-
Καλησπέρα,
Είμαι κάτοχος ενος V40 D2 1.6/2016 και αντιμετώπισα το παρακάτω πρόβλημα. Μόλις σταμάτησα σε φανάρι και το αυτοκίνητο έσβησε με το start/stop έσβησαν και τα πάντα στο αυτοκίνητο (ενδείξεις, ράδιο, το τιμόνι κλείδωσε κλπ) και δεν μπόρεσα να το ξαναβάλω μπροστά. Κάλεσα την οδική και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στην μπαταρία του start/stop. Έχει τύχει σε κανέναν αυτό ή είμαι ο γκαντέμης της υπόθεσης? Μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτος από μπαταρία? Το αυτοκίνητο το βάλαμε μπροστά με σχετική φόρτιση της μπαταρίας αλλά το λειτούργησα απροβλημάτιστα μέχρι το σπίτι με απενεργοποιημένο το star stop. Μόλις το έσβησα μια από τα ίδια. Αύριο θα παει στην Volvo αλλα αν εχει κάποιος καμια ιδεα περι του προβλήματος ας την πει μη πάω και ανυποψίαστος για θάψιμο......
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
-
Καλησπέρα,
Είμαι κάτοχος ενος V40 D2 1.6/2016 και αντιμετώπισα το παρακάτω πρόβλημα. Μόλις σταμάτησα σε φανάρι και το αυτοκίνητο έσβησε με το start/stop έσβησαν και τα πάντα στο αυτοκίνητο (ενδείξεις, ράδιο, το τιμόνι κλείδωσε κλπ) και δεν μπόρεσα να το ξαναβάλω μπροστά. Κάλεσα την οδική και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στην μπαταρία του start/stop. Έχει τύχει σε κανέναν αυτό ή είμαι ο γκαντέμης της υπόθεσης? Μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτος από μπαταρία? Το αυτοκίνητο το βάλαμε μπροστά με σχετική φόρτιση της μπαταρίας αλλά το λειτούργησα απροβλημάτιστα μέχρι το σπίτι με απενεργοποιημένο το star stop. Μόλις το έσβησα μια από τα ίδια. Αύριο θα παει στην Volvo αλλα αν εχει κάποιος καμια ιδεα περι του προβλήματος ας την πει μη πάω και ανυποψίαστος για θάψιμο......
-
Καλησπέρα,
-
Σε ΜΥ 2014 όταν έκανε κάτι περίεργα η μπαταρία απλά δεν δούλευε το start/stop, δηλαδή όταν σταματούσες απλά δεν έσβηνε.
-
Στην δική μου περίπτωση έσβησε και τέρμα. Μόλις φόρτισα την μπαταρία και εκκίνησα το αυτοκίνητο έσβησα το start stop και δούλεψε κανονικά. μόλις το έσβησα το αυτοκίνητο και πάτησα το κουμπί να το ξαναβάλω μπροστά όλα ήταν νεκρά. Ελπίζω να είναι μόνο η μπαταρία. Αν είναι κάτι άλλο θα το βάψω μπλε και θα το ρίξω στη θάλασσα.....
-
Ντάξει πολύ πιθανόν να είναι η μπαταρία, λαμπάκι μπαταρίας σου άναψε καθόλου; Βέβαια θα μπορούσε να ναι δυναμό ή κάτι από το σύστημα του start/stop, έχει και αυτό δικά του ρουλεμάν και ιμάντες.
Σου έχει εμφανίσει και τίποτα άλλο γενικά; -
Καμία προειδοποίηση. Απλά έσβησε με το start stop και νεκρωσαν τα παντα (και όλη η Γαλατσίου να με βρίζει....). Η οδική που ήρθε και μου μέτρησε την μπαταρία μου είπε ότι δείχνει να έχει πρόβλημα. Δεν γνωρίζω αν το V40 έχει ένδειξη για χαμηλή μπαταρία.....
-
Ένδειξη δεν έχει, έχει απλά το λαμπάκι μπαταρίας που μπορεί να σημαίνει διάφορα αλλά σίγουρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις τη μπαταρία.
-
Αύριο πουρνό πουρνό. Ελπίζω μόνο να μη μου πει για καμια ζημια του 500ρικου γιατι ειμαι και σε κρισιμη ηλικια....
