-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πέρα από πλάκες, το αυτοκίνητο είναι μια χαρά για το λόγο που το θέλει ο φίλος σου.
Πάντως αν το πάρει ας ψάξει για το facelift μοντέλο. Έχει αρκετές βελτιώσεις.Τώρα για τιμή, τι να σου πω; Εξαρτάται από τη χρονολογία και την κατάσταση.
Αν θα έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα κάπου γύρω στα 20000
Στέλιο δώσε περισσότερες λεπτομέρειες σε παρακαλώ. Κάπου είχες γράψει τις πρώτες σου εντυπώσεις... Για συμπλήρωσε κάτι περισσότερο...
Ευχαριστώ...Κοίτα, μετά από δύο βδομάδες συμβίωσης έχω να πω τα εξής:
Σαν καθημερινό αυτοκίνητο μετακίνησης και βόλτας είναι φοβερό (προς το παρόν)
Σε Εθνική είναι επίσης μια χαρά. Ίσως ψηλά ακούγεται ο κινητήρας λίγο παραπάνω από το κανονικό, αλλά αυτό δεν είναι το point?Σε στροφιλίκια δεν έχω πάει ακόμα πολύ δυνατά. Μια - δυό φορές που δοκίμασα γρήγορες εισόδους - εξόδους είδα ότι το αυτοκίνητο γέρνει παραπάνω απ' όσο θα ήθελα και ότι το VSC μπαίνει σχετικά εύκολα. Πάντως, έτσι κι αλλιώς η ανάρτηση ήταν μέσα στο πρόγραμμα για αλλαγή.
Περισσότερα στα Μέγαρα ή όταν θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Κοίτα, μετά από δύο βδομάδες συμβίωσης έχω να πω τα εξής:Σαν καθημερινό αυτοκίνητο μετακίνησης και βόλτας είναι φοβερό (προς το παρόν)
Σε Εθνική είναι επίσης μια χαρά. Ίσως ψηλά ακούγεται ο κινητήρας λίγο παραπάνω από το κανονικό, αλλά αυτό δεν είναι το point?Σε στροφιλίκια δεν έχω πάει ακόμα πολύ δυνατά. Μια - δυό φορές που δοκίμασα γρήγορες εισόδους - εξόδους είδα ότι το αυτοκίνητο γέρνει παραπάνω απ' όσο θα ήθελα και ότι το VSC μπαίνει σχετικά εύκολα. Πάντως, έτσι κι αλλιώς η ανάρτηση ήταν μέσα στο πρόγραμμα για αλλαγή.
Περισσότερα στα Μέγαρα ή όταν θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο facelift. Θα ήθελα να μου πεις τις εντυπώσεις σου από την ανάρτηση. Είναι άνετη για μετακινήσεις στη πόλη και σε δρόμους με εγκάρσιες ανωμαλίες και λακούβες ή κοπανάει πολύ.
-
Akoma kai 3o xeri na to ebriskes, ego 8a sto synistousa anepe8ylakta!
Oson afora tis lakoubes, kati periergo ginetai me auto to autokinhto.
Otan pernas pano apo megales lakoubes, einai san na mhn katalabainei tipota. San na mhn yparxoun! Otan omos milame gia mikres lakoubitses, ta pragmata allazoun. Gia kapoion anejhghto logo ta amorthser einai poly 8orybodh...
Ena allo kako einai oti akous enan periergo hxo otan patas tis grammes (diagramish) sthn e8nikh. Poly eknebristiko kai aparadekto, idios otan milame gia ena toso akribo autokinhto.
Alla poios einai teleios? -
Συγγνώμη, Type-R έχετε οδηγήσει; Leon Turbo; Για να μην πω για Golf GTi ή για κανένα RX8...
-
Skepsou epishs sobara thn teleytaia 911 turbo. Arketa kalo autokinhto me kalo value for money kai kalh ajia metapolhshs.
-
Ο χρήστης gorghs έγραψε:
Skepsou epishs sobara thn teleytaia 911 turbo. Arketa kalo autokinhto me kalo value for money kai kalh ajia metapolhshs.Καλά ρε Γιώργο
Είχε αποφασίσει ο άνθρωπος και εσύ του βάζεις σοβαρά διλήμματα?
Μήπως να κάναμε μια δημοσκόπηση? -
Νομίζω ότι όλα τα μοντέλα που αναφέρω είναι στην κατηγορία της Corolla TS, τα hot hatches. Άλλα από αυτά βρίσκονται μεταχειρισμένα (Civic, Leon), άλλα μόνο σαν καινούρια (RX, Golf GTi). Με εξαίρεση το Golf, που δεν έχω οδηγήσει αλλά όλοι γράφουν διθυραμβικά σχόλια, τα υπόλοιπα είναι ασύγκριτα ανώτερα αυτοκίνητα από την Corolla. Αν το επιχείρημά σου είναι η ειρωνία και η 911 Turbo, ε, τι να σου πω τότε...
