Η σύγκριση δε γίνεται μεταξύ Up CNG όταν δουλεύει με βενζίνη και με φυσικό αέριο. Γίνεται με το βενζινοκίνητο μοντέλο. Και μεταξύ Leon (110 το φυσικό αέριο, 122 η βενζίνη και μάλιστα με μικρότερο βάρος), Arona (90 και 95).
Ακόμα και στο Panda CNG, που έχει διακόπτη εναλλαγής καυσίμου, η Fiat ανακοινώνει ταχύτερες ρεπρίζ σε προσπέραση κι ουσιαστικά συνιστά να το γυρνάς σε βενζίνη για εκείνες τις (έτσι κι αλλιώς δύσκολες για τα 900 κυβικά του) στιγμές.
Ο χώρος αποσκευών είναι πονεμένη ιστορία. Εσύ το έχεις για αυτοκίνητο πόλης και δε σε νοιάζει. Σκέψου κάποιον που έχει Leon για μοναδικό οικογενειακό ή παίρνει τo Arona (όπως ήθελα να κάνω εγώ) και πέφτει στα 282 λίτρα.
Τώρα, για το 'καίει πολύ', έχω τις επιφυλάξεις μου. Η πληροφόρησή μου για το Up CNG έρχεται από δύο άτομα. Έναν ξάδερφο που το πήρε μετά από δική μου προτροπή (ούτε καν ήξερε το μοντέλο) κι είναι σταθερά κάτω από 3 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα, με ρεκόρ 1,90! Αυτός δε μου έχει πει αρνητικό ρεκόρ.
Ο άλλος μού έχει πει για 4 ευρώ στα 100, φουλ φορτωμένος σε ταξίδι, με αρκούδι και τέρμα τα γκάζια. Λογικά 130-140 συνέχεια, για τη δύναμη που έχει, αυτό ισοδυναμεί με γερό πάτημα.
Εσύ τι εννοείς; 5 ευρώ στα 100 ας πούμε; Θα πρέπει να το οδηγάς με τούβλο στο πάτωμα για να κάψει τόσο.