτωνω αγρια... Παντως πλεον πολλοι Θεσσαλονικεις εφαρμοζουν την τακτικη 'ουτε φραγκο στους Χαλκιδικιωτες' και ετσι πραττω και γω... Ακομα και τους καφεδες απο Θεσσαλονικη... οχι τιποτα αλλο, αλλα αμα ριξατε και μια ματια στις τιμες που επικρατουν εκει... θα καταλαβετε πως προσπαθουν να βγαλουν ολο τον χρονο σε 2-3 μηνες... ΑΜ ΔΕ...
-
Ακομα και τους καφεδες απο Θεσσαλονικη... οχι τιποτα αλλο, αλλα αμα ριξατε και μια ματια στις τιμες που επικρατουν εκει... θα καταλαβετε πως προσπαθουν να βγαλουν ολο τον χρονο σε 2-3 μηνες... ΑΜ ΔΕ... [/quote]
Εγκρίνω κι επαυξάνω . Για να καταλάβετε οι μη έχοντες λόγω απόστασης πρόσβαση στη Χαλκιδική , οι οικονομικότερες διακοπές - με ένα σχετικό επίπεδο - προσφέρονται σε μεγάλα πολυτελή ξενοδοχιακά συγκροτήματα κι όχι σε τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις . Υπάρχει σχετική εξήγηση για τον χαρακτήρα των κατοίκων την οποία δεσμεύομαι να γράψω αργότερα ...
-
θερμη παρακληση : μην βαζετε ΟΛΟΥΣ τους χαλκιδικιωτες σε ενα καζανι με τιτλο : μαλακες.
δεν ισχυει......
αυτο το φορουμ το βλεπουν χιλιαδες ατομα και θελοντος και μη θα σχηματισουν μια αρνητικη αποψη για την χαλκιδικη......
και επαναλαμβανω : ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΔΙ...... -
Τακτικός θαμώνας του 1ου ποδιού, μέχρι φέτος.
2 επισκέψεις στο 2ο πόδι, αρκούσαν για να το προτιμήσω.
(υπόψιν, από Ιόνιο έρχομαι και οι προτιμήσεις μου σε παραλίες δεν είναι ότι πιο εύκολο! )Στο γυρισμό, οπωσδήποτε από Χολομώντα. Ωραίες φιδίσιες διαδρομές με καλή άσφαλτο, ότι πρέπει δλδ για δοκιμές και για να βγάλετε το φαί της διπλανής σας...
-
το δευτερο ποδι σαν φυσικη ομορφια ειναι πολυ καλυτερο...αλλα πιστευω οτι δεν τους εχει βγει ακομα το ταλεντο γιατι απεχει απο τη θεσσαλονικη ενα εξτρα σαρανταλεπτο,οπτε ο αριθμος επισκεπτων ειναι σαφως λιγοτερος...
οπου ταλεντο=ρουφηξτε τον τουριστα...
νομιζω οτι αυτος που θαρθει μια φορα η δυο δε θα καταλαβει πολλα,εμεις που παμε ομως καθε τρεις και λιγο,τη τρωμε στεγνα! -
Νταξει, δεν ειναι σωστο να γενικευουμε... εχετε δικιο σε αυτο... αλλα σαν μεσος ορος ειναι ενα χαλι ΜΑΥΡΟ. Και για να εξηγουμε, απο Χαλκιδικη μερια κραταει ενα μερος μου... αλλα αυτο δεν θα με εμποδισει να μην τα πω.... Και οντως, και γω με σπιτι στο πρωτο ποδι... και μπορω με περηφανια να δηλωσω πως πλεον προτιμω το δευτερο ποδι... Στο 1ο εχουν ακολουθησει την τακτικη 'τσιμεντο να γινουν ολα' και ετσι πραττουν... εχουν εγκαταλειψει την καθαριοτητα των ελευθερων παραλιων με την ελπιδα να σε σπρωξουν σε οργανωμενες καταστασεις (και κατα συνεπεια ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ)
Στο 2ο ποδι τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα... βρισκεις ομορφες παραλιες, πολυ καλους και στριφτερους δρομους και λιγο ποιο πολιτισμενους κατοικους (τουλαχιστον αυτη την εντυπωση πηρα)
Αν και ετσι οπως παει το ζητημα μας βλεπω ολους στο 3ο ποδι...
