-
Λοιπον.
Υπαρχουν 2 ειδη ηλιοπροστασιας παρμπριζ στην αγορα, απο οσα ειδα.
Η μια ειναι αυτη με την ασημενια γυαλιστερη-ανακλαστικη επιφανεια, που κολα εσωτερικα με βεντουζες στο παρμπριζ.
Η αλλη ειναι ο μουσαμας που μπαινει εξωτερικα στο παρμπριζ και 'πιανει' στις πορτες.Την πρωτη την χρησιμοποιω χρονια.
Οταν δεν πεφτουν οι βεντουζες, ειναι ok, κατα την ταπεινη μου γνωμη.Μου ειπαν για την δευτερη οτι ειναι καλυτερη. Κρατα ολο τον ηλιο απεξω κλπ.
Ωστοσο εγω αναρωτιεμαι αν η χρονια χρηση μιας τετοιας ηλιοπροστασιας με μουσαμα, εχει καποια κακη επιδραση στα λαστιχα των πορτων(πχ χαλαρωμα?). Ισχυει κατι τετοιο?Γενικα, ποια ηλιοπροστασια προτεινετε και γιατι?
-
Λοιπον.
Η μια ειναι αυτη με την ασημενια γυαλιστερη-ανακλαστικη επιφανεια, που κολα εσωτερικα με βεντουζες στο παρμπριζ.
Η αλλη ειναι ο μουσαμας που μπαινει εξωτερικα στο παρμπριζ και 'πιανει' στις πορτες.Την πρωτη την χρησιμοποιω χρονια.
Οταν δεν πεφτουν οι βεντουζες, ειναι ok, κατα την ταπεινη μου γνωμη.Μου ειπαν για την δευτερη οτι ειναι καλυτερη. Κρατα ολο τον ηλιο απεξω κλπ.
Ωστοσο εγω αναρωτιεμαι αν η χρονια χρηση μιας τετοιας ηλιοπροστασιας με μουσαμα, εχει καποια κακη επιδραση στα λαστιχα των πορτων(πχ χαλαρωμα?). Ισχυει κατι τετοιο?Γενικα, ποια ηλιοπροστασια προτεινετε και γιατι?
-
Λοιπον.
-
την απο μεσα,αν φυγουν οι βεντουζες,κατεβαζεις τα τσερκια που χεις απανω απ το κεφαλι που κοβουν τον ηλιο και τα ποιανει και ειναι οκ
το εξωτερικο το χα αλλα γεμισε κουτσουλιες μια μερα και δεν εβγαιναν
και βαρεθηκα να το πλυνω,αυτη τη δουλεια θακανω... -
Με την εξωτερική γίνεσαι χάλια από τη σκόνη στο βάλε/βγάλε. Είναι όμως καλύτερη αν αφήνεις για πολύ το αυτοκίνητο στον ήλιο και δεν το κινείς συχνά..
-
Εγώ μιά εξωτερική χρησιμοποιώ... (μέχρι να αξιωθώ να πάρω κουκούλα)
όσο να ναι είναι πιο καλή από την εσωτερική σε 'απόδοση' , αλλά παίζει και το ενδεχόμενο να στην βουτήξουν... -
Και εγώ εξωτερική. Όσον αφορά τήν κουκούλα είναι μόνο για αυτούς που δέν χρησιμοποιούν το αμάξι για κάποιο καιρό κατά την άποψή μου.
-
αν το προβλημα σου ειναι η ζεστη, κοιτα για αντηλιακες μεμβρανες για τα τζαμια.
καποιες εταιρειες τοποθετουνε και στο παρμπριζ. -
Εσωτερικη πιστευω ειναι καλυτερη γιατι η εξωτερικη αθ λερωνεται ολη την ωρα ασε που αμα βρεξει θα γινει χαλια και ισως 'γλυφει το νερο απο τα λαστιχα.
-
Πλάτανος....
-
Αρχικά θα συμφωνήσω στον πλάτανο...