-
Δεν ξέρω αν ο Γιώργος ειρωνεύεται, αλλα εγώ θα διάλεγα την Corolla αντί για την 911 λόγου του κινητήρα 'διαμάντι' που φοράει
-
Για τη χρηση που το θελει, το αυτοκινητο ειναι εξαιρετικο και με μια αλλαγη στην αναρτηση (και στις ρυθμισεις γεωμετριας) στριβει αριστα.
Εχει εγγυηση 6 χρονων, ειναι αξιοπιστο με πολυ ποιοτικο εσωτερικο, αριστο εξοπλισμο, καταπληκτικα φρενα και πολυ καλους χωρους. Χαμηλα τραβαει μια χαρα αλλα υστερει στις μεσαιες (4-6) μεχρι να μπει η βυθιση. Ισως να λενε ολοι οτι δεν τραβαει χαμηλα επειδη ψηλα κυριολεκτικα ειναι εκρηκτικο (τουλαχιστον για τα -ατμοσφαιρικα- κυβικα του)
Οσο για το τιμονι του που εγραψε καποιος φιλος, μπορει να μην εχει απολυτη αισθηση αλλα ειναι ακριβες και ιδανικο για ταξιδια στην εθνικη.5-πορτο TS εβγαινε πριν το facelift και μπορεις να βρεις 2003 μοντελο με 17-18,000. Αν σε ενδιαφερει, στειλε μου ΠΜ και κατι μπορει να βρουμε!
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο facelift. Θα ήθελα να μου πεις τις εντυπώσεις σου από την ανάρτηση. Είναι άνετη για μετακινήσεις στη πόλη και σε δρόμους με εγκάρσιες ανωμαλίες και λακούβες ή κοπανάει πολύ.
Ναι στο facelift. Η ανάρτηση είναι σχετικά σφιχτή χωρίς όμως να είναι ενοχλητική. Δε γνωρίζω διαφορές από το pre-facelift.
Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα στην πόλη. Τις εγκάρσιες ανωμαλίες τις περνάει ικανοποιητικά. Στις πολύ απότομες βέβαια...
Συγγνώμη, Type-R έχετε οδηγήσει; Leon Turbo; Για να μην πω για Golf GTi ή για κανένα RX8...
Κοίτα,
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι γνωστό ότι υστερεί στο όριο από τον όποιο ανταγωνισμό. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι είναι επικίνδυνο.
Επίσης, το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι GTI, είναι ένα γρήγορο hatchback προσανατολισμένο σε άνεση και ταξίδια.Μην ξεχνάς ότι κοστίζει (πλέον) σχεδόν 5000 λιγότερο από το Type-R ή το Golf για παράδειγμα. Με μια καλή αναρτησούλα γίνεται άλλο αυτοκίνητο (επιβεβαιωμένο) και σου μένουν άλλα 3500.
Η επιλογή του έχει να κάνει με περισσότερα πράγματα από το πως στρίβει στο όριο.
-
Αυτο το μοτερ.....ειναι μια αποτυχια και μιση κατα την γνωμη μου.
VVTL-i, ΒΜΝΓ το λεω εγω. Τουτεστιν Βαστα Μπαρμπα Να Γεμισω.
Αμα ηταν ετσι ο μεταβλητος χρονισμος, καηκαμε. Σαν Ρενο 5 τουρμπο κανει. Περιμενεις 10 λεπτα για ενα μπαμ, που διαρκει ελαχιστα.
Λειπει ροπη απο παντου. Δεν ειναι τυχαιο οτι εχει 6 ταχυτητες και υπερκοντες σχεσεις.
Μονο για ευθειες. Αποτυχια.
Type R, γρηγορα.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Αυτο το μοτερ.....ειναι μια αποτυχια και μιση κατα την γνωμη μου.VVTL-i, ΒΜΝΓ το λεω εγω. Τουτεστιν Βαστα Μπαρμπα Να Γεμισω.
Αμα ηταν ετσι ο μεταβλητος χρονισμος, καηκαμε. Σαν Ρενο 5 τουρμπο κανει. Περιμενεις 10 λεπτα για ενα μπαμ, που διαρκει ελαχιστα.
Λειπει ροπη απο παντου. Δεν ειναι τυχαιο οτι εχει 6 ταχυτητες και υπερκοντες σχεσεις.
Μονο για ευθειες. Αποτυχια.
Type R, γρηγορα.
Επιτέλους, συμφωνούμε και σε κάτι.
-
Και στα υπολοιπα με τον καιρο, θα συμφωνησεις μαζι μου.
-
Ε καλά, μην το παρακάνουμε κιόλας.