-
corsair εγω ειμαι βερος χαλκιδικιωτης (τσοχλανι του κερατα δηλαδη )
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
corsair εγω ειμαι βερος χαλκιδικιωτης (τσοχλανι του κερατα δηλαδη )καλα σε ειχα υποψιαστει
BAN HIM
-
Και γω θιασωτης του 2ου ημουν αλλα προσφατα ανακαλυψα και το 3ο!(ή 2,5 αν θελετε) Ιερισσος, Νεα ροδα, Ουρανουπολη, Αμουλιανη προορισμοι με ελαχιστη κινηση παμπολες στροφες (ειδικα το Αρναια-Στρατωνι ολα τα λεφτα) ειναι σαν να μην εχει φτασει εκει ο τουρισμος.
Να περασετε και απο το μουσειο του Αριστοτελη στα Σταγειρα με απιστευτη θεα προσ νοτια.
Στην Αμουλιανη μπορεις να περπατησεις απο τη μια μερια του νησιου στην αλλη! Ειναι μονο 3χλμ ή μιση ωρα ποδαροδρομος ή μπορεις να παρεις το τοπικο κτελ που ειναι ενα καρο.
Στο καμπινγκ στα Νεα ροδα οπου και εμεινα η θαλασσα ηταν πολυ καλη, οι τιμες του καμπινγκ προσιτες (ειδικα η ταβερνα του με 8 -
Επίσης, ένα αρθράκι για το βουνό της Χαλκιδικής από την αφεντιά μου, εδώ
Τίποτα το ιδιαίτερο, μια ενδιαφέρουσα απόδραση όμως!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Επίσης, ένα αρθράκι για το βουνό της Χαλκιδικής από την αφεντιά μου, εδώΩραίο το αρθράκι,ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις,κακώς που δεν έστριψες δεξια να μπείς Αρναία στο τέλος.Μια βόλτα στα στενά σοκάκια και ένα καφεδάκι στην πλατεία με τον πλάτανο και το δροσερό 'χολομωντίσιο' νερό είναι οτι πρέπει για να πάρεις δυνάμεις για την επιστροφή...
Υ.Γ1:Πολύ σωστή η παρατήρηση σου για τα καλλιεργούμενα έλατα.Ετσι ακριβώς είναι.
Υ.Γ2:Πολύ προσοχή θέλει το κομμάτι Παλαικαστρο-Αρναία,γιατί όσο πάει οι λακούβες πληθαίνουν(χθές έπεσα σε μία φράσκια απο την προχθεσινή νεροποντή μάλλον)
Υ.Γ3:Προτεινόμενες 'σουβλακερί' στον Α.Πρόδρομο 'Ο Μιλτιάδης' και 'Η Μαρία'(Ναι,ναι καλά υποθέσατε...τα παίρνω) -
Επίσης, ένα αρθράκι για το βουνό της Χαλκιδικής από την αφεντιά μου, εδώΤίποτα το ιδιαίτερο, μια ενδιαφέρουσα απόδραση όμως!
Μάρκο πολύ καλό το άρθρο σου . Έστω και αν έχω πάει κάμποσες φορές , κατάφερες να με 'ταξιδέψεις'
-
Επίσης, ένα αρθράκι για το βουνό της Χαλκιδικής από την αφεντιά μου, εδώΤίποτα το ιδιαίτερο, μια ενδιαφέρουσα απόδραση όμως!
Πολύ καλό. Μου θύμισες τις τρελές μάσες!
Διακοπές στη Χαλκιδική...!