Από τις άλλες δύο λύσεις έχω υιοθετήσει την εξωτερική ηλιοπροστασία. Ο ήλιος δεν μπαίνει μέσα και υπάρχει και ένα στρώμα αέρα ανάμεσα στο πανί και στο τζάμι το οποίο συμβάλλει θετικά. Η εσωτερική όσο τη χρησιμοποιούσα δεν μου έκανε ικανοποιητική δουλειά. Προστατεύει από τον ήλιο μόνο αλλά η θερμότητα περνάει από το τζάμι και φυλακίζεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Θα καταλάβεις αισθητή διαφορά προς το θερμότερο σε σχέση με την εξωτερική.
Μειονέκτημα της εξωτερικής είναι η σκόνη και ό,τι άλλο μαζεύει το οποίο μετά μεταφέρεις στο πορτ - μπαγκάζ. Επίσης αν πιάσει βροχή υπάρχει περίπτωση να τραβήξει νερά μέσα αλλά μιλάμε για πολλή βροχή. Επιπλέον κλέβεται...
Προτείνω εξωτερική για να κάνεις καλή δουλειά και καλό τίναγμα πριν την αποθήκευση στο πορτ - μπαγκαζ καθώς επίσης και συχνό πλύσιμο.
Αν δεν έχεις υπομονή πάρε εσωτερική.
Αν έχεις υπομονή πάρε κουκούλα.
Αν έχεις λεφτά βάλε μεμβράνες.
Αν βρεις πλάτανο... από κάτω!!! -
Μόνο φρόντισε να ΕΙΝΑΙ πλάτανος και όχι κανένα πεύκο γιατί μετά θα έχεις άλλα...
-
Λοιπόν, έχω δοκιμάσει για αρκετό καιρό όλα όσα αναφέρθηκαν...
-
αντηλιακές μεμβράνες.
++ΤΟ καλύτερο!!! Φιλτράρουν και βλαβερές ακτίνες, και έτσι δεν σκάνε τα πλαστικά και τα δέρματα κλποκλπ!!!
--ΟΜΩΣ!!! ΠΟΤΕ στο μπροστινό τζάμι!!! Στο λέω επειδή το λούζομαι μέχρι να βρώ χρόνο να την ξηλώσω από μπροστά... -
κουκούλα 'ολόσωμη'
++ πολύ καλή προστασία από ήλιο, ζέστη, γρατζουνιές, βρώμα στο αμάξι
++ δεν έχεις προβλήματα να τρέξει νερό μέσα στο αμάξι.
-- μανίκι η συχνή χρήση
-- λερώνονται οι ίδιες τρελλά και άντε καθάριζε
-- αν το αμάξι είναι βρώμικο θα γίνουν αηδία και από τις δύο πλευρές
-- πιάνουν χώρο
-- δεν ξαναμπαίνουν σχεδόν με τίποτα στην τσάντα που τις αγόρασες -
ηλιοπροστασίες ΕΞωτερικές.
++Από τις ηλιοπροστασίες οι καλύτερες!!! Κόβουν ΑΙΣΘΗΤΑ περισσότερο τον ήλιο και τη ζέστη, προστατεύουν καλύτερα αφού το ταμπλό δεν πιάνει καθόλου ήλιο.
--Λερώνονται με τον καιρό (αν προσέχεις και αν διπλώνεις με την βρώμικη πλευρά προς τα μέσα ουδέν πρόβλημα)
--Επίσης βασικότερο πως αν βρέξει (πχ τη νύχτα που κοιμάσαι) μουσκεύει, και αφού διαπερνά την τσιμούχα τρέχει από υγρασία μέχρι αρκετό νερό στο εσωτερικό.
--Παρακλάδι ουσιαστικά του ίδιου προβλήματος είναι πως τα ανθρωποειδή μπορεί να την τραβήξουν 'για πλάκα' και να σου διαλύσουν τις τσιμούχες... -
ηλιοπροστασίες ΕΣωτερικές
++ δε φοβάσαι καλόπαιδα και βροχή
-- δεν προστατεύουν τόσο καλά όσο οι εξωτερικές
-- αν το αμάξι έχει υγρασία από μέσα (από υγρό κλίμα, ή επειδή βρέχει) δημιουργεί με τον ήλιο μια θαμπάδα σαν μάκα πάνω στο τζάμι
-- αν έχει βεντούζες και τις χρησιμοποιείς θα αφήσουν στίγματα στο τζάμι που μειώνουν την ορατότητα
-- αν έχει βεντούζες και το αφήσεις ντάλα καλοκαίρι αρκετό καιρό η βεντούζα ΛΙΩΝΕΙ και ΚΑΙΓΕΤΑΙ πάνω στο τζάμι και ΠΟΤΕ δε θα φύγει εντελώς!!! Το πάθαμε στα παράθυρα του σπιτιού μας που βάλαμε μια τέτοια μέσα σε μία βδομάδα...