-
Update
Μόλις παρέλαβα το αυτοκίνητο. Η μπαταρία ήταν τελικά. Κόστος αντικατάστασης 188€ και κάτι ψιλά.... -
Επιβεβαιώνεις και εσύ ότι η μπαταρία είναι μόλις για 2 χρόνια.
Εγώ άλλαξα τη δικιά μου, η οποία ήταν στα τελειώματά της, στη διετία (μοντέλο d2, 2015), εντός εγγύησης.
Οπότε περιμένω να την ξανααλλάξω αρχές 2019...Στη δικιά μου περίπτωση, απλά σταμάτησε να λειτουργεί το start stop.
-
Εμενα υπήρξε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος επειδή μπλόκαρε και το τιμόνι όταν έσβησε το αυτοκίνητο. Δενγνώριζα άλλον που να έχει θεμα σε αυτο το αυτοκίνητο με την μπαταρία. Αν ισχύει αυτό που λες κλάυτα.......Μόλις έστειλα email στην volvo hellas να μου απαντήσουν σε 2-3 ερωτήματα αν δεν μου απαντήσουν θα στείλω στην Σουηδία...Ξέρω ότι θα τους κάνω χωρίστρα στα αρ#$%δια αλλά δεν πειράζει έτσι για το γαμώτο.....
-
Υποθέτω ότι η μπαταρία από την αρχή είχε κάποιο μικρό πρόβλημα κ φαίνεται για τους «χ» λόγους να μην φόρτιζε από τον δυναμό. Ίσως να είχε κάψει κάποιο στοιχείο μέσα κ δεν φόρτιζε όλη την μπαταρία…. Πιστεύω ότι ήταν θέμα τύχης σε προβληματική μπαταρία… καλή συνέχεια κ ελπίζουμε όχι άλλη προβληματική μπαταρία…..
-
Ας ελπίσουμε αν και με τον τροπο που συνέβει ήταν λίγο αγχωτικό. Όλα off και ξαφνικα μέσα στη μέση του δρομου. Επίσης η αντιπροσωπεί ανέφερε ότι αυτό σε ακραία κατάσταση μπορεί να συμβεί και εν κινήση....
-
Αν δουλευει το δυναμο, γιατι να σβησει εν κινησει?
Βλακεις νομιζω σου ειπανε -
Απο αστοχια μπαταριας. Στην περίπτωσή μου το δυναμο του συτοκινητου ήταν μια χαρα αλλα το αυτοκινητο αρνουνταν να βγαλει εστω ενδειξη στο ταμπλο....
-
Όχι μόνο τα καινούργια, φορτωμένα με ηλεκτρονικά, αλλά και παλαιότερα αυτοκίνητα σβήνουν με αδύναμη μπαταρία.
Επί της ευκαιρία όμως, έχω μια ερώτηση.
Αμέτρητες φορές σταματάμε στο φανάρι ή σε μπουκαλιάρισμα, και ακούμε ακόμα και για στάση 5 sec να δουλεύει το start-stop.
Είναι προς όφελος της οικονομίας καυσίμου αυτό; -
Από 7 sec στο ρελαντι και πάνω συμφέρει λέει ο κύριος παρακάτω που τα εξηγεί πολύ ωραία
Youtube VideoΣτάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θέλει πάντως ολοκληρωμένη μελέτη.
Περιβαλλοντικό κόστος/όφελος να έχεις σβηστούς κινητήρες έστω και για 3-4 sec Vs επιβάρυνση από την παραγωγή περισσότερων μπαταριών (που τα φτύνουν πιο εύκολα στις περιπτώσεις οχημάτων Start stop) κτλ κτλ. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Θέλει πάντως ολοκληρωμένη μελέτη.
Περιβαλλοντικό κόστος/όφελος να έχεις σβηστούς κινητήρες έστω και για 3-4 sec Vs επιβάρυνση από την παραγωγή περισσότερων μπαταριών (που τα φτύνουν πιο εύκολα στις περιπτώσεις οχημάτων Start stop) κτλ κτλ.Δεν υπαρχει επιβαρυνση απο περισσοτερες μπαταριες για εμας γιατι ετσι και αλλοιως προς τα εκει παει η τεχνολογια.
Το Σταρτ/Στοπ το χρησιμοποιω περιστασιακα ειναι καλη τεχνολογια και σιγουρα δεν φταιει αυτο αν η μπαταρια δεν ειναι καλη να αντεξει.
Volvo V40 - Start Stop Θέμα