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο φίλος είναι οικογενειάρχης 38+ και ενδιαφέρεται για ένα σχετικά γρήγορο αλλά κυρίως άνετο αυτοκίνητο για να μεταφέρει και την οικογένεια του όποτε χρειαστεί με ασφάλεια. Αυτοκίνητα όπως Type R και GTi απορρίπτονται είτε λόγω ειδικού χαρακτήρα (δίπορτα, σκληρά) είτε λόγω τιμής αφού το παλικάρι δε θέλει να υπερβεί τα 17-18Κ. Βέβαια εγώ τον ψήνω για Astra 2.0T αλλά δε βλέπω μέλλον μια και κοστίζει 27+ αλλά πιστεύω ότι ανταποκρίνεται περισσότερο σε αυτά που ζητάει (θα ανοίξω τόπικ για το συγκεκριμένο).
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο φίλος είναι οικογενειάρχης 38+ και ενδιαφέρεται για ένα σχετικά γρήγορο αλλά κυρίως άνετο αυτοκίνητο για να μεταφέρει και την οικογένεια του όποτε χρειαστεί με ασφάλεια. Αυτοκίνητα όπως Type R και GTi απορρίπτονται είτε λόγω ειδικού χαρακτήρα (δίπορτα, σκληρά) είτε λόγω τιμής αφού το παλικάρι δε θέλει να υπερβεί τα 17-18Κ. Βέβαια εγώ τον ψήνω για Astra 2.0T αλλά δε βλέπω μέλλον μια και κοστίζει 27+ αλλά πιστεύω ότι ανταποκρίνεται περισσότερο σε αυτά που ζητάει (θα ανοίξω τόπικ για το συγκεκριμένο).βγαίνει και σε πεντάπορτο σκληρό δεν είναι, σφιχτό ναι με τις 17αρες εννοείται.
το κόστος σίγουρα ψηλότερο.
-
Εγώ πάλι πιστεύω πως ένα καλό turbo θα ταίριαζε περισσότερο σε αυτά που θέλει Leon, Octavia με τον 1.8 Τ βρίσκονται αρκετά εύκολα και σχετικά φτηνά.
Θα έχει ροπή παντού και δεν θα χρειάζεται να τα σκίζει για να βγάλει δύναμη... Οι προσπεράσεις είναι παιχνίδι σχεδόν από... το ρελαντί και από άνεση, ποιότητα ειδικά το octavia είναι σε επίπεδο TS και ίσως καλύτερο... -
E όχι και η ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει εμπειρία από πολύστροφους κινητήρες!
Τα 4AGE και 3SGE τι είναι χαμηλόστροφα?Το 3SGE 2.0 έφτανε μέχρι και 210άλογα σε έκδοση του ALTEZZA (εργοστασιακό ε? ) (καλά και με πράματα TRD κοντά στα 300 ) Όσο για το 4AGE 1.6 τόσο στις 16v εκδόσεις του όσο και στις 20v ήταν υψηλόστροφα μοτέρ με τρομερή αξιοπιστία... Το 'ίδιο' με αλλαγές από την ΤΟΥΟΤΑ έμπαινε και σε φορμουλες με απόδοση πάνω 240 άλογα αν θυμάμαι καλά και ανέβαζε 11.000σαλ
Τώρα ας πάμε και στα προβλήματα γιατί καλή είναι η ιστορία και η εμπειρία, ,πατάτες γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες..
Προσωπικά θα έλεγα να αποφύγει την προfacelift TS γιατί στα λεφτά που λέει ο φίλος σου μάλλον κάποια από τις πρώτες (υποθέτω) TS θα πάρει, κάτι που δεν θα το προτιμούσα εγώ... Το πρόβλημα με τα lift bolts στον κινητήρα του δεν φαίνεται να έχει εμφανιστεί σε Corolla παρά μόνο σε Celica -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
E όχι και η ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει εμπειρία από πολύστροφους κινητήρες!Σωστός! Έχω δει Κορόλλα ΑΕ86 να βαράει 8άρες (τέρμα στροφομέτρου έτσι?) με 1η, 2α, 3η στα Μέγαρα (ακούς Ευριπίδη? ) για πλάκα!
Οι κιτρινιάρηδες έχουν βγάλει αρκετά αυτοκίνητα που δίδαξαν και έγραψαν ιστορία, όπως και να το κάνουμε.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω πως ένα καλό turbo θα ταίριαζε περισσότερο σε αυτά που θέλει Leon, Octavia με τον 1.8 Τ βρίσκονται αρκετά εύκολα και σχετικά φτηνά.
Θα έχει ροπή παντού και δεν θα χρειάζεται να τα σκίζει για να βγάλει δύναμη... Οι προσπεράσεις είναι παιχνίδι σχεδόν από... το ρελαντί και από άνεση, ποιότητα ειδικά το octavia είναι σε επίπεδο TS και ίσως καλύτερο...Ακριβώς.
Corolla TS 2ο χέρι αξίζει?