Γενικά τις τελευταίες ποτέ μην τις παίρνεις με βεντούζες... Προτίμησε τις ασημί που είναι πιο σκληρές σα χαρτόνι και στηρίζονται ακουμπώντας στον καθρέφτη.
Προσωπικά προτιμώ τις εξωτερικές...
-
-
Καλύτερη λύση η κουκούλα, διαφορετικά εξωτερική ηλιοπροστασία.
Ο πλάτανος είναι πολύ καλή λύση αλλά έχει το μειονέκτημα της κουκούλας σε μεγαλυτερη κλίμακα.Πιάνει πολύ χώρο (ειδικά αν έχεις μικρό χώρο αποσκευών)
'GeorgeTabs' γιατί θέλεις να βγάλεις την μπροστινή μεμβράνη;
-
Μια χαζη ερωτηση(τι να γινει παιδια, δεν ειμαστε ολοι ειδικοι):
οταν λες τσιμουχες εννοεις τα λαστιχα των πορτων? -
Καλος ο πλατανος αλλα φιλοξενει και πουλια που εχουν ακρατεια
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
'GeorgeTabs' γιατί θέλεις να βγάλεις την μπροστινή μεμβράνη;
Την ημέρα ουδέν πρόβλημα, ακόμα και σε συννεφιά.
ΌΜΩΣ! Αν μπεις ηλιόλουστη μέρα σε τούνελ είναι επικίνδυνο (αντίθετα τη νύχτα είναι μια χαρά)Επίσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ είναι σε δρόμο με μαγαζιά που δε φωτίζεται και δεν έχει διαγράμμιση. Πχ στην Ιερά Οδό, μετά το Πράκτικερ πηγαίνοντας για Δαφνί εκεί που έχει στροφές μια φορά έτυχαν τέτοιες συνθήκες φωτισμού που με 25-30 χαώ (!!!!!) σημάδευα να περάσω λίγο δεξιά από τα απέναντι αυτοκίνητα, επειδή δεν είχα ιδέα που είναι το οδόστρωμα και έχει χαντάκι!!!!!
Περιττό να πω πως αν υπήρχε πεζός ή κάτι σκούρο θα έπεφτα αφρενάριστος και ας πήγαινα σαν την κότα....Και όσο καλά να είναι για τον ήλιο, τη ζέστη, την άνεση για το ταξίδι, ΜΙΑ τέτοια περίπτωση αρκεί!!!
Να τονίσω πως εκτός της μυωπίας (4,5 βαθμοί) δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με την όρασή μου, ποτέ δεν είχα πρόβλημα σε νυχτερινή οδήγηση σε αμάξι χωρίς μεμβράνες, ενώ οι μεμβράνη που έχω μπροστά είναι η (και καλά) ΕΙΔΙΚΗ που έβγαζε για παρμπριζ η Λουμάρ, η Τιτάνιουμ Λάιτ... -
Ο χρήστης karib έγραψε:
Μια χαζη ερωτηση(τι να γινει παιδια, δεν ειμαστε ολοι ειδικοι):
οταν λες τσιμουχες εννοεις τα λαστιχα των πορτων?Ναι.
'GeorgeTabs' ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Χμ, καλα το ειχα φανταστει...
-
oyx!! georgetabs, ισως δεν ειναι καταλληλη αυτη που εχεις μπροστα.
η μονη εταιρεια που ξερω οτι βαζει ενα που δεν σκουραινει, δεν θαμπωνει, μονο φιλτραρει ειναι μια αμερικανικη(?), η madico
Είδη ηλιοπροστασιας παρμπριζ